Uživatelská zóna
451-480
481-488
Štvanec IRA
21.03.2010
Silný a dojemný příběh ve slabším filmu. Jim Stugess společně s Benem Kingsleym vévodní hereckým výkonům, jen dámská část obsazení nějak zaostává. Skvěle zvládnuto bylo přenesení atmosféry válečného Belfastu do filmu(až na ten billboard s iPhonem). Filmu by prospěla větší konzistence a kratší úvod, který mě téměř uspal. Zbylá hodina a půl naštěstí uplyne jako voda.
Collapse
18.03.2010
Michael Ruppert, hlavní postava tohohle dokumentu, se z počátku může zdát jako konspirační blázen, nicméně po bližším prozkoumání všech fakt, které předkládá, už to tak jednoznačné není. Neukazuje na žádné skryté nebo zvlášť utajené informace, ale jen na věci, které máme přímo před sebou. Stav Země je tak trochu k pláči a nezdá se, že by s tím někdo chtěl něco dělat.
Stoning of Soraya M., The
15.03.2010
Počáteční tempo je vražedně pomalé a první hodina filmu je tak trochu o ničem. Nicméně jakmile se film přehoupne přes polovinu, tak je to úplně něco jiného. Realistické ztvárnění samotného trestu je jen pro silné nervy. Lidi jsou holt zvířata nejhoršího ražení a tenhle film je toho velmi dobrou připomínkou.
Food, Inc.
14.03.2010
Problém, kdy potraviny ztrácejí svou kvalitu a polovina jejich obsahu jsou nejrůznější přídavné látky a chemikálie určitě není pouze problém Ameriky, takže nejenom jejich obyvatelé by se měli dívat na to, co jí. Tenhle dokument z části nepřináší nic nového, způsob zacházení se zvířaty je zřejmý snad každému. Více mě zajímaly segmenty o pěstování plodin a cenzura, jakou závadějí velké společnosti a jejich přátelé ve vládě. Škoda, že celkově dokument občas nudí a zas se na odiv dávají americké rodinné hodnoty. Obsah je každopádně hodně bohatý na informace. 3,5*
Cove, The
12.03.2010
Působivá agitka od toho nejzasvěcenějšího z nejzasvěcenějších. Informační části jsou nápaditě prokládany s "akcemi" aktivistů. Co mě opravdu pobavilo, byla komise pro lov velryb. Fraška plná ignorantů. Jen ty srdcervoucí záběry interakcí s delfíny se mi rychle přejedly. Nicméně na mě The Cove udělal hodně velký dojem.
82. Annual Academy Awards
09.03.2010
Svěží, odsýpající, zábavné, nápadité. Martinovi s Baldwinem to klapalo víc jak na stříbrném plátně a 3 hodiny přenosu uběhly jako voda. Nechyběla dávka ubrečených děkovaček, ale taky těch sympatičtějších(Bullock, Bigelow, Bridges). Nejvíce rozhodně dojal Ben Stiller. Příjemná změna oproti minulým ročníkům.
Bílá stuha
07.03.2010
Život vesnické komunity a co se děje za jejími zavřenými dveřmi. Stísněná atmosféra, chybějící doprovodná hudba a dlouhá stopáž. V žádném případě film nenudí, jen díky své délce ke konci trochu přichází o svou údernost. Příběh naštěstí neztratí nic.
Crossing Over
06.03.2010
Zdařilé drama s propletenými osudy lidí, kteří mají co dočinění s imigranty nebo imigračními úřady. Některé příběhy začaly nezajímavě, ale dostaly skvělý konec. Jiné skrývaly potenciál a nakonec vyšuměly do prázdna. Tak jako tak je to zajímavý pohled na americkou imigrační politiku.
Leaves of Grass
05.03.2010
Hodně zmatené zpracování, které zasahuje do několika žánrů. Námět je celkem originální, ale první hodina je spíše rozjezdová a místy je to prostě nuda. Nemít Nelson v hlavní dvouroli bezchybného Nortona, byl by to těžký průměr.
Possession
05.03.2010
Už chápu ty nekončící čachry s datem premiéry. Lacinější kanadská produkce působí dojmem, že do kin zabloudil film z TV obrazovek. I přes krátkou stopáž navíc zůstalo hodně nevyužitého prostoru, příběh má hromadu logických děr a postavy se často chovají přinejmenším divně. Film slušně odsýpá hlavně díky atmosféře a dvojici Gellar-Pace.
