Flipper
homepage
email pozpátku: 001sutam (a) post.sk
ICQ: upgradovane IQ
278 bodů
Fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmore, The (2011)
Povinne premietať na prvej hodine literatúry na ZŠ. Mňa tie vizuálne variácie bavili a podobná knižná resuscitácia by sa mohla udiať u každého. A odpustím tomu aj ten konečný sentiment.
Rumový deník (2011)
Takže máme všetko? Chlast? Check. Drogy? Check. Deppa? Check! ok môžme vyraziť. No po prvej hodine cesty nám to akosi neklape, i keď robíme smiešne pohyby na zadnom sedadle auta. Ako keby sme niečo zabudli... hmm čo to sakra môže byť? KURNIK veď sme zabudli Gilliama! Spotený pozriem do kufra a naozaj! pod kufrom sa spokojne usmieva dáky Bruce Robinson a robí prstami kiš kiš. Nasraný som ho vyhodil a poštval na neho bojového kohúta no už bolo neskoro... dielo bolo dokonané...
Jeden musí z kola ven (2011)
Facka sprostredkovaným informáciám, ktorá je možným dôsledkom tučnej knižnej predlohy než zámerom. Nezainteresovaný divák je svedkom nudných návštev mĺkveho Oldmana, ktoré len zamotávajú už aj tak zamotaný príbeh. Kým sa však krysa chytí do pasce, stihnete deratizéra nielen vyplatiť, ale s ním rozobrať komplikovanosť jeho vzťahu s vlastnou manželkou i niekoľkoráz nudne zaspomínate na dovolenku v Istanbule. I keď viete, že jeho práce bude v konečnom dôsledku bezchybná, podľa osvedčených starým metód, jeho terajšia osobnosť vám mierne lezie na nervy.
Děti moje (2011)
Za zvukov nežných ukulele zistíme, že Clooney má rodinu u prdele. Až keď mu žena zhasína, zrazu hlási viva la rodina.
Turínský kůň (2011)
Bassza meg vezmi si do toho vetra dáku čiapku!. No starý by sa len na koňovi vozil a pálneku popíjal. Šak sa ti raz zrak sčerná s toho chlastu a aj ti chutiť jesť nebude! (spoila) A ľaľa stane sa, no trvalo to kurevsky dlho...__Ok Tarrko, všetkú tú opakovateľnosť rutiny pochopil asi každí, kto nezaspal už po prvej hodine. Potom pri ďalšej hodine a pól tichej domácnosti, sa obhájiť dákym pofidérnym koncom sveta, či božím úklidom je triviálne prosté. Hen melancholický Lars to ukázal storáz lepšie. Načo trestať ségina trasúceho sa starčeka dákou apokalypsou? Tú si zaslúži akurát tak radodajná Kirsten Dust a keď už - nech už to je dáky HUKOT, nie len drbnúť čerň ako epileptik o chodník. Béla na farbu už dlhšie nemal, z ničoty prd vzíde a po každom filme je tma. Nájdem si veru nejakú optimistickú výhovorku, aby som pri tejto onanii nadčlovekov nezavadzal i podpichol týchto pesimistov. Nebojte sa vrchnosti aj keď sa zo 6 dní všetko dokurví, na 7. deň je zase na pláne tvorba človeka, a starý sa zas vráti k svojmu horúcemu zemáku mizérie.
Kocour v botách (2011)
Í caramba! Back to the r(b)oots, kde Shrek dvojka skončil. I keď prepojenosť rozprávok nejde prirodzenou cestou, ale cisárskym rezom - potomok isto nebude robiť hanbu rodine (i keď bol chudák vrhnutý do sirotinca). Toť mačky to v rozprávkovom svete majú sakra ťažké, keďže sú buď falošné, prekliaté, alebo uhnajú Nastenku k tomu, aby sa na ľad premenila. Túto pestovanú antipatiu si potom zbytočne zlízne dobrodružne bezchybný kocúr (ktorý by miesto toho mal lízať smotanu) aj to zásluhou schizofrenického vajca. Jednoducho ďalšia Millerovka, ktorá po pár neúspešných strelách vedľa, triafa priamo do terča. Či už tou tajomnou atmosférou, či charizmou Chupacabry, či "hypnofrog" odzbrojujúcim pohľadom. Nabudúce poprosím to isté s rovnako pikantnou španielskou omáčkou a bez vajec.
