Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (21)

plakát

Jak jsem poznal vaši matku (2005) (seriál) 

Skvělý seriál. Občas je sice znát, že se tvůrci inspirovali seriálem Přátelé, což je mimochodem moje další srdcovka, ale to ani tolik nevadí. Celý děj má naprosto odlišnou atmosféru než Přátelé a přesto, že poslední série zaostávají za těmi dřívějšími, celkový dojem po posledním dílu je skvělý.

plakát

Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta (2017) 

Pátý díl se tvůrcům Pirátů z Karibiku velmi podařil. Skvělý děj, který ještě doplnil návrat Willa Turnera a Elizabeth Swannové, má za následek skvělou podívanou. V kině jsem se ani chvíli nenudil a podle mého názoru je tento díl jednoznačně lepší než díl čtvrtý.

plakát

Sherlock - Poslední případ (2017) (epizoda) 

Nejlepší možný konec. Očekával jsem od tohoto dílu hodně, ale to, co jsem viděl bylo ještě tak o 1000% lepší. Skvělá zápletka shrnující a vysvětlující (doplňující) díly z předchozích řad. Tento seriál je jednoznačně v mé TOP 3 seriálů a doufám, že to ještě není konec.

plakát

Sherlock - Skomírající detektiv (2017) (epizoda) 

I když je to už čtvrtá řada, stále si udržuje vysoký standard a tvůrcům patří můj velký obdiv za to, jak dokáží skvěle vymyslet souvislosti na několik dílů dopředu a propojit je s dějovou linií. Sherlock je prostě nejlepší.

plakát

Past na rodiče (1998) 

Film, který mě baví pořád dokola. Prostě super.

plakát

Fantastická zvířata a kde je najít (2016) 

Film je zasazen do krásné doby a je v něm celkem dost digitálních triků, což ale vůbec nevadí. Děj je zde sice celkem jednoduchý, ale velmi příjemný. Fantastická zvířata jsou krásná rodinná podívaná jsem si docela jistý, že má J. K. Rowlingová vymyšlenou návaznost s ostatními díly do posledního detailu, stejně jako tomu bylo s Harry Potterem (například: ve druhém díle se objevuje Baziliškův zub, v šestém díle se dozvídáme, že je to viteál). Celkový dojem z filmů je ale výborný, dost možná proto, že je to od Rowlingové, ale to nevadí.

plakát

Sully: Zázrak na řece Hudson (2016) 

Další z výborných filmů z dílny Clinta Eastwooda, ten si zvolil velice zajímavé téma a sympatickým způsobem ho dokázal převést na filmová plátna. Tom Hanks zde navíc předvedl tradičně parádní výkon. Nemůže nám z toho tedy vyjít nic jiného, než úchvatná podívaná. Clint Eastwood tímto filmem jen potvrdil roli mého nejoblíbenějšího režiséra.

plakát

Belmondo (2015) (TV film) 

Být to dokument o komkoliv jiném asi bych nedal pět hvězdiček, ale Belmondo si to jednoznačně zaslouží (i když spíše za role, které byly ve filmu zmíněné). Velmi se mi líbilo, jak si celé natáčení tohoto dokumentu tato francouzská legenda užívala.

plakát

Spectre (2015) 

Zprvu jsem se trochu bál, protože jsem slyšel z větší části negativnější dojmy, ale film mě nezklamal. Daniel Craig opět výborně ztvárnil Jamese Bonda a navíc Léa Seydoux v roli Bond girl. Navíc mám rád Christopha Waltze takže není co řešit. Další krásný film ze série bondovek.

plakát

Lví král (1994) 

Jeden z nejlepších (ne-li nejlepší) animovaný film. Skvělá hudba Hanse Zimmera a navíc krásná zápletka.

Ovládací panel