Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (13)

plakát

Hobit: Neočekávaná cesta (2012) 

LOTR byl ve své době přelomový film. Mezi fantasy něco neobyčejného a do té doby nevídaného. Hobbit i kdyby chtěl, tak nemůže být takový. To však neznamená , že je to špatně. Hobbit je unikátní podívaná. Martin Freeman je absolutně skvělým prototypem mladého Bilba Pytlíka. Trpaslíci nevypadají dětsky ani nikterak směšně. Každý z nich má svoji činnost , ve které vyniká. Ať už to je síla, chytrost,vtipnost, ne/sluch:)..a mnoho dalších. Na rozdíl od Pána prstenů je Hobbit jízda , kde si málo-kdy odpočinete. Jedna zběsilá honička střídá další a další. I to se ale dalo očekávat. Krása Středozemě se jen tak neokouká a hudba Howarda Shora se může poslouchat stále dokola. Hobbit splnil očekávaní a jedná se o parádní podívanou.

plakát

Temný rytíř povstal (2012) 

Temný rytíř povstal svého předchůdce nepřekonává. Nebýt dokonalého Ledgera, bylo by tomu tak. The Dark Knight rises je však dokonalou filmovou podívanou. Nolan nepřipravuje Batmanovi žádné chutné pochoutky. Po psychopatickém Jokerovi, který dokázal své nepřátele mučit svým černým smyslem pro humor, přišel Bane. Baneova surovost sráži Batmana a celý Gotham na kolena a stává se jakým-si neomezeným vládcem nad městem. Slova , která vystihují tento monumentální film ?...Strach,chaos, tíseň...a možná i místo, kde se Bane narodil - Hell. Jako v předchozím díle i zde herci předvádějí výborné výkony. Bale zvládá roli netopýřího muže s bravůrou. Catwoman (Anne Hathaway) občas působí dojmem obyčejné venkovské dívenky. Jakmile si ale oblékne svůj přiléhavý kostýmek, je zatraceně sexy a dokáže dát filmu potřebný spád. Gary Oldman a Morgan Freeman jsou mistři ve svém oboru. Michael Caine sice nedostane tolik příležitostí, jako v minulém díle, ale přijde mi , že o to více z něj čiší emoce, které do svých projevů vkládá. Hlas Toma Hardyho je nenadabovatelný !..je to něco úžasného. Batman přínáší skutečně epický filmový zážitek. Sleduje neskutečné množství postav a zvládá to s bravurou. (POZOR SPOILER - Bale řekl, že kostým Batmana už nenavlékne. Po konci filmu se ani není čemu divit. Konec je trochu rozporuplný, když zjistíte , že Bane vlastně není tím hlavním zlem, ale pouze vykonává rozkazy. Jsem ale zvědavý jak si povede talentovaný Joseph Gordon-Levitt v roli Robina!! POZOR SPOILER)

plakát

Amazing Spider-Man (2012) 

Tohle se nepovedlo. Zápory převažují nad klady. Kde ale začít. Zaprvé Raimiho Spider-man byl dospělejší. O příběhu zde nemůže být řeč. Smysl pro humor ?? Naprosto žádný. Místo toho nám Webb podává trapné scény, kdy Spider-man skotačí na skateboardu, hraje hry na mobilu předtím než na něj skočí obří ještěrka a chová se jako pubertální fracek. Nedomyšlený je závěr, kdy vyjukanému Garfieldovi pomáhá spolek jeřábníků. Tady se už divák musí ptát: To myslíte vážně ? Z filmu se po nějaké době stává neuvěřitelná slátanina. Přišlo mi to jako by Webb chtěl stihnout v jednom filmu to, co např. Lucasovi trvalo 6 filmů. Psychologická i fyzická přeměna dr.Connorse je odbytá. Hledat nějaké plusy ? Těžko..určitě bych je nehledal u hlavního hrdiny. Rhys Ifans je jeden z mála světlých záblesků v téhle černočerné tmě. A asi tím největším plusem tohoto filmu je fakt, že teď rád shlédnu každý z Raimiho dílů a nebudu zklamán.

plakát

Okresní přebor - Poslední zápas Pepika Hnátka (2012) 

Jaký to rozdíl oproti seriálu. Bohužel. V seriálu sršel jeden vtip za druhým. Film se z větší části točí kolem postavy,která je věčně ticho a pokud promluví, tak každého uráží a zesměšňuje. Chvilkama je to až trapné.Nelíbí se mi ani,že je tam na můj vkus až moc nemocnice. To by v komediálních filmech být nemělo.Dále neskutečné množství chyb , kterých si všimne i slepý divák. Film, ve kterém se člověk první půl hodinu naprosto ,nudí nezaslouží víc jak 2,5 hvězd.....

plakát

Wanted (2008) 

neskutečná kravina...jednu hvězdu za Freemana a vždy sexy Angelinu

plakát

Sluha dvou pánů (2000) (divadelní záznam) 

geniální Miroslav Donutil...kdybych měl klobouk, tak smekám !

plakát

Skála (1996) 

Geniálnííííí !! Jeden z nejlepších akčních filmů všech dob. Fantastické herecké výkony! Cage , Connery...a hlavně fantastický "záporák" ED HARRIS.

plakát

X-Men: První třída (2011) 

solidní spád filmu a skvělý výkon Michaela Fassenbera bohužel kazí fatální scénaristická chyba v závěru ...škoda

plakát

Nepřítel státu (1998) 

Velmi zajímavý a chytrý film! Šikovně vymyšlená zápletka. Film, ve kterém si připadáte jak na horské dráze. Střídají se zde velice emotivně silné okamžiky. Vše dosahuje vrcholu v bodě, kdy se sympatickému právníkovi hroutí celý život. Naštěstí se na scéně objevuje excelentní Gene Hackman a od té chvíle to jde s vychytralým Joinem Voightem z kopce. Ve filmu nejsou žádné extra přestřelky ( s vyjímkou té na konci) , ani žádný superhrdina, a přesto je to velice sympatický film. Vyzdvihnul bych skvělé herecké výkony, zvuk, kameru...jediné, co se mi nelíbí jsou ty chlupaté nožky agenta Bryla na konci...když se válí na pláži :)...ale to se dá přežít :)...