Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Krimi

Oblíbené filmy (10)

Vetřelci

Vetřelci (1986)

Pro tento film mám slabost, protože byl ten úplně první. Úplně první film co jsem kdy viděl na VHS a hned to byla pecka tohoto kalibru. Když jsem potom o mnoho let později (tentokrát už na DVD) viděl "Directors Cut" nespustil jsem z obrazovky oči a nechápal jak jsem mohl ten film kdy předtím vidět v jiném sestřihu. Dokonalá práce pane Camerone. Díky za to.

Terminátor 2: Den zúčtování

Terminátor 2: Den zúčtování (1991)

Je zvláštní že pod dalším filmem o kterém hodlám prohlásit "jeden z nejlepších filmů co znám" je podepsaný James Cameron. T2 je skutečná a ryzí pastva pro smysly. Neznám jiný film co by nabídl non-stop akci od začátku až do konce v kombinaci s dokonalým námětem a obsazením (teda až na Furlonga... s tím jsem se dlouho těžce sžíval). Navíc i fakt že šlo i první film kde ILM použilo CGI efekty z něj dělá skutečný milník ve filmové historii.

Expendables: Postradatelní 2

Expendables: Postradatelní 2 (2012)

Pokud jste viděli Expendables #1 tak vše co se vám tam líbilo... prostě to nej co zůstalo v paměti si tentokrát odbudeme během prvních 15ti minut jako opáčko a zahřívací kolo v jednom. Pak nastává něco neskutečného. Kdo Expenables miloval bude tyhle zbožňovat, kdo neměl rád bude je doslova nenávidět. Je to čisté x2 ve všech směrech. Nedá se nic víc napsat, žádný další komentář není potřeba. Pokud jste #1 neviděli, nejdřív si doplňte vzdělání ;) a tak si říkám... bude vůbec někdo kdo neviděl jedničku a bude koukat na tohle? ;). No myslím, že tím asi komentář stačí... cílová skupina už své info dostala. Za sebe jsem jen trochu musel postesknout, že Arnoldovi to guvernerování opravdu k duhu nepřišlo a proti ostatním působí fakt jako dědula a to zdaleka není nejstarší :(.

Forrest Gump

Forrest Gump (1994)

Film který svou dokonalostí a vřelostí snad musí oslovit každého. Navíc brilantnost scénáře a volba herců je nepřekonatelná... a ten soundtrack. Film filmů.

Četník ze Saint Tropez

Četník ze Saint Tropez (1964)

Louis De Funes má u mě punc nejlepšího francouzského herce a komika a Četník ze Saint Tropez je jeho absolutní vrchol. Prostě Funes je Cruchot jako Stallone je Rambo ;). To samé Saint Tropez je prostě "četnická stanice" a ne nějaké přístavní město pro zbohatlíky (těch jachet tam...). O to víc mě překvapuje, že najít ji dá celkem zabrat (žádné cedule ani transparenty) a místo muzea a lákadla pro turisty je zavřená a chátrá (i přes výmluvný nápis fixou u vchodu "merci Cruchot!")... sakra... vždyť já o tom filmu ještě pořádně nic nenapsal? Ale co... stejně by to bylo jen nošení dříví do lesa :).

Indiana Jones a Poslední křížová výprava

Indiana Jones a Poslední křížová výprava (1989)

Indiana Jones je u mě srdeční záležitost a tah přibrat do party Seana Conneryho bylo přesně to co postavilo Poslední křížovou výpravu v mých očích na špičku všech Indyho dobrodružství.

Pátý element

Pátý element (1997)

Existuje mnoho filmů které se navzájem kopíruje nebo se něčím podobá. Pátý element mezi ně rozhodně nepatří, protože je po všech stránkách něco zcela unikátního. Osobně si myslím že je dokonce tak moc unikátní, že něco i když jen vzdáleně podobného už nikdy v životě neuvidím.

Hodný, zlý a ošklivý

Hodný, zlý a ošklivý (1966)

Tohle je prostě "pan western" (a nevím jak to jinak a přesněji popsat) a podle mě za to může jen a pouze "magická trojka". 1. nejlepší western režisér = Sergio Leone, 2. nejlepší "cowboy" herec = Clint Eastwood, 3. nejlepší filmový hudební skladatel = Ennio Morricone a ve finále fakt, že tohle je jejich třetí společný počin (ty první dva měli možnost pilovat tu spolupráci k naprosté dokonalosti). Prostě nešlo o náhodu, ale o propracovanou dokonalou práci tří nejlepších.

Matrix

Matrix (1999)

Matrix je přelomový film, který se stal předlohou mnoha dalším filmům. Když se nad tím zamyslím ten film jsem ještě nikdy neviděl jinak než v originále (a to jsem ho viděl asi 10x). Snad asi kvůli tomu že DVD v ČR vyšlo v zoufalé kvalitě a ten dabing na celkovém dojmu rozhodně nestál. Hlavní dojem a zajímavost filmu je v tom že ho můžete vidět 10x a nejen že akční scény a efekty neomrzí, ale dokážete si na něm najít vždy něco nového (ten film má v sobě jeden odkaz za druhým) stačí si jen všímat detailů a a zamyslet se.

Ghost Dog - Cesta samuraje

Ghost Dog - Cesta samuraje (1999)

Pamatuju si že film jsme viděl poprvé v jednom menším kině (respektive pokusu o kino protože tam byli židličky místo sedaček) a možná i ta komorní atmosféra pomohla tomu že na mě film udělal velký dojem. Několik dní jsem ho vůbec nemohl vyhnat z hlavy a dokonce jsem i i knížku Hagakure kvůli tomu sehnal a také přečetl. Co dodat. Neskutečně podmanivý film se specifickým soundrackem který patří také mezi ty nejoblíbenější (přestože nejsem extra fanda žánru).