Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dokumentární

Obsahy (21)

VALL-I

VALL-I (2008)

VALL-I je robot, který byl součástí gigantického programu na úklid a vyčištění Země, aby byla opět obyvatelná. Tento projekt ale selhal a VALL-I je poslední takový robot, který na Zemi zbyl a všechna práce zůstala pouze na něm. Po dlouhá staletí mechanicky provádí zadaný úkol, vše se ale změní, když se objeví EVE, robot vyslaný z družice, která přiletěla zjistit stav úklidových prací. A VALL-I pozná, co je to láska...

V pasti

V pasti (2005)

Internet je místo neomezených možností. Lidem denodenně slouží k zábavě, k práci, k nabývání nových vědomostí a v neposlední řadě také k seznamování se s dalšími lidmi. Ale internet je také velmi anonymní, nikdy nevíte na koho můžete narazit. A právě přes internet se seznámily hlavní postavy snímku V PASTI. Mladá a sebejistá dívka Hayley a Jeff - možná trochu podivínský fotograf ve středním věku. A to, co následuje, je působivé psychologické drama... Mrazivá hra na kočku a myš, kde si však nemůžete být jisti, kdo je kořist a kdo lovec...

Prokletý ostrov

Prokletý ostrov (2010)

Scorseseho drama je zasazeno do roku 1954, kdy U.S. Marshal Teddy Daniels a jeho parťák Chuck Aule vyšetřují útěk vražedkyně z Ashecliffeského nápravného zařízení, které stojí na (ostrově) Shutter Island. V průběhu vyšetřování, kdy se policisté snaží rozpoznávat pravdy od lží, se na ostrov snese mocný hurikán, který způsobí nepokoje mezi chovanci nápravného zařízení a ti odříznou veškeré cesty vedoucí na pevninu.
Film je adaptací stejnojmenného románu Dennise Lehaneho, který je autorem knižních předloh k filmům Tajemná řeka a Gone, Baby, Gone.

Valkýra

Valkýra (2008)

Bryan Singer v tomto filmu sleduje události předcházející 20. červenci 1944, kdy byl proveden ten zřejmě nejproslulejší atentát na Adolfa Hitlera. Především se pak zaměřuje na vůdčí osobnost celého komplotu - plukovníka Clause von Stauffenberga.
Operace Valkyrie byl plán zosnovaný hlavně důstojníky Wehrmachtu, kteří už nemohli dál přihlížet tomu, jak se Německo pod tíhou spojeneckých náletů mění v jednu obrovskou ruinu. Tito spiklenci počítali se zavražděním Hitlera, pozavíráním vůdčích členů SS a NSDAP a uzavřením mírové smlouvy se Spojenci.
Plukovník Claus Schenk Graf von Stauffenberg byl v Africe, v dubnu 1943, těžce zraněn (při náletu přišel o oko, pravou ruku a dva prsty na ruce levé). V červnu 1944 se stal velícím důstojníkem vojáků spojeneckých sborů a zároveň byl povýšen na plukovníka. Toto povýšení mu umožnilo účastnit se Hitlerových zasedání, na která měli přístup pouze ti nejvyšší funkcionáři Třetí říše.

Purple and Brown

Purple and Brown (2006) (seriál)

Složitý příběh a pečlivě vygradovaný humor - tak tím tento 'seriál' opravdu neoplývá. Jedná se o minutové skeče, kde Fialový a Hnědý (jakási stvoření, která se vývojově zarazila někde na cestě mezi hrudkou hlíny a odpadním produktem zažívacího traktu) prožívají svá neobvyklá dobrodružství, jejichž tématika je až podezřele často ryze fekální.

Růže

Růže (1979)

Rocková hvězda Rose, jejímž předobrazem je Janis Joplin, se během svého posledního koncertního turné snaží vyrovnat s neustálým tlakem, který na ní vytváří její bezohledný manažer. Životní styl "Sex, drogy a rock n' roll" jí však situaci vůbec neulehčuje, ba naopak, a končí nevyhnutelným kolapsem...

Film byl nominován na čtyři Oscary (za Nejlepší zvuk, Nejlepší mužský herecký výkon ve vedlejší roli, Nejlepší ženský herecký výkon v hlavní roli a za Nejlepší střih), nezískal však žádného.

