Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Horor
  • Komedie
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Akční

Recenze (22)

plakát

Nic nás nerozdělí (2012) 

No ani nevím co napsat. Jednou větou řečeno film Nic nás nerozdělí mě zaskočil. A čím, že to bylo? Čekal jsem, že první půlka nebo alespoň čtvrtka bude úvodní sekvencí, kde uvidíme pohledy na šťastnou rodinku, ale chyba lávky. Film se rozjížídí téměř bezprostředně po začátku. Jednotlivé scény na sebe plynule navazují a nikoho nenechá chladným jak bude film pokračovat. Já kterému nepříjde dojmená ani závěrečná scéna Titaniku jsem měl opravdu na krajíčku a mám dojem, že mi i nějaká ta slza ukápla. Katasrofické filmy mám rád, ale většinou už si ke konci říkám, kdy, že to skončí. Tady to bylo jiné držel jsem s hlavními hrdiny. Všichni svoji roli zahráli výborně, ani se nedivím nominaci Naomi Watts na Oscara a doufám, že jí také promění v samotnou sošku, jak si podle mě zaslouží. Film je plný beznaděje a zoufalství a přitom v člověku pořád zanechává malý plamínek naděje. Celý film podrtrhuje fakt, že je natočený podle skutečné události, ani si neumím představit jaké to muselo v reálu být, ten pocit bezmoci mě jen s pohledu divíka doháněl k šílenství. Všem tenhle film doporučuji už dlouho jsem neviděl žádný film, kterému bych bez váhání dal plný počet hvězd.

plakát

Kočka (2012) 

Film mě příjemně překvapil, sice se nejednalo i níc dějově převratného, ale na Miley Cyrus se příjemně koukalo. Dokonce si odvažuju tvrdit, že Miley vyrostla do krásy a dokonce přidala do svého repertoáru i pár nových výrazů. Film mě bavil. Měl vtipné momenty a navíc to nebyla jen romantika, ale dočkali jsme si i pár akčních scén, což pro mě bylo obrovským plusem. Na sobotní odpoledne je film ideální oddychovka.

plakát

Ledová smrt (2006) 

Od tohohle hororu jsem upřímě nic nečekal, jen jsem projížděl net a hledal něco čím bych zabil páteční večer. Ale co jsem dostal? Horor, který se mi líbil jako už předním dlouho žádný. Je to v podstatě klasický slasher, kdy partička kamarádů uvízne v horách a postupně je někdo masakruje. Ale podle mě má film hodně zvláštní retro nádech a norské prostředí dělá taky svoje. Sněhem pokryté všem kolem ve vás vyvolává pocit úzkosti. Hlavním plusem je pro mě, že se nejedná o klasický americký horor. Ani jsem nečekal že Norové umí takhle dobře točit horory. Vřele doporučují. Nejedná se sice o nějakou inovaci mezi horory, ale v žádném případě vás neurazí, spíše naopak.

plakát

Halloween II (1981) 

Pro mě je kvalita druhého Halloweenu stejně dobrá jako u dílu prvního. John Carpenter se nemohl chopit režisérského křesla a tak vypomohl alespoň se scénářem. Druhý díl začíná přesně tam, kde první díl skončil, což je podle mě hlavním plusem. Oba dva díly pak působí celistvě. Dozvídáme se nové spojitosti, především o sourozeneckém poutu mezi Michaelem Myersem a Laurie Strode. Díl se brzy přesune do nemocničního prostředí, které nabízí skvělý prostor pro následný masakr. Jsou zde dobré lekačky a napínáky kdy čekáte jestli se dveře výtahu zavřou v čas. Mínusem je pro mě nevhodně upravený titulní hudební doprovod. Ale jinak je zde více krve a vražd což problém s hudbou neutralizuje. Kdo viděl jedničku, rozhodně by neměl čelat a pustit se do dvojky. Pro mě důstojné pokračování.

plakát

Halloween (1978) 

