Uživatelská zóna Přihlásit Registrovat Ztracené heslo

Oblíbení herci
Oblíbené herečky
Oblíbené seriály
Oblíbení uživatelé

od nejnovějších    podle abecedy    podle hodnocení    podle roku vzniku filmu

<<       >>

Nevítaní (2009)   19.03.2010

...
     Divoši (2007)  **** 07.07.2009

Ze života, z komedie jsem tam nenalezl naprosto nic.
     Kopačky (2008)  ** 19.06.2009

O závislosti na druhém, kterému většina lidí říká láska.
     Kámoš k pohledání (2009)  **** 02.06.2009

Od prvních minut jedna hláška za druhou (a všechny ze života). Hodně jsem se nasmál.
     Kameňák 2 (2003)   16.03.2009

Tajemství (2006)  ***** 05.01.2009

Nemám negativní myšlenky, nemám negativní emoce, děje se mi jen to co chci, miluji sám sebe, miluji ostatní lidi, život si utvářím naprosto sám. Pokud se mi přesto něco v životě stane a já to nechci, můžu si za to také naprosto sám, udělal jsem prostě něco za co si nesu jen já sám zodpovědnost . Vše je jen v mé hlavě a to je pro mě to nejúžasnější na zemi. Podařilo se mi dosáhnout klidu v mysli a tím můj život přestal být závislý na okolí, jen v mé hlavě je jaký ho vidím . Jediné co to obnáší je na sobě pracovat, protože stejně jako jiné činnosti to chce hlavně pevnou vůli a věřit tomu, co dělám. Někdo chce změnit svět a lidi v něm, já chtěl změnit sebe, přišlo mi to jednodušší. Stálo to za to. Jsem svobodný, jsem sám sebou..
     Pokojný bojovník / Tajemství rovnováhy (2006)  **** 03.10.2008

Pokud se člověk netrápí minulostí (nehrabe se v problémech a situacích, které měl) a nezatěžuje se budoucností (nikdy nevíte, jaká situace nastane a zda nebude vše jinak), žije v součastnosti a užívá si všeho co ho obklopuje (v podstatě vše co je okolo nás, při soustředění na to, je zajímavé) a najednou zjistí, že je šťastný, nezávisle na vnějších okolnostech (nejde mu o to vyhrát, jde o to, vše v životě dělat tak, jak nejlépe doveže, pak nemůže nikdy být zklamaný) Podařilo se mi toho dosáhnout a žiji spokojeně, jde jen o to, přijmout život takový jaký je a nebránit se mu. Podstatou je, nesoustředit se na cíl, ale soustředit se na cestu, meditací je pak každá situace co v životě dělám.
     Život v sedmém nebi (1996)  ***** 28.09.2008

Člověk si kolikrát si ani neuvědomuje jak žije, má partnera, s kterým se vzájemně přetvařují, má děti, kterým místo aby přinášel radost, tak jim ubližuje, má práci, které dává přednost před osobním životem a zároveň má prázdný život, jehož smysl je v tom, že má zažitý určitý stereotyp z kterého neumí, nebo spíš nechce vybočit, strachuje co si o něm pomyslí ostatní, neumí být sám sebou, neprojevuje své skutečné pocity, chybí mu láska. Život pak utíká a člověk najednou zjistí, že děti odrostli a nechtějí ho vidět, je závislý na partnerovi, práce ho nebaví a on je v podstatě sám...Tento film je o tom, že pokud člověk chce, jde to změnit, jen musí sám chtít.
     Co my jen víme?! (2004)  *** 28.09.2008

Pro lidi kteří jsou na počátku poznání toho, že život si každý utváří sám, je tento dokument příliš složitý,(kdo rozumí kvantové fyzice?) a spíše odradí, v podstatě by to šlo říci mnohem jednodušeji, takhle v tom lidé mohou mít zmatek. Pokud si uvědomíte, že každý žije ve svém vesmíru a vše co v životě dělá, ať to příjemné i nepříjemné, je jen vaše rozhodnutí, a hlavně si odmyslíte názory (převážně ty negativní), které nejsou vaše ale jen jste je načerpaly od ostatních (rodiče, škola,aj.), a začnete na svět pomýšlet v tomto přítomném okamžiku, kdy svůj mozek nezatěžujete vzpomínkami, nic nerozebíráte, tak najednou zjistíte, že svět je krásný.
     Bathory (2008)  **** 12.07.2008