Division III: Football's Finest (2011)
Typický arogantný teplý fuckujúci Dick, bez všetkých obmedzení. Utiahol by to sám aj bez zbytočných vedľajších lovestory a predurčeného from zero to hero príbehu. Niektoré motivujúce reči podobne zábavné ako v Full Metal Jacket.
Forks Over Knives (2011)
Jabko,rajče žitný klíček toť tvůj nový jídelníček nj lenže Jarda buchol klinec po hlavičke za minútu a pól. Niečo medzi osvetou a reklamou na bedrový pás doktora Plevina, kde dôchodci behajú s úsmevom na tvári maratón. Tie Čínske výskumy chcem radšej knižne.
Černobílý svět (2011)
Tu chýbala asi len výraznejšia mužská postava, lebo na babskom dvojhodinovom som sa cítil akosi neisto. I keď samozrejme dať zožrať afektovanej vrchnosti hovno (primerane dochutené) je hodnota, ktorá ostáva nezmenená.
Rozpal mě, sakra (2011)
Palculienka (čím nenarážam na tú rozprávku, ale na dievča šikovné v ručných prácach uspokojovacieho charakteru) so zajačím predkusom robí všetko možné spojené zo sebaukájaním a pritom ani zaboha nemôže prísť o venček. Ak by som vedel, že celá "napínavá" zápletka bude o tom či Arthur na párty vytiahol na palculienku svoju kládu, radšej by som pozeral na ovce celý deň. Malo to len hodinu no cítil som sa ako pri telenovele a akurát viem, že penis je po nórsky dikk. Holý dikk s celého filmu.
God Bless Ozzy Osbourne (2011)
Toto nemá ani polovicu charizmy čo má Lemmy. Ozzy mozog už dávno prechlastal, preto si nepamätá ani makový trt. Sharon z neho robí citlivku, deti alkoholika a poteší možno len Tommyho historka ako Ozzy s hovnami maľoval po hotelovej izbe...inak nič.
Rok na dedine (TV film) (1967)
Ak sa náhodou niekto s tejto interfetovej generácie vyhrabe s pod nápora všetkych grcbookov, statusov a iných kentusov a zabrdne o niečo takéto bude to spoločenské faux pas a prúser. Veru ťažko bude svojej generácií vysvetľovať čo je to Morena, alebo prečo sa pália jánske ohne. Všetky rituály budú zabudnuté a pamätať ich bude matne iba sprievodca po Zázrivských dreveniciach. Veru veľmo sa ten jedinec odchovaný komerčným multikulturizmom čudovať prečo prepánajána dávajú starším úctu, alebo prečo sú všetci takto vysmiaty ani po LSD. Ej veru, niekedy na smútok nebol čas! Drelo sa od mrku do svitu a v nedeľu aj nočné no ľudia boli šťastní čo sa dnes už nenosí, lebo to neni cool. Naspäť ku koreňom banda nespoločenská!
John Cleese Live! - Alimony Tour, The (video film) (2010)
Ako balzam na dušu pôsobí stand up Cleeseho, oproti prefuckovaným americkým trapárňam. Fascinujúcejšie je to o to viac, že len rozpráva svoj beletrizovaný životopis.
Charady no Joke na Mainichi (TV seriál) (2009)
Už pozorovanie hádky mojich susedov sa mi zdá zábavnejšie, ako tento 3 minúty naťahovaný kontinentálny vtip. Celková ich prevetranosť ani nemusela bolieť keby dali do troch minút 8 "akých-takých" vtipov, no obrázková zamrznutá animácia sa postará o celkovú nudu. Zlaté to časy Hudákových Megafórov však pripomenú, že najlepšie vtipy sa tradujú už od nepamäti v krčmách a iných zligávacích inštitúciách.
