Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Krátkometrážní
  • Pohádka
  • Drama

Oblíbené filmy (10)

Ospalá díra

Ospalá díra (1999)

K Ospalé díře jsem se dostala úplnou náhodou, kdy jsem si večer pustila televizi a zrovna začínal tento film. No ani jsem nestihla přepnout program a podívat se co dávají jinde. Úplně mě to pohltilo a vtáhlo do děje již od první minuty - možná jsem se po celou dobu filmu ani nepohnula a asi jsem ani nedýchala. Film je posazen do nádherného, temného, mlžného "timburtnovského" prostředí. Johnny Depp předvedl naprosto excelentní herecký výkon, nemohla jsem z něj spustit oči a Christina Ricci byla kouzelná - doslova. Můžu také děkovat tomuto filmu, že pro mě objevil vynikajícího drsňáka Christophera Walkena (Even Chuck Norris prays to someone). Krvavé scény jsem zvládla celkem bez traumatu. Celkovou atmosféru podtrhuje hudební podklad Dannyho Elfmana. Pro mě bezkonkurenčně a na věky věků film číslo jedna. ♥

Mrtvý muž

Mrtvý muž (1995)

Nejsilnější filmový zážitek, který jsem kdy měla. Byla jsem nemocná,měla jsem horečku a bylo mi zle a to ve spojení s tímto melancholickým, čistým, křehkým, až skoro komiksově černobílým snímkem vygradovaným geniální hudbou, ve kterém hlavní hrdina v podstatě celou dobu umírá byl naprosto neopakovatelný zážitek. Tento film je poklad. Doporučuji sledovat při tělesné teplotě minimálně 38° C.

Slavíci v kleci

Slavíci v kleci (2004)

Vcelku jednoduchý a předvídatelný motiv filmu. Líbí se mi prostředí, ve kterém se děj odehrává - kulisy, kostýmy i celková atmosféra - vše spolu ladí. Ve filmu nejsou žádné překvapivé dějové zvraty, jen pár emocionálně silných scén - především chlapecké chóry, ze kterých mi naskakovala husí kůže. Hudební ztvárnění v tomto případě předčí samotnou dějovou linku. Závěr filmu je velice milý.

Piráti z Karibiku: Na vlnách podivna

Piráti z Karibiku: Na vlnách podivna (2011)

Piráti na vlnách podivna je pro mě zatím nejlepším dílem z celé série, ačkoli většina tvrdí opak. Milostný příběh s mořskou pannou byl pro mne mnohem příjemnější než příběh Elišky Labuťovny a Wilíka Otáčky - oba jsem od prvního dílu nemusela. Penelope je kočka a její šišlavá angličtina je dokonale rozkošná. A Barbossa (moje nejoblíbenější postava) jako vždy dokonalý výkon. Jsem zvědavá o čem bude další díl, slibovali, že už bude bez Elišky, jupí. :)

Telefonní budka

Telefonní budka (2002)

Tenhle film je bomba, Collin Farrell podal úžasný herecký výkon. Na to, že se v podstatě celý film odehrává na jednom místě, je opravdu napínavý, no a taky dost psycho. Scénáři Larryho Cohena nedokážu nic vytknout. Je to jeden z těch filmů, který vás vtáhne do děje a vy se za celou dobu sledování ani nehnete a nevnímáte okolní svět. A když vás na konci vyplivne, dostane se vám dalšího překvapení.

Hostitel

Hostitel (2013)

Silný příběh, který má být především o pocitech, děj by měl být až na druhém místě, soudě dle knihy. V dnešní době je ale zvykem, že se do každého příběhu musí navíc nacpat nějaká ta akční scéna, která se v knize vůbec nevyskytuje, ale nijak extra mi to nevadilo. Domnívám se, že tento film opravdu pochopí a ocení jen ti, kteří knihu četli, bohužel. Mě kniha zaujala natolik, že jsem nebyla schopna ji přestat číst ani v zimě při cestě z práce po zamrzlém chodníku a pod každou lampou, kterou jsem minula jsem přečetla pár slov. Proto hodnotím tak kladně i film, protože za těmi scénami vidím mnohem víc. Hudba byla fajn pro dokreslení sci-fi žánru. Saoirse mě velmi příjemně překvapila a díky Hostiteli se dostala do mého listu oblíbených hereček, Výborně svou roli ztvárnil i Boyd Holbrook a William Hurt, Diane Kruger byla dobře šiblá. ;)

Zůstaň se mnou

Zůstaň se mnou (2014)

"Would you stay if you knew my whole story?" Nikdy jsem žádný podobný film neviděla. Strašně mě rozsekal, cestou z kina se mi třásly ruce a nohy a nemohla jsem popadnout dech. Ještě druhý den jsem byla úplně mimo. Takhle to dopadá, když mě film dokáže vtáhnout do děje, tak, že se nedokážu vrátit zpátky na planetu. Chloë miluju, vždycky jsem jí milovala a po tomhle filmu ještě mnohem víc. Je geniální a nádherná, drsná i křehká zároveň. A co když to tak doopravdy je? Když je člověk v komatu, tak to, jestli se probudí, nezáleží na přístrojích a doktorech, ale na jeho vlastním rozhodnutí? “It's okay, if you want to go. Everyone wants you to stay. I want you to stay more than I've ever wanted anything in my life.' 'But that's what I want and I could see why it might not be what you want. So I just wanted to tell you that I understand if you go. It's okay if you have to leave us. It's okay if you want to stop fighting."