Den, kdy se zastavila Země

Den, kdy se zastavila Země (1951)

Snímek Den, kdy se zastavila Země vypráví příběh mimozemšťana Klaatua, který jednoho dne přistane na Zemi. Hlásá příchod v míru a vyžaduje si setkání s představiteli všech států světa, před kterými hodlá přednést své poselství. Když se však dozví, že to je věc zhola neuskutečnitelná, opustí své dosavadní obydlí a vydá se do světa na vlastní pěst... Film vznikl v době rozpuku Studené války a strachu z nové hrozby- možnosti rozpoutání atomového konfliktu. Autoři snímku se v něm jasně vymezují proti dalšímu vývoji této nesmírně ničivé zbraně. Z filmu je tak cítit kritika postoje tehdejších politiků, kteří namísto mírové dohody zvolili zbrojení a udržování paranoidní atmosféry strachu před podlým nepřítelem.

Čistá práce

Čistá práce (2008)

Terry Leather je bezvýznamná ryba v širém oceánu londýnského zločinu, a tak když mu do klína spadne příležitost, jak se dostat do poněkud vyšší ligy, popadne jí se svými kumpány za pačesy a pustí se do klasické bankovní vloupačky. Jenže jak už to tak bývá, věci se nevyvíjejí přesně dle jejich představ a naberou velmi nepříjemný spád...

Pobřežní hlídka

Pobřežní hlídka (1989) (seriál)

Krásní, mladí, opálení a ještě jednou krásní - takoví jsou plavčíci a plavčice v prosluněné Kalifornii. Tento dnes již bez mála kultovní seriál sleduje jejich starosti a radosti, práva a povinnosti, jak přicházejí a zase odcházejí a jak se vyrovnávají s náročnou prací záchranáře, kdy musejí bojovat nejen s neplavci, různými mořskými potvory, nebo nepřízní počasí, ale někdy i musí vzít zákon do svých rukou.

S téměř 1,1 miliardou diváků je podle Guneissovy knihy rekordů Pobřežní hlídka nejsledovanější seriál na světě, a k tomu ještě všech dob.

Tajemství prstenu

Tajemství prstenu (2007)

Richard Attenborough po mnohaleté odmlce opět usedá na režisérskou stoličku, aby mohl vypovědět životní příběh ženy, která u hrobu svého zesnulého muže, veterána Druhé světové války, vzpomíná na její uplynulý život. Najevo tak vyjdou netušená tajemství, která Ethel Ann po dlouhá léta skrývala před svou dcerou Marie...

Ozzy Osbourne: Ultimate Ozzy, The

Ozzy Osbourne: Ultimate Ozzy, The (1986) (koncert)

Tento koncertní záznam vznikl při příležitosti oslavy dvojité platinové desky, kterou Ozzy získal za prodej jeho řadového alba The Ultimate Sin. Materiál byl natočen v dubnu 1986 v Salt Lake City a původně vysílán na MTV.

Seznam skladeb:
1. Shot In The Dark
2. Bark At The Moon
3. Suicide Solution
4. Never Know Why
5. Mr. Crowley
6. I Don't Know
7. Killer Of Giants
8. Thank God For The Bomb
9. Lightning Strikes
10. Flying High
11. Secret Loser
12. Iron Man
13. Crazy Train
14. Paranoid
15. The Ultimate Sin

Grindhouse: Machete

Grindhouse: Machete (2007)

Ušili na něj boudu, on však vyvázl a vydal se cestou zběsilé pomsty, kde není místo pro slitování, ale pouze pro utrpení, nářek, bolest a ještě dvakrát utrpení. Zanechává za sebou hromady zohavených těl padouchů a jediné, co dokáže vnímat, je hřejivý pocit zadostiučinění a poctivě odvedené práce...
"Vy*ebali s nesprávným Mexikáncem!"

9

9 (2005)

Hadrový paňác poměří síly s monstrem, které vysává duše jeho soukmenovců.

Král komedie

Král komedie (1982)

Film není jen o jednom konkrétním stalkerovi / fanatickém fandovi, ale všeobecně ukazuje život a myšlení lidí psychicky nevyrovnaných, lidí, kteří po něčem chorobně touží a jsou schopni velmi krajního jednání, aby dosáhli svého; v případě Roberta Pupkina je to uznání milovaného komika a aplaus publika. Chuděra Pupkin se urputně snaží, nevzdává se a se svým vzorem se dokonce spřátelí - ovšem pouze ve své choré mysli, konfrontace s realitou je pak velmi bolestná...

