Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Horor
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný

Recenze (118)

plakát

Pod zemí (2014) 

Nemám rád Found-Footage a taky nikdy mít nebudu. Je pár takových filmů, které uznávám (Rec, VHS), ale věci jako Paranormal activity nesnesu. Takže k filmu. Čekal jsem bezduchý, nenápaditý a neoriginální klišé. Nemůžu říct, že je to originální, nemůžu říct že to neni klišé... ale rozhodně mohu říct, že filmy jako As Above, So Below já prostě vyhledávám. Plno nápaditých scén, slušné lekačky, naprosto šokující scény (postava v černém hábitu, chorál pošahaných žen, oživlé sochy...). Ale abych jen nechválil. Příšerně mě štvala jedna věc... chvílema jsem měl pocit, že film vykradl Indiana Jonese. Už jsem jen čekal, až se objeví templář a dá vybrat hlavní hrdince grál. Neřikám že jsou tam scény, jako z Jonese, akorát ten způsob překonávání veškerých problémů. Něco se posere, hlavní hrdinka si vzpomene na nějaké staré pořekadlo a najednou se všechno vyřeší. Hudba byla dokonalá, kamera... no... FF. Původně jsem chtěl dát 3*, ale je tam jedna scéna, která mi vykouzlila úsměv na tváři. (SPOILER: ten moment když negr sletěl z několika desýtek metrů a rozmázl se na sračku, smál jsem se ještě asi 10 minut.KONEC SPOILERU). Tákže kromě toho, že díky přehnaně britské angličtině hlavní hrdinky nebudu spát ještě týden... rozhodně nelituju.

plakát

Lidská stonožka (2009) odpad!

Asi budu Toma Sixe žalovat za krádež 92 minut mýho drahocennýho života.

plakát

Chraň nás od zlého (2014) 

Pepa Vojtek a Viggo Mortensen zplodili syna, který se dal na kněze. A nejen proto, aby prznil malé chlapce, ale také proto, aby vyhnal ducha z jakéhosi pořezaného feťáka. Ukřižovaná kočka nebyla úplně špatná, ale dojem hodně kazilo to veškeré klišé, které si Derrickson nemohl odpustit. Po "V moci ďábla" a "Sinisterovi" bych čekal něco daleko více strašidelnějšího, originálnějšího a hlavně něco, co každý neviděl už 1000x v každém druhém hororu. Myslim že se všichni shodneme, že tohle byl prostě krok vedle. Ale zase nemůžu říct že to byl až takovej odpad. Musím uznat, že některé zvukové efekty mi naháněly husí kuži. Ale takový ten celkový dojem není moc uspokojivý. Nebál jsem se, lekl jsem se asi jednou... takže když si to tak vezmu, celkem zklamání. I když je pravda že jsem se na to těšil až moc.

plakát

Plivu na váš hrob 2 (2013) 

Určitě tohle pokračování neni ztráta času ale... je to naprosto stejný jako první díl. Tohle je naprostá kopie prvního dílu, zasazená do jinýho prostředí, s jinejma (horšíma) hercema. Řemeslně je to zvládnuté stejně dobře jako první díl, kamera je stejně příjemná ale určité pasáže vyloženě nudí. Navíc většina scén postrádá jakoukoli logiku. Prostě mi přijde, že se najednou naskytne věc, která je jaksi nemožná, ale mistr režisér to jen tak hodí za hlavu a dělá jakoby nic. Já bych neřekl, kdyby to bylo třeba jen u jedný nebo dvou scén. Ale ta neuvěřitelná absence logiky se vyskytovala (hlavně v duhý části) pořád. Například ve scéně, když Ivan přijde do sklepa, vidí puštěnej gramofon a objeví díru v zemi. Tak mi prosímvás vysvětlete jak je možný, že se v další scéně už objeví pod tou dírou? To tam tou dírou dolů skočil? Nebo najednou nějakým zázrakem věděl, že se tam dá dostat přes kostel? No a tohle mě teda dost vytáčelo, takže bohužel musim dát o polovinu nižší hodnocení než u prvního dílu.

plakát

Poslední dům nalevo (2009) 

Tento film je dá se říct poučnej. Poučení zní:"Nikdy, nikdy neznásilni někomu dceru, může to mít dost bolestivý následky." Je to velice zručně natočený a hercům jsem to do poslední scény věřil. Dá se tu najít i špetka napětí, což se u takového typu hororu nestává. Je zde i pár brutálních scén, které opravdu stojí za to. Ani tu atmosféru to nepostrádá ale tý bych si vyprošoval trochu víc. No, jako celkový dojem z filmu je na 4* ale za pěknou vraždu Aarona Paula musim jednu hvězdičku přidat.

plakát

Kámoš (1996) 

You steal my dog, you risk your life.

plakát

Lights Out (2013) 

Kdyby tak nezmršili tu lekačku, tak bych šel na 4*.

plakát

Mrtvý sníh (2009) odpad!

Po Paranormál Activity mnou nejvíc nenáviděný "pokus o horor". ( V tomhle případě pokus o hororovu komedii, což se nějak nepovedlo ).

plakát

Monstrum (2008) 

Já maximálně nesnášim FF ale tohle mě těžce dostalo. Godzilla se může jít vysrat, protože Monstru nesahá ani po kotníky. Z prvu jsem chtěl dát 4* ale posledních pár záběrů mě naprosto odrovnalo. Mimochodem, obrovský plus tohodle filmu je, že Monstrum celej film celkem skrývaj, takže zvyšujou napětí a líp upoutaj diváka.