pfa

kraj Praha
HorrorPreferred

homepage

13 bodů

od nejnovějšíchpodle abecedypodle hodnocenípodle roku vzniku filmu
<< předchozí 1 2 3 4 7 14 20 26
    • 17.8.2011  21:00
    Najväčšie kriminálne prípady Slovenska (TV seriál) (2006)

Naozaj velmi "poutavý" a naprosto "pravý" krimi dokument. Skutečné kriminální případy pohledem samotných pachatelů, svědků, obětí, vyšetřovatelů, psychologů a dalších zúčastněných, vedle filmových či skutečných rekonstrukcí nechybí ani autentická fotodokumentace a úryvky citace ohledání místa činu, či výpovědí přímo ze spisů, kde upozornění na začátku každé epizody je opravdu na místě. Tentokrát jej nepodceňujte. [10/1O] (Najväčšie kriminálne prípady Slovenska, SVK, dokumentární krimi seriál)

• 17.8.2011  20:43
    Smrt stopařek (1979)

Na tu dobu, a nakonec i dnes, slušnej krimi-thriller na motivy skutečné události (viz epizoda Vrah stopárok z krimi dokumentu Najväčšie kriminálne prípady Slovenska). Dobrá kriminálka s výborně vybraným Markem Perepeczkem, coby kriminálníkem Charvátem. [9/1O]

• 31.7.2011  07:37
    Ekusute (2007)

Nu, tak horor to tedy rozhodně není, ač to takový dojem patrně míti nemá. Ať už cíleně, nebo omylem, nejlépe se k tomu asi hodí pojem komedio-horor... [4/1O] (Ekusute, JAP, horror)

• 20.2.2011  18:29
    Hory mají oči (2006)

Docela dobrý - tedy po stránce toho jak by asi měl tento film působit (jinak totálně nesmyslný po dějové a logické stránce) a docela drsný horor o bandě "zapomenutých" zmutovaných lidí, kterým nechtěně zkřížila cestu rodina na dovolené. [6/1O] (The Hills Have Eyes, USA, horror)

• 21.1.2011  08:51
    Osvícení (1980)

Labyrint psycha, děsu a tísně! [08/1O] Pořád hledám a hledám, co mi tady chybí, či přebývá do hodnocení nejvyššího... (The Shining, USA, horror)

• 15.7.2010  16:37
    Anděl smrti (2004)

Tajemnou atmosféru film bezesporu má, pointu možná nebude příliš těžké odhalit již daleko před koncem, ovšem tato kriminálka - jistě, tak trochu z druhé, možná i třetí vlny - jistě za nejedno shlédnutí určitě stojí. [6/1O] Takže nenechte se zmást. Řekl bych, že hodnocení 22%, vzhledem k žánru a jeho správného si zařazení, hrubě neodpovídá... (The Lost Angel, CAN, krimithriller)

• 14.7.2010  09:49
    Předtucha (2004)

Celý film mi přišel v poněkud pomalejším duchu, tedy až na závěrečnou část. Ta zas byla i na mě poněkud zrychlená (jistě pochopíte po shlédnutí). Japonské horory mě jaksi lapou stále víc a víc a tento jest jakousi vzdálenou variací na motýlí efekt... [7/1O] (Yogen, JAP, horror)

• 12.7.2010  20:09
    Kalifornie (1993)

Takový trošku opomíjený, ovšem vcelku dobrý film. Psychothriller s hereckými výkony obou dvou párů, které rozhodně nejsou k záhozu. [8/1O] (Kalifornia, USA, psychothriller)

• 5.12.2009  11:48
    Zloději paměti (2004)

Škoda, těmi výjevy mimozemských bytostí (a nemyslím si, že bych tím něco prozrazoval) ztratí poněkud film na atmosféře a "uvěření", mnohem více mě však vadí některé detaily, jako již obligátní stoprocentní nevyčerpání po urputném běhu, či nicsenestání po nárazu a podobně. V tomto snímku to opravdu vadí. Alespoň mně. Jinak ovšem celkově to je poměrně zajímavý thriller, který má především kvalitní příběh a proto mu veškeré neduhy patrně na konci odpustíte... [7/1O] (The Forgotten, USA, mystery-thriller)

