Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Romantický
  • Pohádka
  • Dokumentární

Oblíbené herečky (10)

Kate Winslet

PANÍ HEREČKA. Jaká to žena! Vzor, inspirace, pomoc a záchrana. Jediná žena, které bych se zcela oddala. Když ji vidím, oněmím úžasem. Diamant dnešní filmografie. Ta snad zahraje všechno, kam se na ní hrabou ty dnešní rádoby herečky. Dokonalé herecké výkony, jak je jen na ženu možné. Dává mi sílu a energii na celý život. To kouzlo, kdy nemusí mluvit, ani být vidět, ale je jí všude plno a ohromí davy. Má v sobě nějakou zázračnou auru a energii, ve svých rolích je neporazitelná. Talentovaná, inteligentní, nádherná, ohromující, vtipná, inspirativní a hlavně svá a opravdová. Herečka, co s sebou stále nese poselství a umění tehdejšího Hollywoodu a života. WOMEN POWER. Kate, Tebe já prostě fakt obdivuju a miluju! Děkuju za všechno. ♥

"I  feel very strongly that curves are natural, womanly and real. I shall continue to hope that women are able to believe in themselves for who they are inside, and not feel under such incredible pressure to be unnaturally thin."

 

Audrey Hepburn

AUDREY, MÁ LÁSKA!
Musim něco dodávat? Vy jako nemilujete Audrey? A jste vůbec lidi?
   

“Darling, don't ever be too shy to dance your heart out.”

Klára Issová

Klára - taková jemná, křehká, éterická bytost, a přitom taková silná a všestranná žena a herečka. Mám ji ráda už od dětství, už tehdy to byla jedna z mých nejoblíbenějších hereček a je jí stále. Byla, je a vždycky bude neskutečná. Vypadá nenápadně, ale je v ní toho tolik, že by strčila do kapsy leckteré americké herečky. Myslím si, že u nás máme plno skvělých a významných hereček a Klára je rozhodně na prvních příčkách, je jednou z nejlepších současné doby. A já mám ve výsledku vlastně asi i radši naše české herečky než ty světové - viz. tento žebříček. Má všestranný talent, ovládne jak drama, tak komedii a těžko říct, co mám radši, nicméně kde se objeví Klára, to musím vidět. Hraje přirozeně a s láskou, tak, jak žije a jaká je, co může být víc.

Aňa Geislerová

Aňa, to je žena! Jak může někdo tak skvěle hrát i psát a být tak talentovaný, krásný, milý, schopný, přirozený, vtipný, inteligentní a uznávaný? To není fér. Aňa je výjimečná žena mnoha talentů. Věděla jsem, že je úžasná, ale teď jsem zjistila, že ona je prostě boží. Jedna z prvních (nejen našich) hereček, co jsem kdy viděla a poznala, a už tenkrát se mi zapsala do mysli. Vždy se k ní ráda vrátím a na tom se nic nezmění, to dobré zůstává. Sedla mi jako osobnost i jako herečka. Má takovou éterickou, přitom silnou auru, jak hereckou, tak lidskou, že mě vždycky přitáhne k obrazovce a ať je to cokoliv, užívám si ji se vším všudy. 

Ivana Chýlková

Kde je Chýlková, to má grády, ta ženská mě prostě baví. Jedna z našich nejlepších současných hereček. A kdybych si měla vybrat nejoblíbenější českou herečku, bude to patrně bez dlouhého váhání právě ona. Charisma v ženském pojetí je Ivana. Oslnila mě už jako malou holku, vždycky to v sobě měla, jako by se pro to narodila, a čím je starší, tím to je lepší. Jo, to je ten silný ročník. Ivana na obrazovce je jedna věc, ale Ivana na divadelních prknech, to je teprve něco. A stárne nám do krásy, jak jen to ta ženská dělá. Na ni se nezapomíná, umí udělat dojem a prodat to, září a já si to užívám a doufám, že na ni toho v hereckém světě ještě hodně čeká, má na to.

