Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (139)

plakát

The Doors (1991) 

Kapela Doors mě nikdy nějak zvlášť nezajímala a po shlédnutí tohoto filmu tomu tak určitě zůstane . Šedesátá léta a vskus tehdejší americké generace byli opravdu zvláštní...

plakát

Nezastavitelný (2010) 

Po dlouhé době povedený film T. Scotta. Film skvěle graduje a má úžasný spád. Velmi se mi líbilo prostředí železnice.Jednu hvězdičku ubírám za to, že si film neodpustil několik velmi častých klišé (např. chlápek prochází manželskou krizí a katastrofa vše vyřeší, D. Washington jako velezkušený veterán, který si ví se vším rady).

plakát

Blázen z La Verny (2010) 

Poměrně zajímavý dokument, který stojí za to vidět, i když některé věci mohly být natočeny trochu lépe. Jinak ale palec nahoru.

plakát

Ukažte svou tvář! (2005) 

Pěkný a velice silný snímek natočený podle skutečných událostí. Škoda jen, že na natáčení asi nebylo moc peněz a tak film působí trochu televizně. Nicméně určitě doporučuji ke shlédnutí. Krásný film o nádherných křesťanských ideálech. 75%

plakát

Princezna Mononoke (1997) 

Anime moc nemusím a snažím se mu vyhýbat, ale Princezna Mononoke se mi celkem líbila. Na druhou stranu tento snímek určitě podruhé vidět nemusím. Příběh je propracovaný, zaujala mě hudba, ale to je bohužel asi tak všechno. Po určitém váhání mezi 3 a 4* se přikláním k vyššímu hodnocení.

plakát

Vítězové a poražení (1999) 

Velice kvalitní snímek z prostředí amerického fotbalu. Prostor je věnován nejen problémům jednoho týmu, ale i různým zákulisním jednáním ohledně tohoto v Evropě ne tolik populárního sportu. Oliver Stone odvádí výbornou práci, parádní jsou rovněž herecké výkony v čele s Al Pacinem a Jamie Foxxem. K dokonalosti chybí jen poněkud přepálená stopáž.

plakát

Souboj Titánů (2010) 

Hodně pěkné vizuální efekty, ale to je tak asi všechno, příběh je prostinký a neuvěřitelně předvídatelný. Klasická popcornová zábava.

plakát

Někdo to rád horké (1959) 

Poprvé jsem tento film viděl teprve dnes. Trochu jsem měl obavy, které se nakonec ukázaly jako zbytečné, že už mě snímek v roce 2010 nedokáže zaujmout. Vůbec to není pravda. Jedná se o velmi fajn zábavu se skvělými hereckými výkony - zejména Jack Lemmon je famózní. Některé scény jsou kultovní a asi nemá cenu je zmiňovat. A Marilyn byla opravdu krásná.

plakát

Fimfárum Jana Wericha (2002) 

Výborné zpracování. Loutky a vůbec veškerá výprava je opravdu nádherná. Rozporuplná je ale kvalita jednotlivých příběhů - mě osobně nejvíce zaujaly povídky Až opadá listí z dubu a Finfárum. Některé mi však přišly naopak spíše průměrné. Celkově hodnotím 4*, nicméně je dobře, že tento projekt vznikl. Jsem zvědav na druhý díl.

plakát

Lady Blue Shanghai (2010) 

Oproti jiným Lynchovým kraťasům z poslední doby to dává alespoň trochu smysl. Vedle toho výborná atmosféra a zajímavá Marion Cotillard. Chtělo by to ale konečně nějaký celovečerní film.