adamo_znk

okres Liberec
student , pijan, kolaborant

homepage

16 bodů

od nejnovějšíchpodle abecedypodle hodnocenípodle roku vzniku filmu
<< předchozí 1 2 3 4 7 9 12
    • 13.2.2012  01:14
    Na sever severozápadní linkou (1959)

I přes svoje stáří mě opět bavil i tenhle Hitchův kousek daleko víc, než většina současných filmů. Režijně samozřejmě absolutně bez výhrad (film padesát let starý a obsahuje režijně vytříbené nadčasové vychytávky které nezestárly ani o den), herecky jakbysmet, takže vypíchnu jenom perfektně zmáknutou trikovou stránku - od klasických výhledů ze zadních oken aut přes parádní závěr na Mount Rushmore. Do toho ta barevnost a celkově skvostný vizuál ... radost pohledět.

• 31.1.2012  00:31
    Temný úsvit (2006)

Herzog jak hrom, s jeho typicky použitou hudbou a citlivě natočenými přírodními výjevy. Líbilo se mi, že si film na nic nehraje, není nuceně depresivní, a ani happy end mi tentokrát vůbec nevadil. Herecky nemám co bych vytknul - Christian Bale prodělal opět drastickou odtučňovací kůru, jak je jeho dobrým zvykem a dokonce i Steve Zahn zde předvádí asi nejlepší herecký výkon, co jsem u něj viděl. Jediné, co mě neskutečně iritovalo, byl extrémně zprasený dabing - fakt PEKLO a jasný aspirant na nejhorší český dabing všech dob. To ale do hodnocení nezahrnu, protože by to byla urážka režiséra i herců. Film můžu tedy doporučit, ale jedině v originále.

• 28.1.2012  00:10
    Akta X - Film (1998)

Filmová verze tohohle kultovního seriálu funguje perfektně i samostatně jako inteligentní sci-fi / konspirační kriminálka. Ve spojení se seriálovým kontextem by to bylo snad i na pět hvězd. Nemám, co bych vytkl - vládní konspirace, ufouni, tajná vláda, výborná hudba a epické finále jak hrom. Hehe, a koukám, že režisér Rob Bowman po tomhle filmu natočil už jenom dva další - Království ohně a Elektru ..... FAIL !

• 27.1.2012  00:49
    Válka světů (2005)

Normálně bych dal automaticky hvězdy čtyři, protože Spielberg bez diskuze ví jak bezchybně režírovat epické, i komorní scény, a jeho vizuálu se vyrovná málokdo. Dokonce i speciální efekty byly celkem zmáknuté, kamera přímo stoprocentní. Hvězdu ubírám tedy za to, že kromě hlavního hrdiny se všechny postavy, v čele se synáčkem, chovaly jako NAPROSTÍ IDIOTI. To se prostě nedalo překousnout.

• 25.1.2012  11:04
    Nelítostný souboj (1995)

Tenhle film je zkrátka naprosto perfektní - bezchybně kombinuje akci, psychologii postav, napětí a osudovost. Všechny role výborně obsazeny (Sizemore, Trejo, Levine, Kilmer, Voight, ženský taky dobrý ...). Režisérsky, po stránce naprosto uvěřitelného a inteligentního scénáře a herecky stoprocentní. No a máme tady hlavně face to face konfrontaci dvou hereckých LEGEND (finální scéna a poslední záběr jsou bechberoucí), kterým oběma nelze nefandit, takže celkově nejde dát nic jiného než 100%. Tenhle film zkrátka nemá chybu. "I do what I do best, I take scores. You do what you do best, try to stop guys like me. "

• 21.1.2012  00:49
    Vertigo (1958)

Scénář je sice trochu přitažený za vlasy, ale Hitchcockův režisérský um to všechno vynahrazuje.

• 18.1.2012  00:32
    Ragtime (1981)

Silná a pevnou Formanovou rukou vedená historická freska, perfektně zobrazující společenské klima konce 19. století.

• 18.1.2012  00:25
    Amadeus (1984)

Film s velkým F, dokazující Formanova génia naprosto jasně.

• 18.1.2012  00:23
    Vlasy (1979)

Muzikály fakt nemam vůbec rád, ale tahle Formanova klasika je jiný kafe. Závěr mě vždycky totálně dostane.