• 25.10.2009  07:49
    Ragtime (1981)

[6/1O] (Ragtime, USA, psychologické drama)

• 23.10.2009  10:32
    Po stopách krve (1969)

Hon na sadistického vraha dětí se nějak nedaří. Podezřelých je více, ale stopa zoufale falešná. Vynikající stará, ale nestárnoucí kriminálka. Určitě jedna z nejzdařilejších a má oblíbená. [1O/1O] (Po stopách krve, ČSSR, kriminální) Zkuste také: Vrah skrývá tvář(8/10).

• 23.10.2009  10:26
    Šifra mistra Leonarda (2006)

No každopádně tady hudba předčila film a hraje v tomto filmu prim... Víte, už jen eskamotérský kousek s mini autem mě dostal do kolen (tedy kdybych nebyl líný tomu pokleku dostát)... No, zklamání. Ale možná to není poslední mé setkání s tímto filmem... [4/1O] (The Da vinci Code, USA, žánr podivný)

• 4.8.2009  17:13
    Dravci (1999)

Tento film mě velmi příjemně překvapil. Výborný historický kanibalský příběh, podkreslený báječnou přírodou, dynamickým dějem a nemohu opomenout zdůraznit ani trefnou hudbu... [9/1O] (Ravenous, GBR+USA, thriller-horror) Ravenous:trailer

• 28.7.2009  10:58
    Panika (TV film) (2004)

Cožeco...? Tak, dá se to celkem v klidu pustit. Ale maximálně tak z vejšky, nebo z kopce... Tady opravdu o nic nepřijdete... [1/1O]

• 25.7.2009  11:33
    Přepadení 13. okrsku (2005)

Dymanický, překvapivě dobrý akční film, který má spád, atmosféru, dramatickou šťávu a místy je poměrně hustý (doktorka). Co víc si u tak slušně pohlcujícího filmu přát. Jistě, mohlo to být lepší, několika chybek si člověk všimne již napoprvé, nicméně po dlouhé době akční kousek, který ve mě evokuje pět hvězd. Takže čtyři jsou akorát... [8/1O] (Assault on Precinct 13, USA+FRA, akční thriller-drama)

• 10.7.2009  20:30
    Tajemství hradu v Karpatech (1981)

Tomuto filmu jsem se dlouhou dobu vyhýbal. Vždy jsem viděl jen kouskovitě různé části a nijak mě to neoslovilo. Když už jedenkrát nebylo zbytí a nic jiného nedávali, začal jsem se na tajemný hrad v Karpatech dívat od začátku a v kuse, a byl jsem sám sebou překvapen, proč jsem jej vlastně odsunoval od sebe. Vždyť není sebemenšího důvodu. Takže nenechte se odradit případnou chvilkovou nejasností, či trochu odlišného způsobu podání, než bývá až tak obvyklé a pusťte se nerušeně do odhalení Tajemství hradu v Karpatech! [8/1O]

• 18.4.2009  17:30
    Phenomena (1985)

Pěkná, mrazivá podívaná, z důrazem (alespoň dle mého pocitu) hlavně na příběhovou linii, což ovšem vůbec nijak není na škodu. Nechybí zde kravé, oku nelahodící, ale i vizuálně zajímavé okamžiky a celek dotváří výborná, na míru padnoucí hudba, řekl bych ve dvou žánrových provedeních navzájem se v příběhu prolínajících. [8/1O] (Phenomena, ITA, horror]

• 5.4.2009  17:58
    Vrah přichází v noci (2001)

