Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Thriller
  • Krimi

Recenze (93)

plakát

Já, Olga Hepnarová (2016) 

5 hvězdiček a škoda, že nejde dát víc. Tenhle film ve mně zanechal hrozně moc pocitů, jsem zvědavá, kdy to všechno dokážu vstřebat. Potenciál tématu byl výborně využit a zpracován, plus konečně nějakým novým, neočekávaným způsobem. Příští Český lev bez velkého rozmýšlení, nejlepší herečka v hlavní roli - Michalina Olszańska, která zvládla svoji těžkou roli naprosto úžasně, nejlepší vedlejší herečka - Klára Melíšková, která je právem jednou z nejlepších současných hereček a svůj poměrně menší prostor a minimum textu zde dokázala zahrát špičkově (viz scéna ve vězení) a samozřejmě nejlepší český film roku. A jeden z nejlepších filmů poslední doby.

plakát

Oscar 2016 (2016) (pořad) 

Naprosto příšerný večer a to především zásluhou Chrise Rocka. S tématem černí/bílí přišel hned na začátku a už se ho nepustil, bohužel až na hodně málo výjimek z jeho vystupování nebylo vtipného absolutně nic. Kde jsou ty skvělé show třeba Ellen nebo Hugha?! Hvězdičku za to, že se Leo konečně dočkal a navíc jeho řeč byla super, za některé další vítěze (Iñárritu, Morricone), za dojemnou vzpomínku na Ondříčka, Rickmana a další ty co nás opustili. Celou druhou hvězdičku si zaslouží naprosto dechberoucí vystoupení Lady Gaga! Nebýt toho všeho, rozhodovala bych se mezi jednou hvězdou a odpadem.

plakát

REVENANT Zmrtvýchvstání (2015) 

Během jednoho dne viděno dvakrát a musím jen říct - naprosto LUXUSNÍ záležitost! Nemohla jsem odtrhnout oči od začátku až do konce, jak od drsnějších, tak dojemných scén. Kromě Lea (jestli si toho plešouna letos neodnese, tak už fakt nevím kdy), tak musím vyzdvihnout především herecký výkon Toma Hardyho a opravdu perfektní kameru. A vlastně všechny členy štábu, kteří vydrželi, protože ty natáčecí podmínky asi musely být drsný. A výsledek stojí za to, tenhle film pro mě asi dlouho nic nepřekoná.

plakát

Fotograf (2015) 

Ach bože...nerada dávám odpad, tak aspoň za Rodena

plakát

Zlatý Glóbus 2015 (2015) (pořad) 

Hlavní dvojice je mi, bohužel, nesympatická, celkově řadím tenhle ročník k těm méně povedeným. Většina mých favoritů nevyhrála, potěšila mě snad jen výhra The Boyhood a Kevina Spaceyho, tak alespoň že se tam moji oblíbení ukázali.

plakát

Tootsie (1982) 

..aneb jak Dustin dokázal že muži převlečení za ženu nemusí být jenom trapní a filmy s tímto tématem se mohou řadit mezi moje oblíbené. Jessica je roztomilá, škoda že Bill tam nebyl trošku víc.

plakát

Kancl (2014) (seriál) 

Nebylo to špatné, občas jsem se slušně zasmála, v některých chvílích mi to zase přišlo neuvěřitelně trapné. Originál jsem nikdy moc nemusela a česká verze je v lecčems i lepší.

plakát

Mamma Mia! (2008) 

Zpětně to na 5 hvězdiček rozhodně není. Je to prostě letní bláznivá komedie, která kdyby neměla takovou plejádu skvělých herců (za sebe jmenuju hlavně Meryl, Colina a Julie), tak takový úspěch nemá. Každopádně písničky ABBY v novém kabátě jsou příjemné a v pár případech lepší než originál.

plakát

American Horror Story - Freak Show (2014) (série) 

Tak po velkolepém finále a pravděpodobně i po finále Jessicy Lange v tomto seriálu těch 5 hvězdiček dám. Je to pro mě pořád nejslabší série, ale přece...

plakát

American Horror Story - Coven (2013) (série) 

Nemůžu si pomoci, mně se tato série líbí hned po Asylum nejvíc. To různorodé hodnocení, které všude vidím, je podle mě kvůli předchozí sérii, která je pro většinu tou nejoblíbenější a toto už takové obliby prostě nedosáhne. Coven má styl, má spád, nabral nové skvělé herce, Kathy a Angella v zajímavých rolích se zajímavými příběhy, Danny v roli Sekerníka, kterému to dohromady s Jessicou hrozně sedělo. Nemůžu nezmínit, že většinou to táhne právě Jess v roli ukázkové mrchy a kdyby tu nebyla, hodnocení asi nebude takové.