V podstatě jsem dostal to co jsem čekal, Jakubisko nenavázal na svá mistrovská díla, zároveň ale ani nezklamal a vypráví zajímavý příběh, na kterém je vidět, že dějiny jsou pouze vzpomínky a dají se interpretovat různě a stačí pak trochu něco pozměnit a vše může vyznít úplně jinak...Co mi vadilo - že jsem film viděl celý nadabován do češtiny a směšné mi přišli vynálezy obou mnichů, které do filmu moc nezapadaly, vše ostatní bylo podle mě natočeno tak jak si režisér představoval a udělal film, za který se rozhodně nemusí stydět a který tu žánrově dost dlouho chyběl. Na konci pak byla vidět spojitost s Kladivem na čarodějnice (film se i odehráva ve stejné době). 7/10
     Hezké chvilky bez záruky (2006)  ***** 17.06.2008

Film ze života, kde jsou někdy, s mírnou nadsázkou, znázorněny partnerské vztahy a problémy, takové jaké opravdu jsou i když je někdo radši nechce vidět. Už dlouho jsem se u filmu tak nezasmál. Kamera je pak naprosto typická jako ve většině filmů Věry Chytilové. 9/10
     O rodičích a dětech (2007)  **** 20.03.2008

Jeden z nejlepších českých filmů z posledních let s brilantními rozhovory a černohumornými scénami, které doprovázení rozhovor otce se synem během procházky přírodou, a které zobrazují scény z jejich předešlého života. K tomu ještě jedna dějová linie a pro mě jako celek skoro dokonalý film. 9/10
     Crooklyn (1994)  *** 05.02.2008

Pár dní ze života jedné černošské rodiny v Brooklynu, typický, ukecaný, Spike Lee
     Mutronics (1991)  ** 29.01.2008

Další ukázka toho, že kdejaká blbost tady může mít vysoké hodnocení, spíš než žánr horor by měl být uveden komedie. Příběh naprosto stupidní, bud se utíká nebo se kluk předělaný na Guyvera pere s mutanty, kde šéf vypadá jakoby směšný predátor, ostatní pak jako mutace různých zvířat, bát se jich nedá a masky vypadají jak z 50.let. Mark Hamill je pak příklad toho, kam až se dá ve filmové branži klesnout, ani ne o 10 let dříve byl hlavní hvězdou Star Wars...
     Forrest Gump (1994)  ***** 10.01.2008

Jedna z vyjímek, kdy filmové zpracování je lepší než knižní předloha. Tu (od Winstona Grooma) jsem četl až po shlédnutí filmu, který jsem viděl poprve v roce 1994, snad týden po Pulp Fiction ( tak silné nabídky v kinech se myslím jen tak nedočkáme), a příběh v ní tak pěkně neplyne, jsou tam i věci jako, že Forest letí na měsíc či je přeborníkem v zápase řeckořímském, prostě film po stránce příběhové je určitě lepší. Jako celek (režie, scénář, herecké výkony, triky) pak patří mezi to nejlepší co se na konci 20 století natočilo a i při vícenásobném zhlédnutí nijak nenudí. Zase kdyby knihy nebylo, tak by nebylo ani Foresta Gumpa...
     Pahorek (1965)  **** 06.01.2008

Obstojný přepis románu Raye Rigbyho, který pak napsal i pokračování, nazvané Pahorek z písku (které zatím zfilmováno nebylo) od předního režiséra převážně dramat, Sidneyho Lumeta, který oslnil svojí prvotinou Dvanáct rozhněvaných mužů. Zároveň jedna z prvních hlavních rolí Seana Conneryho mimo sérii s Jamesem Bondem.
     Závrať (1978)  **** 22.12.2007

Výborná parodie na všemožné Hitchcockovi filmy, zde naprosto nepochopitelně silně podhodnocena
     Transformers (2007)  *** 22.12.2007

Ovlivněn zdejším vysokým hodnocením, jsem začal sledovat jeden z největších kasovních hitů roku 2007. Zhruba celou první polovinu jsem se docela bavil,na 5 hvězd jsem to tedy neviděl, uvažoval jsem určitě o 4, akce byla dobrá a bylo to i místy vtipné. Pak nastoupili v celé kráse zbývající hodní roboti a začala to být jedna velká nudná akce s nelogickým počínáním jak lidí, tak robotů, kdy jsem měl problém to vůbec dokoukat. V tomto filmu jsou zajímavé jedině digitální efekty a to je podle mě na dobrý film dost málo. Je to stejné jako u Jurského parku, který má stejně vysoké hodnocení v podstatě za efekty a příběhově je to podprůměr (narozdíl od vynikající knižní předlohy).5/10
     Sejmi je všechny (2007)  *** 27.11.2007

Ze začátku hodně vtipné, zábavné, zhruba od půlky už ale nemá co nabídnout, podobný případ jako Zastav a nepřežiješ, dobrý nápad, ale ne úplně využitý.
     Narko / Narco (2004)  **** 26.11.2007