Futurama: Milion a jedno chapadlo

Futurama: Milion a jedno chapadlo (2008) (video kompilace)

V druhém celovečerním dobrodružství se budou naši animovaní hrdinové Fry, Bender, Leela, Profesor Farnsworth, Dr. Zoidberg a byrokrat 34. stupně Hermes Conrad snažit spravit trhlinu v časoprostoru, skrze kterou do našeho vesmíru pronikl obří chapadlovitý vetřelec s podlými úmysly a nadpřirozenými schopnostmi. Lidem na Zemi vnutí nové náboženství, do jehož čela se jako slepý k houslím dostane Fry, který obyvatele Země přesvědčí, aby "modrou planetu" opustili a vydali se na cestu do nebe... Zemi tak ovládnou roboti, v čele s nikým jiným, než Benderem.
Tento film je druhým v řadě z připravované čtveřice. Zbývající dva mají být na DVD trh uvedeny v letech 2008 a 2009.

Goyovy přízraky

Goyovy přízraky (2006)

Rok 1792, Španělsko, Madrid. Církevní hodnostáři se právě shodli, že je na čase, aby byla opět zřízena Inkvizice. Inkvizice je však instituce až přespříliš podezřívavá a tak se, shodou nešťastných událostí, do křížku s ní dostane i počestná dívka Inés. Její zhrzený otec hledá pomoc u svého přítele, malíře Francesca Goyy, který se zná s jedním z vyšších představitelů církve, bratrem Lorenzem. I přes Goyův apel na bratra Lorenza a ujištění o Inésině nevině se však nezdá, že by měla být osvobozena, neboť inkvizitoři ji, stejně jako stovky dalších, svými nekalými praktikami donutili k “doznání“.

Film však není jen o tragickém osudu jedné dívky, ale také o zkaženosti, chamtivosti a nenasytnosti všech, kteří mají moc, ale touží po ještě větší a po ještě větším bohatství.

Zeitgeist: The Movie

Zeitgeist: The Movie (2007)

Zeitgeist byl vytvořen se záměrem navést lidi k tomu, aby na svět začali nahlížet více kritickým pohledem a aby se zamysleli nad skutečným významem některých věcí, které jsou dnes širokou veřejností považovány za neotřesitelnou pravdu.

Tvůrce tohoto dokumentu si vzal na paškál křesťanství, útok na budovy WTC z 11. září 2001 a velké finanční korporace, které se údajně snaží převzít vládu nad světem.

Volání Cthulhu

Volání Cthulhu (2005)

Mladý věděc, který mezi pozůstatky svého zesnulého prastrýce, slavného to profesora starých jazyků, našel poznámky týkající se jakéhosi kultu tajemného božstva Cthulhu, se vydává po jejich stopách a dovídá se hrůzné skutečnosti...
Film byl natočen dle stejnojmenné povídky hororového spisovatele H.P. Lovecrafta. Režisér Andrew Leman vsadil na zpracování ve stylu snímků z druhé dekády 20. století- tento film je tedy němý a při jeho natáčení byl použit filtr, který mu dodává punc zastaralosti.

Ozzy Osbourne: Live at Budokan

Ozzy Osbourne: Live at Budokan (2002) (koncert)

Záznam vznikl 15. února léta Páně 2002, v koncertní hale Budokan Hall, Tokyo, Japonsko, na koncertu z turné k tehdy nově vydanému řadovému albu Down To Earth. Jako bonusový materiál je na disku ke shlédnutí video Ozzyho s jeho vyvedenou rodinkou, jak se potulují po Tokyu- ve stylu MTV šarády The Osbournes.

Zazní zde:
1. I Don't Know
2. That I Never Had
3. Believer
4. Junkie
5. Mr. Crowley
6. Gets Me Through
7. Suicide Solution
8. No More Tears
9. I Don't Want to Change the World
10. Road to Nowhere
11. Crazy Train
12. Mama, I'm Coming Home
13. Bark at the Moon
14. Paranoid

Futurama: Benderovo parádní terno

Futurama: Benderovo parádní terno (2007) (video kompilace)

Hrdinná posádka kosmické lodi, která je ve službách zásilkové společnosti Planet Express, se potýká s internetovým gangem nudistických vetřelců, který získal kontrolu nad jejich robotem Benderem a proti jeho vůli(?) ho poslal zpět do minulosti, kde má Bender za úkol uloupit ty největší světové poklady...

Tento film je první z připravované čtveřice, ostatní mají být na DVD trh uvedeny v roce 2008. Posléze pak budou rozděleny, každý do čtyř epizod, a to tak, že každá epizoda bude tvořit víceméně uzavřený příběh. Vznikne tak nová, šestá, řada seriálu.

Reklama