lebowski

lebowski

Ondřej "Dude" Lebowski

člověk

1971 bodů

od nejnovějšíchpodle abecedypodle hodnocenípodle roku vzniku filmu
<< předchozí 1 2 3 4 6 8 10
    • 22.12.2011  19:38
    Vrchní, prchni! (1980)

Poprve jsem viděl tak v roce 1982, humor i prostředí, kde se natáčelo, mi je hodně blízké. Od té doby jsem si oblíbil Abrháma a někdy si pletu Vránu s Králíkem.

• 22.12.2011  17:33
    Ovečka Shaun (TV seriál) (2007)

Poprve jsem viděl jeden díl v roce 2011 v kouzelné školce, teď mám všech 40 dílů a často koukám se svým synem, jeho to sice ještě moc nebaví, mě ale ano

• 22.12.2011  17:31
    Podfu(c)k (2000)

Poprve jsem viděl v půlnočním představení v roce 2000 a kdykoliv si můžu pustit znovu a budu si užívat černý humor v něm. Teprve nedavno jsem přišel na to, že scéna s Desert Eagle je variací na scénu s Eastwoodem z Dirty Harry

• 22.12.2011  17:25
    Tenkrát na Západě (1968)

Poprve jsem viděl v roce 1985 s více než půl hodiny vystříhanými scénami a nebylo mi vše jasné. Po shlédnutí celé verze se vždy kochám každým záběrem i hudbou

• 22.12.2011  17:24
    Harold a Maude (1971)

Poprve jsem viděl v roce 2006 a ze začátku se mi film líbil hlavně proto, že ty deprese mi byli hodně blízké, teď se při každém shlédnutí skvěle bavím

• 22.12.2011  17:20
    Jáchyme, hoď ho do stroje! (1974)

Poprve jsem viděl tak v roce 1980 a stále se u filmu bavím, kdykoliv kouknu

• 22.12.2011  17:19
    Big Lebowski (1998)

Poprve jsem viděl v roce 1998, až tak od roku 2002, když jsem začal hrát bowling, mě film plně oslovil a dlouho jsem říkal, že jsem takový mix Duda a Amélie, viděl jsem více jak 20x a vždy si vše plně užiji, každá scéna i postava má co do sebe

• 22.12.2011  17:15
    Amélie z Montmartru (2001)

Poprve jsem viděl v roce 2002 a dlouho jsem se v Amélii viděl a holky si vybíral podle toho, zda se jim líbí či ne

• 22.12.2011  17:13
    Hoří, má panenko (1967)

Poprve jsem viděl v roce 1989 a kdykoliv vidím, tak se směji, naprosto ze života

• 7.7.2009  21:03
    Divoši (2007)

Ze života, z komedie jsem tam nenalezl naprosto nic.

• 19.6.2009  20:57
    Kopačky (2008)

O závislosti na druhém, kterému většina lidí říká láska.

• 2.6.2009  22:50
    Kámoš k pohledání (2009)

Od prvních minut jedna hláška za druhou (a všechny ze života). Hodně jsem se nasmál.

• 3.10.2008  20:41
    Pokojný bojovník (2006)

Pokud se člověk netrápí minulostí (nehrabe se v problémech a situacích, které měl) a nezatěžuje se budoucností (nikdy nevíte, jaká situace nastane a zda nebude vše jinak), žije v součastnosti a užívá si všeho co ho obklopuje (v podstatě vše co je okolo nás, při soustředění na to, je zajímavé) a najednou zjistí, že je šťastný, nezávisle na vnějších okolnostech (nejde mu o to vyhrát, jde o to, vše v životě dělat tak, jak nejlépe doveže, pak nemůže nikdy být zklamaný) Podařilo se mi toho dosáhnout a žiji spokojeně, jde jen o to, přijmout život takový jaký je a nebránit se mu. Podstatou je, nesoustředit se na cíl, ale soustředit se na cestu, meditací je pak každá situace co v životě dělám.

