Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Dokumentární
  • Krimi

Obsahy (13)

Pikantní tajemství

Pikantní tajemství (2005)

When Do We Eat? je příběh o tom, jak se rodinná oslava židovského svátku pesach pořádně zvrhla. Synové nadopují svého přísného a staromódního otce halucinogenní drogou za účelem získání nové životní perspektivy. Ten se vlivem opiátu pro tuto noc stane moderním Mojžíšem a touží svou rodinu přivést k odpuštění do země zaslíbené... Nastalá situace však přivede tuto partu lidí k velké hádce, vyvolané odhalováním pikantních tajemství.

Madam Kuráž

Madam Kuráž (2015)

Omar, labilní a osamělý teenager, žije v chudinské čtvrti na předměstí alžírského přístavního města Mostaganem. Je závislý na psychotropní látce Artane, přezdívané mezi mladými Alžířany "Madame Courage", pro euforizující účinek nepřemožitelnosti, vyvolaný po jejím požití. Omar je specialista na chytání vyhlédnutých obětí. Jednoho dne ráno si vyjde na obvyklou vycházku za účelem loupeží a přepadání kolemjdoucích v centru města. Jeho první kořistí je mladá dívka jménem Selma, která je ve městě s kamarády a na krku se jí blyští zlatý náhrdelník. Když Omar vyrazí náhrdelník ukrást, jejich oči se setkají...

Jarní dny pražských junáků - skautů v Klamovce

Jarní dny pražských junáků - skautů v Klamovce (1915)

V tomto nesestříhaném snímku, jenž je vůbec prvním filmovým záběrem českých skautů, se setkáváme s Antonínem Benjaminem Svojsíkem, zakladatelem českého skauta, a Maxmiliánem von Coudenhovem, tehdejším zemským prezidentem Slezska.

Socha

Socha (1970)

Cílevědomý sochař by rád vytesal z kamene nějakou zdařilou sochu, avšak dílo se mu stále nedaří. Po několika pokusech je kvůli nepřízni osudu zasypán zbytky kamene. Na jeho náhrobku se pak objeví slavný citát Michelangela: "V každém kameni je ukrytá socha."

Naprosto retardovaný

Naprosto retardovaný (2012) (pořad)

YouTube pořad Naprosto retardovaný je nejsledovanějším kanálem českého youtubera Martina Roty. Dle jeho slov se ve videích nepřirozeně naštve nad věcmi, nad kterými by ostatní jenom mávli rukou. Jde tedy o kanál, kde prezentuje svůj pohled na svět a názory na věci, které momentálně hýbou světem.

Vědecké kladivo

Vědecké kladivo (2014) (pořad)

Kanál s názvem Vědecké kladivo je plný odpovědí na nejrůznější ať už vědecké, či méně vědecké dotazy. Martin Rota zde vysvětluje například jak funguje tlumič, jak rostou svaly nebo proč člověk omdlévá.

Nezkreslená věda

Nezkreslená věda (2014) (seriál)

Vzdělávací pořad NEZkreslená věda, jež vznikl v rámci projektu Akademie věd ČR s názvem Otevřená věda, zodpovídá jednoduchým, zábavným a nenuceným způsobem otázky z oboru přírodních věd.

1. Co je to lék
2. Kde je hranice nanosvěta
3. Jak vznikl vesmír
4. O viru HIV a nemoci AIDS
5. O vývoji člověka
6. O tajemství mikrosvěta
7. Jak funguje naše imunita
8. Jak funguje jaderná elektrárna
9. O tlaku a síle kolem nás
10. Když onemocní buňky

Poldark

Poldark (2015) (seriál)

Nacházíme se na konci 18. století v Cornwallu v Anglii. V době, kdy rybáři již nemají tolik úlovků, kdy se kvůli nízké hodnotě nerostů zavírají doly a kdy lidé hladoví a nemají kde bydlet kvůli stále se zvyšujícím cenám potravin a nájmů. V tuto chvíli se Ross Poldark vrací domů po dlouhých bojích během Americké revoluce a dovídá se o smrti svého otce. Celá rodina i přátelé jej měli za mrtvého a žena, kterou si chtěl vzít za svou, je zasnoubená s jeho bratrancem. Drama Poldark pojednává nejen o rodině, ale také o životních výzvách a konfliktech mezi chudými a bohatými. Ross totiž nyní stojí před nelehkým úkolem - musí učinit svou zemi produktivnější a schopnější, postarat o lidi, kteří na něj spoléhají a získat zpět ženu, kterou miloval... nebo najít důvod, proč žít bez ní.

De brief van de burgemeester

De brief van de burgemeester (2014) (TV film)

Obyvatelé malého městečka v oblasti, která má co do činění s mnoha problémy, jako je pokles počtu obyvatel, obdrží dopis od starosty. Ptá se, jak mohou spolupracovat na obnově bezpečnosti v ulicích. Každý je ohromen. Účinek starostova dopisu je totiž jiný, než všichni očekávali...

Het leven begint bij 18

Het leven begint bij 18 (2014)

Hyba je mladá dívka s mentálním postižením. V den jejích 18. narozenin je oficiálně dospělá. Dokument sleduje průběh jejího prvního roku dospělosti. Hyba se snaží převzít odpovědnost, ale nemůže nic napravit...

ADHD. Rust, Reinheid en Ritalin

ADHD. Rust, Reinheid en Ritalin (2013)

Tiffany je dvanáct a je téměř neschopná se soustředit. Yoramovi je osm. Jeho rodiče si myslí, že je neposedný a stále nervózní. Obě rodiny se rozhodnou pro testování Tiffany a Yorama na klinice pro děti s ADHD. Filmaři sledovali rodiny po téměř dva roky.

Machteloos

Machteloos (2010)

Pečovatelé se snaží naučit rodiče dětí s mentálním postižením, jak dětem pomoct se zdokonalením základních dovedností. Rodičům se ale nepodaří zajistit svým dětem bezpečný domov a umístění mimo něj mohlo být ještě horší. Všichni se proto cítí bezmocní.

Met Eigen Kracht

Met Eigen Kracht (2010)

Když se problémy v rodině Annemarie stále zvětšují, rozhodne se začít s pořádáním rodinných shromáždění. Dokument sleduje její snahu stmelit rodinné vztahy více než rok. Na konci je Annemarie a její rodina silnější a ví, jak si užívat života.

Reklama