Sairina

Barbora Staffová

okres Písek
Studentka

9 bodů

od nejnovějšíchpodle abecedypodle hodnocenípodle roku vzniku filmu
<< předchozí 1 2 3 4 5 6 8
    • 26.12.2011  12:41
    Tajemství staré bambitky (TV film) (2011)

Hlavní příběh je velmi jednoduchý a srozumitelný, narozdíl od, pro mě nepodařené, štědrovečerní pohádky Micimutr. Krásně se ukazuje, jak veliký rozdíl může být mezi dvěma vánočníma pohádkami. Micimutr je graficky velmi náročná, ale chybí jí vtip jednoduché bambitky. Sice mě Klus ani Janovičová nezaujali, o to víc jsem se smála při hláškách Lábuse a Vladyky. Bojím se bojím, že tato politicky nekorektní pohádka bude zakázána :) "My nejsme zloději, my jsme vláda!" "Daň z přidané hlíny." "Vybíráme daně pro vaše dobro." ...

• 26.12.2011  12:21
    Micimutr (2011)

Nákladná štědrovečerní pohádka, která se spíš než ve scénáři vyžívala v příšerných grafických úpravách krásneho hradu Zvíkov. Celkově je pohádka o ničem, drak, princezna, švarný jinoch, ničemný princ a čarodějnice (chudinku Popelku na stará kolena vykopl král z hradu). Kdyby se drželi aspoň klasiky možná by to pohádku zachránilo, ale místo toho se z ničeho nic divák dostane z kouzelné říše někam na Malou Stranu, a v tu chvíli už je úplně mimo.

• 4.9.2011  23:09
    Čapkovy kapsy (TV seriál) (2011)

Celkem podařené ztvárnění Čapkovy klasiky, na kterém mi ale vadí rozmanitost úvodních a závěrečných titulků u jednotlivých dílů (aneb každý pes, jiná ves).

• 21.7.2011  20:40
    Iluzionista (2010)

Pochmurný děj je zasazen do kouzelně animovaného světa, kde se sanží prosadit postarší kouzelník. Až moc realistický mi připadal celý příběh, kdy se kouzelník snaží udělat radost mladé dívce, která jen touží po nových šatech případně botech. Sice je scénář starý přes 50 let ale konec bych řekla, že téměř popisuje dnešek - Všichni nakonec příjdeme o iluze.

• 25.6.2011  00:16
    Hanna (2011)

Mladá dívka vycvičená svým otcem v divočině se vydá na svou životní cestu. Bohužel ji však tatík nenaučil pracovat/žít s moderní technologií (jako je třeba zářivka), což může být pro dítě-zabijáka docela velký nedostatek. Sice se v průběhu filmu dozvídáme, že je jaksi geneticky předurčena k roli elitního vojáka, ale na jejích rozpoznávacích schopnostech to nění moc dobře vidět - stačí zopakovat slova a blonďatá dívka hned naivně uvěří i falešné zrzce.

• 27.3.2011  00:00
    Bídníci (1998)

Takovéto pojetí Bídníků se mi moc nelíbí. Jeana Valjeana hraje Liam Neeson, který se na tuhle roli vůbec nehodí, není ani obří silak a ani nevypadá jako galejník. Mrtvá nevěsta zde dostala až moc prostoru, asi proto že je to Uma, a její herecká dcera taky nějak nezazáří. Jediný herecký výkon, který se mi opravdu líbil, stvořil Geoffrey Rush. Komisař Javert v jeho podání byl úžasně věrohodný. Bohužel je mi líto scénáře, který se většinou drží podle předlohy, ale někdy škobrtne takovým způsobem, že změní cekový význam děje. Velmi kladně na tomto filmu hodnotím především české lokace a herce.