Můj úplně první horor byl Halloween: H20 v tý době jsem ani netušil, že existuje nějaký první díl a že až ho uvidím stane se z něho můj olbíbený horor. John Carpenter se svojí role chopil opravdu výborně. Pohledy skrze vraha, kdy slyšíme každý dech a postupně sledujeme jak se vrah přibližuje ke své oběti. Hra světla a stínu kdy jen odhadujeme, kde vrah je když v tom zahlédneme bílou masku hned v poza rohu, nebo scéna kdy se hlavní hrdinka snaží otevřít zablokované dveře a vrah se k ní postupně přibližuje a jí se podaří zmizet až v poslední chvíli. Tohle vše je prostě klasika. Vím že prvními slashery byli Texaský masakr motorovou pilou nebo Černé vánoce, ale pro mě je první opravdový slasher právě Halloween. Taky se tady poprvé objevuje známá kostra, kdy hrdinka přežije na rozdíl od jejich přátel a na konci se s maniakem vypořádá po svém. Jamie Lee Curtis je na to ideální a ne nadarmo se jí začalo říkat "queen scream". Nesmím zapomenout, že tenhle horor má snad nejlepší titulní melodii, ještě dlouho po shlédnutí jsem si jí musel pískat. Pro mě 100%.

plakát

Protivný sprostý holky (2004) 

Tak pro někoho jen obyčejná teen komedie, ale pro mě jedna z mých nejoblíbenějších komedií z dob když jsem ještě sledoval Lindsay Lohan nebo Hilary Duff. Ačkoliv se tady jedná o oblíbené klišé jako je naivní halvní hrdinka, manipulátorská mrcha, nebo nepředvídatelní maturitní ples, pro mě je to klasika. Je tu několik vtipných hlášek které vám jen neprolítnou skrze hlavu, ale usadí se tam. Nevím jestli to je nastalgie nebo fakt že jsem na Lindsay vyrostl, ale tenhle film se mi prostě líbí a má pořád svoje kouzlo.

plakát

Nekonečný příběh (1984) 

Tak tenhle film patřil k mezi mé nejoblíbenější už když jsem byl malé dítě. Dlouho jsem ho neviděl a když jsem přemýšlel jak strávit nedělní večer, sáhnul jsem po staré videokazetě. Film na mě ale působil stejně tak, jak jsem si pamatoval z dětství a neztratil pro mě na efektivitě. Podle mě vrcholné fantasy, které už jen málo dalších filmů překonalo. Pro mě nejlepší rychlodrak Falco. :-)

plakát

Dar od Boha (2005) 

Hodně zajímavý film, který se zaměřuje na jednoho chlapce v delším časovém období. Zach má mít podle všeho dar o boha a dokáže zastavovat krvácení, sám má však větší problémy, které se odvíjí od toho, že má strach jaká je jeho orientace. Příjemný příběh, kdy dvě hodiny utečou jako chvilka a přitom nemá člověk čas se nudit. A film je obohacen o skvělou hudbu. Velkým plusem, je maskování herců je dost uvěřitelné a člověk opravdu věří, že čas plyne tak jak má. Pokud se rozhodujete zda se na film podívat, jděte do toho a příběh vás vtáhne.

plakát

Zoufalé manželky (2004) (seriál) 

Podle mě skvělý seriál, ve kterém se pořád něco dějě. Hlavní aktérky nemají o dobrodružství nouzi. Dle mého názoru je úroveň jednotlivžch řad pokaždé někde jindy, a proto jsou některé lepší a některé horší, ale v podstatě žádná není nezajímavá. Ale v seriálu se toho děje tolik, že když nevidíte jeden nebo dva díly, už se v ději pořádně ztrácíte a musíte hodně špiclovat, než vám všechno zapadne do kupy. Když jsem viděl poslední díl 8. řady skoro mi bylo líto, že už je konec.

plakát

Temné lesy (2003) 

Horor o kterém jsem hodně slyšel a v podstatě mě nezklamal. Ačkoliv je film plný postav, které mi nepřirostli k srdci, atmosféra postupně graduje a houstne. Film stojí alespoň za jedno shlédnutí.