milka

kraj Praha
student

ICQ: 243167187

18 bodů

od nejnovějšíchpodle abecedypodle hodnocenípodle roku vzniku filmu
<< předchozí 1 2 3 4 13 26 38 50
    • 13.2.2012  01:27
    The Artist (2011)

Výborný návrat do minulosti a pocta, jak má být. A ten pes byl boží. 90%

• 8.2.2012  02:17
    Tři mušketýři (2011)

Guilty plesure až na půdu. Scénáristicky naprosto dementní (vzducholodě jsou ten nejmenší problém), postavy jsou až přespřiliš jednoduchý a člověk si vlastně celou dobu řiká, že jinej režisér by z toho i tak možná vytřískal daleko víc. Já se ale i tak dost bavil a nejen díky tý blbosti. Celý to rychle odsejpá, akce je víc než slušná a hlavně přehledná a herci se taky celkem předvedli. Scény s Millou Jovovich jsou sice hotový utrpení a Orlando Bloom se taky dvakrát nepředvedl, ale mušketýři jsou sehraný a hláškujou. Mads Mikkelsen by navíc dokázal udělat drsňáka i z pekaře z Holní Dolní. Prostě hodně fajn jednohubka, kterou si při zanechání mozku v jiném pokoji hodně užijete.

• 8.2.2012  02:04
    Kronika (2012)

Hodně fajn film, ve kterým je found footage formát konečně použit taky k něčemu jinému, než jen lacinému strašení pomocí zabouchávání dveří. Příběhově je to hodně fajn, ústřední trio je výborně napsané a zahrané a chvilkama jsem si řikal, že podobný kraviny bych s těma schopnostma dělal taky. Celej ten formát je tady navíc použitej velmi chytře a celý děj sledujeme hned z několika kamer a celkově ta kamera působí (také díky vychytávkám jednoho z hrdinů) mnohem filmověji než bratříčci ze stejného ražení. Jenom na výborném destruktivním konci se limity tohoto pojetí docela projevují a bylo mi docela líto, že to není nasnímáno "normálně". I tak ale na mě konec na zapůsobil, stejně jako celý film, který díky svěží a nápadité režii, dodává celému found footage konceptu trochu svěžího větru. 80%

• 8.2.2012  01:55
    Innkeepers, The (2011)

Tak zase nic. Člověk se zase jednou těší, že by mohl dostat horor "jako ze starý školy", ale místo toho dostane totální nudu, ve který se za celou dobu skoro nic nestane. Režisér Ti West se sice chvilkama docela snaží a ta oldschool atmosféra i chvilkama je cítit, jenže z tohodle scénáře by neudělal strašidelnou podívanou ani Del Toro. Zde je strašidelných scén opravdu poskrovnu a většinu času sledujeme, jak dvě nesympatické postavy jen tak bloudí po prázdném hotelu a střídavě se nudí, baví a občas bojí. Navíc to celý směřuje odnikud nikam, protože se člověk ani nedozví těch pár věcí, co by chtěl vědět. Prostě totální nuda a promarněnej potenciál. Sara Paxton už se pomalu stává synonymem pro podprůměrný horor.

• 8.2.2012  01:48
    V cizí kůži (2011)

Co si má člověk myslet o komedii, v jejiž první scéně dítě posere Jasona Batemana a proměna dvou hlavních postav proběhne díky močení do fontány? Jako fakt rád by chtěl vidět, v jakým stavu byl scénarista, když tuhle scénu psal, protože tohle nemůže připadat vtipný ani člověku po base piv. No i když po tý base možná jo. Jinak je totiž absolutně nevtipná komedie, která z již dosti vyčpělý zápletky nedokázala vytěžit skoro nic. Jenom dokázala totálně ztrapnit hlavní dva představitele. Jedna hvězda je za sexy Olivii Wilde a ta druhá (nebo spíš půlka) je z lítosti nad všemi těmi slavnými jmény a upadající kariérou kdysi nadějného režiséra Davida Dobkina.30%

• 8.2.2012  01:40
    Děti moje (2011)