• 2.3.2011  23:13
    Počátek (2010)

Sním o snech beze snů, když mám sen! přesně takový pocit mám z tohoto filmu. Bohužel nechápu, proč docela zajímavý snový rébus zpestřili o vystřiženou sněžnou scénu z Jamese Bonda. Nemůžu si pomoct, ale lyžaři oblečení v bílé kombinéze a se samopalem mi prostě vnukli vzpomínku na bondovky. Hodně mě překvapila grafika, nedkožu si představit jakou práci muselo dát vytvořtit jednotlivé třísky, kapky,... Sranda taky muselo být vytvořit měnící se gravitaci, Oscara za vizuální efekty si páni grafici opravdu zasloužili.

• 23.2.2011  23:52
    Černá labuť (2010)

První dvě třetiny filmu mě doslova nudily. Bylo sice zajimavé vidět, jak asi probíhá náročný trenink baletek a jaká je vůbec atmosféra ve sboru, ale nějak zvlášť mě to neoslovilo. Pak se ale děj pomalu mění na slibovaný thriller. Občas se člověk trochu lekne, ale největší napětí bylo skryto ve splynutí reality a podivného světa za zrcadlem. Chtěla jsem původně tomuto filmu dát jen tři hvězdičky, ale poslední část odehrávající se před diváky na jevišti mě dostala, hlavně ten konec, i když byl částečně předvídatelný. Co se týče výkonu hlavní představitelky, Natalie Portman, je výborný. Perfektně se dokázala změnit z hodné bílé labuťě na zlou sebeukájecí se sestru, ale myslím si, že černá labuť není její nejlepší role. Zvracející bláznivou baletku by jistě dokázaly zahrát i jiné herečky. To je vlastně největší mínus celého filmu, ustavičné prohlašování o nejlepší hlavní ženské roli roku vás jen navnadí a možná i oblbne, ale ve skutečnosti má Natalie na mnohem víc ...

• 13.2.2011  18:37
    Vítejte v KLDR! (2008)

Dokument o hlouposti některých českých turistů. Chudáků místních lidí se vyptavají na otázky, u nichž je jasné, že na ně nemůžou odpovědět. Celý mi to připadlo jako "Já se radši nepokloním nějaké soše a je mi jedno, že za to zavřou chudáka průvodce do vězení, protože já jsem tu na dovolený!"

• 12.2.2011  22:21
    Rowan Atkinson živě (TV film) (1992)

Skvělé představení, u kterého jsem se zasmála, až jsem téměř brečela. Ač nejsem fanynkou trapných scének s Mr. Beanem, tak mě Rowan Atkinson zase přesvědčil, že je výjimečný komik, který dokáže rozveselit, jak svým výstupem, tak hlavně slovním humorem.

• 15.1.2011  19:02
    Divoch (1975)

Záčátek téhle obyčejné romantické komedie je trochu utahaný. Potrhlá Nelly uteče svému násilnému snoubenci a shodou náhod, chtěných i nechtěných, se dostane na téměř opuštěný ostrov, kde "zahradníkovi" bude dělat jen starosti. Tropické prostředí s úžasně azurovým mořem přerušovala jen chuť fláknout postavu Nelly lopatou přes hlavu.

• 16.12.2010  23:54
    Repo: Genetická opera! (2008)

Emo opera, která mě nedostala svým jednoudše předídatelným dějem, ale skvělou ghotic atmosférou. Velmi mile mě překvapil Anthony Head, kterého jsem si do této doby nedkázala představit jako zpěváka. Taky mě potěšíl štěk Paris Hilton, která vlastně hrála sama sebe. Určitě se najde mnoho lídí, kterým se tento muzikál nebude zamlouvat, ale podle mě si určitě každý, pokud shlédne film až do konce, najde jednu píseň, která se mu bude líbit, i když jako já tenhle styl hudby moc nemusí.

