Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenze (18)

plakát

Nikdo (2021) 

Nerámusí, nedrncá..., vcelku příjemná komedie na dlouhé večery. Na začátku s neotřelým nápadem zobrazení každodenní "rutinnosti" pomalu upadá do škatulky klišé žánru ve kterém je uváděna. Napoprvé pobaví, ale podruhé si to asi nepustíte..., leda z okna....

plakát

Zelená kniha (2018) 

Jen další profesionálně odvedený road movie. Líbivá kamera, solidní režie, prima herecké výkony. Velká škoda, že je to "současnosti společensky korektní a poplatné" a patrně jen díky tomu, že se jedná o, z menší části "tříbarevný", z větší části "dvoubarevný" film a dějové skutečnosti "bílé" pod "černou" (nic proti tomu) získal obdržené oskary protože v něm zas nic tak skvělého není. Film pobaví, neurazí, ale celý děj je průhledné a v kontextu předvídatelné klišé a nebudete se bát že o něco důležitého přijdete, když si budete během filmu muset "odskočit". Bohužel méně než průměr. Dvě hvězdy jen a zcela právem.

plakát

Černobyl (2019) (seriál) 

Vrátit se k 5 hodinovému seriálu po čase a shlénout jej opět celý bez přestávky a celou dobu být upoután v ději to se jen tak nestane. Vynikající scénář (bohužel napsaný skutečností), každá postava hraje, kamera, režie, střih vše na svém místě nic nechybí, nic nepřebývá. Excelentní počin. Vysvětleno i pro laiky jak ta "kosa" proletěla blízko každého z nás aniž kdokoliv cokoliv tušil. Celý seriál má i jedno poselství pro život: Každá lež je dluhem pravdy a dříve či později bude třeba zaplatit!

plakát

Vlastníci (2019) 

Netuším jaká je divadelní předloha, ale coby film je to dost nedotažené, většinou zmatečné, nudící až dokonce otravné. Hodně níže uvedených komentářů udílí ději status "reality". Jistěže jsou tam reálné prvky. Reálně so každý na schůzi jde "ohřát vlastní polívčičku". Nicméně samotný děj je od reality zcela odtržený a přehnaný, závěr už jen z podstaty věci naprosto nereálný. Přihlédnu-li k filmovým prostředkům, pak musím konstatovat slabost scénáře a prostoduchost režie, která v rádoby vypjatých momentech vede u všech herců až k přehrávání. Nevhodně vybraná hudba, pokud vůbec hudební doprovod je, je rušivá a nelogická. Na ruchy během filmu se zcela pozapomnělo... Z filmařského hlediska se tak jedná bohužel o odpad, lze však udělit jednu hvězdu za snahu zdokumentovat současný zcela neuspokojivý stav SVJček o čemž není žádného sporu. Potenciál zde však jistě je, avšak vyžaduje propracovanější scénář a ne jen slepení povyprávěných a vytržených kusů incidentů z různých schůzí. I zde by totiž mohl příběh s trochou snahy rychle gradovat až k tragicko komickým vyútěním, což mu zcela chybí. Jedná se vlastně o takový "Kameňák" ovšem ten byl slepen z filmařského hlediska daleko citlivěji, smysluplněji a uvěřitelněji.

plakát

Perfect Days - I ženy mají své dny (2011) odpad!

Dvěma slovy: Hrůza, hrůz! Chybějící příběh, rádoby vtipné dialogy, nelogické až hysterické chování postav, herecké výkony na nule, režijní práce nula... zkrátka: Hrůza, hrůz!

plakát

John Carter: Mezi dvěma světy (2012) odpad!

Ukázkový příklad kterak lze z potenciálem nabité, bohaté a možnostmi oplývající předlohy vytvořit "Blábol" s velkým B u kterého se nedá vydržet ani 5 minut! Ten, kdo četl libovolnou předlohu (mimochodem jedná se o 11, sice samostatných, ale v odkazech na sebe navazujících knih) by nemohl spáchat horší zločin než vytvořit tento film. Jednotlivé postavy jsou vytrženy z celkového originálního kontextu děje a jejich charaktery změněny. Proto se ve filmu chovají nelogicky a události filmu na sebe (a to pouze pokud), pouze násilně navazují a stejné je to i se schopnostmi jednotlivců. Film je bohužel ODPAD nejhoršího řádu a nezachraňuje to ani úžasná kočka Lynn Collins ani skvěle odvedené vizuální efekty. Velká škoda zahozeného potenciálu!!! ODPAD!!!

plakát

Nabarvené ptáče (2019) odpad!