Na jednu stranu možná prvoplánově klišoidní a hrající až moc na city, ale na mě to fungovalo. Scénáristi možná zatopili Clooneyeho postavě až moc pod kotlem, ale dialogy jsou skvěle napsané a hlavně je to prvotřídně zahrané. George si toho plešouna zaslouží, protože těma svejma očima tady uhraje všechno a celkem slušně překvapil Matthew Lilard ve vedlejší roli, kterýho už jsem dlouho nikde neviděl. Největším překvapením je ale samozřejmě totálně neznámá Shailene Woodley, která je zde fakt vynikajcí a tu nominaci na Oscara by si taky zasloužila. Celkově mi to prostě celý sedlo do nálady, hlavně atmosférou. I když ta prvoplánová havajská hudba mě srala konstantně.

• 8.2.2012  01:35
    Scars of Dracula (1970)

Celkem průměrné "Hammerovské" béčko, které kromě démonického Leeho a dam s bujným poprsím nemá moc co nabídnout. Některým scénám se sice nedá upřít atmosféra, ale celkově je to až moc utahané a Christopher Lee je tam až moc málo.

• 8.2.2012  01:32
    Drákula (1992)

Po vizuální stránce vynikající a po obsahové vlastně celkem jedinečná verze Draculy. Ty odklony oproti předloze beru ve většině případů jako plus, protože adaptací krvesaje z Transylvánie zde bylo přece jenom až příliš, takže je jedině dobře, že Coppola přišel s něčím neotřelým. Atmosférou se to hodně přibližuje Stokerovi a vůbec to má Coppola po režijní stránce režijně zmáklý, jak jinak taky. Gary Oldman je jako Dracula vynikající a Anthony Hopkins snad nikdy nebyl víc drsnej. Jenom škoda, že ke konci už se to Coppolovi trochu rozpadá pod rukama. A přehrávání Winony Ryder mě rozčilovalo po celou dobu. Jinak ale rozhodně nejosobitější verze Draculy.

• 1.2.2012  02:23
    Přizdis*áči (2011)

Sice jsem neviděl seriálovou předlohu, ale i tak mě tato britská teen komedie hodně pobavila. Ze začátku mi sice trvalo než jsem si na hlavní kvarteto a jejich styl humoru zvyknul, ale potom už jsem jenom příjemně bavil. Postavy jsou sympatický a vtipnejch scén a hlášek je tu opravdu požehnaně, takže člověk může tvůrcům v klidu odpustit i takový fekální úlety jako hovno v nose. Překvapivě to funguje i po tý "romantický" lince. Zkrátka výborná komediální jednohubka, která se v pohodě hodí na každou chlastací party :) 70%

• 1.2.2012  02:18
    Ples upírů (1967)

Celkem slabý mix komedie a hororu, ve které moc nefunguje ani jedno. Některé vtipy a scény jsou sice fajn a je vidět, že Polanskimu nápady nechyběly (gay upír pobavil). Režisérsky to je ale příšerně utahané, herecky toporné a příběhově zcela nezajímavé. Je to škoda, protože nápady tam rozhodně byly. Žánr upírských filmů ale nabízí mnohem a mnohem více zajímavějších kousků.

• 1.2.2012  02:13
    Johnny English se vrací (2011)

Tak ani tentokrát nic moc. Některé scény jsou sice vtipné, akce je tam taky dost a je celkem zručně natočená. Navíc to má celý slušný tempo a hodně rychle to uteče. Přesto jsem měl ale pocit, že ať se Atkinson snaží seč může, tak jeho styl komiky se do tohoto druhu komedie příliš nehodí. V Beanovi a ostatních věcech to funguje, ale sem by se imho hodil někdo jiný. Takhle ty jeho vtípky dopadají tak 50:50, půlka jich je dobrá a půlka špatná. A těch výborných je bohužel po skromnu.

