Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (772)

plakát

Jeden život (2023) 

Jen zcela výmečně mě dokáže film rozbrečet. Ten hrozně silný příběh, který je zde vypravován, k tomu herecké galapředstavení sira Anthony Hopkinse, je silný doušek emočního vypětí, kterému jsem i já podlehl. Při představě kolik dětí z ČSR přežilo po válce a kolik jich Winton zachránil až bere dech. Kdo má rád životopisné snímky velmi vřele doporučuji.

plakát

Na západní frontě klid (2022) 

Knižní předlohu jsem četl a byl jsem nadšen, z z této filmové adaptace již méně. Po delší době od shlédnutí píšu recenzi a známka toho, že se jednalo o průměrný snímek je, kolik toho si pamatuju z filmu. Zde to jsou bohužel jen fragmenty. Nejvíc mě zaujal primárně závěr filmu a urputnost některých lidí, rvát se o i centimetr půdy před podepsaným příměřím. Hlavně proč, když mírová smlouva s tím může solidně zatočit.

plakát

Trabantem do posledního dechu (2016) 

A další kousek do trabantí série, zde snad s výjimku výskytu ženského pohlaví, které vždy nemusí být ku prospěchu, kór když z nich jedna je přítelkyně. Jinak opět mohu doporučit.

plakát

Trabantem až na konec světa (2014) 

Po shlédnutí jednoho dílu, který mě skoro až nadchl, jsem si naordinoval další díl bez ohledu na jakoukoliv posloupnost. Opět jsem viděl super podívanou, ke které není moc více psát a pokud tyhle filmy máte rádi, doporučuji.

plakát

Vikingové (2013) (seriál) 

Než jsem se s Vikingy sžil tak to trvalo dobrou celou první sérii. Na můj vkus je seriál až moc krvavý i nechutný v některých ohledech, ale chápu snahu tvůrců ukázat tehdejší svět ve velmi syrové podobě. Střídají se dobré a slabší díly (ostatně jako všude), nicméně hlavně obsazení je pecka (Ragnar, Floky, Bjorn atd..). Bojové scény jsou postupně čím dál víc propracovanější a s radostí jsem je pozoroval. Škoda jen, že nezůstalo jako v prvních třech řadách u 10 epizod, přece jen dohromady 30 epizod navíc = více nastavované kaše. I tak doporučuji shlédnout.

plakát

Sněžné bratrstvo (2023) 

Příběh mě vtáhl do sebe a vůbec jsem si nevšiml, že celé to trvalo přes 2 hodiny. Sice pád letadla byl po vizuální stránce trochu kostrbatý, ale to je snad jediné mínus, které mohu říci. To dilema jak se chovat v takového to situaci, co vlastně v tom tak moc dlouhém čase dělat a nad čím přemýšlet, vše bylo alespoň částečně ve filmu probráno. Za mě určitě doporučuji.

plakát

Strašidla (2016) 

Zdeněk Troška má um dělat hrozné filmy. Čím je straší tím jsou otřesnější jeho výtvory. Zde máme další příklad hluboké propasti české kinematografie.  Tu a tam malý vtípek, děj vlastně o ničem, plno zbytečných dialogů, naštěstí alespoň veden kvalitními herci. Tohle nejde jinak než nedoporučit.

plakát

Trabantem tam a zase zpátky (2019) 

Omylem spuštěno na Netflixu a ejhle on je děj celkem poutavý a zaujal mě. Mohu doporučit.

plakát

Vánoční výsadek (2020) 

Další béčkový snímek s vánoční tématikou, kterých je produkováno mraky. Není potřeba k tomuto více psát a spíše nedoporučuji.

plakát

Život na naší planetě (2023) (seriál) 

Čekal jsem více dostal jsem o dost méně (z hlediska sdělených informací). Mix animací a záběrů z reálné přírody je vkusný, ale na minutáž je počet animací skutečně tristní a to v případě, když si uvědomíme, že se jedná o dokument, který má nás vrhnout zpět v minulosti. Musím ještě vypíchnout zajímavé a poutavé intro, ale jinak se jedná o všední dokument, kterých je nyní mraky a proto dávám průměr.