cypher

okres Hradec Králové
ryze filmová! :)

ICQ: 295342738

3 body

od nejnovějšíchpodle abecedypodle hodnocenípodle roku vzniku filmu
<< předchozí 1 2 3
    • 3.10.2011  23:30
    Transformers 3 (2011)

Po dvou letech se Michael Bay vrátil v čele s Optimem, Bee a Samem s rozhodně větší parádou, než byla Revenge of the Fallen. Vyzdvihl bych hlavně kameru (až na konci jsem si uvědomil, že to byl vlastně původně film pro 3D, což málokterý filmař dneska umí: "3D slouží filmu, ne naopak!") a pár vtípků na účet samotného Baye (pro méně všímavé třeba scéna s pohovorem a songem na pozadí - nepřipomíná vám to psychologické posudky z Armagedonu?). Super soundtrack, méně taškařic s Johnem Turturrem, vyškrtnout Johna Malkoviche (naprosto zbytečná role a s tím několik plytkých epizodek filmu) a byla by to podívaná za pět. Jen si tak říkám, kdy se Bay vrátí k serióznosti a kvalitě Skály, Mizerů? Copak už nelze udělat pořádně akční jízdu bez neustále opakujících se vtípků (za celej film jsem se zasmál asi třikrát, tzn. zhruba každých tři čtvrtě hodiny) s hezkou holkou a bez narážek na vyhazov Megan Fox? Věřím, že to tenhle patriotistickej nevybouřenej snílek na režisérský stoličce ještě umí.

• 14.6.2011  01:11
    Dokonalý trik (2006)

Nolan představuje další ze svých magických triků, při jehož závěrečných titulcích budete jen kroutit hlavou! A nejlepší na tom všem je, že s každou scénou budete jednoznačně pokyvovat a říkat si "Tak, budu fandit skvělému Baleovi.", jenže při další scéně vám hlavou prolétne "Dobrá, Jackman je lepší iluzionista.". A tak pořád dokola, dokud oba neodhalí svá čisla.

• 24.5.2010  00:48
    Za plotem (2006)

Skvělé zpracování, kvalitní animace! Podle mě scéna s naspeedovaným veverčákem je ta nejvtipnější ze všech animáků!:D

• 17.5.2010  14:58
    Cedulky (2008)

Tohle prostě nemá chybu!!! :))

• 12.3.2010  22:07
    Alenka v říši divů (2010)

V řadě desátý Burtonův počin v mých filmových zkušenostech má můj velký obdiv z několika důvodů - především je to díky skvělému hereckému obsazení s Kloboučníkem (překvapivě Johny Deppem) v čele, mrchou Rudou královnou (Helena Bonham Carter) a kouzelnou Bílou královnou (Anne Hathaway) a v neposlední řadě největší překvapení - Alenka (Mia Wasikowska). Od téhle herečky jsem čekal snad největší zklamání, ale celých 108 minut jsem z ní prostě nemohl zpustit oči. Klasický šablonovitový příběh snad nemá ani cenu zmiňovat, přirovnání k filmu Letopisy Narnie: Lev, čarodejnice a skříň se nemohu vyhnout. Tvůrci Alenky se ale vydali trošku jinou cestou a minimálně Danny Elfman zafungoval opět dokonale a jeho hudba skvěle dokresluje potemnělou atmosféru Říše divů. Jediné co mi scházelo, bylo klasické technologické zpracování úvodních titulek. To ale nijak nezmění moje hodnocení, dostal jsem přesně to, co jsem potřeboval - skvělá práce! "Proč je havran jako psací stůl?"

• 24.2.2010  20:53
    Jumper (2008)

Vcelku nad očekávání, na filmu se bezpochyby podepsal především režisér Agenta bez minulosti. Ihned po úvodním intru na mě dýchl neskutečný akční look. Samotný příběh je vcelku plytký, ale všechno okolo velice ambiciózní.

