Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (124)

plakát

Chuť znovu žít (2012) 

Moc příjemná oddychovlka, jejíž minuty plynou bez povšimnutí. Dramaitcká linka zde téměř neexistuje a ani v tom nevidím problém. Silnější zvraty by jen narušily pohodovou atmosféru snímku. Hlavní hrdina je sympaťák od první scény. Neřekl bych, že to byl úplně záměr, ale s Freemanovým charisma se těžko plave proti proudu. Nemůžu vyčítat ani předvídatelný děj či nějaká ta klišé. Film se totiž nesnaží hrát si na něco víc. Za cíl si dal uvolnit, potěšit a pobavit publikum, což se mu v mém případě podařilo.

plakát

Raubíř Ralf (2012) 

Dlouhou dobu jsem čekal na pořádný animák, který mi bude blízký. V podstatě se tak nestalo od Kung Fu Pandy a tady je. Originální story ze světa arkádovek, která jedinou vteřinou nenudí! První třetinu filmu si více užijí diváci znalí herních postav, jimiž se to tu jen hemží. Zbytek filmu už musí ocenit každý. Příběh totiž funguje sám o sobě, postavám prostě musíte fandit a baví i vedlejší dějové linky. Třešničkou na dortu jsou pak závěrečné titulky.. na dortu, který když si dám znovu, pořád chutná skvěle.

plakát

Hranice zlomu (2003) 

Love story parazitující na lidském utrpení s přiblblým závěrem.

plakát

Legenda o sovích strážcích (2010) 

I bez 3D efektu mě soví strážci mile překvapili. Příběh je sice už od prvních minut propálený, ale u takového filmu nečekám zářnou poentu či úžasný příběh, nýbrž dobrou zábavu bez hluchých míst. Hezky na sebe vše navazuje a graduje. Do toho nejedno visuální slow-motion potěšení. O to víc mě pak mrzí prošvihlá 3D projekce.

plakát

Prokletý ostrov (2010) 

Cítil jsem úžasný pocit, když jsem vyšel ven z promítacího sálu po této projekci. A ten pocit se držel ještě dlouho po tom. To skvělé vyvrcholení bylo strůjcem těch pocitů. Super pointa. Závěr, kde člověk nevěděl čemu věřit. Druhá projekce, ale už zdaleka není taková. Jiný pohled na celý sled událostí není tak struhující, címž jsem snížil i hranici svého hodnocení.

plakát

Muži, co zírají na kozy (2009) 

Film, který v traileru sliboval neotřelou, netradiční a hlavně super zábavu. Buhužel se z něj vyklubal snímek, kde si raději pustím znovu trailer, než abych se vracel k celému filmu. Nakročeno měl krásně, jenže všechna esa byla viděna ještě před premiérou a v kině pak nebylo čím oslnit.

plakát

A-Team: Poslední mise (2010) 

Těžko dnes najdete lepší nahláškovanou akční řež. Po prvních 15 minutách by mi nestačila 5* stupnice. Film, kterej si na nic nehraje a trefuje se přesně tam, kam má.

plakát

Zelená zóna (2010) 

I přes dost spojníků bych s Bournem určitě nesrovnával. Ten je přeci o úplně něčem jiném a možná i díky tomu mě Green Zone nadchla tak, jako žádný díl z Bournovy trilogie. Skvělé akční sekvence (zvládnuté lépe než ve výše zmíněných filmech), napětí od prvních minut, jež nepolevuje v žádné části snímku, podporované skvělou výpravou a ještě lepší hudbou. Dialogové scény ještě podtrhují napětí, až je těžké říct, co čemu sekunduje. Scénář se nebojí citlivých míst a já už se jen divím, jak je možné, že si film na sebe nevydělal.

plakát

Pevné pouto (2009) 

Peter Jackson přišel po delší době s dalším filmovým počinem a přišlo mi, jako by se po čtyřleté pauze potřeboval trochu umělecky vyřádit. Nápad určitě nebyl špatný. S posmrtným světem se režisér vypořádal zajímavě. Problém je v tom, že právě scény z onoho světa brzdí celý příběh. Pokaždé, kdy snímek začne být zajímavý, kdy přichází trocha toho napětí a nějaký ten spád, tak nás Jackson zase uklidní posmrtnou scenérií, jenž se až moc vleče. Herecké výkony nijak neuráží. Především Susan Sarandon je ve filmu příjemným zpestřením. Stanley Tucci je psychopatem na svém místě, mlaďoučká Saoirse Ronan má talent a ani Mark Walhberg nehraje tak špatně, jak u něj poslední dobou bývá zvykem. Přesto se film vleče a v některých částech spíše uspává, než baví. Od režiséra s takovým renomé člověk prostě čeká něco lepšího.

plakát

I Love You Phillip Morris (2009) 

Nikdy jsem neviděl tak přirozeného gaye, jakým je v tomto snímku Ewan Mcgregor.