• 1.2.2012  02:06
    Muži, kteří nenávidí ženy (2011)

Ne tak zbytečné americké zpracování Larssonova hitu, jak by se mohlo zdát. Jasný, švédská verze je sama o sobě výborná kriminálka a může se tak zdát trochu zbytečné točit po necelých 2 letech ten samý film a postavit ho na těch samých základech. Fincher ho ale právě že postavil na úplně jiných základech a spíš než na kriminální story o perverzní rodině se zajímá o charaktery 2 hlavních postav. Navíc to má celé tu správně fincherovsky temnou atmosféru, která sice na někoho může působit chladně, ale na mě opravdu fungovalo. Herecky je to také parádní a takový Daniel Craig se sem rozhodně hodí víc než Nyqvist ze švédské verze. Jen škoda přepálené stopáže a příliš zdlouhavého konce, který šel rozhodně zkrátit. Nedá se vlastně nakonec říct, že by Fincherova verze byla lepší než ta předchozí, protože oba to jsou výborné filmy a oba jsou ve své podstatě trochu odlišné. A tak to má být.

• 1.2.2012  01:50
    Hrabě Drakula (TV film) (1970)

Překvapivě velmi dobré a sympatické české zpracování nejslavnějšího upírského krvesaje, které se atmosférou celkem dobře přibližuje Stokerově předloze. Je jasný, že příběhově je to značně okleštěné a celé to vypadá až moc televizně. Ovšem na to, za jakých podmínek to muselo vznikat to dopadlo opravdu výborně. Navíc Ilja Racek jako Drakula je opravdu démonicky a takový Ota Sklenička jako Van Helsing s ním drží krok. Po hříchu zapomenutý film.

• 25.1.2012  02:38
    American Horror Story (TV seriál) (2011)

Asi nejoriginálnější a nejbizarnější seriál posledních let. Duo Murphy-Falchuk si s na první pohled klišoidním námětem (1 rodina + 1 creepy dům) poradila opravdu bravurně. Příběhově je to našlapaný a plný zvratů a otázek a hlavně to má hodně specifickou atmosféru, na kterou jsem si přeci jenom musel nějaký čas zvykat. První 2 díly člověk totiž ani pořádně neví, co se to tam sakra děje, ale stejně to člověka vtáhne nevídaným způsobem. Po herecké stránce je (ne)překvapivě taky excelentní a překvapil mě hlavně pro mě dosud neoblíbený Dylan McDermott a neokoukaný Evan Peters jako prvotřídní psychopat, kterýho bych rozhodně nechtěl někde potkat. Potěší také známé tváře v menších rolích jako např. Kate Mara, Zachary Quinto nebo Eric Stonestreet z Modern Family. Zkrátka Murphy s Falchukem vytvořili další seriálovou závislost, kterou se určitě vyplatí alespoň zkusit. Jenom doufám, že 2. série nebude v tomhle případě už spíše nastavenou kaší a že si ještě tvůrci nechali nějaké trumfy schované. Proto si radši tu 5* ještě nechám do zásoby :) 90%

• 25.1.2012  02:26
    Bucky Larson: Zrozen být hvězdou (2011)

Už dlouho jsem neviděl tak odpornej a odpudivej film (natož komedii) plnou nesympatických postav a humoru toho nejstupidnějšího zrna. Všechny "vtipný" situace filmu jsou postavený jenom na hnusným ksichtu hlavního hrdiny a jeho naprostý debilitě, kdy s ním většina postav ( i jeho přátelé) celej film jednaj jak s hadrem a jemu je to furt úplně buřt. Navíc mi přišlo, že zde všichni vypadaj (až na Christinu Ricci samozřejmě) naprosto odpudivě a asexuálně, což je na komedii z prostředí pornoprůmyslu docela divný. 1* dávám jenom za celkem dobrýho Stephena Dorffa, který si svou roli zlýho pornoherce evidentně užil. Jinak ale velká ubohost, pod kterou bych se byl Sandlarem radši ani nepodepsal.

• 25.1.2012  02:21
    Expozitura (TV seriál) (2008)

Na Novu celkem sympatický pokus o tuzemskou kriminální žánrovku. Seriál sice trpí mnoha neduhy, počínaje slabším scénářem (hlavně u úvodních dílů) a totálně přepálenou stopáží jednotlivých dílů. Proč musí každý díl trvat skoro hodinu a půl, když se to dalo v pohodě skrouhnout na hoďku a celý by to tak uteklo podstatně rychlejc? Po technický stránce si ovšem není na co stěžovat, pár dílů je vysloveně vynikajících (epizoda ve věznici) a po herecké stránce je skoro v každým díle na co koukat. Teda až na Hanu Vagnerovou, ta byla strašná konstantně a tu postavu a její drsný voiceovery jsem jí vůbec nevěřil. Robert Jaškówa jako drsný poldu bych si dal ale znova kdykoliv, ten chlapík má potenciál. Jen škoda, že poslední díl byl absolutně nevyužitej a celý to vyšumělo do ztracena. Ale i tak celkem obstojnej seriálovej projekt, který se musí v tom současným českym televizním bahně ocenit. Navíc je to asi jedinej českej seriál za posledních 5 let, který jsem dokoukal bez problémů od začátku do konce. A to se počítá.

