Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (27)

plakát

Ahsoka (2023) (seriál) 

Příběh do jednoho celovečerního filmu natažený do neuvěřitelně utahaných osmi epizod. Seriál se nesnaží cokoliv vysvětlit, ale pouze hází fan service fanouškům předchozích seriálů, ze kterých postavy vychází. Postavy samotné se chovají nelogicky, nehrdinsky a sobecky. Akce téměř vždy slouží pouze ke zdržení příběhu a nemá reálné následky. Vizuální stránka seriálu je jako téměř vždy skvělý.

plakát

Co kdyby...? (2021) (seriál) 

Tak takto umírá Marvel, za bouřlivého potlesku.

plakát

Poslední den patriarchátu (2021) 

Film jsem vidět nechtěl. Debatu po filmu jsem nepotřeboval slyšet. Podle programu měl být v sále od 14:00 jiný film, který jsem vidět chtěl. Zápletka je neoriginální. Všichni se chovají jako idioti. Nevyjadřoval bych se, kdyby mi organizátoři tento snímek nevnutili. Jednu hvězdu dávám za snahu herců. #LFS2021

plakát

WandaVision (2021) (seriál) 

Příběh samotný není vůbec špatný. Jednotlivé epizody jsou dobře natočené a herecké výkony jsou skvělé. To byl důvod, proč jsem průběžně byl se seriálem velmi spokojený. Nicméně finále to celé poslalo do pryč. Zpracování příběhu od sedmé epizody začalo váznout a tvůrci jako by zařadili zpátečku. Když se zamyslím nad poslední epizodou, tak celý seriál nepůsobí vůbec dobře po morální stránce. Přitom stačilo, kdyby vedlejší postavy reagovaly jinak na činy hlavní postavy. Seriál má zároveň několik děr ve scénáři, které doplňují obraz toho, že někde v půlce tvůrci odbočili od původního směru. Scénář od osmé epizody tvoří z větší části pouze vysvětlivky. Přes původní nadšení vlastně docela zklamání. Přesto se těším na pokračování příběhu hlavní postavy v dalších projektech, které možná trošku zlepší celkový dojem z finále.

plakát

WandaVision - Přerušujeme vysílání (2021) (epizoda) 

Odhalení dopadu Endgame, odhalení pozadí celého „seriálu“ a odhalení hlavního záporáka seriálu. Husí kůže celou dobu, ale první tři minuty nejvíc. Skvělé. Jen tak dál!

plakát

WandaVision - Nyní barevně (2021) (epizoda) 

První velké odhalení, které pomůže neznalým komiksu pochopit o co jde ve skutečnosti. Vzhledem k hlavní události působí díl až moc nelogicky. Stále víc to vypadá, že za nitky tahá právě Wanda, ale teorii o Mephistovi nahrává právě hlavní událost. Dílu nepomáhá krátká stopáž při týdenním odstupu.

plakát

WandaVision - Nesahej na ten ovladač (2021) (epizoda) 

Dostáváme větší dávku indicií k tomu, co se skutečně děje. Zároveň, ale máme zábavnou zápletku okolo zahradní slavnosti. Baví mě to a těším se na další televizní dekádu.

plakát

WandaVision - Natočeno před živým publikem (2021) (epizoda) 

Musím říct, že formát „Jak by vypadal komiksový seriál napříč televizní historií“ se mi líbil od úvodního traileru. No a tohle je přesně ono. Jenom se bojím, že kratší formát dílů s týdenními rozestupy může seriálu uškodit. Hlavně pro diváky, kteří neznají komiksovou předlohu, a tedy nemají tušení k čemu seriál směřuje nebo kde se odehrává. Ze stejného důvodu můžou působit logické chyby nebo chování postav jako mínus seriálu. Opak je pravdou. Všechno bude dávat smysl na konci a tohle je příjemný začátek. Herci i tvůrci si éru 50. let i přes krátký formát užili naplno.

plakát

The Mandalorian - Kapitola 14: Tragédie (2020) (epizoda) 

Ne! Ne! Ne! Z Mandaloriana se stává po vzoru Epizody IX prázdné vyplnění přání fanoušku. Jaký je příběh toho seriálu a proč by mě to mělo zajímat?