Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Dokumentární
  • Mysteriózní

Recenze (300)

plakát

Dexter (2006) (seriál) 

Celkem ve sprintu jsem po sobě dala 5 sérií po 12 epizodách. Teď si musím udělat chvilku přestávku, bo mám v hlávce "předextrováno":-)). Seriál výborný, byť bych pár drobností, co mi nesedí našla, ale čert to vem.  Musím sdělit tyto dojmy: Dexter ja takový roztomile zajímavý vážný psychouš, Debra je baba od rány s trefnou zásobou sprostých slov, komisařka Maria pěkná baba a z portorikánského detektiva - Angel Batista - nemůžu spustit oči - když mluví, tak se fascinovaně koukám na jeho pusu - všimli jste si toho jeho krásného hlubokého nosového hlasu a výslovnosti? :-)). On hraje svoji roli tak nějak nenuceně, v reálném životě před herectví byl také policista, takže do seriálu zapadne jako prdel na hrnec:-)

plakát

Clickbait (2021) (seriál) 

80% za tuto povedenou krimi minisérii. Příjemné rozdělení na 8 dílů se zaměřením na konkrétní osobu a její postavení+role v příběhu, takže po každém dílu jsem měla v hlavě jiný "tip" na vraha - což bylo docela osvěžující:-)). Neskutečně mě tady uritovaly obě hlavní ženské představitelky (manželka a sestra, obě ošklivky:-)), přičemž Pia (sestra) byla vyloženě nesympatická pinda:-)). Závěr a rozuzlení v 8. dílu mě trochu zklamal - nepřesvědčil mě, proto body z hodnocení dolů. Jinak ok.

plakát

Zóna zájmu (2023) 

Drsný film s velmi uvěřitelně vykreslenou atmosférou válečných let. Krásná kamera se záběry domu, zahrady. A je dobré si tyhle zvěrstva a chování nejen německých občanů připomínat a uvědomit si, že nejen Hitler měl moc ovlivnit a zfanatizovat dav, tady třeba taková manželka Hedwiga byla už od pohledu obrovská bezcitná pi..., kterou máte chuť od samého začátku přetáhnout hranou lopaty po lebce :-). Trochu mi u promítání vadila ta eskalace šílené nepříjemně dunivé hudby a animační vsuvky mi přišly už zbytečné, ale jinak pěkně zpracovaný film dle předlohy, který vás určitě po odchodu z kina nenechá v klidu. A pokud se na to cítíte - podívejte se ještě na film Chlapec v pruhovaném pyžamu, který byl za mě - díky šokujícímu závěru - ještě lepší.

plakát

Tancuj Matyldo (2023) 

Takže zase jeden český film, co mě neurazil ani úplně nenadchnul. Tady náš Kája Rodenů předvedl víc než 2 ze svých strnulejších výraziv:-), takže za mě dobré. Rázlová herecky taky ok. Jen teda nevím, plný počet bodů snímku nemůžu fakt dát, ani kdyby mi rvali vlasy a nesdílím tedy zde to 81% hodnotící nadšení, nepřišlo mi to totiž až tak v ničem víc....jak bych to řekla....zajímavé? Chyběla mi tady ta přidaná hodnota efektu, byť samozřejmě chápu, že v tomto příběhu a scénáři už od začátku prostě víte, co bude následovat dál.

plakát

Zmizet beze stopy (2021) (seriál) 

Tak jasně - Fauda to není, ale Lior Raz se svým pohledem a výrazem drsňáka stojí za tu dobrou podívanou i tady - že jo, holky? :-))). Takže "shukra", Liore a pokračování příště:-)

plakát

Chudáčci (2023) 

Parádní kombinace Barona Prášila a Frankensteina v dámské parodii, kde z Emmy Stone nespustíte oči, je fakt naprosto výborná a po právu sebrala za roli Belly ocenění nejlepší herečky snad na všech festivalech. Ostatně všichni herci tu jsou dobře zapasovaní:-). Z filmu jsem měla nejdříve malinko obavy (sci-fi žánr nemusím), ale úplně zbytečně. Příběh mě v kině bavil, vtáhl + ty vtipné scény + hudba s místy zaznívajícími hodně sytými až děsivými tóny byla podle mě super a doplňovala tu bláznivou - černobíle a pak barevně vykreslenou - atmošku. Možná kdyby byl film kratší o 20 minut, stačilo by to k tomu zážitku, jinak dávám plný počet:-)

plakát

Zimní prázdniny (2023) 

Film je takové moc milé pohlazení, i ta delší stopáž plynula v kině docela rychle. Pod vnější maskou postav je ještě další odhalující slupka, která mě bavila. Profesor byl teda výborný (tady vypadá o hodně starší než na jeho v době natáčení 54 let) a dohromady s kuchařkou a studentem Angusem (to je také herecký talent) tvořili fajnou kombinaci příběhů s inteligentním vtipným sarkastickým humorem. K tomu příjemná atmosféra staré školy a hned tu máme plný počet bodů.

plakát

Bratři (2023) 

Tak já nevím....přišlo mi to celé jako když si dva (2+3) kluci s vážnou tváří a rádoby skvostně vymyšlenými plány hrají na vojáky:-)). Zbytečné zabíjení, zbytečné oběti, zbytečná jakože odvaha, rozsudek nad životy i svých blízkých a výsledek nula nula nula nula mínus. Za co na svoje syny byla matka hrdá (Tatiana zahrála "matku pluku" dobře) - to už mi hlava vůbec nebere. V konečné fázi měli nejvíc selského "rozumu" asi ti Němci (nepřiznající uprchlíky). Dávám 2 **.

plakát

Anděl smrti - Série 2 (2021) (série) odpad!

Přidávám na konci aktuální hodnocení! Takže 1. hodnocení (prosinec 2023) : po shlédnutí zatím 1. série s koncem, kde je mi jasné, proč může být radostně realizováno pokračování seriálu  (kurňa ten Maciej se ale vylíže ze všeho - takový slizký uhrančivý záporák a takové má kluk štěstí:-)). Všechny díly této série mě hodně bavily a nemohla jsem se od obrazovky odtrhnout, no a kdyby nebylo posledního dílu, dala bych tomu krásných 100%. Bohužel mně až ten úplný konec připadal maličko......no pohádkově strojený a jakoby polská čtveřice režisérů nedokázala vymyslet, jak to zaonačit, aby se mohli vrhnout do dalšího natáčení ve stylu bájného Fénixe, co vstal z popela, i když chápu, že jestli se chtěli držet knižní předlohy....? Nicméně role všech hlavních postav byly zahrány hodně sympaticky a uvěřitelně (Péťa i Anežka:-).  1. série 80%. 2. hodnocení (březen 2024): tož takový sešup dolů jsem asi nečekala, v logičnosti a konceptu pokračování jsem se stěží dodívala, přišly mi naprosto blboučké ty holky, které se třeba ani nedivily tomu, když se jim úchyl zjevil nepozván u nich doma, ještě ho jakoby obdivovaly, policistka se taky chovala hodně neuvěřitelně hloupě a vůbec všechny postavy mě tam už nějak tak sraly:-))). 3. sérii samozřejmě nechám plavat, co na tomto prostém ději chce režie ještě natahovat, nechápu:-)).  2. série za mě odpad.

plakát

Ještěr (2023) 

Tady mě dostala asi nejvíc ta hudba - zvukový doprovod a gradace hluku, napružovala jsem se stejně  jako u lekavek při hororu:-). Proč Ještěr? A jasněže se na Benicio D.T.  i moooc hezky kouká, ten jednoznačně zvyšuje atraktivitu fimlu....že ano, holky? :-))