Uživatelská zóna Přihlásit Registrovat Ztracené heslo

Oblíbení režiséři
Oblíbení herci
Oblíbené herečky
Oblíbené seriály

od nejnovějších    podle abecedy    podle hodnocení    podle roku vzniku filmu

<<       >>

Monster (2005)  **** 20.03.2010

Nebaví vás vaše domáce zvieratko? Pořiďte si príšerku! Je kompaktná, ľahko skladovateľná, vopchá sa do skrine, a vypije len sklenku mlieka na deň. Skvelý spôsob, ako donútiť vaše dieťa poslúchať + bude vám robiť spoločnosť v chvíľach samoty.
     Jūbee-chan 2: Siberia yagyū no gyakushū (2004)  *** 18.03.2010

Od prvej série Jubei-chan možno pozorovať len trochu viac akcie, pár nových postáv, ale stále je to dobré, až na fakt, že posledné časti, sú trochu pretiahnuté za vlasy, lebo sa snažia o epický záver. Je to však druhá séria, ktorá sa vôbec nemusí hambiť.
     Heisei tanuki gassen ponpoko (1994)  **** 17.03.2010

Ahoj, som starý mýval a dokážem svoje prirodzenie premeniť na koberec rozmeru 5x8 V prvom rade zamyslenie. Pustili by ste tento film svojej ratolesti? Ja iba ak by mala 3 roky, lebo inak by jej niektoré výjavy mývylov z chlpatými guľkami nedali spávať. To sú však Japonci, ktorý dokážu urobiť v jednom 1. film pre deti 2. ekologický odkaz a 3. ešte komédiu pre dospelých. Najprv sa však treba odpútať od toho, že autori menia animáciu mývalov. Hlavne zarytý realisti v mojej blízkosti mali problém pochopiť prečo raz chodí mýval po 2 a inokedy po 4 nohách a prečo sa jeho animácia neustále mení... no je to v prvom rade anime a tam platia iné zákony.___Mne tu už spomínaná reklama na hamburgery a konzumný spôsob života akosi nevadila, lebo mala svôj zmysel vo filme v tom, že Japonsko preberalo všetko z USA a návrat späť do doby "Šogúnov" by si už nevedeli predstaviť. Preto je hamburger iba akýsi symbol. Aj keď viac generačná sága mývalov niekedy stráca na dynamickosti, neuveriteľne animovaná časť s Poltergaist festivalom, nepochybne zachraňuje druhú časť filmu a finiš môže byť pre niekoho príjemne dojemný.
     Pérák a SS (1946)  ***** 17.03.2010

Keď si myslíte, že už ste na Hitlerové paródie videli všetko, zase sa nájde ďalšia podobne ako v rozprávke 1000 a 1 noci - nemajú konca kraja. Tnka si však zobral na paškál humorné zobrazenie udávania "imperialistov" a myslím, že je v každom pohľade podarené. PS: ku koncu som ale myslel, že udavača prejde nejaký dopravný prostriedok :)
     Toulouse La Trick (1966)  *** 16.03.2010

Mať tak optimizmus ako Clouseau, ktorého trhajú psy, preráža kamenné ploty, alebo ostnaný drôt a stále si je istý tým, že je v tomto animáku na koni on. Optimizmus sa na konci ako tak vyplatí. Pozrite na: www.youtube.com/watch
     Smrt čeká všude (2008)  ** 16.03.2010