• 24.2.2010  13:24
    Pevné pouto (2009)

Společenstvo prstenu, Dvě věže, Návrat krále a King Kong - to všechno jsou velkolepé a famózní filmy Petera Jacksona. Promítání Pevného pouta ani vzdáleně nepřipomíná tu velkolepost. Přesto je pro mě právě tento snímek ten klíčový a hlavní, když se řekne jméno Peter Jackson. Teprve tady slavný vizionář z Nového Zélandu dokázal, co si o něm všichni myslíme. Pevné pouto v sobě skrývá víc, než jen příběh o vraždě nevinné holčičky. Ten hlubší smysl je vskutku ukryt hluboko v kukuřičných polích, prolétá kolem nás ve skvěle stylizovaném mezi-světě, kde Peter vážně nezklamal. Ani herecké obsazení ale nezůstalo pozadu - řekl bych Oskarový výkon Stanleyho Tucci vyšperkovaný na míru sednoucím soundtrackem jen podtrhuje skvělý dojem z filmu a nenechá vás ani na vteřinu zapochybovat. Jsem nesmírně rád za tohle dílo, jelikož všechno to dohromady naprosto předčilo moji představu! Na závěr snad jen dobrý pocit, že spravedlnost není zas tak slepá, jak se občas zdá! “Nobody notices when we leave. I mean, the moment when we really chose to go, at best you might feel a whisper, or the wave of a whisper undulating down. My name is Salmon, like the fish. First name, Susie. I was 14 years old when I was murdered on December 6th, 1973. I was here for a moment, and then I was gone. I wish you all a long and happy life.”

• 20.2.2010  16:52
    Až tak moc tě nežere (2009)

Milé, vtipné, trošku zamotané, setsakramentsky pravdivé...

• 25.1.2010  00:06
    Lítám v tom (2009)

Představte si, že máte batoh. Vnímejte jeho popruhy na svých zádech. Do batohu dejte nikdy nenudícího George Clooneyho, velmi neotřelé povolání, které prostě nesmíte brát osobně, myšlenku filmu, jež vás napoprvé jen praští a nic vám z ní nezbyde, všechna ta procestovaná města a bezesporu tu atmosféru letišť a létání. Docela těžký, že? Zahoďte teď batoh do kouta, uvědomte si, že život je krátký, jak moc si vážíte svých blízkých a za čas si zase zkuste vzít ten batoh. Třeba už se vám nebude zdát tak těžký!

• 24.1.2010  20:38
    Chyťte doktora (2007)

Vcelku vtipná česká komedie o lidském chování a možných výsledcích. Pavel Bém už jen jako satirická třešnička na dortu. Snad jen ta výsledná myšlenka postrádá bližší smysl.

• 20.1.2010  12:58
    Sherlock Holmes (2009)

Po přečtení několika málo recenzí mi naskočila husí kůže a dostavila se i hořkost v ústech. Nicméně samotný film nebyl zas tak špatný, jak někteří psali. Film je sice natočen dost přímočaře, ale to kouzlo hereckého obsazení, pár brilantních kliček a vysvětlení ve scénáři udělalo své a já byl při závěrečných titulcích mile překvapen. Skvělá práce, hlavně udržet laťku i v pokračování.

• 13.1.2010  16:42
    Gran Torino (2008)

Přiznám se, že jsem Gran Torino viděl den po shlédnutí Invictus: Neporažený a je velice těžké porovnávat tvorbuClinta Eastwooda. Přesto mě stařík s americkou károu velice zaujal, tudíž mě přiměl zamyslet se o rodinných vztazích (vysávání rodičů, vypočítavost), soužití s jinými národnostmi a rasismem s tím spojeným. Scénář jako vždy geniální s krásným koncem, o hudbě snad ani nemluvě. Clint mě fascinuje s každým novým filmem víc a víc a je vidět, že on sám si to užívá. Díky, Clinte!

• 11.1.2010  23:51
    Invictus: Neporažený (2009)

Invictus od Clinta Eastwooda si u mě zasloužile vybojoval nálepku "překvapení roku". Ptáte se proč? Film získal můj zájem už trailerem, ze kterého vyzařuje ta svoboda a sjednocenost národa a samotné dvě a čtvrt hodinky můj zážitek jen umocnily. Schválně si na mě vzpomeňte, až uvidíte Matta Damona ve scéně se 4 lístky na zápas - pochopíte! Uvolňující námět o neuvěřitelném člověku, co dokázal všem odpustit a budovat národ je v kombinaci s husí-kůže schopnou africkou hudbou a klidnou Eastwoodovskou kamerou naprosto nepopsatelný zážitek. Blonďák Damon je skvělou postavou pro inspiraci týmu i nás všech a Morgan Freeman má můj plný obdiv a bezesporu nejednu vítěznou cenu za famózní výkon a vůbec už jen za kuráž, že ztvárnil Nelsona!