Tento film bych zdovolením přirovnal tak trošku k zápasu druhé ligy, asi záleží na tom, jakým pohledem se zrovna budete dívat. Protože na jednu stranu je to docela slušný thriller až horor, na stranu druhou by to člověk v několika nemálo momentech snad nejraději vypnul. No ale, i v druhé lize lze vidět zajímavý zápas ze spoustou gólů a tak osobně se přikláním k té benevolentnější části publika a protože není tak docela jasné, který že tým to vyhraje, nebo možná lépe prohraje, bez problému zůstanu až do závěrečného hvizdu... [6/1O] (Non ho sonno [Sleepless], ITA, thriller-horror)

• 7.3.2009  16:20
    Tichá noc, krvavá noc (1974)

Ano. Je to jasné. V mé filmotéce je od tohoto data založen nový žánrový úsek. Pojmenoval jsem ho "Horror z dob dávno minulých". A tohle je další kousek do rozrůstající se rodinky... Ten popraskaný obraz zachycený na dvd zamrzí, není však takovou zátěží pro tento poutavý tajemný příběh z jednoho malého městečka, kterým nás provede starostova dcera. V opuštěné bývalé léčebně se totiž skrývá jedno dávné tajemství. Atmosféru perfektně podporuje "jednoduchá", ale vyměřená hudba Gershona Kingsleye. [8/1O] (Silent night, Bloody night, USA, horror-thriller)

• 21.2.2009  16:27
    Expres hrůzy (1972)

Začínám mít ty staré horory nějak stále více rád... Je určitě dobře, že Řitka vydala tento snímek i přes zhoršenou kvalitu obrazu. Bylo by jistě škoda o tento skvělý hororový "sajensfikšn" zážitek přijít. Expres hrůzy je určitě nadmíru dobrý a děsivá jízda v útrobách starých transsibiřských vagónech přerůstá do strhující finální bitvy pasažérů a zla odjinud. Nakonec, ten bídný obraz možná příběh umocňuje ještě víc... [8/1O] (Horror Express, GBR+ESP, horror)

• 6.2.2009  15:35
    Solange: Teror v dívčí škole (1972)

Kdo a proč vraždí krásné a mladé dívky z katolické školy? Copak mohou být tak zkažená, aby někdo usiloval o jejich životy? Asi ano... Nu, mohu tento film jen vřele doporučit. Pěkná, vnímavá hudba Ennia Morriconeho stylově doprovází tento starý, vcelku podařený temný kriminální příběh. [8/1O] (Cosa avete fatto a Solange?, ITA+GER, krimi-thriller)

• 24.1.2009  19:46
    Vesnice (2004)

Začal bych tím, co je dle mě příčinou, která nás ponejvíce rozděluje v názoru na líbí a nelíbí. Není to film samotný, ale neuchopitelný žánr. Vesnice určitě není hororem. Nedá se ani dostatečně mluvit o thrilleru. Drama je asi to nejbližší k pravdě. Ikdyž, samotné to není zcela výřečné. A nelze opomenout ani slovo láska... Vesnice je zkrátka mysteriozní příběh, který vás svojí působivou atmosférou zcela odvleče od všeho hektického. Podlehněte tedy na chvíli svéráznému poklidnému podnebí jedné "dokonalé" vesnice, oddělené od tvorů, o kterých se nemluví... Bezesporu k tomu pomůže i báječná hudba J.N.Howarda. [7/1O] (The Village, USA, mystery-drama-thriller)

• 21.1.2009  18:23
    Děs v prádelně (1995)

Velmi pěkný příběh s několika "nepěknými", poněkud brutálními záběry. Co ale jaksi jiného čekat od vražedníka, jímž je jeden starý, hrůzu nahánějící mandl, že. Ten totiž má chuť drtit a skládat vše jako prostěradlo dokonce i když je vypnutý. A podivného majitele prádelny Gartleye to zdá se ani moc nepřekvapuje... Snad tomu přijde na kloub místní polda. No a více už zmiňovat nebudu, však se již podívejte sami... [8/1O] (The Mangler, USA+AUS+ZAF, horror)

• 13.12.2008  16:53
    Mys hrůzy (1991)

