Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Pán prstenů: Návrat krále

Pán prstenů: Návrat krále (2003)

Říká se, že když potkáte opravdovou lásku, stačí vám jediný pohled, aby jste si uvědomili, že právě s tímhle člověkem chcete strávit zbytek života. Nepotřebujete znát jeho životopis, nepotřebujete to nijak zdůvodňovat, prostě to víte. Návrat krále je nejkrásnější film, jaký jsem kdy v životě viděla. Prostě proto.

Hledání Země Nezemě

Hledání Země Nezemě (2004)

Film o chlapci, který nechtěl vyrůst, film o muži, který věřil svým snům a dokázal svou víru předávat ostatním. Film, který vám do očí vhání slzy a vy ani nevíte proč. Možná je to hudbou, která vám padá přímo do srdce. Možná je to radostí z objevování tak krásného světa, možná to způsobuje smutek nad tím, že už nejste dětmi... Ať je to jak chce, tento film je prostě, jedinečně a dokonale kouzelný.

Věčný svit neposkvrněné mysli

Věčný svit neposkvrněné mysli (2004)

Naprosto geniální scénář, perfektní hudba a skvělí Jim Carrie a Kate Winslet v hlavních rolích. Před tímhle filmem klobouk dolů.

Nový svět

Nový svět (2005)

Tenhle film je jako vzpomínka. Není důležité, co se přesně stalo a jaké byly důvody, s postupem času už v paměti zůstalo jen pár obrázků a vět poskládaných dohromady, někdy třeba nesmyslně, ale tak už to se vzpomínkami bývá. Šumění stromů, dotek ruky, pár slov, vlasy padající do tváře... Pro toho, kdo vzpomíná rád, to je mnohem působivější, než kdyby znal celý příběh do všech detailů.

Velká ryba

Velká ryba (2003)

Překrásný film o fantazii, snech a vyprávění příběhů.

Dogville

Dogville (2003)

Všichni už jsme si zvykli, že se u sledování filmu nemusíme o nic snažit, nic si představovat, že máme všechno pěkně naservírované a stačí se prostě dívat. Z tohoto důvodu první minuty Dogville asi každého trochu rozhodí... Angreštový keř jako nápis na zemi? Doufam, že je to jen nějakej extravagantní úvod! Ale není. Takhle to bude vypadat celý dvě hodiny... A to je ta chvíle, kdy se diváci rozdělí na dvě poloviny. Jedna znechuceně popadne popcorn a půjde se dívat na nějaký NORMÁLNÍ film a druhá? Druhá se nadšeně promění ve spisovatele, který si musí všechno představovat a domýšlet... Tolik k formě. Co se týče obsahu... nemám slov. Za těch 140 minut se ve mně vystřídaly snad všechny emoce, od strachu přes dojetí až po nenávist. Už dlouho mě něco takhle nedostalo.

Arizona Dream

Arizona Dream (1993)

Na první pohled naprosto šílený a nesmyslný film. Ukrývá v sobě ale obrovskou moudrost a krásu. Život je sen, tak proč se probouzet?

Mrtvá nevěsta Tima Burtona

Mrtvá nevěsta Tima Burtona (2005)

Kouzelně zábavný, vizuálně dokonalý filmeček se skvělým hudebním doprovodem. Mrtvá nevěsta je vážně sexy!

Pláž

Pláž (2000)

Už první minuty filmu ve mně vždycky probudí touhu hodit na záda batoh a vyrazit...kamkoli. Hlavně co nejdál od civilizace. Málokterý film má tak úžasnou atmosféru, že téměř cítíte pod nohama jemňoučký bílý písek a na tváři kapky ledové průzračné vody... Když se k tomu přičte ještě vynikající hudba a skvělé herecké výkony, není co řešit. Jedna z mých filmových lásek na první pohled.