• 27.12.2009  21:36
    Ctihodný občan (2009)

Velice slušný thriller s kvalitním hereckým obsazením v čele s Jamie Foxem a hutnou dávkou napjaté atmosféry, výborně elektrizujícím soundtrackem - především čellový part a s velice vkusným scénářem!

• 26.12.2009  18:31
    Je to i můj život (2009)

Snímek My Sister's Keeper bych bez nadsázky přirovnal k filmu Philadelphia. Ani ne proto, že si každý všimne podobností (skvělý a charismatický právník, soudní pře, atd...), ale proto, že vás donutí přemýšlet. Přemýšlet o moralitě a chování lidských bytostí. My Sister's Keeper je filmem velice dojemným a smutným a ne každému se musí zrovna líbit. Každopádně mě donutil uvědomit si, nad čím člověk normálně nepřemýšlí. "Je samozřejmé, že rodičovská láska nezná mezí, ale co když si rodič neuvědomuje, jak se cítí jeho druhý potomek? Kde je hranice pro záchranu jednoho dítěte na úkor toho druhého? Jak moc bychom se jako rodiče měli snažit zachránit svoje dítko, i když už ho prostě zachránit nelze? Chce to vůbec ten nemocný chudák? A co zbytek rodiny?" Odpovědi si každý najde jistě sám. Mě nezbývá nic jiného, než dát upřímných pět hvězd za skvělou Abigail Breslin a taky za to, že tahle hodina a třičtvrtě splnila svůj účel. Jen mi nejde na rozum, že tak fajnový počin se ani nedostal k nám do kin, bohužel!

• 25.12.2009  13:19
    Zachraňte Willyho! (1993)

Film vcelku parádní na zkouknutí v telce, ale závěr úžasnej, až mi z něj nejedenkrát naskočila husí kůže! I'll Never Let You Part, For You're Always In My Heart!

• 7.12.2009  00:17
    FlashForward - Vzpomínka na budoucnost (TV seriál) (2009)

První tři díly a naprosto nad moje očekávání. Skvělá myšlenka ještě lépe převedená na seriál... Jen tak dál!

• 21.11.2009  00:04
    Vánoční koleda (2009)

Pokud se chystáte jít na film od Roberta Zemeckise, můžete si být téměř jisti, že Vašich přibližně 150 korun nebude "promrháno" zbytečně. První minuta Vám nejspíš bude velmi připomínat film Polární expres: nádherně nadýchané vločky sněhu poletující vzduchem, vznášející se kamera...Nyní se ale ocitáme trochu jinde. Samotný příběh Charlese Dickense je okouzlující, i když možná ne tolik známý jako Oliver Twist. Bezesporu je Vánoční koleda jednoduchou a přesto skvostnou předlohou pro zfilmování. Takže nejvíc záleželo, jaké bude tvůrční pojetí. Musím se přiznat, že jsem byl velice mile překvapen, protože právě stylu zpracování jsem se bál. Jakmile usednete do kina, budete doslova ponořeni ve skvěle navozené vánoční atmosféře, ať už poletováním nad Londýnem první poloviny 19. století, nebo průchodem města, kde snad není nikdo, který by si tenhle magický zimní čas neužíval. Až na Ebenezera. Téměř s šokem jsem v půlce promítání přemýšlel, proč byl film uveden se štítkem "Family/Rodinný". Vždyť je to proboha "Based on A Christmas Carol by CHARLES DICKENS"! Naneštěstí jsem v kině slyšel i pár dětí brečet. To ale není to podstatné. Určitě stojí za to vyzdvihnout (u Zemeckise jako obvykle) skvělou kameru, velkolepé digitální orgie a inovace, parádní herecký rejstřík - namátkou třeba Jim Carrey, Gary Oldman, nebo například Robin Wright Penn. Asi moje nevětší dojetí ale vytvořil Alan Silvestri, kterému se povedlo k dokonalosti zkomponovat soundtrack, nabitý těmi nejkrásnějšími aranžmá klasických anglických vánočních koled (Hark! The Herald Angels Sing; Joy To the World; Ding, Dong, Merilly on High, Adeste Fideles, Ave Maria)! Na závěr už jen Andrea Bocelli a soundtrack mě prostě donutil si po cestě domů hezky zplna hrdla zpívat všechny ty pro mě známé koledy a ta vánoční atmosféra? K nezapomenutí! Malé výhrady ale mám vůči překladu (díky dabingu, který nebyl až tak zlý) téměř všeho, co šlo přeložit. Opravdu nemusely být přeloženy jména a některé koledy. Nejspíš to souvisí s tou "Family/Rodinný" nálepkou. To mi ale nepřekazí kouzelný vánoční dojem a náladu! God bless us, Every one!