• 28.9.2008  20:12
    Život v sedmém nebi (1996)

Člověk si kolikrát si ani neuvědomuje jak žije, má partnera, s kterým se vzájemně přetvařují, má děti, kterým místo aby přinášel radost, tak jim ubližuje, má práci, které dává přednost před osobním životem a zároveň má prázdný život, jehož smysl je v tom, že má zažitý určitý stereotyp z kterého neumí, nebo spíš nechce vybočit, strachuje co si o něm pomyslí ostatní, neumí být sám sebou, neprojevuje své skutečné pocity, chybí mu láska. Život pak utíká a člověk najednou zjistí, že děti odrostli a nechtějí ho vidět, je závislý na partnerovi, práce ho nebaví a on je v podstatě sám...Tento film je o tom, že pokud člověk chce, jde to změnit, jen musí sám chtít.

• 28.9.2008  19:40
    CoMyJenVíme!? (2004)

Pro lidi kteří jsou na počátku poznání toho, že život si každý utváří sám, je tento dokument příliš složitý,(kdo rozumí kvantové fyzice?) a spíše odradí, v podstatě by to šlo říci mnohem jednodušeji, takhle v tom lidé mohou mít zmatek. Pokud si uvědomíte, že každý žije ve svém vesmíru a vše co v životě dělá, ať to příjemné i nepříjemné, je jen vaše rozhodnutí, a hlavně si odmyslíte názory (převážně ty negativní), které nejsou vaše ale jen jste je načerpaly od ostatních (rodiče, škola,aj.), a začnete na svět pomýšlet v tomto přítomném okamžiku, kdy svůj mozek nezatěžujete vzpomínkami, nic nerozebíráte, tak najednou zjistíte, že svět je krásný.

• 12.7.2008  09:26
    Bathory (2008)

V podstatě jsem dostal to co jsem čekal, Jakubisko nenavázal na svá mistrovská díla, zároveň ale ani nezklamal a vypráví zajímavý příběh, na kterém je vidět, že dějiny jsou pouze vzpomínky a dají se interpretovat různě a stačí pak trochu něco pozměnit a vše může vyznít úplně jinak...Co mi vadilo - že jsem film viděl celý nadabován do češtiny a směšné mi přišli vynálezy obou mnichů, které do filmu moc nezapadaly, vše ostatní bylo podle mě natočeno tak jak si režisér představoval a udělal film, za který se rozhodně nemusí stydět a který tu žánrově dost dlouho chyběl. Na konci pak byla vidět spojitost s Kladivem na čarodějnice (film se i odehráva ve stejné době). 7/10

• 17.6.2008  18:41
    Hezké chvilky bez záruky (2006)

Film ze života, kde jsou někdy, s mírnou nadsázkou, znázorněny partnerské vztahy a problémy, takové jaké opravdu jsou i když je někdo radši nechce vidět. Už dlouho jsem se u filmu tak nezasmál. Kamera je pak naprosto typická jako ve většině filmů Věry Chytilové. 9/10

• 20.3.2008  20:03
    O rodičích a dětech (2007)

Jeden z nejlepších českých filmů z posledních let s brilantními rozhovory a černohumornými scénami, které doprovázení rozhovor otce se synem během procházky přírodou, a které zobrazují scény z jejich předešlého života. K tomu ještě jedna dějová linie a pro mě jako celek skoro dokonalý film. 9/10

• 5.2.2008  00:20
    Crooklyn (1994)

Pár dní ze života jedné černošské rodiny v Brooklynu, typický, ukecaný, Spike Lee

• 10.1.2008  16:13
    Forrest Gump (1994)

Jedna z vyjímek, kdy filmové zpracování je lepší než knižní předloha. Tu (od Winstona Grooma) jsem četl až po shlédnutí filmu, který jsem viděl poprve v roce 1994, snad týden po Pulp Fiction ( tak silné nabídky v kinech se myslím jen tak nedočkáme), a příběh v ní tak pěkně neplyne, jsou tam i věci jako, že Forest letí na měsíc či je přeborníkem v zápase řeckořímském, prostě film po stránce příběhové je určitě lepší. Jako celek (režie, scénář, herecké výkony, triky) pak patří mezi to nejlepší co se na konci 20 století natočilo a i při vícenásobném zhlédnutí nijak nenudí. Zase kdyby knihy nebylo, tak by nebylo ani Foresta Gumpa...