• 25.1.2012  02:13
    Very Harold & Kumar 3D Christmas, A (2011)

Výrazně slabší než předchozí dva díly a i když se to stále snaží vytvářet ujetý a šílený nápady, tak už to místy působí krapet vynuceně. Navíc to trapný cpaní 3D je docela otravný a už po pár scénách mě tam štvalo. Hlavní dvojka je ale pořád sympatická, geniální Neil Patrick Harris si svou 10minutovkou opět krade celý film pro sebe a scény se sjetým dítětem, robotem nebo Danny Trejem přece jenom pobaví. Takže ano, jednou jsem se pobavil, ale narozdíl od předchozích dílů už se na tenhle asi znova nekouknu. Čtyřku už si radši nechte.

• 20.1.2012  22:52
    Zlatý Glóbus 2012 (TV pořad) (2012)

Ricky se sice opět snažil, ale výborný úvod jinak slabý večer nezachrání. Rickyho bylo totiž jinak hodně málo a nic jiného zajímavého už se bohužel nekonalo, tedy kromě děkovačky castu Modern Family a hlášky Setha Rogena. Je to škoda, protože po dvou minulých předání už byly Glóby hodně svižnou a zábavnou konkurencí Oscarů, ale po tomhle nudném a snobském večeru se vrací zpět do průměru. Aspoň, že ten George Clooney ještě neztratil nic ze svého šarmu. 50%

• 20.1.2012  22:11
    New Girl (TV seriál) (2011)

Hodnocení po 10 dílech: Ze začátku sice dosti rozpačité, ale posledních pár dílů už více než solidně bavící komediální seriál, který samozřejmě nejvíce stojí a padá na výkonu Zooey Deschanel. Ta celý seriál táhne svým kouzlem a humorem a spolehlivě tak zastíní i zbytek postav, který ze začátku nemají moc co nabídnout. Už i její spolubydlící se ale začínají slušně rozehrávat a sympaťák Nick a roztomilej tupec Schmidt už taky stačili pár kladných bodů nasbírat. Uvidíme, jak se seriál vyvine dál, ale snad bude pokračovat v kvalitě nastavené posledních pár dílů. 70%

• 20.1.2012  22:00
    2 Broke Girls (TV seriál) (2011)

Hodnocení po 14 dílech: Hodně sympatický sitcom s drzým a občas nekorektním humorem a hlavně vynikající Kat Dennings v hlavní roli. Její Max je sympaťačka každým coulem, která má na každou situaci připravenou minimálně jednu ostrou hlášku. Její parťačka Beth Behrs působí sice ze začátku malinko rozpačitě, ale nakonec se celkem srovná a taky pobaví, stejně jako zbylé osazenstvo bistra, které ale zatím bohužel nedostalo tolik prostoru. Zatím rozhodně nejlepší komediální nováček sezóny.

• 15.1.2012  23:59
    Ocelová pěst (2011)

Poctivý rodinný film plný mlátících se robotů a který svým feelingem (ne)nápadně přípomíná filmy 80. let (kdo si nevzpomněl na Slyův "klenot" Do útoku). Jasný, příběh je jedno klišé za druhým a člověk prostě ví, co bude za 10 minut následovat, ale málodky to tak odsejpá a funguje jako tady. Hugh Jacman to svým charismatem navíc táhne i v těch horších pasáží, na Evangeline Lilly se taky pořád dobře kouká a skvěle digitální roboti se tu taky řežou celkem slušně. Jenom ten hlavní nesympatickej spratek je většinu času na pěst a záporňacká dvojice rozmazlená dědička/geniální japonec už na mě byla přece jenom trochu moc velký klišé a dost mě vytáčeli. Jinak ale hodně obstojená rodinná zábava, na kterou se klidně podívám i vícekrát.