• 19.11.2009  23:26
    Bournův mýtus (2004)

O kousíček lepší, než Agent bez minulosti. Příběh není tolik přímočarý, ale ani se v něm člověk neztrácí. Má to šťávu, napětí a s charismatickou Pam Landyovou vás to prostě musí bavit. Silně nedoporučuji hodnotit film hned po prvním promítání - to pravé zažijete až teprve při druhém, třetím shlédnutí. Postavy budete vnímat trochu jinak. Skvělé honičky, drsný Matt Damon, troška psychologie, nadupaný soundtrack, famózní kamera a režie, Jason Bourne s neuvěřitelným štěstím při vyváznutí z jakékoliv situace a na závěr klasicky Moby. Co dodat, velice skvostný počin a střed trilogie!

• 18.11.2009  00:06
    Zombieland (2009)

Zombieland - svět se spoustou pravidel pro přežití, byť některé jsou dosti bizarní. Vcelku vtipně pojatá zombie-komedie s klasicky štěrbinovitejma holkama (až na tu malou), s outsiderem a jedním drsňákem, která mě bavila a rozhodně nenudila. Čím víc rozmasakrovananejch zombíků, tím větší to byla sranda. Proto bych bezpodmínečně ocenil tzv. stupňovitost, kdy poslední půlhodinka v zábavním parku byla naprosto brilantní! To celé, co jste si až sem přečetli platí pouze pro komediálnost, nápaditost a přehlídku zabití zombies. Pravidlo číslo jedna - v zombie-komedii se nikdy nesnaž najít příběh!

• 14.11.2009  15:32
    X-Men 2 (2003)

Série X-Men je trilogií zajímavou, ale ani po dvojce mě to nechytlo naplno, nevím proč...

• 14.11.2009  00:13
    X-Men (2000)

Svěží záčátek adaptace komiksové trilogie. Na rok 2000 až moc brilantní triky a fajn herci v hlavních rolích. Jen ten scénář mohl být trochu duchaplnější. Uvidíme, co přinese dvojka.

• 9.11.2009  13:01
    Líbáš jako Bůh (2009)

Příjemná česká komedie o vztazích. Roztomilá Kamila Magálová s komediálním Oldřichem Kaiserem! Možná byl film Líbáš jako bůh lehce zdlouhavý, ale rozhodně velké překvapení po Krokodýlech! Přímo koncert hereckých (i pěvěckých) hvězd a závěrečné cameo Lucky Bílé je jen sladkou tečkou. Až s podivem můžete v soundtracku slyšet i takové hvězdy jako například Norah Jones. Na vánoce se na Líbáš jako bůh rozhodně podívám znovu!

• 7.11.2009  00:59
    Těžká váha (2005)

Cink! Russell Crowe v roli odepsaného boxera z 30. let vyzařuje neskutečnou nadějí, nadějí pro lidi, kteří v té době neměli ani na mléko. Famózní počin Rona Howarda s naprosto brilantní kamerou. Ve scénách zápasů máte prostě pocit, že sami dostáváte a dáváte rány. Podle mě nejlepších práce s kamerou ve filmovém boxu. A nejen s kamerou, Thomas Newman předvedl taky své, co se soundtracku týče. Hudba dokonale zklidňuje sport, který někdy bývá až na život a na smrt. Film z meziválečného období, s pravdivými událostmi, o jednom z nejpopulárnějším sportu z daného období, plus roztomilá roztřesená Renée Zellweger. Tenhle zápas jasně vítězí James J. Braddock!