Moneyball (2011)
Baseball manager môžte hrať aj keď neviete o hre prdlajz, ide o nezáživné čísla. Ide však aj o to, či vás bude baviť. Zasnený Pitt napupmuje testosterón, popľuvá do hrnčeka a potom si nájde si tlstého šprta, ktorý za neho urobí úlohu s matematiky. Za málo peňazí je kopa muziky, nerd systém vychádza, davy sa radujú, no divácky dlhé a nezáživné. V tých pár slowmotion záberov hádzania lopty nemám pocit, že som stál pri niečom gulervúcom/vížaznom a vyznelo to ako keby som si prečítal športovú stránku novín. A rodinná zápletka nefunguje. Na žiadny spôsob. Predať do na dvd a blueray najneskôr do Vianoc, lebo inú stratégiu masívneho záujmu nevidím. Im sorry... I gotta let u go...
SF: Episode One (1998)
Ako sa vraví: tesárovi dláto, krajčírovi ihlu, žumpárovi hovnocuc a Hotei-ovi isto len gitaru a nie katanu.
Kůže, kterou nosím (2011)
Jáj tí komplikovaní Španieli! Tu stačilo nejakú flexibilnú, Japoncami pretestovanú, s latexu robenú gumenú Anču (aj väčšie oné... si mohol prirobiť keď už je Taký Ve-de-cký), alebo tak viacdenná návšteva veselého domu, no ľaľa tu Desperádo musí špekulovať aby sa nakoniec (spoila) v posteli váľal s prerobeným mužom. Šak ja nič, nech si chlapčisko experimentuje, ale nech sa netvári tak vážne a müsticky, lebo mi s toho bolo smiešnô.
Warrior (2011)
Už to je taký nepísaný zvyk, že každý rok sa zbúcha dáky film o chrabrom bojovníkovi, ktorý aspoň na pár mesiacov bude znášať všemožné chválospevy (a vyhrá dáku tu cenu). A je až groteskné, čím všetkým si dovoľuje "útočiť" na priemerného diváka a pritom ide len o kapitalistický koncentrát všemožných citových a dejových klišé.___ Prachy a kričanie na dedka. rozohrať podtext filmu formou pomaly sa objasňujúcich súvislostí ubíja a naťahuje už aj tak dlhý film. A hádajte čo? Dialógy nám nič nepovedia ( rozuzlenia sa dozvieme s televíznych zostrihov) lebo ak by sme mali všetky info pokope bola by nuda. Celé to divadielko má tlačiť na emócie tým, že bratia revú na toho milého deduška, vykresleného dobre že nie s gloriolou nad hlavou. Tie patetické výstupy mi akurát paradoxne nanútili na vec stanovisko, ktoré aplikujú do praxe obaja bratia "mám to všetko u paže". Pravdou je, že sa nebudeme trepať za lepší zajtrajšok a mier, ale aby si Cameronka udržala svoj luxusný bytík (prípadne aby si ho kúpila vojnová vdova.) Správny američan nekrváca! progres tréningu pripomína čarovno-magickú rozprávočku, ktorá hrubo uráža inteligenciu. Ešte ani napísané Newtonové zákony na tabuli neuschli a vyschnutý pán učiteľ už s vyľakanou tváričkou môže likvidovať majstra sveta. Veď Amerika je krajina neobmedzených možností! a ja sa preto čudujem, prečo ten turnaj nevyhral Mickey Mouse! Tu prešlo aj to, že páni sú zrejme zo skál, kedže pri takom "láskavom" športe nekrvácajú ani kvapku. ___ No má to však taký ten fešný a drsný feeling, takže zahoďte pochybnosti, vypnite mozgy a oddajte sa oslavnej onanii a blahorečte toho bojovníka, ktorý môže svoju riť rozvaľovať v peknom novom dome.
Classic Albums: Deep Purple - Machine Head (video film) (2002)
It was the album, where everything came together. Amen. Vyznením oveľa silnejšie než Heavy Metal Pioneers.