Keira Knightley

Herečka, která se mnou šla od dětství až do dospělosti a stále dál. Keiro, pokračuj v tom, co děláš a jak to děláš. Už v 17 jsi hrála jako velká holka, kam až to půjde?

 

“Empathy is the main thing, putting yourself in somebody else’s shoes and trying not to judge.”

Amanda Seyfried

Tuhle krásnou a milou blondýnku miluju od jejího prvního filmu a nikdy mě nepřestala bavit. Ať zpívá, nebo hraje, jde jí to jedna báseň. Strašně mě baví a doufám, že budu mít ještě spoustu příležitostí ji vidět, ta se neokouká a kdykoliv ji vidím, mám radost. A takový pokrok za těch skoro 20 let. Co v ní všechno není...


"It’s sad, actually, because my anxiety keeps me from enjoying things as much as I should at this age.”

Helena Bonham Carter

Helen mám možná ještě radši jako osobnost a ženu než herečku, ohoho, ale Helena je prostě Helena, na tu nejsou slova potřeba. Ono to spolu souvisí, že jo, protože kdyby nebyla taková osobnost, jaká je, nebyla by takovou geniální herečkou a naopak. Ona má tak šíleně osobitou, jedinečnou a unikátní auru, že se to nedá popsat, to z ní čiší, a já přesně takové lidi miluju. Však ji proto všichni milujeme, no ne?

Martha Issová

Ty holky Issovy. Každá úplně jiná, každou mám ráda pro něco jiného, ale miluju obě. Martha sice možná vypadá jako křehká květinka, ale dokáže hrát jako silná, tvrdá ženská, a ty proměny mám na ní právě nejradši. Miluju tu její, ať už filmovou nebo i osobní, ironii a sarkasmus, které vkládá v podstatě do každé role, plus její osobitý a nevtíravý humor a komičnost, což je podle mě její výsada a charakteristika herečky. Kdybych ji hodnotila samostatně, kolikrát její role a výkon vyčnívá nad celým slabším filmem, který možná jako celek nezachrání, ale vytvoří jako herečka nezapomenutelný zážitek. Přirozená, na nic si nehraje, což i herecky má význam, pořád je to ona, přijde mi spíš za sebe než za roli, nepředstírá, nemusí se nikam cpát a předvádět se, je svá, inteligentní, pokorná a originální, a to už se dneska moc nevidí. Stačí jedna role a člověk si ji zapamatuje napořád a vrací se k ní jako k jistotě a kvalitě. Baví mě, a to pořád a víc a víc, tak "málo" vlastně stačí. Kde je Martha, to má koule.

Barbora Hrzánová

Bára je pro mě všechno - herečka, zpěvačka, vypravěčka, komička, ženská, dáma, osobnost, přírodní úkaz, energie, umělkyně, síla, inspirace, unikát, bohyně a já ji miluju a musí se to vědět veřejně. Jediná herečka, která, dle mého, dokáže odehrát celý film nebo představení sama, strhnout veškerou pozornost na sebe, ovládnout plátno, jeviště i časoprostor, a ještě to bude geniální. Má sice zvučné jméno, které ji k tomu asi i tak trochu předurčilo, geny jsou geny, nicméně ona to všechno dokázala a vybudovala sama, vlastní pílí, vlastním talentem, přirozeností, povahou, přístupem, osobitostí a originalitou - přesně v tom spočívá její úspěch a genialita. Neexistuje žádná druhá osobnost jako Bára, a to je to nejlepší, Bára se nedá napodobit ani okopírovat, i když by leckdo chtěl, člověk se může pokusit, ale nikdy nikdo nebude jako Bára, ta je jen jedna a přesně tu a takovou zbožňuju. Každý její výkon je pro mě fenomenální zážitek, ze kterého žiju ještě dlouho potom. A i když ji nemusí mít někdo rád, okej, ale její herecké kvality zkrátka musíte uznat. Miluju tyhle osobnosti, které jsou netypické, nezaškatulkovatelné, nejsou prvoplánové (třeba jako Zuzana Bydžovská, taky moje oblíbenkyně), umí to prodat a stojí to za to. Bára je zkrátka to moje.