Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Krimi

Oblíbené filmy (10)

Interstellar

Interstellar (2014)

Jeden z nejpůsobivějších sci-fi filmů všech dob. Nolan je opravdu úplně někde jinde. "The Docking scene" je jedna z nejpůsobivějších scén, co jsem kdy viděl. Viděno na WeltPremiere, Lincoln Square Theatre, NY, 11.3.14 EDIT: /// až potřetí projekci, tentokrát v IMAX 70 jsem to všechno pobral a kdo tvrdí, že to není vědecky možné, tak ať si jde pro Nobelovku, myslíte si, že jste v astrofyzice chytřejší, než Kip Thorne? Asi nééééé, to jen vystihuje snímek z fyzikálního hlediska jako scifi dokument, ukázková vesmírná jízda za hranice lidských i technologických možností. Superlativa můžeme bez debat posílat na adresu hvězdného skladatele Hanse Zimmera. Ten již jen dokreslil svými skladbami celkový dojem z díla. Technologicky jde o výjimečný počin, který je finální jako celek, ale predevším jako jednotlivé scény. Časová rozsáhlost filmu je obdivuhodná, to jen umocňuje dilatace času a nejsložitější ne zcela pochopená gravitace a možnost cestovat casem do minulosti skrz fyzikálně možné teorie, které zahrnují průlety červí dírou, kterou jsme umístili do časoprostoru z budoucnosti a také průlet černou dírou. Je také velmi podstatný fakt, že červí a černá díra spolu jednoznačně souvisejí. To se vymyká zcela logicky lidskému myšlení, stejně jako podstatně zasazená láska. Technologicky má snímek navrch a také slušný náskok před klasickými sci-fi dnešní doby. Tento fakt se nejlépe zachytí na 70sátce IMAXU, kdesi jízdu kukuřicí a scénu s dokováním užijete co nejvíce. 100%

Sedm

Sedm (1995)

Režie: David Fincher Hrají: Brad Pitt, Morgan Freeman a Kevin Spacey.

Vykoupení z věznice Shawshank

Vykoupení z věznice Shawshank (1994)

Režie: Frank Darabont, Hudba: Thomas Newman, Hlavní role: Tim Robbins a Morgan Freeman. Proč tam není ta 6. hvězdička???

Temný rytíř

Temný rytíř (2008)

EXKLUZIVNÍ ZÁLEŽITOST! Režie: Christopher Nolan Hudba: Hans Zimmer, James Newton Howard Hrají: Christian Bale, Heath Ledger, Aaron Eckhart, Michael Caine, Maggie Gyllenhaal, Gary Oldman, Morgan Freeman... Na 5 hvězd to stačí úplně se vším všudy.

Hon

Hon (2012)

Jedna ze špiček kinematografie. Surově realistické, mrazivé, výborně natočené se špičkovým Madsem. Strhující a drsné zároveň. 100%

Pulp Fiction: Historky z podsvětí

Pulp Fiction: Historky z podsvětí (1994)

Quentin je blázen a točí jednu mordu za druhou, začalo to Gaunerama a jsem zvědavej čím to skončí, ale právě tohle je KULTOVNÍ záležitost i když možná ve stínu Kill Billa. Veledílo hodné největších filmových mistrů v dnešní kinematografii.