• 6.1.2008  19:14
    Pahorek (1965)

Obstojný přepis románu Raye Rigbyho, který pak napsal i pokračování, nazvané Pahorek z písku (které zatím zfilmováno nebylo) od předního režiséra převážně dramat, Sidneyho Lumeta, který oslnil svojí prvotinou Dvanáct rozhněvaných mužů. Zároveň jedna z prvních hlavních rolí Seana Conneryho mimo sérii s Jamesem Bondem.

• 22.12.2007  13:09
    Závrať naruby (1977)

Výborná parodie na všemožné Hitchcockovi filmy, zde naprosto nepochopitelně silně podhodnocena

• 27.11.2007  10:18
    Sejmi je všechny (2007)

Ze začátku hodně vtipné, zábavné, zhruba od půlky už ale nemá co nabídnout, podobný případ jako Zastav a nepřežiješ, dobrý nápad, ale ne úplně využitý.

• 26.11.2007  22:54
    Narko (2004)

Takový mix mých dvou nejoblíbenějších filmů, přestože kvalit ani jednoho zdaleka nedosahuje, tak způsobem vyprávění připomíná Amélii z Montmartru a postavou hlavního hrdiny a některými scénami zase připomene Duda z Big Lebowski

• 22.11.2007  17:15
    Dalkomhan insaeng (2005)

Pomalu plynoucí gangsterský příběh, kde se ale ani chvilku nenudíte a který nezapře inspiraci http://www.csfd.cz/film/32498-samuraj-samourai-le/ s Alainem Delonem. Doporučuji nádherný soundtrack.

• 21.11.2007  18:12
    Země nikoho (2001)

Pořádně jsem nechápal, jak mohl Amélii z Montmartru (mému nejoblíbenějšímu filmu) nepřipadnout Oskar za nejlepší zahraniční film. Pak jsem viděl tento film a musím říci, že je to opravdu silný zážitek, navíc okořeněných černým humorem, který se zabývá závažnějším tématem než Amélie, takže nemůžu říci, že byl oceněn nesprávný film.

• 21.11.2007  13:24
    Horší než smrt (2007)

Nenápadný filmeček, který překvapí skvělými herci, známými spíše z vedlejších rolí, a s typickým černým britským humorem, který mám tak rád 9/10

• 21.11.2007  08:05
    Mafiáni (1990)

Výborně zfilmovaný životní příběh mafiána Henryho Hilla, pro ty, které to zajímá doporučuji literární předlohu od Nicholase Pileggiho, která u nás vyšla pod názvem Mafián, kde jsou některé pasáže, které jsou ve filmu zcela opomenuty.9/10

• 11.11.2007  14:45
    Malý řezník (1997)

Výborná adaptace románu Patricka McCabeho, u nás vydaného jako Řeznickej kluk

• 5.11.2007  13:44
    Father Ted (TV seriál) (1995)

Po zhlédnutí první série konstatuji, že je to další 5 hvězdičková záležitost od Grahama Linehana, jen o nepatrný krůček za geniální Partičkou IT. Po druhém je to fifty fifty, stejně skvělé. Ted : Dougu, kdybys měl 3 přání, mít cokoliv si zamaneš, co by to bylo? Doug : Ne, já nic nechci, nic nepotřebuji... Ted : A co takhle, kdyby jsi byl jako Elvis, rocková hvězda? Doug : Jé! To by bylo skvělý!!! Ted : A měl by jsi ještě další přání? Doug : Ne, to mi úplně stačí být Elvis! Ted :A co mít k tomu pořádný fáro a balit na něj ženský ? Doug : Skvělý! To bych chtěl !! Ted : A co třetí přání, máš nějaké? Doug : To ne, mě úplně stačí být Elvis, mít skvělý fáro a balit na něj ženský. Ted : A co tenhle hrneček, ten bys nechtěl? Doug : Skvělý! Ten chci!!!...

<< předchozí 1 2 3 4 6 8 10