Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Horor
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (20)

plakát

Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel (2013) 

Nemam ráda komedie, ale tenhle film byl jednoduše pecka! Hned na začátku mi bylo jasné, že to bude fajn (aneb scéna, kdy se dědek naštve na lišku co mu sežrala kocoura a odpálí jí do povětří), ale co z toho vzniklo, to jsem vážně nečekala. Taková dávka černýho humoru a Forresta Gumpa se jen tak nevidí. Suchý černohumorný hlášky, slonice Soňa, lupičskej gang.. Taky se mi líbilo, jak dědek retrospektivně vyprávěl svuj život (nejlepší bylo "ať žije Esteban," pařba se Stalinem a celá ta zápletka s dvojitym agentem). Dámy a pánové, tenhle film prostě stojí za to. Pro mě rozhodně nejlepší film za hodně dlouhou dobu.

plakát

Carrie (2013) odpad!

Nemůžu si pomoct, ale tenhle film byl pro mě zklamáním roku. Předlohu od Kinga jsem četla, líbila se mi hodně (přečetla jsem to dokonce i přesto, že jsem to musela přelouskat z notebooku, což mimochodem bytostně nesnášim). Viděla jsem originální verzi, byla jsem unešená. Ale tohle? Možná to bylo způsobený mou posedlostí originálem, možná přehnanym očekávánim (těšila jsem se na to cca rok), možná nesnášenlivostí slečnou Moretz.. Nevím, ale kompletně celej casting mi přišel jako absolutní šlápnutí vedle (možná až na Julianne Moore, ta jediná mi aspoň trochu sedla), vyhrocené scény konfrontace Carrie a její fanatické matky odfláknutý, celkově klišovité a o scénáři jako přes kopírák ani nemluvím. Jak už jsem řekla, pro mě neskutečný zklamání.

plakát

The Loved Ones (2009) 

Kéž by bylo podobných filmů víc (a pak že Australani neuměj točit horory). Hlavní hrdinka nechutná a zvrácená, její tatínek taky pěknej slizoun a celá ta dějová linie s incestem.. Vlastně jsem i trochu litovala, že to nebylo posunutý ještě trochu dál. Každopádně jsem byla unešená kontrastem růžový princezničky a sado maso hrátek. Originální, se skvělým obsazením (no dobře, možná toho kluka mohl hrát někdo jinej, ale to už je detail). Možná trochu škoda toho konce, přišlo mi to trochu natažené. Ale i přesto nemůžu dát jinak než 5 hvězd.

plakát

Would You Rather (2012) 

Nemůžu si pomoct, ale tenhle film se mi líbil. Nečekala jsem od něj nic převratného, možná tak spoustu krve. A jak jsem se mýlila - narozdíl od Saw tady nebylo zdaleka tolik krve, uřezaných končetin a podobně, ale místo toho se dostavil krásný psychický teror, takže jsem byla spokojená. Milý pán, co celou hru řídil, byl dostatečně nechutnej pro svou roli a samotní hráči mi ve většině případů taky padli do oka, včetně hlavní hrdinky. Čím víc se hra blížila ke konci, tím víc jsem očekávala podobný konec, ale i když jsem to minimálně tušila skoro od začátku, líbil se mi. Krásná třešnička na dortu

plakát

Tohle je válka! (2012) 

Příjemná oddychovka na večer. Reese sice nenadchne, ale ani neurazí, Chris má jedny z nejhezčích očí, jaký jsem kdy viděla a Tom i s jeho britskostí byl prostě skvělý. Jenom je možná trochu škoda, že to jiskřilo spíš ve vztahu Tuck-FDR, než v jejich obou vztazích s Lauren.

plakát

Na sv. Valentýna (2010) 

Fajn oddychovka na večer. Uznávám, děj je tak propletený, až se stává téměř nereálným, ale dá se to odpustit. Další (alespoň pro mě) velké plus je rozhodně obsazení. Mám ráda Emmu Roberts (i když neměla moc prostoru), Bradleyho Coopera, Jessicu Biel a Ashtona Kutchera. (SPOILER!) Nicméně tvůrci by podle mě udělali líp, kdyby nechali Ashtona a Jennifer jako kámoše, nebylo by to tak přeslazený. (KONEC SPOILERU) "Stojím za ním! Myslím metaforicky..."

plakát

American Horror Story - Murder House (2011) (série) 

Skvělý seriál, ze kterého jsem měla tak neskutečně zvláštní pocit, že to ani nejde popsat! 1. série - Líbí se mi zajímavé postavy, černý humor (obrovskej výbuch smíchu jsem měla při scéně Piggy Piggy :D), příběh, atmosféra, všechno! A Evan Peters je prostě k sežrání :) 2. série - První díl se mi nelíbil, hodně mi vadilo i použití stejných postav z první série do úplně jiných rolí. Prostředí léčebny mi přišlo nevyužité, příběh nevypadal, že se nějak rozjede.. Prostě se mi to nelíbilo, ale dokopala jsem se ke shlédnutí dalšího dílu. Byla jsem překvapená, jak moc mě to bavilo. Pravda, na sestru Judy jsem pořád koukala jako na Constance, na Lanu zase jako na médium.. Ale to po třetím díle naštěstí zmizelo a já si teď můžu plně vychutnávat všechny ty věci naplno. Děj se zajímavě rozjíždí, postavy se vyvíjejí.. Prostě mě to baví čím dál víc. PS: Dr. Thredson <3

plakát

Paranormal Activity 4 (2012) odpad!

Děláte si srandu? Myslim zastánce týhle břečky. Ten film je o ničem, stejně jako ostatní díly Paranormal Activity! I když počkat, tenhle díl je rozhodně nejslabší. Viděli jste ten film vůbec? Nic se tam neděje, žádná atmosféra, neskutečně uhozený a trapný lekačky! Děj minimální a jestli ještě zvedáte hodnocení díky tomu neuvěřitelně sračkoidnímu konci, tak to teda nevim. Máte vůbec hlavu a fungující mozek? Po hodině a půl neskutečný nudy a neustálýho zívání bych teda čekala něco víc! Kam to ten svět spěje sakra..

plakát

Bylo, nebylo (2011) (seriál) 

Rumplestiltskin rules! ..nebo Gold rules, jak chcete :D