• 15.1.2012  23:51
    Sherlock Holmes: Hra stínů (2011)

V podstatě stejné jako jednička. Příběhově pořád strašně nevýrazné (o co šlo jsem zapomněl asi po hodině), ale jinak pořád celkem efektní a slušně odsýpající popcornovka. Ze začátku mi to sice přišlo dosti chaotické, jakoby najednou Ritchie nevěděl jakým směrem to chce vést, ale pak se vrátí do svého režimu a je vše při starém. Což je vlastně ale i docela škoda, protože sázení na jistotu tomu někdy spíš ubližuje. Vtipných scén a hlášek je tady ale pořád dost a Hans Zimmer se taky jednou zase pořádně předvedl. Downey s Lawem si to ale pořád nehorázně dávaj a Jared Harris byl také jako záporák výborný, což je oproti nevýraznému Strongovi z jedničky vítaná změna. Jenom ta Noomi Rapace tam byla jaksi navíc. Guy Ritchie se rozhodl vsadit na jistotu a natočil nenáročnou ddychovku, kterou ovšem za pár dní vysunete z hlavy. 70%

• 9.1.2012  02:28
    Bůh masakru (2011)

Výborná konverzačka a herecký koncert všech zúčastněných. Skvěle napsané dialogy zde jsou odříkávany s rychlostí blesku, postavy jsou výborně napsané a výborně se vztahy mezi nimi mění a konflikt čím dál víc narůstá. Roman Polanski to celé zrežíroval s naprostou grácií a je vidět, že si to on i herci celé výborně užili. Je sice fakt, že konec mohl být trochu ostřejší a celé se to hodí spíše do televize nebo na divadlo, ale i tak jsem se celou dobu výborně bavil a nevidím důvod, proč si tuhle vtipnou konverzačku někdy znovu nepustit.

• 9.1.2012  02:17
    Love (2011)

Tom Delonge a spol. si chtěli natočit film a moc jim to nevyšlo. Jistě, po vizuální stránce je to výborné a na všechny ty zpomalené záběry se kouká hezky zvláště, když k tomu hudba Angels & Airwaves výborně sedne. Jenže to je tak všechno, co se dá na tomhle filmu pochválit, protože po citové a myšlenkové stránce mě tento film vůbec neoslovil a všechny ty psychoscény jednoho astronauta šli naprosto mimo mě a díky pomalému tempu jsem měl co dělat, abych neusnul. Je sice vidět, že Eubank s Delongem mají rádi Vesmírnou odysseu a podobné filmy, ale jen láska k těmto filmům a cit k vizuálu někdy prostě nestačí. Celý to tak spíš vypadá jako nesestříhaný videoklip, který se neúspěšně snaží něco sdělit. 40%

• 9.1.2012  02:08
    Zemřít je snadné (2009)

Zemří je snadné, ale rock´n´roll je dřina. Aneb jak jeden bubeník postřílel ruský teroristy na koncertě popový zpěvačky. A bohužel to není tak vtipný jak to zní, ani nechtěně. Dolph Lundgren si zde vybral další ze svých mnoha slabých chvil a natočil další akční béčko, ve který tý akce vlastně ani moc není a sám Lundgren toho moc nepředvede. Jasně na bubnech to rozjede slušně a kill kytarou potěší, ale víc se toho od něj nedočkáme. Většinu času zabíraj další nudný postavy typu popová ne tak povrchní zpěvačka, šílenej a příšerně zahranej záporák a hrdinný ruský prezident. Zkrátka průser po všech stránkách, který navíc hodně pomalu utíká. Ještě, že za Dolphem pak přišel Sly s nabídkou do jeho dream teamu, jinak už bych nad ním asi zlomil hůl.