From Paris with Love
02.03.2010
Skvělá akční jízda. Ani jsem nemyslela, že to Travoltovi s Meyersem bude spolu tak sedět. Kdo by čekal něco intelektuálnějšího, bude mít smůlu, na to se tentokrát nehraje. Next time I tell you shoot the fucker, shoot the fucker!
Letadla, vlaky, automobily
(1987)
02.03.2010
Zajímavá osmdesátková komedie, která se dokáže pohybovat na hranici dramatu a komedie. Výborný John Candy i Steve Martin a nápaditá hudba. Slabší 4*.
Hokejový zázrak
(2004)
01.03.2010
Výborný film s krásným příběhem o splněném snu.
Rosemary má děťátko
(1968)
28.02.2010
Atmosférický film, který dokáže oslovit i po více jak 40 letech, kdy satanismus a sekty jsou všemožně zmedializované. Nejedná se o úplně tradiční horor, ale atmosféra je nepříjemná a znepokojující a překvapivě velmi realistická. Mia Farrow a John Cassavetes vystihli charaktery svých postav do puntíku.
Prokletý ostrov
27.02.2010
Scorsese je pan režisér a zpracování Shutter islandu tomu odpovídá, jen ta zápletka je průhledná jako papír a ani námět celkově mě zvlášť neposadil na lopatky. Nicméně atmosféra je děsivá a hudba naprosto geniálně poskládaná. Pár scén mě nechalo v němém užasu jen tiše zírat. Skvělý výběr herců, většina ale zůstala míle za DiCapriem, který jednoduše exceluje. Závěr filmu je dokonalou třešničkou na dortu. 85%
Zapomenuté světlo
(1996)
25.02.2010
Výborný obraz šedivě depresivních 80. let se stejně laděnou hudbou. Po téhle stránce je to vynikající film, po stránce námětu už to tak slavné není. Polívka jako kněz bojující za svůj kostel a přesvědčení je hodně silná postava a prakticky tu nemá jiného protivníka, než je komunistický režim. Jeho vztah s Marjánkou má přílíš málo prostoru na to, aby se mě nějak výrazněji dotknul. Což je škoda, protože takhle na mě děj působil moc jednoduše. Svým vyzněním a poselstvím mě film zaujal hodně, zpracováním už méně. 70%
Triage
22.02.2010
Škoda, tohle je ten příklad filmu, který měl o tolik větší potenciál. Nevyvážený děj a malá propracovanost postav jsou největšími kameny úrazu. Vůbec nechápu, jaký přínos měla mít postava Christophera Lee, přišla mi naprosto zbytečná. Zbytečný ovšem rozhodně není Colin Farrell, který se dokonale sžil se svou rolí. 6/10
Crazy Heart
21.02.2010
Jeff Bridges ve své životní roli. Kromě něj toho na Crazy heart nic až tak výjimečného není. Je to jeden z těch příběhů, který vás donutí litovat a soucítit s hlavní postavou a nakonec vás naplní optimismem. Přesto se toho ve filmu, co se týče příběhu, zas tak moc neděje a celé se to spoléhá na příliš jednoduchý koncept člověka, který si až moc pozdě uvědomí, o co v životě vlastní vinou přišel. Naštěstí má ale film ještě Maggie Gyllenhaal, skvělou hudbu a kameru, kteří ten slabší příběh vynahradí.
Master & Commander: Odvrácená strana světa
(2003)
21.02.2010
Zručně natočené akční drama, které takřka nemá chybu. Výbornému Russelovi tady jen chybí větší protihráč. Hudba a atmosféra vedou tuhle výpravnou podívanou vpřed. 9/10
Láska na druhý pohled
20.02.2010
Stokrát ohraný koncept v novém obalu. Prvotní nápad by ani nemusel skončit tak průměrně, kdyby scénář tak prvoplánovitě neútočil na divákovy city. Některé scény jsou tam absolutně navíc a kdyby je režisér vystřihl, film by vůbec o nic nepřišel. Květinářka Jennifer Aniston mi tady sedla, Eckhart mi místy přišel trochu přehrávající. Zbytečný ale stravitelný film. 2,5*
Legie
19.02.2010
Asi nikdo nečekal, že by Legie byla víc než jen efektní béčko, a taky ničím jiným není. A to je nakonec dobře, s vážnou tváří by se asi film o bojujících démonských andělech natočit nedal. Každopádně Bettany je borec a souboj anděl na anděla je absolutní guilty pleasure. Jen škoda pasáží, kde si postavy vylévaly svoje srdce, to byla strašně klišé brzda. Celkově na mě tahle andělská akce udělala dobrý dojem.
