Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný
  • Horor

Oblíbené filmy (10)

Osudový dotek

Osudový dotek (2004)

Moje srdcová záležitost. Filmík je velice inteligentní, napínavý a srdcervoucí. Mohu ho vidět znovu a znovu a vždy mě něčím obohatí, překvapí a zaujme. Je tak strašně smutný, jak už život někdy bývá. Obvykle scifi žánr nijak extra nevyhledávám, ale v tomto případě rozhodně dělám výjimku, protože zde má vše smysl a nádherně to do sebe zapadá. Rozhodně se jedná o životní roli Ashtona Kutchera, o tom není sporu. Plus skvělá hudba a Oasis na konci jen doplňují mrazivou atmosféru a pocit z celého filmu. Pět hvězd a zasloužené místo v top 10 nejoblíbenějších filmů.

Čistá duše

Čistá duše (2001)

Tenhle film miluji. Obsahuje strhující příběh, emoce a dechberoucí herecké výkony. Russell Crowe a jeho životní role, o tom není pochyb. Film, který mě absolutně strhnul, prožívala jsem osudy Johna Nashe od začátku do konce, držela jsem tomuto obdivuhodnému muži palce a plakala jsem s ním. Jeden z mála filmů, kterému bez problému odpouštím více než dvouhodinovou stopáž. Tenhle příběh ve mne po jeho shlédnutí ještě hodně dlouho zůstane a mohu jej vidět znovu a znovu. Nevím který film už by měl mít pět hvězdiček, když ne tento! 100%

Nedotknutelní

Nedotknutelní (2011)

Nedotknutelní... film, u kterého škála pěti hvězdiček nestačí. Film, u kterého brečíte smíchy i dojetím. Film, který vás pohladí po duši a zůstane ve vás ještě hodně dlouho. Perfektní příběh, skvělé herecké obsazení. Už drahný čas jsem neviděla něco, co by mě dostalo na kolena, ale Nedotknutelní se okamžitě stali jedním z mých oblíbených filmů, které chci vidět zas a znova a to se mi opravdu stává málokdy. Zasloužené umístění mezi nejlepšími filmy zde na čsfd :) Tohle se neskutečně povedlo a že je to podle reálné události tomu jenom a pouze přidává plusové body. A že hlavní hrdina ve skutečnosti nebyl černoch? Nevadí, sice mě to trochu překvapilo, ale neumím si představit, že by to někdo zahrál tak dokonale.

Truman Show

Truman Show (1998)

Životní role Jima Carreyho a kdo říká něco jiného, nemá pravdu :D Jeden z mých oblíbených filmů. V dnešní době je podle mě více a víc aktuální. Vše v tomhle filmu je skvěle uděláno, vymyšleno. Perfektní Ed Harris, kterého prostě nemůžete mít rádi, herečka, která hraje manželku od Trumena je tak nesympatická, že máte chuť ji profackovat a takhle bych mohla pokračovat do večera. Film je na jednu stranu i úsměvný, ale na stranu druhou velice srdcervoucí. A na konci jsem se samozřejmě neudržela a plakala společně s Trumanem, kdy mi to přišlo neskutečně dojemné a silné. Na tento film jsem myslela ještě hodně dlouho po jeho skončení. A ohodnotit jej pěti hvězdičkami je pro mne samozřejmostí :)

Zmenšování

Zmenšování (2017)