Takový mix mých dvou nejoblíbenějších filmů, přestože kvalit ani jednoho zdaleka nedosahuje, tak způsobem vyprávění připomíná Amélii z Montmartru a postavou hlavního hrdiny a některými scénami zase připomene Duda z Big Lebowski
     Dalkomhan insaeng (2005)  ***** 22.11.2007

Pomalu plynoucí gangsterský příběh, kde se ale ani chvilku nenudíte a který nezapře inspiraci www.csfd.cz/film/32498-samuraj-samourai-le/ s Alainem Delonem. Doporučuji nádherný soundtrack.
     Země nikoho (2001)  ***** 21.11.2007

Pořádně jsem nechápal, jak mohl Amélii z Montmartru (mému nejoblíbenějšímu filmu) nepřipadnout Oskar za nejlepší zahraniční film. Pak jsem viděl tento film a musím říci, že je to opravdu silný zážitek, navíc okořeněných černým humorem, který se zabývá závažnějším tématem než Amélie, takže nemůžu říci, že byl oceněn nesprávný film.
     Horší než smrt (2007)  ***** 21.11.2007

Nenápadný filmeček, který překvapí skvělými herci, známými spíše z vedlejších rolí, a s typickým černým britským humorem, který mám tak rád 9/10
     Mafiáni / Gangsteři (1990)  ***** 21.11.2007

Výborně zfilmovaný životní příběh mafiána Henryho Hilla, pro ty, které to zajímá doporučuji literární předlohu od Nicholase Pileggiho, která u nás vyšla pod názvem Mafián, kde jsou některé pasáže, které jsou ve filmu zcela opomenuty.9/10
     Malý řezník (1997)  **** 11.11.2007

Výborná adaptace románu Patricka McCabeho, u nás vydaného jako Řeznickej kluk
     Father Ted (1995)  ***** 05.11.2007

Po zhlédnutí první série konstatuji, že je to další 5 hvězdičková záležitost od Grahama Linehana, jen o nepatrný krůček za geniální Partičkou IT. Po druhém je to fifty fifty, stejně skvělé. Ted : Dougu, kdybys měl 3 přání, mít cokoliv si zamaneš, co by to bylo? Doug : Ne, já nic nechci, nic nepotřebuji... Ted : A co takhle, kdyby jsi byl jako Elvis, rocková hvězda? Doug : Jé! To by bylo skvělý!!! Ted : A měl by jsi ještě další přání? Doug : Ne, to mi úplně stačí být Elvis! Ted :A co mít k tomu pořádný fáro a balit na něj ženský ? Doug : Skvělý! To bych chtěl !! Ted : A co třetí přání, máš nějaké? Doug : To ne, mě úplně stačí být Elvis, mít skvělý fáro a balit na něj ženský. Ted : A co tenhle hrneček, ten bys nechtěl? Doug : Skvělý! Ten chci!!!...
     Červený trpaslík (1988)  ***** 10.10.2007

Až na o něco slabší 7.sérii si Červený trpaslík kvalitu udržel a i v poslední sérii překvapil novými nápady. I když to není třeba tak vtipné jako Partička IT, Otec Ted či Hotýlek (které ale zase nemají tolik dílů), tak je to stále špička britského humoru. Celého jsem zhlédl s 11 letým synem v původním znění s titulky a oba jsme se shodli, že i když je dabing z těch povedených, tak na původní hlasové odstíny Listera, Rimmera, Kocoura, Krytona ani Hollyho prostě nemá.
     Vyvrženci pekla (2005)  **** 16.09.2007

Rozhodně lepší, reálnější, než Dům tisíce mrtvol, pokud čekáte horor, tak to je to poslední co to je, je to hodně drsný thriller o utěku, a zároveň lovu na ně, zbývajících členů vraždící rodiny. 7/10
     Dům tisíce mrtvol (2003)  ** 15.09.2007

Hlavně začátek, v podstatě ale celá úvodní hodina je velmi zábavná a to hlavně kvůli stylu, který mi připomínal záběry z Takových normálních zabijáků, a svéráznému druhu humoru, je to taková variace na rodinku z Texaského masakru motorovou pilou. Konec, kde se objevují různá lidská monstra snad stvořená Dr.Satanem, to bohužel celé schazuje a dělá z toho tak trochu sci-fi... Moc se pak nejde divit těm hodnocením mezi odpadem a 5 hvězdičkami - 5/10
     Den matek (1980)  * 14.09.2007

Nebál jsem se, nesmál jsem se..., vraždy v podstatě žádné, jen nechutná maminka a její dva vyšinutí synáčci, k tomu všudypřítomná příšerná hudba....3/10
<<       >>

Provozovatel, Reklama, Redakce  /  FAQ  /  Přidej obsah