SuckSeed Huay Khan Thep (2011)
Even if we suck, at least we suck together. SuckSeed je hlavne podarený teenage film, kde si každý spomenie na mladosť. Tá nerozhodnosť, či hrať rock, alebo teplé lovesongy, tie afektované emócie, tie sklamania z lásky všetko sedí (možno preto, že režisérovi ešte tečie mlieko po brade). Všetko v komediálnom háve s príznakmi J. Kórei prekvapivo neuráža. Pri sólach pôvabnej gitaristky Earn skoro až zhmotnený organizmus... pardón orgazmus. Ak by to nebolo natiahnuté ako týždeň pred výplatou dám aj plné hvizdy.
50/50 (2011)
Filmová strela na istotu. Prirodzená adaptácia húličskej komédie do dramatického príbehu bez vedľajších účinkov. Aby to nevyznelo ako sladkastá americká brnkačka na city diváka, dodáva komédia akýsi nadhľad a naopak - dráma drží inak dobre rozbehnutú komédiu nad vodou, aby nevyzerala lacno a prostoreko. Novátorstvo, či zvraty deja sa nekonajú, doletíme do cieľa ktorý je bohužiaľ predom určený a predvídateľný a uberie inak podarenému scenáru hviezdu dole (hold mainsteam...). A rozmýšľal som celý čas nad tým vtipom, o tom ako sa babka drvená Alzheimerom pýta vnuka, že či nevie čo to má... homára či kraba? A vnúčik nato: raka babka... raka...
Deadman Wonderland (TV seriál) (2010)
Kopcové anime. Začiatok navnadí a zaujme a potom to ide už len s kopca. V hlavnej role: emák Ganta, ktorý má hyper silné reči no o chvíľu zažíva psychický kolaps. Ono by sa to však dalo jakž-takž vydržať, keďže koncepcia väzenia-Wonderlandu ako príbehu s "čestnými" metódami starostlivosti o väzňov je atraktívna. Ku koncu však logika hrozne trpí z dôsledku toho, že chce z Gantu urobiť hrdinu prima tuto {(/ spoila napr. Aspoň jeden sa musí dostať vonku z tohto väzenia aby povedal o tom, aké absurdnosti sa tu dejú hmm... áno akoby jeden plný štadión na hrách smrti nestačil (a ešte k tomu veselo povzbudzovali). Alebo Ganta ty máš málo skúsenosti... nie sme si istý či sa k nám môžeš pridať no onedlho ti bude zverený najdôležitejší dátový chip lol a podobné naivnosti. /)} To ani nevravím o slovnej a obrazovej cenzúre, ktorá zbytočne degraduje seriál. Nuž príbeh je však silný, takže som sa dotlačil až k 12. časti a otvoreným koncom som sa vytočil možno najviac. Hlavne, že sa seriál hrnie dopredu ako splašený kôň (tu treba najmenej 20 častí), nestíha dobre predstavovať ku koncu postavy a ešte sa snaží vytlačiť nejaké emócie (ktoré samozrejme neprichádzajú). A pritom štylisticky vychytané od openingu až to človeka zamrzí, ako málo stačí k skaze. Slabé 3.
Padlí andělé (1995)
Noc je plná pošukov... Dohra Chunkig Expressu kde atmosféra sa dostáva do popredia a zanecháva ostatné dejové línie ďaleko za sebou. Atmosféra je však predsa len u všetkých favorit a preto jej skandujú až do konca. Skandoval som tak isto, no pri posledných 10 minútach mi akosi zachrípol hlas a bol som mierne sklamaný, lebo to bol závod kde bol víťaz jasný už od začiatku.
Sedm samurajů (1954)
Toľko chvály... samozrejme poväčšine zaslúženej: nábehy postáv do svetla, extremne flexibilna kamery a herectvo smutných tvári roľníkov privoláva až hmatateľný smútok. Zub času dokonca nezničil ani 2 pre mňa pamätné scény (vlajka nad hrobom a Mifuneho dialóg "divákovi", pri ktorom som dostával tik uhnúť pohľadom.) Mohol to byť veľkolepý film, keby sa Akira nemusel pchať do zadku sponzorom, aby dodali devízy/kone a prepracovať charaktery záporákov. Takto to vyznieva, že tá trojhodinová "predohra" sa naťahuje, len kvôli banditom, ktorý si chodia na koňoch bez taktiky do dediny po smrť ako ošípané na porážku. A vyzerali tak drsne v tých brneniach ach___ Kontradikciou o statuse roľníka v spoločnosti však Kurosawa hovorí jasnou, i keď navonok skrytou rečou o povahe človeka tých čias, keď strach mal majoritné postavenie a jemu sa podriadzovalo všetko ostatné. To ostáva stále aktuálne.
