Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Fantasy

Recenze (82)

plakát

Zkurvená generace (1995) 

Velmi těžce stravitelný artistický film, který je plný vulgárních slov a sexu, nemá takřka děj, ale naopak si jede svým stylem a alternativní atmosféru mu nemůže nikdo upřít. To dokáži ocenit (s odstupem času víc a víc) a Amy v podání Rose McGowan se zařadila na seznam kultovních postav. "Life is lonely, boring and dumb...the world sucks" (75%).

plakát

Pod kupolí (2013) (seriál) 

Ještě než začnu, musím se přiznat, že mám ohromnou slabost pro Rachel Lefevre, která mě svou zrzavou kšticí odrovnala. Spolu s Mikem Vogelem pak tvoří jeden z mých oblíbených seriálových párů a tohle místo si pravděpodobně pěkně dlouho udrží. A teď už ke kupoli. Po zhlédnutí Simpsonových ve filmu, byl trochu problém zaujmout seriózní postavení nad hl. tématem seriálu, nakonec se podařilo. První a druhá série byly báječné, mísilo se napětí s emocemi, zvraty a postavy umírali jak na běžícím pásu. Z těchto sérií jsem byl opravdu nadšen, ale to co tvůrci ze seriálu udělali ve třetí sérii, by mělo být trestné ! Příliš komplikovaný děj, bez gradace...není divu, že Američané nad UtD zanevřeli. I tak jsem to ale dotáhnul do vítězného konce s úsměvem plným lítosti na tváři, protože už se nedozvím, jak to s mou oblíbenou dvojicí dopadne. (75%) Po dost kvalitativním sestupu 3. série, je to možná dobře...

plakát

Až po uši (2014) (seriál) 

Propletená hra vztahů, kdy každý zná, nebo postupem času pozná, každého. Sympatické herecké obsazení mezi kterým si nedokáži vybrat oblíbence, protože každý má něco do sebe - ať už je to zakomplexovaná Polívková, její zakulacený ctitel v sandálích s ponožkama, jako "správný Čech" nebo super-duo Havelka/Geislerová. Všechny zápletky se navíc odehrávají v krásném prostředí Prahy a na chvíli jsme se mohli podívat i na prosluněnou Moravu s nekončícími vinohrady...na českou tvorbu je to neskutečná paráda ! Doporučuji (90%)

plakát

Síly temna (2006) 

Víc odfláklý fantasy/horor už jsem dlouho neviděl (když pominu Sedmého syna, který se mi, ale v celku líbil). Podobnost s Twilight bije do očí, stejně jako přehnané efekty, počítačové pozadí a mohl bych pokračovat až doalelúja. Takže bych to shrnul asi takhle - zív,zív, hmm nějaká akce, zív, už ať je konec, zív, závěrečná bitva, konec (podle toho jak film dopadl, doufám, že se pokračování nedočkáme). Prošel jsem si očistcem. (25%)

plakát

Rezistence (2015) 

NE, NE a NE ! Já tu holku prostě nepřekousnu a krátké vlasy tomu teprve nasadily korunu. Dlouhou dobu jsem se k filmové Rezistenci dokopával, nechtělo se mi dívat na trailer, nechtělo se mi hledat jakékoliv fotky, ale nakonec jsem si to přece jen pustil a udělal jsem velkou chybu. Shailene jakožto pro mě nejméně sympatická herečka za poslední roky mě překvapila jedině tím, že v sympatie filmové Tris zakopala hluboko pod tu knižní, která mě ve druhém díle taky pěkně začala vytáčet. Vedlejší postavy na které jsem se těšil - Christina, Marlene, Uriah - nedostaly vůbec žádný prostor, některé za celý film ani nepromluví a to se kolem jejich obsazení dělalo poměrně rušno. Stejně jako u Divergence chválím úvodní píseň, kterou jsem z hlavy nedostal od prvního poslechu. Snad 3 díl, který je navíc rozdělen na 2 části(to teda potěš koště) nějak přežiji a budu moct za touhle ságou udělat tlustou čáru. (45%)

plakát

Ledová archa (2013) 

Dystopická jízda vlakem, který je (trefnou)metaforou pro náš svět. Něco tak ujetého jsem nečekal, jakoby každý vagón, kterým postavy postupovali, přinášel filmu nový úhel pohledu. To způsobilo, že snímek působil v různých částech různé pocity. Začátek byl slabší - divák je hned vržen do víru událostí a je jen na něm, kdy situaci porozumí. To co následuje už je smršť všeho možného, místy Snowpiercer působil jako parodie (a to hlavně díky postavě Tildy Swinton, která jako obvykle zastínila všechny ostatní herce a herečky). I když se mi ale film opravdu líbil, zanechal ve mně tíživý pocit (ne, že bych z toho skákal 3 metry vysoko, ale to se nepovede zrovna každému a proto - 90%).

plakát

Red Band Society (2014) (seriál) 

Dojemné, vtipné, upřímné... tak bych charakterizoval Společenstvo červeného náramku. I když se řeší vážné otázky, postavy nepřestávají brát své situace s humorem a působí velmi optimisticky, navzájem si pomáhají a podporují jeden druhého. Hereckému obsazení nemám co vytknout, všechny postavy (i ty vedlejší) působí velmi sympaticky. To samé platí o hudbě, která trefně podkresluje situace ve kterých se pacienti i doktoři nachází. Bylo od začátku jasné, že RBS bude hlavně těžit a spoléhat na úspěch The Fault in our Stars. Tenhle tah, ale tvůrcům moc nevyšel a je velká škoda, že tak skvělý seriál končí hned po první sérii. (90%)

plakát

SpongeBob ve filmu: Houba na suchu (2015) 

Popravdě jsem to čekal mnohem, mnohem horší, ale nakonec jsem se skvěle bavil, jen mě nakonec trochu zaráží, že film je určený pro děti, přitom povedeně paroduje témata pro dospělé (the illuminati everywhere). Povedené gagy, které se sypou jak na běžícím páse. Spongebob je prostě třída, jen pirát Banderas působil dost trapně. (70%)

plakát

Vzkříšení démona (2015) 

Po slušném traileru, jsem takovou ledovou sprchu vůbec nečekal. Film postrádá atmosféru a hororové momenty, kterých taky není zrovna moc, jsou neoriginální a odfláklé. Konec je škoda komentovat. Zvláštní je pak celkový pocit z filmu, který je pro mě samotného dost matoucí. Každopádně jsem si jist, že tenhle dojem potrvá pár hodin a pak se mi The Lazarus Effect naprosto vykouří z hlavy... a to není zrovna dvakrát dobře (35%)

plakát

Tajemství Pravdy (2008) (seriál) 

Příjemný fantasy seriál, který se mi ale za celých 44 epizod nedostal vůbec pod kůži. Technicky dobře zvládnuté, to samé platí o hereckém projevu, ale seriálu chybí to "něco", které brání abych si s Hledačem a ostatními, vytvořil nějaké pouto. Richard byl až moc dokonalý a postupem času akorát získával víc a víc schopností vyvolených a to nemám rád. Oči Kahlan si musí zamilovat snad každý, Cařin sarkasmus a Zeddovi vtípky pak většinou osvěží "vážné" situace, které však většinou působí komicky. Druhou sérii jsem zhlédl jen, abych si mohl seriál vyškrtnout ze seznamu, ale rozhodně toho nelituji. (65%)