Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Dobrodružný

Oblíbené seriály (10)

O zvířátkách pana Krbce

O zvířátkách pana Krbce (1977)

Srdeční večerníček, s krásnou atmosférou, i dnes se na něj moc ráda podívám, jelikož jsem průvodkyní na jednom moc pěkném hradě. Máme tu svá strašidla, zvířátka i bílou paní i nepříjemné turisty, občas si zpřelámeme kosti nebo nám někdo něco ukradne. A pan kastelán už je asi v takovém věku, jako by byl dnes pan Krbec.

Na doživotí

Na doživotí (2007)

Chytrý a chytře vtipný seriál, bohužel krátký a tak trochu nedodělaný. Ale za kominaci krásných zrzavých vlasů Damiana Lewise a zeleného jabka, dávám "za pět"

Byl jednou jeden... život

Byl jednou jeden... život (1987)

Tenhle seriál nás toho hodně naučil, jen co je pravda. Je překvapivě podrobný a není na škodu si ho pustit před písemnkou z biologie. Takováhle věc, to je k pohledání. Vždycky jsem kvůli němu spěchala domů z autobusu a možná byl i jedním z faktorů, které mě dovedly k biologii a k vědě vůbec.

Jája a Pája

Jája a Pája (1986)

Další ze srdcovek mezi večerníčky. Roztomilé animace potěší oko. A ten pocit, když kluci jednoho krásného dne přechytračí Krkovičku!

Mumínci

Mumínci (1990)

Občas primitivní, dětské a naivní, ale krásně zanimované, seversky mystické, a vůbec ne tak hloupé, jak se může na první pohled zdát. A Šňupálek, to je teprv něco pro nás holky!

Rychlé šípy

Rychlé šípy (1969)

Foglarovky by si zasloužily mnohem více zpracování na plátně! Ještě štěstí, že máme des alespoň tenhle výtečný seriál, o němž i sám Jestřáb prý o mnoho let později prohlásil, že se povedl. Jasně, je to splácanina tří knih dohromady, takže třeba Vládi Drátuše se nedočkáme ve prospěch Losnova boje o velké vontství, přesto si myslím, že děj byl promyšlen dobře a logicky a takovým způsobem, abychom nepřišli o nic z podstatných záhad. Výborné je i ztvárnění naprosté většiny rolí - Mažňák, úžasný Širokko, sympaťák Losna, roztomilý Rychlonožka, přesvědčivý Červenáček, parádně ublízaný Jindra, bystrý Jarka....a Mirek? Vždyť ani ten není tak špantý! Pozitivně hodnotím i fakt, že je seriál černobílý. Vždycky se mi třeba zdálo podivé, že by se Červenáček pohyboval po stínadlech s tou svou "maskovací" čepičkou, ale v černobílé tenhle pocit zanikne a uličky Stínadel tak ještě získají na kouzlu. A celkem dobrý se mi zdá i patřičně vyšší věk některých postav, třeba samotného Jana Tleskače. Trochu mi snad jen vadí právě určité úpravy v jeho příběhu. Jinak dávám pět, atmosféru to má!