• 18.1.2012  00:10
    Ano, šéfe! (TV pořad) (2009)

"Nojo, ale to stálo v době, kdy ti kurva dala za párek, a ještě ti dala kousnout ..."

• 18.1.2012  00:07
    Magazín Ligy mistrů (TV pořad) (2002)

HD přenosy nejlepší fotbalové ligy na světě. Co dodat ...

• 18.1.2012  00:04
    Game Page (TV pořad) (1998)

Matador a legenda mezi herními magazíny. Minoritní pořad na veřejnoprávní televizi, přežívající všechny režimy ovládající ČT stejně jako Marek a jeho pravidelná sezení Na Plovárně. Pořad stále tak nemoderní a zastydlej, že ho prostě musíte milovat ... hlavně hrané scénky vkládané mezi recenze a reportáže, postrádající jakýkoliv vtip a pokaždé vyvolávající potřebu *FACEPALMU* !

• 17.1.2012  23:55
    Re-Play (TV pořad) (2009)

Modernější, svižnější a míň debilní než Game Page, ale zase tam nemaj vtipný scénky, takže 4 hvězdy jen to fikne. Tukan je těžce v pohodě a bloncka je pichézní.

• 30.12.2011  20:49
    Gonzo: The Life and Work of Dr. Hunter S. Thompson (2008)

Kdybych měl hodnotit přímo osobnost Hunter S. Tompsona, bylo by to na 5 hvězd jen to fikne. Tenhle novinář, spisovatel, feťák, politik a kuřák byl totiž zřejmě totální kult ! A to neříkám jenom pro to, že Fear and Loathing je jeden z mých nejoblíbenějších filmů.

• 19.12.2011  00:29
    Ve stínu upíra (2000)

Stejně jako Herzogův remake, vzdává i tenhle film hold původní Murnauově klasice, tentokrát víc odlehčeně a hlavně naprosto originálně. Nápad na jedničku, navíc se tam fetuje laudanum a Dafoe je tam parádně hnusnej !

• 22.11.2011  17:21
    Taková zvláštní rodinka (2001)

Příběh rodinky Tenebaumů jsem viděl nespočetněkrát když to kdysi dávali na HBO a vždycky se mi film hrozně líbil. Hlavní devizou jsou samozřejmě jednotlivé charaktery, jelikož jejich vykreslení a osudy jsou prací scénáristické geniality. To, že je hrajou tak dobří herci, to je věc druhá. Po dlouhých letech jsem si film opět pustil, tentokrát v originále - a zvyšuju na pět hvězd. Tenhle zvláštní film je prostě pro mě ten ideální mix dramatu, komedie, dojáku .... a jeden z mála mě fakt "vždycky chytne za srdíčko" ... what a fag I become??? : ) "Royal O'Reilly Tenenbaum 1932-2001 Died Tragically Rescuing His Family From The Wreckage Of A Destroyed Sinking Battleship" - classic !

• 12.11.2011  22:56
    Šestý smysl (1999)

Tady mám s hodnocením jasno - Shymamalan předvedl stoprocentní výkon hodný režisérských legend.

• 5.11.2011  19:04
    Věc (1982)

Jeden ze tří nejlepších hororů co jsem kdy viděl. Intenzita atmosféry děsu a deprese je přímo nezemská ! Z tohohle filmu pokaždé seru strachy.

• 3.11.2011  18:37
    Rocky (1976)

Maximální klasika a rozhodně filmově nejkvalitnější díl celé série.

• 3.11.2011  18:09
    Rocky V (1990)

Jak řekl James Rolfe AKA AngryVideoGameNerd ve svém žebříčku : "sequels that are not so bad that everybody say" .... Rocky 5 neni přece tak špatnej film. Jasný ... je trochu divný že Balboovi přijdou najednou a všechen majetek a odstěhujou se zpátky do Filadelfie, stejně jako zázračné zestárnutí Rockyho syna, ale je sympatický, že se Stallone a Avildsen pokusili o nějakou změnu. Rocky v předchozím díle zmlátil toho nejsilnějšího protivníka, jakého si lze představit a byla by blbost do pětky vymýšlet ještě silnější hovado. Příběh Tommyho Guna je vcelku zajímavej a Rocky opět hýří lehkou demencí, ale i sympatickým charakterem, jako v předchozích filmech. A závěrečnou bitku, ač neni v ringu, považuju za zvládnutou, napínavou a ... titulky na konci filmu mapující celou sérii, to je doják jak hrom. prostě ROCKY !