V nekonečnej 110 minúte moje oči podľahli a zaspal som (blúdenie po tme a záchrana vojaka). Pamätám si doposiaľ iba epileptickú roztrasenú kameru, sem tam akýsi tieň (patraci kameramanovi?) a hrdinu zneškodňujúceho bomby. Potom som sa prebudil a hádajte čo? Ďalšia bomba tentokrát už nie zahrabaná, ani v aute, ani v mŕtvom tele, ale NOVINKA na ŽIVOM TELE. Wow to je pokrok. Ak by sme mali ísť ďalej boli by už bomby na 2 Iráčanoch, troch, štyroch atď... Pritom mal Jeremy Renner vyznieť ako vojnou závislý veterán, ktorý už má niečo odskákané. Pri akejsi vraj skvelo dotiahnutej psychike vojaka robí úplný opak. Ako posledný amatér kašle na všetky postupy, kopne si do kufra plného bômb a ešte sa stihne hrať aj na Zorra pomstiteľa a zachraňovať po Iraku Beckhemovú (chlapcovú) smrť. Ak sa nebojí smrti prečo ležkal v zákope toľké hodiny pijúc džúsiky a pozeral, či nevykukne hlavička ostreľovača? Prečo sa nezahral na hrdinu ako pri bombách a nerozbehol sa v ústrety smrti? Veď už mal byť mŕtvy, tak čo? Každopádne, Kathryn zaujala stanovisko, že kto mlčí (v tomto prípade o otázkach vojny, vlastenectva, vnucovania pravdy) nič nedokašle, no čo je pre mňa podstatné, ani nič nepovie. Čert vie, či by na to mala a nepriniesla do tejto témy stokrát otrhaný pátos. Pre ňu stávka na istotu, no mne film prefučal hlavou a neurobil nič, lebo táto téma už veľakrát "vybuchla" a z oveľa väčšou detonáciou.____Ak by Cameron na Pandore nechal Jake-a bežať vo first-person móde, ak by ukázal iba chvosty Na´vi roztrasenou kamerou bez akéhokoľvek odkazu, vtedy by dostal Oscara - ak sa chceme držať Oskarovho úspechu vo výhre tohto filmu.
     Crazy Heart (2009)  *** 16.03.2010

Vidieť Jeff Bridgesa ako s cigaretou vošiel do bowlingového centra vo mne vyprodukovalo nával endorfínov, že možno okúsim aspoň trošku z nezabudnuteľného Big Lebowskeho. Opak sa však stal pravdou, lebo som dostal, len drámu, ktorá ide na istotu a ničím neprekvapí. Herecé výkony tam sú, no aby ma to chytilo za srdce nemôžem povedať. Hlave hrozná dĺžka ma ubíjala a pri závere sa mi akoby zamarilo, že Jeff (ktorý si Oscara určite zaslúži) sa z akadémiou na Oscarovi ticho dohodol. V mojom Crazy Heart mu však bude plešatá soška navždy pridelana za Dude-a...
     Whoopass Stew! (1992)  **** 16.03.2010

Keď Craig McCracken vtedy ešte na vysokej škole dostal nápad, zanechal hodiny animácie a začal rýchlo kresliť postavičky akýchsi troch dievčat. Vtedy sa ešte nevedelo, že Whoopass Girls budú raz deťmi obľúbené Powerpuff Girls. Whoopass Stew! je preto prvým pohľadom na myšlienku, ktorá sa neskôr rozvíjala. Všetko podstatné však už obsahuje: úvodnú znelku, mená dievčat, súboje aj rozprávača. Možno vidieť na: www.youtube.com/watch
     Mike, Lu & Og (1999)  *** 16.03.2010

Mike, Lu & Og má svojskú netradičnú animáciu, nie je tradične šibnutý ako ostatné hyperaktívne animáky a pritom tiež dokáže pobaviť. Mňa skôr bavili maniere "princezny" Lu, ale aj spomínaná korytnačka pobavila, niekedy ako ooddych, medzi Dexter's Laboratory a Cow and Chicken
     Dexter's Laboratory: Chicken Scratch (2002)  *** 16.03.2010

Novší diel plný zbytočného afektu, zo slabším dejom a Dexter z akýmsi až francúzskym akcentom. Pozrite na: www.clip4e.com/play_dexters_laboratory_chicken_scratch.htm
     Mayhem - European Legions Live at Marseille (2001)  *** 16.03.2010

Aj keď ide o koncert black metalovej skupiny Mayhem, môžem povedať, že ide aj o akýsi druh muzikálu čo sa týka života celej skupiny. Aj keď skoro všetci členovia pôvodnej zostavy sú mŕtvy, zlo cítiť s každého tónu a odkaz mŕtvej prasačej hlavy sa nesie ďalej a preniká zlom do duší ďalším generáciám. Kto nepozná históriu, nedoladené, nesúmerné kvílenie gitár za zvuku bicích Hellhammera, ktoré neraz odbočia od rytmu pri hrdelných zvukoch speváka, mu nič nepovedia. Ostatok bude vidieť len tieň pôvodnej zostavy a aj tak bude len tupo čumieť na ostnatým drôtom skrvavené ruky speváka Attila Csihara.
     Ubornaya istoriya - lyubovnaya istoriya (2007)  ** 15.03.2010