• 16.10.2010  23:50
    Andělé a panny (2007)

Nadržené jeptišky, moderní hudba a dokonce i střelná zbraň. Tahle komedie je prostě šílená. Jako deset příběhů mi to nepřipadalo, spíše jen 3, ale některé prupovídky byly vtipné a výprava byla podařená, jen ta jedna herečka, která si to téměř rozdala v lese měla pěkně moderní botičky, to samé platí o střelné zbrani "prvorozeného syna, nebo spíše jediného", ruského knížete, asi filmaři neměli tolik financí kolik by potřebovali :) Bohužel mi to přišlo hodně vzdálené od předlohy, asi mají v hollywoodu jiné představy o klasice. Aspoň, že Anakin to s mečem stále umí.

• 26.9.2010  23:03
    Osudové peníze (TV film) (2010)

110 minut je na povídku strašně moc. Postavy se chovají, jako kdyby měly IQ pod 70, a nějak nepodařeně se děj točí kolem peněz. Prostě film o ničem, jenom snad o tuposti. Na konci filmu jsem skandovala : Skoč, skoč, skoč! a oni jí museli zachránit. Jediná světlá hvězdička byl Budař.

• 19.8.2010  14:39
    Sherlock (TV seriál) (2010)

Shelrock a Watson ve 21. století, rychle, svěží, moderní. Tenhle seriál mě velmi mile oslovil, nejenže zanechává původní jádro všem známeho příběhu ale ještě k němu přidává na exotičnosti dnešní doby. V prvním díle se seznámíme s hlavní dvojkou, která se vrhne do řešení případu podivných sebevražd. Později na svém blogu John Watson pojmenovává tento případ jako A study in pink. Ve druhém díle s názvem Slepý bankéř se snaží vyšetřit záhadu asijských znaků, které předchází vraždám "v zamčeném pokoji". Trochu mě otrávila scénka s čínským cirkusem, byla nemastná - neslaná, kdybych na takovém představení byla já, tak bych chtěla vrátit peníze. Největší překvapení přišlo až ve třetím díle, kdy se do popředí dostala Česká republika výrobou kvalitních obálek pro zlotřilé zločince a také jako rodiště vrahouna se jménem židovského mýtu, Golema. Potěšilo mě, že se zde skutečně hodně využívá mobilního telefonu a že s hlavním záporákem, kterého všichni tak dobře známe z původních příběhů, dorozumívá pomocí fóra na svých stránkách The Science of Deduction. Možná, kdyby tohle moderní ztvárnění viděl Sir Arthur, tak by Sherlocka nikdy nezabil.

• 14.8.2010  14:44
    Vlkodav z kmene Šedých psů (2006)

Ruský Pán prstenů mě moc neoslovil. Grafické efekty byly zajimavé, doslova mě okouzlil netopýrek, ale třeba z nepřátelské bohyně se za pomoci výra stane neforemný (ale graficky naročný) vír. Děj bych přirovnala k večeři v luxusní restauraci, kde si obědnáte deset chodů, a číšník vám přinese prvních pět na jednom talíři. Prostě mi některé ruské filmy a pohádky připadají tak trochu trhané.

• 24.7.2010  23:32
    Dračí války (2007)

Inspirace třetím dílem Pána prstenů ja až do očí bijící, stejná armáda se skoro stejně oplatovanýma obludkama, hlavní záporák se stejnou maskou a k tomu všemu ještě nazgůlové. Nejvíc mi k filmu chyběla příručka "Průvodce dějem Dračích válek", po 107 minutách stále nevím, o co šlo. Až v závěrečné bitvě se objevil bílý had a mě došlo, že ten, co ničil L. A., byl zlej xD Jednu * dávám jen za začátek, kdy se vyprávěla korejská legenda (v ní jsem se také ztratila a bohužel toho průvodce jsem si nesehnala).