• 9.1.2012  02:01
    Noc žraloka 3D (2011)

Totálně nudný a tupý teen horor o hnusně digitálních žralocích v jezeře. Už jenom tímhle nastíněním zápletky je myslím každému jasné, že z toho nemůže vzniknout dobrý film. David R. Ellis si to ale zjevně myslel, nebo se možná chtěl pokusit opět natočit rádoby vtipné béčko jako Hadi v letadle. Jenže nevyšlo mu to moc ani tehdy a tentokrát to dopadlo ještě hůř. Postavy jsou totálně nesympatické, režie tragická a humor se jim vytratil už asi někde v námětu. Docela mě překvapuje, že se tahle zrůdnost vůbec dostala do kin, protože scény typu ,,jednoruký černoch jde lovit žraloka" nebo ,,žralok výskokem sežere týpka na skůtru" se většinou vyskytují v "perlách" dvd kalibru. Doufám, že tam už Ellis se svým příštím filmem taky zamíří.

• 9.1.2012  01:54
    Dream House (2011)

Totálně zbytečný a nesmyslný film a hlavně šílená nuda. První půlhodina filmu ještě docela ušla a náznaky nějaké atmosféry by tu byly. Jenže pak se to začne pomalu zvrhávat a po prvním z mnoha twisterů to jde úplně do kopru. Scénář nedává smysl a Jim Sheridan jakoby najednou nevěděl, co žánr má vlastně točit. A herci jsou pro změnu bezradní od začátku. Daniel Craig to tu celé projde s jedním výrazem, Naomi Watts je tu naprosto zbytečná a Rachel Weisz toho se svým úsměvem příliš nezachrání. Prostě totálně zbytečný film pro všechny zúčastněné, na který budu chtít já (a doufám, že i oni) rychle zapomenout. Myslím, že to v tomhle případě nebude tak těžké. 30%

• 9.1.2012  01:48
    Den zrady (2011)

Výborně natočené drama z politického prostředí, kde ukazuje, že parchanti jsou na všech stranách barikády. Postavy a dialogy jsou skvěle napsané a Clooney si je v režii čím dál jistější v kramflecích. Nejvíc na sebe ovšem strhávají pozornost herci, kteří jsou do jednoho výborní, i když třeba taková Marisa Tomei by si zasloužila daleko více prostoru. Nejvíc ovšem, jako celý rok 2011, kraluje Ryan Gosling jehož přerod z muže s ideály v hajzla je opravdu perfektní. Škoda, že chybí pár silných a emotivních momentů, díky kterým by se film zaryl více pod kůži. Takhle, i přes své zjevné kvality, vyšumí až překvapivě rychle z hlavy.

• 3.1.2012  02:07
    Nákaza (2011)

Steven Soderbergh se po řadě ne příliš povedených filmů a experimentů vrací do první režisérské ligy a dokazuje, že i zdánlivě béčkové téma se dá natočit výborně, "lidsky" a skoro až s přesahem. Scénář je výborně napsaný a jednotlivé příběhy byly všechny hodně zajímavé a celé to bylo zabrané snad ze všech úhlů pohledu. První herecká liga samozřejmě neselhává a potěší i nekompromisní zametení s některými postavami. Po dlouhé době jsem si ale u filmu řikal, že to mohlo být klidně i delší. Přece jenom stopáž něco málo přes 90 minut je u podobného tématu s tolika zajímavými příběhy trochu málo a některé postavy tak dostanou příliš málo prostoru a jejich příběhy vyšumí do ztracena (hlavně u Marion Cotillard). 80%

• 3.1.2012  02:01
    Černobílý svět (2011)

Překvapivě hodně silný a emotivní film, který přitom tolik nesází na přílišné tlačení na pilu jak jsem se obával a žádné uplakané drama nás tak díkybohu nečeká. Místo toho jsme dostali chytře budované drama plné překvapivě mnoha zajímavých charakterů, z nichž každý má ve filmu své místo (jenom nápadník Emmy Stone je zde jaksi navíc). Herecky je to parádní a ani nevím jestli si víc chvály zaslouží Viola Davis, Octavia Spencer nebo Jessica Chastain. Střihačské nůžky by ale neuškodily, protože film je místy až přiliš utahaný. Navíc jsem čekal, že konec mě zasáhne víc, protože situace po vydání knížky nebyla přece jenom tolik vyhrocená, jak bych očekával. Ale i tak velká spokojenost.

<< předchozí 1 2 3 4 13 26 38 50