Aj keď myšlienka toho, že aj hajzelbaba cíti a chce byť milovaná celkom prirodzene plynie, aj taký Bronzit by mohol vedieť čo robí animáciu nezabudnuteľnou. 1. mimika - hlavne keď robím krátky film o láske, je voľba čierno-bielej detskej kresby veľmi nevhodne navolená. Neviem, či je hajzelbaba pekná, či škaredá a v konečnom dôsledku to je gro filmu otázka: "prečo si nemôže nájsť lásku?" .Neskoršie emócie potom spadajú do klobúku veselá - smutná, čo je dosť málo. 2. gradácia - čakanie a čakanie zo skoro nulovou animáciou akurát príjemne podfarbí snová krasokorčuliarska jazda no inak som už len čakal na konečnú pointu, ktorej zbytočné naťahovanie skôr pridáva na nude, než na zaujímavosti. 3. motívy - aký motív mal chlapík? Chodiť na hajzel a len v kabínke trhať kvietky a čakať kým si ho hajzelbaba uloví?___ Ak by sa tu láska mala chápať ako čakanie na toho správneho, kraťas by obstál. Varieta mužov však končí pri čísle 1, čiže sme dlho čakali na jedného muža, ktorý je automaticky ten pravý? Veru neodpustil som si takúto analýzu, lebo láska sa tu prezentuje ako niečo, čo v pohode nájdem hoci aj na hajzli, bez väčšej snahy a som hneď šťastný. V reále to takto nefunguje a zrejme len slabý výber roku 2007 môže zato, že sa niečo takéto nominovalo na Oscara.
     E.T.A. (2008)  **** 15.03.2010

Ak prepáčim akúsi čudnú vesmírnu gravitáciu v prvých minútach, tak konečná pointa zachráni celý kraťas. Idem hľadať na Amazone, kde sa sa dá kúpiť takýto kávovar :)
     Secret Diary of Adrian Mole Aged 13 3/4, The (1985)  **** 15.03.2010

"Ako sa volá tvoj Pes?"..."No... pes" Seriál a kniha, ktorá mala asi najlepší dopad na moje detstvo. Adrian Mole prečúra Bridget Jones z ľahkosťou vánku a pritom vypučí tri beďáre.
     Little Tich et ses 'Big Boots' (1900)  *** 14.03.2010

Pošlite žiadosť na adresu Cirque du soleil a bude obratom vybavená.
     Všude dobře, proč být doma (2009)  **** 14.03.2010

Možno únava z toho, že Mendes musel prijať požiadavky hviezd ako Dicaprio a Winslet v Revolutionary Road sa podpísala na tomto filme, ktorý spadá do kategórie alternative/indie. A pritom je tu zase disfunkčnosť rodín ako v celej jeho tvorbe rozobraná na xtý spôsob (tentokrát vtipný) aj bez hercov zvučných mien. Aj keď životné pravdy sú v malých častiach poskrývané v každom rozhovore a niekedy potrebujete poriadne hrubú lupu, aby ste ich videli, humor to krásne zachráni. Jednoducho kto umí, umí...
     Kimssi Pyoryugi (2009)  ***** 14.03.2010

Nenechajte sa odradiť plagátom, ktorý skôr pripomína akúsi trhlú rodinnú komédiu. Je to komédia štylistický zladená do najkrajších farieb dúhy, po ktorej vám nezostane na pohlavných orgánoch krv po znásilnení stupiditou. Takto nejak by vyzeralo posolstvo Avataru, keby Cameron nemal peniaze no na nezabudnuteľný Kórejský spôsob. Pritom romantika tu nechce srdce divákovi vytrhnúť, ale len sladko pohladiť a pritom ho presvedčí, že odpoveďou na všetko trápenie je HOVNO :) Wow, fakt husársky kúsok, ktorý treba uložiť k ostatným klenotom kórejských južanov.
     Cesta do hlubin študákovy duše (1939)  **** 14.03.2010

Pripomienka toho, že niekedy netrebalo ani riadkované zošity a že písané písmo sa dalo aj čítať. Princíp toho, že učenie ide cez city a nie cez drezúru a poriadok, nielenže prežil jednu svetovú vojnu, ale zachoval si pri tom aj krásny humor školských lavíc, ktorý ma v dnešnej dobe pobavil viac, ako čokoľvek z Americkej produkcie. Ach veru áno niekedy sa učiteľom klaňalo a zarábali 900 Kč, no teraz sa na nich pľuje...
     Penelope (2006)  *** 14.03.2010