• 6.11.2009  00:31
    Andělé a démoni (2009)

Andělé a démoni mají v sobě určité kouzlo. Asi je to příběhem od Dana Browna. Ale něco se mi celou dobu přeci jen nezdálo. Film je rozhodně napínavější a živější, než Šifra mistra Leonarda. Na druhou stranu tomu chybí ten šmrnc. Hrozně jsem se těšil na jednu ze závěrečných scén s Tomem Hanksem za hudby Hanse Zimmera, při rozluštění nějaké záhady (Chavaliers de Sangreal). Andělé a démoni jsou určitě jiné dílo. Bezpochyby mě v neustálém napětí a nutnosti sledování udržovalo časové ultimátum, které je dáno Ilumináty. Bez navazujícího soundtracku by jsem ale popravdě asi usnul dřív, než ......... film skončí samozřejmě. Film pěkný na zkouknutí, do kina možná lehce zbytečný, ale rozhodně neurazí a nepošpiní jméno Šifry.

• 3.11.2009  23:48
    Pochyby (2008)

Film Pochyby je na první pohled filmem o církvi, církevní morálce a zvyklostech. Když se ale podíváme do hloubky samotného problému, vidíme něco trochu odlišného. Proto by hodnocení a komentáře měly být objektivní, nezaujaté. Většina z nás má ale pochyby. Většina Čechů jsou rádi ateisty, proto se jim "panbíčkářská" scenerie nelíbí a připadá jim nudná. Přiznávám! Církvi taktéž neholduji a samotný styl filmu, řekl bych rovnající se církvi jako takové mě nudil! Jenže jak jsem již řekl - film není o církvi. Téma je tedy vcelku jasné, morálně nechutné a díky tomu svoje poselství film Pochyby splnil. Úžasná Meryl Streep naprosto exceluje, obzvláště když se potkává s Philipem Seymourem Hoffmanem. A po výtečném závěrečném dialogu krásný chorál. Aspoň v něčem má církev svoje kouzlo, v hudbě.

• 1.11.2009  23:22
    Iron Man (2008)

Doteď mi byl znám komix Iron Mana asi tolik, co vám jazyk brazilského kmene v Amazonských pralesech. Filmové zpracování tak pro mě bylo větším nářezem, protože jsem poznával něco nového. Dobře propracovaný děj drží Marvelovskou podívanou skvěle vcelku. Dokonalá hi-tech záležitost s velmi charismatickým Robertem Downeym, doplněná svůdnou Gwyneth Paltrow je napínavá od začátku až do konce. Nižší hodnocení prostě dát nemůžu, protože tvůrci si právě získali nového fanouška - mě!!! Bezvadná práce a můžu říct, že v mém osobním filmovém světě jsem právě začal novou sérii. Sérii o Iron Manovi! Kašlu na pár kýčovitých hlášek, byly přehlušeny fantastickým soundtrackem, který už mi proudí do mp3 přehrávače! Jdu pracovat na svém brnění, v dubnu ciao!

• 1.11.2009  12:38
    Chicago (2002)

Sice úžasný muzikál, skvělé období lidstva, ale nějako mě Chicago minulo. V té době jsem byl plně zažrán do Moulin Rouge, což je velice diskutované téma. Chicago vs. Moulin Rouge? Pro mě rozhodně Moulin Rouge. Hvězdné obsazení, ale ze všech je Queen Latifah ta nejlepší! Skvělá práce na muzikálu a super zážitek. Jen mi tam stále něco chybí...

• 1.11.2009  12:28
    2Bobule (2009)

Krásná pálava, úžasná Tereza Voříšková a vtipný Lukáš Langmajer. Avšak Kryštof Hádek zůstává lehce v pozadí. Spoustu velice vtipných scén, ale na druhou stranu spousta přebytečných. Škoda, že příběh Bobulí dostal na zadek za cenu lepších vtipů. Krampol a Korn byl opravdu slabý nápad, aspoň s touto zápletkou. Veliké díky patři Lubomíru Lipskému, neboť scény s ním zůstaly snad jediné na skvělé úrovni jedničky! Do kina bych na to znovu asi nešel, nicméně se někdy znovu podívám doma, jedničku a dvojku po sobě. CyRano od Kryštofů vcelku fajn a zpěvná songa.

• 31.10.2009  15:53
    Náhradníci (2009)

Skvělý námět, v určitém směru podobný Já, robot. Stejně tak Otcem systému je James Cromwell, bohužel dle mého názoru námět zůstal nevymačkán na maximum. Do kina bych na Náhradníky asi určitě nešel, na doma to stačilo. Opravdový potencionál zůstává nevyužit, což je u snímku s Brucem Willisem docela škoda.

<< předchozí 1 2 3