• 31.10.2011  07:36
    Fakulta (1998)

Rodriguezova pocta Invazi Lupičů Těl je v podstatě kvalitní žánrovka se skvostnou skvadrou herců, kterou mu můžou ostatní režiséři jen závidět. Atmosféra taky nechybí, a tak jedinou výtku mam k digitálním efektům, které prostě nemam rád a absolutně preferuju efekty ve stylu The Thing, nebo stop motion animaci. Jo a sláva překladatelům za nádherně zprasený název. - To snad na ty filmy vůbec nekoukaj ne kurva?

• 25.10.2011  10:25
    Nevěsta Chuckyho (1998)

Who the FUCK is Martha Stewart ?!

• 22.10.2011  01:27
    Pozemšťané, koho budete volit? (2010)

Skvělej projekt !

• 21.10.2011  09:56
    Batman Rok jedna (video film) (2011)

Taková zjednodušená animovaná verze Batman Beggins, s výbornou atmosférou zkorumpovaného a depresivního Gothamu. Do popředí se spíše než Batman dostává komisař Jim Gordon, což mi taky nevadilo a jeho postava byla z celého filmu zdaleka ta nejzajímavější. Škoda ale, že si film nezachová dynamiku a tempo celou stopáž - ke konci mě už nudil a některé pasáže mi přišly dost stupidní. Ale rozhodně zajímavý nápad a koncept - zobrazit během jednotlivých dnů první Batmanův rok v ulicích.

• 20.10.2011  09:07
    Jakubův žebřík (1990)

• 18.10.2011  00:40
    Mláďata (1979)

Mláďata jsou kvalitní a originální horor s velmi znepokojivým námětem, přesně ve stylu kanadského mistra ujeťáren. Asi mi tam trochu chybělo víc přímo těch Cronenbergových trademarků - jeho proslulých gore transformací i přesto že je tam jedna opravdu ultimátní. Na druhou stranu mě hodně bavil samotný příběh, dialogy a výkony herců, jelikož příběh je odhalován velice postupně a ani v jedné části filmu jsem nevěděl co přijde, respektive co za tím vším doopravdy je. Jasným příkladem je třeba vývoj a chování postavy Olivera Reeda - to považuju za velké plus. Opět se mi tedy potvrdilo že Cronenberg dokáže točit skutečně kvalitní horory, které nestavějí pouze na násilných scénách, ale u kterých existuje i určitý intelektuální přesah.

• 16.10.2011  00:34
    Shivers (1975)

První Cronenbergův celovečerák a hned takováhle ujetá petelice. Dost jasně tim předznamenal svojí budoucí skvostnou tvorbu. Hail David !

• 15.10.2011  23:56
    Občanský průkaz (2010)

Trojan jede. Českejch filmů z dob komančů jsou tuny, ale tohle se fakt povedlo.

• 13.10.2011  23:52
    Maratónec (1976)

Heil Weisse Engel ! - Postava Laurence Oliviera je opravdu nezapomenutelná.

• 5.10.2011  17:45
    Okno do dvora (1954)

Tak musím říct že Okno do dvora mě dost zklamalo. Čekal jsem od filmu napínavou zápletku, hutnou atmosféru, nějaké to mrazení v zádech, ale nedostalo se mi ničeho. Snad jenom zajímavého námětu a originální práce kamery imitující dalekohled hlavního hrdiny. Ten, společně s jeho milovanou Grace Kelly, mi místo "hereckého koncertu" přišli spíš jako šmírující páreček blbců, co naprosto nelogicky a paranoidně stále otravují svého souseda. No a konec filmu? Vždyť se tam skoro nic nevysvětlilo proboha. Daleko napínavější a smysluplnější je pro mě parodie tohoto filmu v díle Simpsnů "Bart temnoty".

<< předchozí 1 2 3 4 7 9 12