NUDA až za roh! To jediné se dá říci! A to si myslím, že jsem po 15 letech strávených v promítací kabině kina viděl ledacos. Film postrádá dějovou linii, skript vůbec nebyl (v po sobě navazujících scénách je chvilku je zima, pak léto, hlavní hrdina je tu ostřihán, tu neostřihán, tu s čepicí, náhle bez čepice,...) ani s jednou postavou nenajdete ani náznak ztotožnění, po 20ti minutách předem víte co bude následovat v následující záběru či scéně, závěr má zřejmě vysvětlovat že hlavní hrdina pochopil že otec jednat jinak nemohl, ale jak kruci věděl co vytetované číslo na předloktí znamená? Nesmyslné a z doby příběhu vytržené rekvizity. Režie nulová, scénář nulový... velmi by mě zajímalo kde vzali ten obsah který oficiálně uvádějí k filmu, protože z něho tam není vůbec nic... není to ani avizované drama, ani parodie, ani horror, ani historický film, ani psychologický... je to prostě odpad! Fakt škoda času a peněz.

plakát

Johnny English znovu zasahuje (2018) 

Prima film na nedělní odpoledne a dobrou náladu. Nehledejte nic jiného než pobavení. Příběh je sice "trochu" okopírovaný z předešlých filmů a některé scény/situace snadno a přímo předvídatelné, ale nudit se určitě nebudete. Nepřemýšlejte "Kde se to vzalo?", "Proč zrovna tady?" a "Jak je to možné?", to vše je pouze licence k pobavení diváka. A tak to je! Dohromady s dobrou režií a kamerou, odvedeno na výtečnou. Docela bych i řekl že použili "vyškrtané" scény z předešlých filmů, ale to je jen spekulace. Tři hvězdy bez problémů, na čtyři a víc tomu bohužel ještě chybí ten nový příběh. Běžte a pobavíte se. :-)

plakát

Terrifier (2017) 

Nečekal jsem ani sofistikovaný příběh, dialogy na úrovni, nápaditou kameru nebo úžasné herecké výkony. V tom film nezklamal. Očekával jsem ale, že se alespoň trochu pobavím. Bohužel! Celý příběh, veškeré jednání skutečně každé postavy včetně jejího filmového osudu, bylo jednoduše předvídalné, skoro jsem si říkal, že ten scénář mám otevřený před sebou a jsem o stránku napřed. Začal jsem se nudit už po 10 minutách od začátku. Bohužel jen kýble krve, nesmrtelný klaun a hodně odolné oběti. Zbytečných 84 minut. Jedna hvězda za 4 závěrečné dialogy v závěru filmu mezi patologem a zřízenci přivážejícími mrtvoly, cca 3 minuty - kdo mrkne propásne. Chcete se nudit? Nekupujte medvídka mývala, a pusťte si tento film.

plakát

To (2017) odpad!

Film bez příběhu, bez vysvětlení, bez konce, s plochými dilalogy, předvídatelnými zápletkami, nenápaditou kamerou a odfláknutou režií je jen a pouze dlouhá nuda v kině za peníze které můžete utratit jinak a k tomu se buď, narozdíl od tohoto filmu, dobře pobavit, bát se nebo cokoliv jiného co si přejete. Nepomůže ani "vložka" z pohádky o Sněhurce, kdy zemřelá Sněhurka procitá po polibku z lásky. (Tohle tam, sic přeneseně, opravdu je!) Příběh je omleté klišé, že "strach živí sám sebou a tím roste". Ve filmu jsou pouze dva momenty, které stojí za pozornost: 1) Chlapec přepisujícíc si slovíčko "LOSER" na "LOVER" 2) Hláška: "Tak už vím co napíšu do slohu 'Co jsem dělal o prázdninách'" na 135min dlohý film fakt dost málo. Jinak nuda, nuda, nuda...