Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Akční
  • Krimi

Recenze (245)

plakát

Zimní příběh (2014) 

Chapu, ze se kazdy na tento film muze divat jinak, ale jedna hvezda? Proc? Protoze to nedavalo smysl? No, nedavalo... Bohudik... Jedine co mi vadilo byly dialogy Russela a Willa a vlastne vyobrazeni andelu a demonu celkove. A vubec - opravdu Will Smith padl na takove dno, ze musi ve filmu hrat takove steky? Vim, ze je nejspise s Goldsmanem poji pratelstvi, ale toto neeee . Zpet k filmu - mozna by v tomto pripade pomohla delsi stopaz, aby se nam dostaly tyto bytosti trochu pod kuzi, ale i tak skvely zazitek - dostal jsem presne to, co jsem cekal (mozna i proto, ze jsem si pred tim precetl par negativnich nazoru a dokazal jsem se od nich oprostit). Jako uplny vrchol filmu beru hudbu - nic jineho jsem ale od Hanse Zimmera necekal. A samozřejmě Jessica Brown Findlay - tezke hodnotit, ostatni ji opravdu jen (ac zdatne) doplnovali.

plakát

Storm Warning (2007) 

Hodnotím v rámci žánru, jinak nemám jakoukoliv formu exploitation horrorů rád. Zde ale musím podotknout, že až na klišé se startováním auta se autorům podařilo vyhnout těm totálním stereotypům, které vidíme v jiných filmech jak přes kopírák. Jak podotkl JASM, přibyl navíc originální prvek kdy padouchů je nakonec zabito více než kladných hrdinů. Co se ale týče kravavých scén, tak byly narozdíl od několika názorů velmi dobře koukatelné a rozhodně znám filmy s daleko nechutnějšíma scénama.

plakát

Argo (2012) 

Nevím, zda je to tím, že jsem podobný film již dlouho neviděl, nebo tím, že po cestě z Prahy do Brna není v SA co dělat a lepší film tam nebyl, ale mně se to líbilo. Ačkoliv můžeme poslední třetinu označit za typicky hollywoodskou, já jsem občas musel odvracet zrak, jak jsem byl napjatý (ano, v dobrém slova smyslu), i když mi bylo jasné, jak to skončí. Ben Affleck opravdu zraje, jak herecky, tak především režisérsky. Vyzdvihnout chci především výběr herců - podoba filmových postav s těmi reálnými je opravdu neuvěřitelná (skvělá práce kostymérů), co je ale naprosto uvěřitelné jsou herecké výkony.

plakát

Stoker (2013) 

Zamrzí, že posledni dobou mě více filmu zklame než překvapí. Nejinak je tomu se Stoker. Člověk pořád čeká, co z toho bude, když to má tak velké hodnocení, a ona je to ve výsledku jen rodina magorů s trochou nadpřirozených schopností, nic zajimavého. Nevím jestli mi něco uniklo, ale jediné, co mohu ocenit, je výkon Matthew Goode.

plakát

Atlas mraků (2012) 

Poslední dobou je tak málo dobrých filmů. Filmů, co ve vás zustanou i nějakou dobu po svém zhlédnutí. Je to jako hledat kapku v širém moři. Musí být něčím výjimečná, aby ji člověk našel. Ale právě takovou kapkou je Atlas mraků. A proč by také nebyl? Plejáda těch nejlepších hollywoodských herců současné i nastupjící generace, okouzlující soundtrack od skutečných mistrů ve svém oboru a 1-2 příběhy, které Vám doslova vezmou dech. Ani ty ostatní neurazí. Maskéři se také pořádně vyřádili, jak člověk může vidět v epilogu, bude-li trpělivý :) A délka tři hodiny? Klidně bych se na to mohl dívat další hodinu. Plně docenit lze až po druhém či třetím zhlednutím, s náležitým odstupem. Pak už na něj ale nezapomenete. Chtěl bych především vyzdvihnout Bena Whishawa a Jima Sturgesse, zde je opravdu kde brát.

plakát

Nic nás nerozdělí (2012) 

Ač prý podle skutečného příběhu, já to považuji spíše za pohádku. Pohádku s hodně dobrým koncem. A nevím, jestli na takové pohádky už nejsem příliš starý. Dle mého názoru není tento film odrazem reality - věřím, že ta byla ještě daleko daleko krutější.

plakát

Expendables: Postradatelní 2 (2012) 

Jen víc takových filmu, ať nám stará garda může ukázat, že ještě nepatří do starého železa. Chápu, že spousta lidí tento film nepochopí, neboť jejich názor nemá na čem stavět (neboť, ač je to k nevíře, znájí ramba, rockyho, terminátora, smrtonosnou past, kurýra, kickboxera či peklo atd. jen z doslechu) ale já se náramně bavil a klidně bych i hodinku přidal. Popravdě se ani nedivím, že tam všichni chtějí hrát, protože při natáčení musí být neskutečná prdel.

plakát

Stud (2011) 

Nenudil jsem se, ale zároveň mi film nic neřekl. Pokud jsem se měl zhrozit, tak to se nestalo - hlavní hrdina se na mé poměry choval celkem normálně a pokud to vyděsilo někoho v puritanské Americe, tak je to jeho boj. Pokud jsem se měl poučit z nápravy hlavního hrdiny (došlo vůbec k nápravě?) tak to se taky nestalo - na to jsou tu jiné filmy. A na další možné poselství jsem jednoduše nepřišel.

plakát

Anna Karenina (2012) 

Nevím, jestli to bylo tím, že jsem byl unavený nebo snad tím, že jsem byl hrozně přejezený a mozek se přesunul do žaludku nebo jestli jsem měl prostě náladu na jiný film, ale mám-li být upřímný - přišlo mi to celé k posraní nudné a zdlouhavé. Spojení Joe Wright a Keira Knightley bohužel tentokrát, alespoň pro mě, nevyšlo. Hlavní problém byl asi v tom, že se mi nelíbilo ono revoluční a odvážné divadelní pojetí, a pak také výkon Aarona Taylor-Johnsona - nedokázal mě přesvědčit, že právě on je ten muž, po kterém každá žena sní a díky němuž je celé rusko na nohou. Chybělo mu charisma a to mládí bylo spíše na škodu. 2 hvězdičky dávám za kostýmy, výkona Jude Law a pár scén, při kterých jsem alespoň na chvíli mohl přestat poposedávat na židli.

plakát

Looper: Nájemný zabiják (2012) 

Na některé scény jsem obdivně hleděl a nikdy bych si nepomyslel, že se jedná o low cost - vše dotažené do detailu, napětí vrcholí ve správnou chvíli, herecké výkony skvělé. Jindy mi ale připadalo, že se divám na studentnský film nebo se mi režisér snaží vnutit hodně komiksové podání, kde musíme použít znáčnou dávku nadhledu. Celkově velmi rozpačitý zážitek :/