Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (234)

plakát

1917 (2019) 

Vedle filmů se sportovní tématikou jsou pro mě válečné filmy takovou druhou jistotou, takže jsem věděl, že zklamaný nebudu. My expectations were high but..holy fu*k! Dostal jsem druhý, o něco málo komornější, Dunkirk, což je pro mě známka nejvyšší kvality. Ke kameře se asi už není třeba vyjadřovat, 'jednozáběrový' přístup vtahuje do děje už od samého začátku. Schválně bych si dal film v nějaké verzi se střihy, zajímalo by mě, o kolik horší, jestli vůbec, by to bylo. Slýchám ze všech stran, že scénář není úplně nosnou nebo zajímavou částí filmu, s tím povětšinou nemůžu souhlasit - myslím, že rozlehlé, rozbombardované pláně byly využity do puntíku a napínavé momenty nám byly dávkovány tak akorát. Herecké obsazení je také naprosto top, to, že moc nemusím Deana-Charlese Chapmana, je asi můj problém, ale i tady se docela vytáhl a s tím svým přízvukem byl docela sympaťák.

plakát

Skryté zlo (2017) 

Při pátrání po Bčkovém hororu, který by alespoň z části zacelil prázdno, které zeje po Wanových mistrovských dílech, jsem narazil na Bye Bye Mana. Po například vyloženě nedobrém posledním Insidious to bylo příjemné překvapení. Asi na 2 sekundy jsem se bál a to je poslední dobou výhra!

plakát

Silent Hill (2006) 

Těžko říct, co si o tom myslet. Svoje kvality to asi má, ale abych je objevil, musel bych tomu dát ještě další šanci, což se v dohledné době asi nestane. Brutalitou se rozhodně nešetřilo a když si vytvoříte určitý nadhled, můžete si i některé části užít.

plakát

Tiché místo (2018) 

Konečně ve mně po dlouhé době zahořela naděje, že by tu mohla přijít nějaká velká hororová pecka, po které se budu bát jít v noci na záchod. Bohužel, musím přiznat, v tomto ohledu jsem byl zklamaný, protože jsem měl sice plno pocitů, ale strach jaksi absentoval. Ale když si odmyslím, že se mělo jednat o horor, dostal jsem naprosto bezprecedentní, super podívanou, která se svojí vynalézavostí a kreativností řadí na samý vrchol žánru (thriller!)

plakát

Rampage Ničitelé (2018) 

The Rock + komparz (kromě Joe Manganiella, ten byl super!) + přeřostlá fauna. Asi každý tak nějak musí tušit, co od filmu očekávat a s tím do toho jít. Johnson je jako vždy velmi zábavný a ač je o jeho hereckých schopnostech často pochybováno, pro mě je to jeden z nejlepších herců a největších jistot současného Hollywoodu a světa. Nevím, co by se muselo stát, aby mě on ve filmu zklamal. P.S. Kdo dal filmu 2*, protože ho zklamal scénář, očekávaje hluboké, na Oscary mířící drama, tak ať si dá facku.

plakát

Sicario 2: Soldado (2018) 

Po jedničce, kterou ztvárnil Denis Villeneuve a která byla velmi svěžím počinem, tu máme pokračování, na které už tentokrát magický Kanaďan nedohlížel. Scénář však dával opět dohromady Taylor Sheridan, což dodávalo jistotu precizní práce. A vida - zadařilo se. Sice jsme museli oželet v jedničce skvělou Emily Blunt, ale dostali jsme Joshe Brolina a hlavně Benicia del Tora v jejich nejsyrovější podobě, což byla parádní podívaná. Dvojka je narozdíl od jedničky více akčně laděná, což se některým lidem očekávajícím kopii prvního dílu nemuselo úplně líbit. Já byl ale maximálně spokojený.

plakát

Dannyho parťáci 3 (2007) 

Po lehce, ale opravdu jen lehce vlažnější dvojce, jsou tu Steven Soderbergh a jeho povedená partička již potřetí. Opět se kvalita vyšvihla na úroveň jedničky, možná spíše o kousek výše.

plakát

Deadpool 2 (2018) 

Pokračovní filmu, který udělal díRu (haha) do světa je konečně tady a jaké to tedy nakonec bylo? David Leitch se absolutně překonal a zplodil snímek, který to jen tak tak nezvládl do mé all time top 10 (třeba to ještě přehodnotím). Neuvěřitelně vtipná podívaná, která s počtem narážek a odkazů hravě konkuruje i Ready player 1 (což může některým ne tolik vzdělaným divákům trošku bránit v požitku), se veze na vlně poslední dobou skvělého Joshe Brolina a zbytku výborného castu. Už dlouho jsem se takhle nenasmál, což není zrovna kompliment dnešním komediím. V kině viděno 2x a nenudil bych se ani počtvrté.

plakát

V.I.P. vraždy (2016) (seriál) 

Zpočátku se mi zdálo herectví Patrika Děrgela velmi nucené, ale po pár dílech tento pocit zmizel. Dohromady jim to skvěle šlape, je to vtipné a ostatní známé tváře k tomu taktéž dopomáhají.

plakát

Solo: Star Wars Story (2018) 

Původně jsem na tento (někteří by řekli - předem k záhubě určený) spin-off z našeho oblíbeného SW univerza jít neplánoval, ale nakonec jsem se v tom IMAXU přece jen nějak ocitnul. Můj přístup byl velmi rezervovaný, trailery nenabídly téměř zhola nic pro mě zajímavého a jinak jsem se neměl moc čeho chytit, kromě vyhazovu režisérů a ultranákladných přetáček. Vyklubal se z toho k mému překvapení velmi zábavný film. Alden Ehrenreich, který mi v ukázkách přišel naprosto hrozný, prkenný a nevtipný, byl úplně v pohodě. Snažil se, hláškoval velmi zábavně a jeho synergie s Chewiem je nezpochybnitelně základním kamenem celého filmu. Woody Harrelson je taky pan herec a na každou jeho roli se budu vždycky těšit, jeho charisma je zde také nepřehlédnutelné. Donald Glover s Paulem Bettanym byli ok, řekl bych adekvátně vůči jejich prostoru ve filmu. Co nebylo ok, byla další syntetická, rádoby vtipná postava (kde je berou, panebože?!) a hlavně Emilia Clarke! Dřív jsem jí měl docela v lásce, ale poslední dobou si uvědomuju, jak moc neumí hrát. Ještě, že tam její ofinka nedostala víc prostoru. No jsem velmi zvědavý, jak tohle celé univerzum ještě dopadne, doufám, že se odrazí k pořádnějším výtvorům.