• 24.6.2010  14:03
    Oxford Murders, The (2008)

Dějem nás provadí mladý hobit milující tentokrát (místo miláška) matematiku a "věří v číslo π". Když už vypadá, že náš hrdina odjede s nepořízenou, zabijou jeho domácí a najednou o něj začne jevit zájem jeho matematický idol. Série vražd nevražd se prolíná s milostným trojúhelníkem student-profesor-sestřička a muka se tak pro diváka ještě prodlužují. Matematické nebo spíše logické bláboly, které jsou pravidvé, ale ani sami herci jím nerozumí, zaplácly skoro většinu filmu a diváka jen znudí. Herecký výkon Johna Hurta byl přesvědčivý ale Elijah Wood se moc nehodí na roli amerického matfyzáka. Jednu hvězdičku dávám za tak trochu překvapivého pachatele.

• 30.5.2010  00:24
    Jak je důležité míti Filipa (2001)

Úžasný film, který mě vždy pobaví. Ústřední pětice se rolí ujala skvěle a myslím si, že žádné divadelní představení nemůže předčít tento film se skvělou hudbou a kouzelným prostředí.

• 19.5.2010  11:50
    Percy Jackson: Zloděj blesku (2010)

Pěkná pohádka pro náctileté, škoda, že už mi je dvacet. Akci a napětí si užijete, ale překvapeni už moc ne. Pokud znáte příběhy o Hérakolovi (Hrekulesovi) nebo jste viděli staro-nový Souboj titánů, tak vám začne vrtat hlavou, proč hlavní hrdina seká Hydře hlavy, místo toho, aby je vypálil atd. Kromě opětovného silného ameriko-centrismu, kde z nepochopitelných důvodů žíjí Bohové v USA, mě ještě velmi pobavila metafora pro Podsvětí, které se má nalézat v Hollywoodu (že by filmaři věděli něco, co my ne?) Celkový verdikt: jednou skouknot, ale radši u toho nemyslet.

• 8.5.2010  22:45
    Velká ryba (2003)

Takový baron Prášil po americku.

• 22.4.2010  21:47
    Kněžna Libuše (2009)

Takhle zkazit čekou pověst. Celý film je nudný a všechno je tak nějak divně spřeházený. Vlasta a Přemysl, Libuše a farmář, Přemysl a nějaká děvečka atd. Taky je divný konec Libuše. Možná si myslíte, že vás osloví česká krajina, neosloví. Nemůžu si pomoct, připadalo mi to jako nehezký kus lesa. Jediné, co se mi na tomhle filmu líbilo, byla výslovnost jména Libuše.

• 11.4.2010  23:32
    Malé vraždy Agathy Christie: Zkouška neviny (TV film) (2009)

Tohle pojetí neurazí ale ani moc nepotěší. Mnohem víc jsem si užila klasiku Slečna Marplová: Zkouška neviny. Ústřední dvojce detektivů je mi velice nesympatická, občas se snaží být vtipní, ale není to ono. Výhodou dvou vyšetřovatelů ale je, že se více orientujete v ději, protože si své postřehy sdělují.

• 1.4.2010  19:15
    Hanebný pancharti (2009)

Začátek vypadal slibně, ale mělo mě varovat, že to natočil Tarantino. Musím uznat, že Brad Pitt dobře zahrál amerického důstojníka, ten přízvuk, pak i oscarem oceněný Christoph Waltz, který by mohl hrát záporňka i v klasických válečných filmech, byl výborný. Celkem film stál za starou belu. Usla jsem u něho. Byl dlouhý a ten konec byl taková fraška až mi lezly oči z důlků. Shrnutí: máte-li rádi Tarantina, bude se vám to líbit, máte-li rádi válečnou kasiku, nebude se vám to asi líbit, nemáte-li rádi ani Tarantina ani válečné filmy, tak vám přeji příjemný spánek.

• 21.3.2010  00:16
    Válka policajtů (2001)

Britský humor mě vždy potěší. Zabavná vtipná komnedie, ve které se mihne i Omar Sharif.

