Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (546)

plakát

Godzilla x Kong: Nové impérium (2024) 

Paradoxně pravděpodobně nejslabší díl ale zároveň jsem byl nejnatěšenější. Trailer zlákal mou pozornost a tak jsem si šel sednou do kinosálu o celkovém počtu dvou lidí. Už dávno jsem věděl, do čeho v téhle sérii monster jdu a to je taky pointa, chtěl jsem se bavit a vidět, jak si opice, ještěrka a spoustu dalších zvířátek dá do huby. Co trailer sliboval, to film doručil a máme tady další akční přemrštěnou řežbu, kdy se místy bojíme o naší chlupatou hlavní postavu a osudy všech lidí, neboli civilistů, přes jejíchž domy se monstra bez obav procházejí (což muselo vést k mnoha nezobrazeným fatalitám), jsou nám u prdele a nejenom nám ale i tvůrcům (což je plus - Koho by sralo, že Godzilla zbořila několik věžáků a pak si šla dát šlofíka do kolosea?). Čekal jsem větší dynamiku příběhu, který nabere obrátky na plný plyn a sešlápne brzdu až na samém konci - Napůl splněno. Příběh se zase někam rozvinul a já dostal, pro co jsem přišel. Já a můj spolusedící jsme nazuli boty a šli spokojeně domů. Slabší čtyři hvězdy ale vzhledem k hodnocení tomu rád přidám - Je to oddychovka, rád si to někdy pustím znovu a spokojeně u toho usnu, ostatně jako u všech předešlých dílech, které čas od času s radostí sjedu v navazujícím filmovém maratonu.

plakát

Reacher - Season 2 (2023) (série) 

Reacher je větší a surovější. Vrací se prima akční flow a nálož testosteronu a já bych tuhle sérii dal pocitově výš jak tu předchozí. Chemie mezi postavami funguje, prolíná se hezky minulost s přítomností a samozřejmě je tu boj za vyšší dobro. To je zkrátka americkej sen. A já bych se další sérii nebránil. Pokud se Reacher nebude i nadále s padouchy mazlit a bude jim způsobovat fatality, pak jsem all in.

plakát

Místo u moře (2016) 

Reálný odraz života když jde všechno takzvaně do sraček. To je fajn ale filmově, byť je to dobře zpracovaný a především zahraný, to prostě netáhne. Je tady Affleck, který exceluje a dává o sobě vědět v naprosto lidský roli, ve který dostává nařezáno nejen životem ale ještě ho obšťastní role opatrovníka, ve které se musí starat o nadrženého, rozmazleného puboše, který si chce po smrti otce především zapíchat. To by bylo dost o sobě smutný, takže těm emocím naprosto rozumím. Filmově zkrátka průměr - Příběh se zajímavě vyvíjí a ty čekáš nějaký závěr, ve kterém se spletitost sraček dočká nějakého vyústění, které ale nepřichází a tak přichází jenom závěrečný titulky a ty na to čumíš a nerozumíš tomu, co jsi vlastně viděl.

plakát

Zabijáci rozkvetlého měsíce (2023) 

Touhle dobou Scorsese drží nominaci na Oskara, stejně jako představitelé jeho čelního hereckého ansáblu. Já se ptám proč? Neberu tomu filmu jeho kvality, to vůbec ne. Scorsese naservíroval další skutečný film ale opravdu to má na 78 procent a nominace na nejprestižnějšího plešouna? Já o tom pochybuji - Film určitě bavil a indiáni se dočkali zase po letech trochy uznání ale není to absolutně nic, co bych adoroval a co líp, bych si pustil někdy rád znova. Jsem rád, že jsem to sjel. Jsem rád, že se Scorsese vyblbnul s obřím rozpočtem a zablbnul si s něčím originálním ale tím to končí. Průměrné hodnocení, nadsazené přehnané reakce a ty nominace jsou vyloženě hloupé. Kde má nominaci The Covenant od Geje Ritchieho, který byl ve finále možná i lepší a taky s početnou etnickou skupinkou?

