Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Sci-Fi

Oblíbené filmy (9)

Mechanický pomeranč

Mechanický pomeranč (1971)

Mechanický pomeranč pro mě znamená hrozně moc, protože díky němu jsem se seznámil nejenom s dalšími filmy od Kubricka, ale i s náročnějšími filmy obecně. A to jedině kvůli tomu, že to byl prostě v mých 14ti letech nepopsatelný zážitek. Nekompromisní, precizní, zvrácený klenot, a můj nejoblíbenější film.

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu (2001)

Téhle trilogii prostě nikdo nikdy nemůže upřít, že se jedná o nejlepší fantasy, co kdy bylo natočeno a já si ani nedovedu představit lepší, epičtější a osudovější ságu.

Osvícení

Osvícení (1980)

Filmařsky zřejmě nejlepší horor co jsem kdy viděl. Uměleckou hodnotou stoprocentně. Kubrick at his finest !

12 opic

12 opic (1995)

Jeden z nejlepších filmů, jaký jsem kdy viděl. Terry Gilliam divákovi servíruje originální, skvěle zahranou a zrežírovanou podívanou. Některé pasáže filmu bych nejradši dal někam do muzea filmu za vitrínu, aby všichni viděli, jak se točí opravdu kultovní a plnohodnotné snímky ! Nemá cenu moc okecávat děj, či tak něco. To se prostě musí vidět, nejlépe několikrát. Moje srdcovka od TG je sice pořád Strach a hnus v Las Vegas, ale 12 Opic je objektivně vzato Terryho mistrovské dílo, které těžko on, či někdo jiný jen tek překoná. "Look at them. They're just asking for it. Maybe the human race deserves to be wiped out. "

Barbar Conan

Barbar Conan (1982)

Barbar Conan to je základ ! Nepřemožitelný zabiják Arnie odhodlán pobít během své cesty za pomstou zástupy protivníků a na druhé straně geniální James Earl Jones jako polomuž-polobůh Thulsa Doom ! Film, u kterého se mi pravidelně podlamují kolena!. " So I pleases you Crom, grand me one request ... grand me REVENGE ! And if you don't listen, than the hell with you!"

Blade Runner

Blade Runner (1982)

Sledovat tenhle film je jako balzám. Totální audio-vizuální opojení.