Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Pohádka
  • Krimi
  • Dokumentární

Oblíbení režiséři (10)

Jan Hřebejk

Řada lidí se od Hřebejka v posledních letech odvrací a hodnotí jeho novější tvorbu spíše kriticky.  Je jasné, že každý autor může mít občas slabší chvilku (pro mě hlavně v případě U mě dobrý a Svatá čtveřice), a když jich někdo natočí tolik co Hřebejk, lze se tomu jen těžko vyhnout.  Ale celkově mě Hřebejkovi filmy spíš hodně baví než nebaví. A rozhodně to platí i pro aktuálně dosti nejednoznačně přijímanou sérii Zahradnictví, z níž za nejlepší považuji prostředního Dezertéra.     

Jan Svěrák

Asi není moc režisérů, u jejichž filmů mám až na jednu výjimku vždy 5 hvězdiček. Je fakt, že Jan Svěrák netočí filmů moc a je vůbec otázka, jak to s ním bude dále, až už nebude možná další spolupracovat s jeho otcem Zdeňkem. Ta spolupráce Svěrákových je vůbec velkým fenoménem. Ty jejich filmy mají dost jasný rukopis a já prostě ty z velké míry dobrosrdečné příběhy prostě miluji. Mám pak moc rád i Svěrákovu práci s kamerou. Ta mě většinou dostane, i když to někdo může považovat trošku až za kýč. Ale pro mě rozhodně není.  

Jiří Weiss

Jiřího Weiss jsem donedávna skoro neznal. Ale z toho co jsem za poslední asi rok viděl musím říct, že na svou dobu to byl vskutku nadčasový režisér. Velká škoda proto, že byl nucený po roce 1970 emigrovat. O přidání do seznamu oblíbených režisérů mě definitivně přesvědčilo shlédnutí filmu Taková láska, v něm Weiss prokazuje z mého pohledu až neskutečnou invenci. Nemám sice u všech jeho filmů 5 hvězdiček, ale i tam, kde jsem dal "jen" hvězdičky 4, jde o silné 4 hvězdičky (platí to zejména o Vlčí jámě). Každopádně mě dost láká se podívat i na nějaké další jeho méně známé filmy.