Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (116)

plakát

Záchrana na zledovatělé silnici (2015) (pořad) 

Jako někdo, kdo strávil 3 zimy ježděním s náklaďákem po Krkonoších a Jizerkách, s nostalgickým úsměvem vzpomínám na nasazování řetězů, rolby a traktory pokoušející se mě vytáhnout ze závěje, na to, jak mě jeden strom držel nad strání, i na chvíle, kdy jsem se modlil, aby auto jelo tím směrem, kterým chci. Tady jsou některé situace ještě o ligu výš. Obzvlášť užitečný je tenhle seriál pro ty, co nikdy v něčem větším než osobák neseděli. Parádní, napínavé, dobře natočené, sympatičtí frajeři z odtahovek.

plakát

M3GAN (2022) 

Od samého začátku film působí nadějně, budování atmosféry a vztahu k postavám, jejich charaktery, to všechno funguje dobře. Když ale dojde na lámání chleba, to pomyslné vyvrcholení filmu působí tak nějak odfláknutě a uspěchaně. Lekačky vlastně žádné, nějaké to násilí ničím neoslňuje a nepřináší nic nového, a tak to, co mělo potenciál bejt fakt našlápnutou sci-fi hrůzou, je spíš prachobyčejný průměr.

plakát

Madagaskar 3 (2012) 

Nejslabší z trojice filmů. Úvod sice nastaví nějaké tempo a humor, ale únavná, předvídatelná a delší druhá polovina je v podstatě jen noční můra epileptiků bez nápadu a šťávy. Jediným zakolísáním zpět do kladných čísel je Jelimánovo krátké milostné dobrodružství.

plakát

Hvězdná pěchota (1997) 

Neskutečně nadčasová utopická, nebo dystopická pecka. Film si od samého začátku drží svůj vlastní kontroverzní, ale naprosto uchvacující směr. Po intenzivním úvodu následuje volnější prostor pro vykreslení hlavních postav následovaný gradujícím a uchvacujícím tempem války. Film všechno servíruje bez cenzury, bez růžových brýlí. A groteskní dokonalost toho všeho je ještě umocněna velkolepým hudebním podkresem mistra Poledourise. Dle mého názoru jeden z nejopomíjenějších filmových počinů všech dob. Kdo bojuje, nepřestává!

plakát

Halloween III (1982) odpad!

Film, který nemá se sérií společného nic, kromě názvu. V předešlé epizodě jsem nějaké zcestné bludy o Samhainu, které tam popisoval doktor Loomis, prostě vypustil, ignoroval. Ale tenhle film je vlastně postaven celý na nějakém absolutním nesmyslu o Keltech a Samhainu, o tom, že se naši předkové před tisíciletími brouzdali kalužema krve dětí a zvířat, aby se jakože dostali nějakou bránou k smrti nebo co. Celý tenhle nápad ohledně Samhainu, otesávání kousků ze šutru ze Stonehenge, neskutečně vlezlá reklamní zněla, nesympatičtí herci, to všechno totálně pohřbilo všechny naděje na to, že bych si tenhle film někdy dobrovolně pustil znova.

plakát

The Mandalorian - Kapitola 9: Šerif (2020) (epizoda) 

Druhá série hned od samého počátku nekompromisně pokračuje v akci a napětí, jež nastavila první série. Po vizuální stránce super, o akci není nouze, stejně jako o nové informace a postupné rozšiřování příběhu. Udrží-li si celá série alespoň z poloviny kvalitu první série a první epizody série druhé, budu tu spamovat pěti hvězdama, jak Mandaloriani mottem "This is the way!"

plakát

Frčíme (2020) 

Příběh sám o sobě není nic nového, jeho pojetí a zpracování už je o něco inovativnější a dobře fungující. Ne že bych se u filmu smál, až bych se za břicho popadal, ale k večernímu posezení je to určitě vhodná volba. Pár napínavých momentů tam bylo, mytologické pojetí filmu prospělo. Vše kazí snad jen všudypřítomná době poplatná propaganda, kterou je evidentně záhodno tlačit lidem do řepy už od dětství. Zde je to ještě intenzivnější než v loňské Addamsově rodině.

plakát

The Mandalorian - Kapitola 8: Vykoupení (2019) (epizoda) 

Finále první série pojali tvůrci ve velkém stylu, pěkně po Mandaloriansku, a tak není nouze o akci; a taky o spoustu očekávání a otázek plynoucích z otevřeného konce.

plakát

Tyranosaurus: Zhouba Aztéků (2007) 

Já mám výčitky, že jsem dal jen jednu hvězdičku. Ono po 7 lahváčích se to jevilo jako fakt zábavnej film. Co se týče T-Rexe, pamatuju realističtější potvory z dob, kdy jsem hrál Doom 2, Aztécký "kmen" asi o 6 lidech bydlí v "osadě" která sestává ze dvou nebo tří altánků z indický tržnice a v Minecraftu zbudovaného obětiště pocákaného červenou barvou. Náčelník Matla se nechá ošulovat střídavě od Španělů a od svýho šamana Šukuzina, kterej chce mj. šukuzinovat i jeho cérečku, která by ale radši nastavila charismatickýmu conquistadorovi, tady se nám utváří krásný prostor pro intriky a dějové zvraty, což nakonec vyvrcholí několika potyčkama a skončí explozí středověký miny Claymore přímo do ksichtu profesionálně zpracovanýmu CGI ještěrovi.

plakát

Star Wars: Vzestup Skywalkera (2019) 

Víc než důstojné završení nové trilogie a vlastně i celé ságy. Pravda, místy byl spád událostí trochu rychlý a film na nás vychrlil trochu moc novinek, které dostaly málo prostoru, ale celkově fungoval víc než dobře. Srdce nejednoho pravověrného fanouška jistě poskočilo při nesčetných deja vu momentech a vyvrcholením všeho byly dokonalé scény na mystické Sithské planetě s nádherně ponurým a mysteriózním nádechem příběhů z období Staré republiky. Naprostá spokojenost.