• 16.3.2010  23:05
    Smrt čeká všude (2008)

Málem jsem u toho usnula. A důvod? Všechno se točí kolem egoistického vojáka, který se snaží zabít. Čekala jsem, že to bude víc dokumentární a realistické, bohužel jen ty nastražené bomby (včetně lidských) a zvědavé pohledy okupovaného obyvatelstva, byly jediná inspirace skutečností. Vím, že to vojáci nemají lehké (nikdo je tam nenutil chodit), ale připadá mi, že tenhle film nepopisuje životy vojáků v Iráku. Tomu filmu prostě chybí duše, ta duše, která chybí vojákům. Nejdůležitější otázka: Proč vlastně získal Oscara? -1-. Je to o vojácích USA a americká hrdost je větší než celý vesmír -2- Kritci jsou holt kritiky a nemají rádi favority, jako byl prostouduchý ale velice zajimavý Avatar -3- Chtěli, aby exmanželka nakopala pozadí "snílkovi bez Oscara za Pocahontas" Jamesu Cameronovi. Závěrem dodám, že klukům a mužům, kteří mají radí válečné filmy, se bude tento film velice líbit, jejich drahým polovičkám už asi ne.

• 14.3.2010  22:31
    Zloděj životů (2004)

Čekala jsem, že už konečně přijde film, u ktérého bych neznala vraha hned po pěti minutách. Bohužel jsem se opět nedočkala a ještě k tomu jsme se děsně nudila. Angelina Jolie má hrát chytrou vystudovanou agentku, ale opak je pravdou. Najivní sadistická vyšetřovatelka, která se vyspí s tím "pravým". A konec byl asi jediné překvapení, i když i tam mám pochybnosti o realičnosti ale nebudu vyzrazovat pointu.

• 17.2.2010  22:46
    Disaster Movie (2008)

Takovou blbost jsem už dlouho neviděla, ale pokud přežijete nudnej začátek, konec a prostředek, tak se možná zasmějete některým narážkám. Jako film je to odpad ale jako satira na USA, Hollywood a některé popstar to ujde. A závěrečná písnička je docela chytlává, stačí se naučit jedno slovíčko a už umíte celý text xD (taky se mi líbila narážka na Haydna Christensena a jeho už asi nikdy neodtržitelnou roli ve Star Wars) a kdo by nemiloval Rammsteiny v podání Chipmunků xD

• 10.2.2010  14:17
    Merlin (TV seriál) (2008)

Známá legenda v úplně novém podání. Vztahy i postavy jsou v jiných vztazích, než jak jsme zvyklí. Merlin je mladý sluha prince Artuše - místo starého kouzelníka, starajcího se o sirotka. Trošku víc mě zarazil postava Guinevere, ze služky budoucí královna? To je jak z červené knihovny. A Morgan už není nevlastní sestra ale jen chráněnka krále Uthera Pendragona (asi by to bylo podle bbc trochu incestní). Jinak ale samotný děj, odehrávající se v překrásném anglickém hradě (jestli Kamelot někdy existoval tak 100% nevypadal takhle :) mě velmi mile překvapil. Merlin překonává všemožné nástrahy i s pomocí vychytralého draka a zároveň se své kouzelnické schopnosti snaží utajit. Občas už mě docela štvalo, že všechno musí odřít sám a nikdo mu neřekne ani děkuji, ale snad se jednou dočkáme. Dost mě taky překvapilo kolik černochů se pohybuje na královském dvoře, nechci, aby to špatně vyznělo, ale myslím, že v tu dobu by je asi spíš zabili, než aby je přidali ke šlechtě. Jinak hlavní herecká dvojce je výborná, a také souhlasím se 01Zuzana10, že Katie McGrath je kopie Keiry Knightley, Katie je ale ta hezčí.

• 31.1.2010  21:59
    Šejk (TV film) (2009)

Dobře herecky obsazená komedie, která mi připadal celkem slušná a i zábavná. Bohužel chyběla mi nějaká pointa.

<< předchozí 1 2 3 4 5 6 8