Věc: Počátek (2011)
Táto "vec" je f-f-fail od sofistikovaných zubárskych prehliadok, až po 3D tetris vo vesmírnej lodi. A tá bio-vložka (čo by si nutne potrebovala šľahnúť aspoň minimálnou dávku charizmy), ktorá s plameňometom likviduje ten insekt, vyzerá len ako Riplayovej nepodarený halloweensky kostým.
Šmoulokoleda (2011)
Opäť to začína. Ešte ani nevember poriadne neotrčil kopytá a všetky komerčné mašinérie sa už urýchlene musia hlásiť o slovo, lebo sme isto všetci zabudli "čaro" Vianoc. U väčšiny to končí banálne primitívnymi príbehmi, hlavne aby tam bol sneh, vianočný kriak a koledy. Konkrétne tu sa neohrabane kopíruje Dickensová "Vianočná koleda" a to je tak všetko. A kľudne mi hovorte Mrzút.
Život v jednom dni (2011)
Mamihlapinatapai medzi zmyslom a životom. A Malicka prečúral aj Ind s videokamerou.
Kovbojové a vetřelci (2011)
Ijhľa scenáristický pokrok! Spájanie nemožných žánrov pod taktovkou miliónovej náplaste. Na návnadu hodenú do prázdna sa však chytila dostatočná väčšina zvedavých rýb. Odvaha spojiť "to" je však jediná, čo sa dá na tomto "tu" hodnotiť. Logika sa tu rozplynula, ako ťažba zlata a platí tu "zlaté" pravidlo, že čím väčšia logická nejasnoť --> tým drsnejší pokerface treba nahodiť. Aplikáciou tohto pravidla, je potom všetko hračka a potom môžu v ohni spať úplne všetci, ufónci, marťania aj Jehovisti. A v tej dvojhodinovej pometenici, som ani nestihol zaregistrovať, či sa to myslelo vážnô, alebo to bolo sofistikovanejší Mars útočí. Viacmenej už to je pasé, keďže každého tu inak nudného cibazola zrazu napadá prevtipný komentár...
Con Air (1997)
Toto je vrakovisko, toto je konvoj... A čo je toto? To je kameň ty debil! Pre mňa posledný akčný requiem nabitý všetkými akčnými klišé, ktoré sa tu v radostnej promenáde tisnú pred seba a ani sa len neobzrú, či náhodou po nich neostala hanba. Tu som výnimočne zniesol aj slovenský dabing (ten prvý, ktorý bohužiaľ už pochoval horší druhý) i keď by hocikto povedal, že v takto hláškami nabitom (a hovno by si nechcel?) filme to platiť nebude. Bodka so všetkými poctami ako sa len patrí a je len dodávam rest in pieces.
Mistrův syn (1978)
Chlastom k najlepšiemu kung fu. Tu treba nostalgické súhvezdia a iné hviezdy dať bokom, lebo tých 12 minút, čo sa nebojuje, alebo necvičí kung-fu je morálne poriadne pozadu. Jackie nemá štipku rešpektu k otcovi a sem tam obťažuje slečnu a udrie aj starú ženu. Nažerie sa ako prasa, zmláti celý personál reštaurácie a bez zaplatenia odíde. Chcel utopiť svojho majstra, otca ma na háku a jediné čo ho dá do kolien, je jeho neschopnosť zmlátiť fúzatého majstra. Tak sa ožerie a dokáže to. Tak ok, štáb mal v sebe 3 promile a ľaľa deti berte si príklad. V súčastnosti to už aj s veľkou dávkou nadhľadu bije do očí aj keď sú súboje kreatívne, vtipné a stále na kvalitnej úrovni. Hej veru vtedy s toho možno padala sánka no dnes ostáva iba (zrejme) najviac nadhodnotený kung fú film. S odretými ušami 3.