A tento film byl natočen přímo na míru pro mne. Nějak nechápu jeho vcelku nízké hodnocení, ale nic si z toho nedělám, na zážitku, který jsem si já odnesla z kina to nic nemění. Film obsahuje téma ekologie, které se vlastně proplétá celým příběhem a téma zmenšování lidí, kvůli ochrany planety se mi velmi zamlouvá. Líbí se mi, že tam byli zakomponování i vědci, kteří s tímto nápadem přišli. Film jako celek pro mne funguje od začátku do konce a nejvíc nadšená jsem z toho, že po dlouhé době mě konečně něco překvapilo a trailer nevyzradil celý obsah filmu, jak tomu v dnešní době bývá zvykem. Další plusy: Skvělý Matt Damon, pro mne perfektně napsaná a sympatická postava, též bravurně zahraná, tahoun celého filmu. Hong Chau, správně nesnesitelná, ale velmi zajímavá postava s pohnutým osudem, Christoph Waltz a jeho typické cool hlášky, úžasná, překvapivá a vhodně doplněná hudba, zábavný příběh, který mne nenudil ani jedinou minutku. Sečteno, podtrženo 5 hvězdiček a zatím nejlepší film letošního roku, i když teprve začínáme.

Kolonie

Kolonie (2015)

Kolonie, asi to nejlepší drama, které jsem letos v kině viděla. Napínavé, poutavé a zajímavé, od první, do poslední minuty. Emma Watson stále dokazuje, ze dávno překročila stín Hermiony a Daniel Bruhl se díky Rivalům a tomuto filmu stává jedním z mých oblíbených hercu. Věřila jsem mu každou vetu a jeho postava mi přišla z celého filmu zdaleka nejzajímavější. Nyqvist jakožto záporák famózní, po celou stopáž filmu se mi z toho slizouna chtělo zvracet. :D

V hlavě

V hlavě (2015)

V hlavě je můj úplně nejoblíbenější animák, co jsem doposud viděla. Vizuálně je to nádherné a navíc se zde skvěle kombinuje humor a dojetí a to je přesně to, co já opravdu můžu. Vyjádření emocí a vůbec všeho, jak to v hlavě Riley chodí mi příjde velice přesné a inteligentně a krásně zpracované. U tohoto filmu si člověk přesně zavzpomíná na dětství a uvědomí si své dospívání a to, jak se mu postupně bortily jeho ostrovy, které se nikdy nevrátí a nahrazovaly je jiné. Zároveň se dokážu vžít i do Rileyiných rodičů a celý film mne tak neskutečně emočně dostává. Jasných pět hvězd a nikdy ne jinak.

Píseň moře

Píseň moře (2014)

Song of the Sea je pro mne nejlepším animovaným filmem, který kdy vznikl. Je vizuálně tak nádherný a zároveň tak odlišný od klasické americké animace, na kterou jsme zvyklí. Příběh na základě keltských legend je okouzlující a neskutečně jemný a emotivní , velmi mne zasáhl. Chytrá, a také hodně smutná, přesto pohádka, co pohladí po duši.Obsahuje rovněž nádhernou hudbu, ústřední píseň je nezapomenutelná.

Psí poslání

Psí poslání (2017)

Psí poslání je pro mne velice milým překvapením. Bailey, Bailey, Bailey, Bailey je psí pán a já jsem se do toho dobráka absolutně zamilovala... Jeden z nejnádhernějších filmů, které jsem kdy viděla. Ano, jedná se o zcela očividné ždímání emocí, ale u tohoto filmu se mu zcela ráda poddám. Kdo má rád zvířátka, tak si příběh užije naplno. Pokud film s někým nehne, tak musí mít srdce snad z kamene. (Mrzí mne okolnosti, které předcházely premiéře tohoto filmu v zahraničí a s tím související negativní hodnocení na zahraniční filmové databázi, protože tohle si film skutečně nezaslouží.) Tak směle do kina a s sebou obrovské balení kapesníčků.

Room

Room (2015)

Tento film opravdu stojí za vidění. Vůbec se nedivím, že posbíral několik ocenění. Skvělé herecké výkony, mrazivá atmosféra, dojemný příběh. Scéna, kdy hlavní hrdinové plánují a realizují svůj útěk je tak strašně nervydrasající. Brrrr. Málem jsem si umačkala palce, jak jsem je tomu klučinovi držela. Příběh prožíváte spolu s hlavními protagonisty a přejete jim jen to nejlepší. Výborně zpracováno, skvělá psychologie postav, ani chvíli to nenudí. Za mě jasných 5 hvězd.