Nine
19.02.2010
Nine spolehlivě splnilo moje očekávání. Ačkoli nemám muzikály dvakrát v lásce, tady mě většina muzikálních čísel bavila. Ta silnější byla chytlavá a měla šmrnc, slabší jen poněkud zaplňovala místo. To samé platí o herečkách(Cotillard vyborná; Kidman mdlá). Daniel Day-Lewis jako vždy podal velmi sympatický výkon. V podstatě ale film funguje dobře a jeho dvě hodiny uběhnout jako voda.
Upírův pomocník
18.02.2010
Na to jak provařený a znásilňovaný je v posledních letech upírský žánr, bylo tohle příjemné překvapení. Hlavní představitel má správně ujetý výraz a John C. Reilly je parádní. Jen je škoda, že v momentě, kdy se film pořádně rozjede, začne děj postupně infantilnět a pubertální konec pak taky zrovna neoslní. Přesto je to paradoxně nejlepší upířina za poslední dobu. 70%
Agora
17.02.2010
To mě zase jeden film zaskočil. Agora není ani tak antický velkofilm, jako spíš komorní drama zasazené do pozdního starověku. O to víc pak vynikne silný příběh o skutečné ženě, kterou s velkým nasazením ztvárnila Rachel Weisz. Malou vadou na kráse jsou lehce neopracované postavy. Naopak hudba, kulisy, herci a mrazivá atmosféra v některých scénách mi asi nedají spát. Mimořádný film nejen proto, že se soustředí na poměrně opomíjené události, ale i proto jak dokáže být v jednu chvíli syrový a znepokojující, a v druhou dojemný a poetický.
Všichni jsou v pohodě
16.02.2010
Jedno z těch nenáročných dramat o životě, kde se napravují pošramocené rodiné vztahy a u kterého vám s jistotou ukápne slza. Everybody's Fine se ovšem vymyká v tom, že celý herecký ensámbl táhne někdo s takovým jménem jako je Robert De Niro a sekundují mu o nic méně známé tváře. Navíc, kdy naposledy jste viděli De Nira v něčem, co se tak podobá roadmovie.
Superman se vrací
(2006)
14.02.2010
Sequel který na mě udělal dvojí dojem. Za zápory beru především to, že větší část filmu byla víceméně naprosto o ničem a pár hodin po konci si z ní nedokážu vzpomenou na nic kromě Supermanova obletu města s Lois. Dále tu máme Spaceyho, který na mě působil jako plešatý normálnější Joker. Ovšem nejvíc mě celou dobu štval Routhův nesmyslně vyretušovaný obličej. Na druhou stranu tu ale máme velmi schopné herce a Routhovi Supermanův kostým padne jako ulitý. Nicméně mě na svou stranu film dostal až ve své závěrečné hodině. Do ní Singer nacpal všechno, co se dalo - hromada akce, ne/mrtvé postavy, slzy, dojemné proslovy, drama všeho možného druhu. Kdyby se v tomhle duchu držel i další díl, tak hned sem s ním.
Roman Polanski: Pravdivý příběh
13.02.2010
Výborný dokument, který dopodrobna přibližuje okolnosti Polanskiho "kauzy". Slavný režisér, kterého jak se zdá, na každém kroku pronásledovala smůla. Typický příběh člověka, který měl v jednu chvíli vše a v druhou nic. Za to, co provedl jistě měl být potrestán, ale takový hon na čarodějnice si rozhodně nezasloužil. Jak řekl žalobce sám: "Nedivím se, že utekl."
Englishman in New York, An
13.02.2010
Kontroverzní osobnost Quentina Crispa, který obhajoval práva gayů, ale taky je při každé možné příležitosti kritizoval, je pro film rozhodně vděčný materiál. Některé Crispovy výroky, ale nevzbudily takové pochopení a jeho popularita začala na konci 80. let uvadat a s tím i lehce tempo filmu. Při pohledu na výkon Johna Hurta ale všechny nedostatky rádi odpustíte. Sting Crispa vystihl skutečně do puntíku.
Apartmá v hotelu Plaza
(1971)
09.02.2010
Výborná první, slušná druhá a dokonalá třetí povídka. Ten velký záhadný hotel v New Yorku mě vždycky fascinoval a Walter Matthau mu ve své trojroli dělá čest.
Proměna
09.02.2010
Zprvu zajímavý thriller, který se rychle zvrhne v překombinovaný film plný prapodivných náznaků a znamení jako z levného hororu. I když se konec pokusí většinu zápletky objasnit, stejně o nic chytřejší nebudete. Nicméně obě herečky, a to především Sophie Marceau, jsou nadprůměrné a tuhle podivnost hodně zpříjemní.
1-30
31-60