Ano, zapírat se prostě nemá... Kvalitní dramatický thriller, kde dominuje brilatní a zároveň odporný Max Cady alias De Niro a jeho vtíravá psychologická hra, ovšem ani rodina Bowdenových, kde bych do čela dal především Samovu dceru Danielle, v tomto směru nijak neztrácí. Psychologická hra poměrně dobře a správnou tendencí graduje, možná ten konec mohl mít grády tak trochu jiné, každopádně na plný hvězdopočet to jistě je. Starý dobrý Scorsese. [9/1O] (Cape Fear, USA, psychothriller-drama)

• 22.11.2008  17:09
    Dotek Medusy (1978)

Úžasný a podle mě nestárnoucí mrazivý dramatický film. Dnes již s příjemným starobilým nádechem. Úchvatná tajemná atmosféra neustupující ani krůček vedle, se bravurně drží po celou dobu příběhu a podporovaná dobře se prolínajícími příběhy současného vyšetřovaní a životem umírajícího spisovatele, stále více depresivněji a zlověstně sílí a graduje. Nádhera, která dnes není moc k vidění. [1O/1O] (The Medusa Touch, FRA+GBR, drama-horror-thriller)

• 9.11.2008  15:33
    REC (2007)

Výborný, stísňující, mrazivý zážitek, který se s přibývajícím časem horentně stupňuje. Hororová reportáž s neuvěřitelně hutnou a drsnou atmosférou. Určitě ten starej činžák navštivte! Ale přecejen i přes ta všechna superlativa (chvilku jsem se rozmýšlel a porovnával) uděluji, alespoň zatím, tedy na první shlédnutí, "jenom" čtyři hvězdné kousky. Ale jízda to tedy je, to jo... [8/1O] ([REC], ESP, horror)

• 4.11.2008  18:49
    Kriminálka Anděl (TV seriál) (2008)

Ale jo, proč ne. Není to žádný HiFi, vezmeme-li ovšem v potaz jeden zásadní fakt, že se tento seriál zrodil z produkce Novy, je to více než chválitebné. Tak trochu se ale bojim. Seriál, řekněme vcelku dobrý seriál a původem novácký?! Že by se blýskalo na lepší časy... No, uvidíme.

• 1.11.2008  12:37
    Saw 4 (2007)

Nelze stále donekonečna srovnávat "výborné" a "další". Myslím tím, že Saw: Hra o přežití odstartovala (zároveň i vlastně dovršela) nový, lépe řečeno jiný směr filmové série. To je v tomto případě to "Výborné". Saw 2,3,4 a patrně další díly zde hrají tu roli toho "dalšího". Po jedničce tedy není co srovnávat. A tak jsem po shlédnutí čtyřky nabyl dojmu, že prostě všechno od dvojiky v této sérii se zavěsilo v podstatě na stejné šňůře a klesá, či se vznáší jen podle síly poryvu vánku. Takže zde, jako již po třetí stejně, uděluji za tuto hru známku trošku pod třičtvrtě... [6/1O] (Saw IV, USA, thriller-horror)

• 1.11.2008  12:36
    Sirotčinec (2007)

Uf! Tak to je nádhera. Tohle já můžu. Duchařinu v tomto stylu mám prostě nejraději. Atmosféra, napětí, strach. Kamera, hudba, zvuk. Krev? Není potřeba. Nenalezám dalších slov, takže posílám už jen vřelé doporučení... Další, nový přírůstek mezi mé desítkové kousky. [1O/1O] (El Orfanato [The Orphanage], MEX+ESP, horror) Z podobného soudku: Ti druzí (10/10).

• 1.11.2008  12:36
    Zrcadla (2008)

Tak mohu nahlásit poměrně dosti slušný duchařský zážitek. Tak trošku to kazí řekněme závěrečné finále (abych příliš neprozrazoval), nicméně drásající atmosféra, dobrá hudba, slušné "úlovky" zla a hlavně ztěžejní vyhořelý dům dodává filmu ten správný horrorový zážitek. [7/1O] (Mirrors, USA, horror)

<< předchozí 1 2 3 4 7 14 20 26