Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenze (130)

plakát

Jan Žižka (2022) 

Nejdražší brak české kinematografie

plakát

Těla (2023) (seriál) 

Poměrně dobře zpracovaná vykrádačka Darku. Ačkoliv je od druhého dílu zřejmé, že minisérie s ničím převratným ani novým nepřijde, přesto je pojetí dědečkova paradoxu a ovlivnitelnosti toku času poměrně dobře zpracováno. Pokud se vám líbila těla, bude se vám pravděpodobně líbit i Dark, který je podstatně zamotanější ale i hlubší.

plakát

Loki - Srdce TVA (2023) (epizoda) 

Méně humoru, ale o to více WTF momentů? MILUJU

plakát

Asterix a Obelix: Říše středu (2023) 

Je to takové meh. Skoro mám pocit, že film vznikl jen ze dvou důvodů. Natočit něco s Asterixem, aby se na značku nezapomnělo, a pokusit se natlačit do zadnice Číně, kde je promítání evropských titulů regulováno. Obsazení mizerné, chemie mezi herci pramálá, vtipy značně recyklované, a ne rozhodně tím způsobem, kdy o rodinné stříbro pečujete. Přidejte prazvláštní konec, ze kterého se nedá rozumně vybruslit do dalšího dílu, a nutně si musíte položit otázku, jestli vůbec nějaký chcete vidět. Jedna hvězda navíc za slepého mistra.

plakát

One Piece (2023) (seriál) 

Na jeden zátah. A to mangu nesnáším a od sledování mě několik týdnů odrazoval Stanislav Lukeš, který celý seriál neodbytně promoval.

plakát

Eliška a Damián - Epizoda 4 (2023) (epizoda) odpad!

No jasně, DavidHolub. Já bych tomu dal klidně 100 %. Ale to by to nesměla být sračka. A protože je česká kinematografie dlouhodobě meme, mám na ni proto zakázáno koukat, nebo smím vyjadřovat jen souhlasné reakce a nedávat najevo, že se mi směřování konzumní zábavy nelíbí? Víš co? Poser se. Na příští díl se podívám zase, protože podobné scénář ipsum a neherecké přehrávání je moje guilty pleasure.

plakát

Barbie (2023) 

Nejdelší reklama na růžové peklo v mém životě s několika zcela vydařenými vtípky. Především v první polovině, kdy si film z teatrálnosti utahuje, než se sám stane teatrální soap operou.

plakát

To nic, drahá (2022) 

Hvězdně obsazený femmatrix, u kterého si při závěrečných titulcích říkáte, že agenti to s ukecáváním herců musí mít sakra těžké, disponují neomezenými prostředky, a nebo je jednoduše špatná doba, a herec skočí po čemkoliv. Do první poloviny na svěží čtyři hvězdy. Po"procitnutí" se dostavila dvouhvězdičková pachuť toho, že vlastně nekoukám na dva různé filmy (přičemž na ten druhý koukat nechcete), ale na tři (přičemž ani ten třetí koukat nechcete). Třetí vrstvu filmaři zřejmě neměli v úmyslu, protože na obrazovky HBO vtrhl v roce 2022. Ve vší paradoxnosti v rámci prostředí a rutiny (nejen té filmařské), se totiž film ze všeho nejvíce podobá Barbie (2023). Nabízí se otázka, zda je Barbie ve skutečnosti skrytou satirou na film To nic, drahá. Ač film dává prostor k zamyšlení nad smyslem života, a na otázky, na které vlastně neexistuje spolehlivá odpověď, znovu vidět určitě nemusím. Průměr tři hvězdy, a od brakovitosti jej drží pouze sympatická první polovina.

plakát

Cool Girl! (2023) odpad!

Sledoval jsem jako guilty pleasure a vyplatilo se. Hodina a půl nízkofrekvenčního scénáristického zla, smrtící dávky osmého kruhu hereckého pekla, laviny product-placementu a koncentrované esence nudy vyvolala přesně ty pocity pro bodání se pletací jehlicí do jakékoliv části těla, které jsem naposledy zažil při sledování čínského Krtečka. Díky Standovi Lukešovi za doporučení, ale podruhé to nedám. Cítím, jak mi společně s mizejícími závěrečnými titulky odumřela polovina mozku, a hrozí, že by se mi to taky začalo líbit.

plakát

AMOR (2022) (seriál) odpad!

Premiér Jaromíra Soukupa je mrtev. Ať žije nový král!

Ovládací panel
3 body