Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Komedie
  • Horor

Poslední recenze (48)

plakát

Ledová archa (2013) 

Joon-ho Bong se mi po Pečeti vraha a především po Mutantovi zdál jako velmi nadhodnocený tvůrce, ale musím říct, že nyní u mě již s druhým filmem v řadě velmi boduje. Prvních 90 minut jsem dokonce uvažoval i o nejvyšším hodnocení, Snowpiercer během nich nabídl řadu vážně skvělých scenáristických a režijních nápadů, ale poslední půlhodina se strojvůdcem alias matrixovským Architektem, během které vyjde najevo několik skutečností, které měly být překvapivé, ale já je tak nějak díky znalosti soudobých konspiračních teorií očekával, mě příliš nenadchla. Co se týče kritizovaných efektů exteriéru vlaku apod., tak tam jsem nějaké nedostatky ani nestihl zaregistrovat. Z herců bezkonkurenčně nejlepší naprosto slizká Tilda Swinton.

plakát

Jak jsem poznal vaši matku (2005) (seriál) 

Pro mě osobně stejný případ jako seriál Dexter, ale paralela by se určitě dala najít se spoustou dalších seriálů. Nadšení z prvních sérií vystřídal pocit "jsou to docela OK díly" u prostředních sérií a poslední dvě nebo tři série jsem již dokoukal jen díky nostalgii k perfektnímu začátku a ze zvědavosti, jako to asi celé dopadne, přičemž posledních pět minut seriálu mě docela knockoutovalo, a to ne zrovna příjemným způsobem. Ze začátku i ta romantika a drama působí neokoukaně a zábavně, divák se nemůže nezakoukat do Robin, Marshall a Lily jsou snad nejlepší pár, jaký kdy na obrazovkách byl a Barney je pouhý stroj na zábavné hlášky a nic víc, což je poloha, která mu sedí ideálně. Postupem času však vážné části začínají převládat a i ten Barney se začíná polidšťovat a už není takový, jaký býval a ke konci se z toho stane ubrečená, natahovaná záležitost, kdy i více jak polovina dílů série je pro vývoj seriálu naprosto nepodstatná vata. Již zmíněných posledních pět minut seriálu udělalo minimálně celou poslední sérii, ale dost možná i celou druhou polovinu seriálu nebo snad celý seriál (!!!) naprosto zbytečným a degradovalo několik hlavních postav seriálu. Nicméně pozorný divák si všiml, že Lily již na začátku předposledního dílu řekla něco, co naznačovalo, že to nemůže skončit jinak, než jak to skončilo.

plakát

Dexter (2006) (seriál) 

Zhruba v polovině seriálu jsem změnil hodnocení z pěti na čtyři hvězdy a po osmé, závěrečné sérii definitivně snižuji na hvězdy tři. Pro mě osobně je jednoznačně nejlepší druhá série, která je od prvního po poslední díl naprosto dechberoucí, ale všechny čtyři první série si udržují vysokou úroveň. Pak už to jde bohužel z kopce. V páté sérii mě vůbec nebavili záporáci a ještě víc mě nudila postava Lumen, hraná Julií Stiles. Šestá série, ač mnohými kritizovaná, mi nepřišla tak hrozná. Měla docela zajímavého záporáka, ošklivé rituální vraždy a šokující konec, který dával velký příslib pro dvě závěrečné série. Nicméně ty potenciál nevyužily správným způsobem, měly spoustu stejných chyb, byly jednoznačně nejslabší a samotné bych je ohodnotil nanejvýš dvěma hvězdami. Nevím, jestli jsem to celou dobu přehlížel, nebo se to objevilo až ke konci, ale herecké výkony herců hlavních dvou postav byly málo uvěřitelné až otravné, vztah těchto dvou postav, na který byli všichni po již zmiňovaném konci šesté série zvědaví, byl nudný až taky otravný, velmi brzy začala nudit i nová postava Hannah, hraná Yvonne Strahovski, potenciál řady vedlejších postav, například přítele Jamie Batisty Louise Greena, zůstal trestuhodně nevyužit a závěr seriálu, poslední minuty posledního dílu osmé série alespoň mně potvrdili naprostou bezradnost scénáristů. Je to docela škoda, jak tento seriál dopadl, již po druhé sérii jsem si na něm vypracoval silnou závislost a oblíbil si spoustu jeho postav, ale nakonec jsem se musel přemáhat, abych jej vůbec dokoukal do konce.

Poslední hodnocení (1 712)

X-Men 2 (2003)

07.09.2014

X-Men (2000)

06.09.2014

Sousedi (2014)

06.09.2014

X-Men: Budoucí minulost (2014)

05.09.2014

Fargo (2014) (seriál)

30.08.2014

Insomnie (2002)

28.08.2014

Zloba - Královna černé magie (2014)

26.08.2014

Godzilla (2014)

23.08.2014

Agresivní virus (2014) (seriál)

04.08.2014

Reklama

Poslední deníček (1)

5 nejlepších filmů roku 2013

Abecedně řazeno (v budoucnu může dojít ke změně):

Kapitán Phillips
Nejvyšší nabídka
Rivalové
Vlk z Wall Street
Zmizení