plakát

Westworld - Dveře (2018) (série) 

První série byla výborná, každý jeden díl byl vynikajícím průvodcem v tomto šíleném světě, ve kterém to vygradovalo v úžasný konec, kde si tvůrci mohli říct, že by to tím i celé uzavřeli a nechali diváckou fantazii pracovat a celé by to nabylo ještě lepšího dojmu. Jenomže ne, tvůrci se rozhodli diváka ždímat a přijít s další sérií, která už tlačila příliš na pilu. Hodnocení šlo dolů, stejně jako má pozornost a jsem rád, že jsem těch 10 dílů vůbec zvládl. Dojdeš na finální epizodu a znovu, otevřený konec - a já teď vůbec nevím, jestli to vůbec chci dokoukat. Zřejmě ne, jdeme dál.

plakát

Papežův vymítač (2023) 

Když jsem to dokoukal, tak jsem byl překvapený dvěma fakty. Russell dostal neprávem bídu za jeho herecký projev (byl skvělý ve své roli). A tenhle film je takovým Vatikánským Avengers, part I., kde se Russell spojí s jiným knězem a pomrknou nad možností vymítat zloduchy vyšší jakosti. Inu, nebránil bych se tomu. Je to sice blbost ale je to v odlehčeném stylu, doprovod tomu dělá určitá míra humoru - minimálně v tom, že vidíš Crowea brouzdat na filmovém place na miniskůtru. Budu ignorovat nutkání říct, že jsem vlastně chtěl, aby postižena rodina do jednoho vymřela, protože si o to všichni svým způsobem říkali, tak i tak jsem si to v rámci možností užil.

plakát

Westworld - Labyrint (2016) (série) 

Bylo krásné a zároveň brutální to sledovat. Když se zamyslím nad tím, že bych chtěl koupit Masturbátor 3 tisíce ale jeho umělá inteligence by mohla utrpět značnou újmu, začínám se bát, co by se mnou ve finále provedl jakmile by procitl.. K hodnocení. Není co obkecávat, úžasný příběh a ještě víc fascinující je sledovat všechny dějové linky napříč časem. Finále bylo hodně otevřené, tak uvidíme co druhá série.

plakát

Třináct životů (2022) 

Strašně se mi líbilo jak se rodiče těch chlapců zdržovali u jeskyně a zběsile volali po pomoci, zatímco všichni kolem pracovali na záchraně jejich chlapců a spousta dobrovolníků odvádělo vodu jiným směrem. To byl takový ten vřelý moment kdy si uvědomíš, že lidi jsou lidmi. Jinak se mi film strašně líbil - Má to neskutečný spád a vodopád emocí, takže na začátku zadržíš dech a jako v ketaminovém opojení proplaveš svižně celou stopáží. Super, Howard to zmáknul na jedničku a vybral si neskutečně našlapaný casting.

plakát

Spider-Man: Napříč paralelními světy (2023) 

Konečně to mám z krku. Takovýýýý hyyyype. Jo, dobrý to je, o tom vůbec nepochybuji ale! Není to zase tak dobrý, abych o tom básnil na padesáti řádcích a dával to do top žebříčků. Animace mě vyloženě srala, záchvat jsem díky bohu nedostal a určitě jsem si to v rámci možností užil až do chvíle, kdy mi tvůrci bodli kudlu do zad a s velkým gestem "FUCK YOU" mi na samý závěr řekli "pokračování příště...". Ok.

plakát

Modrooký samuraj - Série 1 (2023) (série) 

Viděl jsem animovaný japonský penis v celé své kráse. Teď už jsem skutečně viděl všechno. A taky jsem viděl naprosto precizní, zábavný, propracovaný a brutálně krásně akční seriál se samurajskou tématikou. Mé srdce plesalo nadšením. Každá epizoda odkrývala střípek našeho příběhu, kde všechny postavy dostaly náležitou hloubku a prostor a já si celou sérii jak se patří užil. Animace výborná, příběh úžasný a do plného hodnocení scházely milimetry spokojenosti. Takhle se to má dělat!