Kto vie, koľko nápadu v tejto rozprávke mala Witherspoon za producentskou stoličkou a koľko jej pomáhali asistenti. Začína to ale nádherne rozprávač, ktorý hovorí o zámku, kde žilo škaredé káčatko. Príjemne sa pousmejeme nad rozbíjajúcim sa sklom všetkých jej nápadníkov a nad botaskami sluhu - chytača. Potom však nastáva akýsi zvrat a všetko prejde do roviny romantickej reality pri námluvach Penelope a rýchlo som sa vrátil na Zem. Takýto systém šup do rozprávky - šup von z rozprávky do reality sa mi opakoval počas celého filmu. Niekedy to boli návraty romantické, inokedy humorné a niekedy aj trápne. Aj keď to vlastne JE myslené ako rozprávka syndróm búrania pôvodného príbehu záchrany krásnym princom + premena škaredého káčatka je akýsi veľmi silný. Je tu cítiť, že okrem toho sa tu toho chcelo povedať ešte viac. A aj keď je to milé sledovať konečné finále nefunguje. Zabil to aj malý škôlkar na konci, ktorý vypotil (aspoň v českom dabingu) sakramentsky filozofickú vetu, ktorou zhrnul celý tento príbeh. Nielen ja, ale aj vysokoškolský profesor, by mal problém s takou formuláciou. A to je už rozprávka, ktorej neverím.
     Klikař Charlie (2007)  ** 14.03.2010

Ťažko posúdiť kvalitu hlášok, keďže som to videl z hrozným českým dabingom. Hlavne preto, že plno vtipov si zakladá na dvojzmyselnosti anglických slov, preto to niekedy bolo utrpenie. Inak ide len o milión + 1 komédiu na sexuálny spôsob z americkej produkcie, ktorú nad vodou držia pekelne biele zuby Jessicy Alba a pod vodu ju potápa zbytočne nadržaný sidekick Dan Fogler a la grepfruit-mrdač. Aj by som dal zaslúžené 3 hviezdy, ale niekedy to bolo už príliš. 96 minút kecania o sexe ma veru nebaví, i keď niekedy sa úsmev dostavil.
     Moongirl (2005)  *** 11.03.2010

Ľahkosť, snovosť a podobná dejová línia bola naplno rozvinutá až v Coraline. Do necelých 8 minút sa to dá prerozprávať iba čiastočne, ale ako DVD bonus ku Coraline ako vyšité.
     Salad Fingers (2004)  *** 11.03.2010

Priemerný prehľad úchylností, bez väčšieho vtipu, alebo pointy. Hlavnu rolu hrá atmosféra s desivým hlasom no tam to končí.
     Provincialnaja škola (1992)  ***** 11.03.2010

Krásna animovaná ukážka všedného dňa v škole od tradičných činností: blbnutia, učenia a skúšania, až po nezvyčajné: lízanie, zatĺkanie klincov do hlavy a rozsypanie sa :). Dosť neznámy klenot Maksimovej tvorby, akosi nepochopený, ale ja som sa skvelo bavil. Najlepší je znak Peace a nad ním nápis FUCK :) Posdte na: www.youtube.com/watch
     Tunnelirovanie (2005)  *** 11.03.2010

www.youtube.com/watch
     Bolero (1992)  ** 11.03.2010

Stačili 2 minúty Mr. Maksimov
     N + 2 (1993)  **** 11.03.2010

Čurajúci slon/stonožka a pľujúce mravce www.youtube.com/watch
     5/4 (1990)  *** 10.03.2010

Pomalšie tempo a pochmúrnejšia animácia 5/4ke prítažlivosti nepridávajú. 3 hviezdy za slimáka, ktorý zatláčal a znova vyberal klince. www.youtube.com/watch
     Dožď sverchu vniz (2007)  ***** 10.03.2010

Dážď v dnešnej dobe nepredstavuje pre človeka hrozbu. Tu je však jeho deštrukčná sila ukázaná na malej dedinke, kde každý, kto podcení jeho silu nedopadne dobre. Maksimov využíva svoje obľúbené výrazové prostriedky (nite, zvieratká, plastické tvary), ktoré sa za skvelo zvolenej Bachovho koncertu len podporujú sentimentálnosť a celkový zážitok.
     Potop (2004)  ** 10.03.2010

Dosť kŕčovito podaný nápad o láske (alebo len šťastí?), slabší pokus o spojenie s počítačovou animáciou, no aspoň že to nebolo dlhé.
     Luba (2001)  *** 10.03.2010

Mačacie soft porno + bizardné snenie o francúzkach + smutnokrásna ruská songa = vždy lepší klip než akákoľvek komercia. www.youtube.com/watch
<<       >>

Provozovatel, Reklama, Redakce  /  FAQ  /  Přidej obsah