Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenze (85)

plakát

Pořád spolu (2016) 

Hvězdné to nebylo, ale nenudil jsem se. Rozumná stopáž rychle utekla a ve festivalovém měřítku je to jeden z těch mírně lepších filmů. Aspoň diváka netrýzní žádnými experimenty a jde rovnou k věci. 60%

plakát

Julieta (2016) 

Almodóvarovi filmy bývají na festivalu ve Varech poměrně často, bývají dost žádané a mně se na něj podařilo zajít až na letošním ročníku. Oproti většině festivalových filmů je hned na první pohled vidět, že jsme někde jinde. Mluvíme tu o veteránovi stříbrného plátna a podle toho to i vypadá. Film má zajímavý děj, který vás chytne a nepustí. Postavy mají hloubku, svými osudy snadno strhnou a hlavně se vyvíjejí. Skoro bych si hned pustil dalšího Almodóvara. Za mě 80%.

plakát

Pustina (2016) (seriál) 

Těžko hodnotit po 2 epizodách, které jsem měl to štěstí vidět v Karlových Varech na festivalu, ale mám prostě nutkání tam těch 5 hvězd poslat. Atmosféra seriálu je hodně hustá a pěkně ponurá. Exteriéry a celý vizuál je úchvatný. Trošku to svou dusnou atmosférou připomíná True Detective (také od HBO), ale příběhově je to samozřejmě trošku jinde. Herecký ansámbl byl vybrán skvěle. Je pro mě vlastně milé překvapení, že u nás můžou vznikat i takové počiny. Zatím 85%.

plakát

Teorie tygra (2016) 

Jirka Bartoška je prostě frajer. Vždycky jsem měl rád postavy, které hrával. On je prostě jedinečný. Ale v tomhle filmu to není jen o něm. V Teorii tygra funguje všechno a je to pro mě jeden z nejlepších českých filmů posledního desetiletí. Moc díky za něj! Za mě jasných 5 hvězdiček, 90%.

plakát

FC Roma (2016) 

Téma to je samozřejmě dobré, ale čekal jsem od toho víc. Zejména proto, že jde o produkci HBO. Koukat se na to dalo, bylo to vlastně dost zábavné, leč nikterak objevné. To všechno přeci víme - neposuzujme lidi podle barvy pleti, ale podle toho, co je uvnitř. Viděno na 51. KVIFF. Za mě 65%.

plakát

Leon (1994) 

Naprosto excelentní film. To se musí líbit i lidem, kteří normálně na krimi filmy nekoukají. Obsazení je perfektní, což dokládá fakt, že tento film lze považovat za katapult kariéry jak Natalie Portman, tak i Jeana Reno. Jasně, Jean Reno hrál už před tím ve skvělých filmech, ale Leon je prostě TEN JEHO FILM. No a můj oblíbený herec záporných postav Gary Oldman je tu v životní formě. Je zvláštní vidět ho v této roli a pak 12 let nato jako komisaře Gordona v Batmanovi - je to fakt chameleon. Speciálnost tohoto filmu pro mě roste do nebeských výšin na 51. KVIFF, kam Jean Reno přijel uvést tento film a převzít cenu prezidenta festivalu. Z druhé řady ve velkém sále hotelu Thermal jsem měl možnost tohoto velikána světového filmu sledovat na vlastní oči. Jean Reno byl při rozhovoru s Markem Ebenem vtipný, chytrý a zábavný a zcela potvrdil, že je to borec. 90%

plakát

Kurz negativního myšlení (2006) 

Tenhle film je tak trochu srdcovka spojená s Karlovarským filmovým festivalem. Poprvé jsem ho viděl na festivalu v roce 2006 a byl jsem nadšen. A teď jsem ho na 51. KVIFF viděl znovu a zážitek byl stále stejně silný. To je prostě film s parádním černým humorem, ale také film, který vás chytí za srdce a po kterém si svého "normálního" života budete sakra vážit. No a navíc je to norský film a Norsko to je prostě další srdeční záležitost. Skål !!! 80%

plakát

Talár (2015) 

Rozjezd byl pomalejší a byla tam troch zbatečné vaty. Ale postupně to začalo být zajímavé a dokázalo to i bavit. V jedné rovině jsme sledovali soudní přelíčení a ve druhé poněkud sebestředného soudce, který se opět snaží najít lásku. Obě témata samozřejmě nejsou nijak novátorská a filmů ze soudního prostředí už bylo natočeno mnoho, ale dohromady to docela dobře fungovalo. Viděno na 51. KVIFF, dávám 65%.

plakát

Tohle je náš svět (2016) 

Pro mě asi nejlepší film, co jsem na 51. KVIFF viděl. Výborně natočené, skvěle zvolení herci, zajímavý příběh, který uměl být zábavný i dojemný. Navíc vykreslení toho, jak rodinka žila v divočině, bylo bravurní. A stejně tak i jejich tragikomický střet s reálným světem. Co je ale vlastně reálný svět? 85%

plakát

Modrý samet (1986) 

Žádný Lynchův film jsem před tím neviděl. Jen z komentářů tady a z tak nějak obecného povědomí jsem věděl, že to bude zvláštní zážitek. V skutku, zvláštní to bylo, ale dalo se to strávit. Kyle MacLachlan je dle mého názoru přesně na pomezí mezi hezounem a divným slizounem. Asi ideální herec do Lynchovo filmu tedy. Lauru Dern jsem znal hlavně z Jurského Parku, proto bylo zajímavé vidět ji i v něčem vážnejším. Hrála opravdu dobře. Třešničkou na dortu byl ale Dennis Hopper. Moc větších magorů jsem ve filmu asi neviděl. Pokud bylo cílem vyvolat jeho postavou v divákovi absolutní odpor, nechuť a zoufalství z toho, jak velké a čisté zlo může existovat, potom se to beze zbytku povedlo. Celkově mě to ale neoslnilo tak, jak by asi mělo, ale dát tomu 3 hvězdy mi přijde zase málo. Takže horší 4, aneb 70%. Viděno v restaurované verzi na 51. KVIFF.