Během koukání se ve mně střídaly nejrůznější pocity, hudba je skvělá o tom žádná, některé scény jsou skvělá post-apo jízda, u jiných (hlavně v první půlce) jsem chtěl Six-String Samuraie natvrdo vypnout. V druhé půlce jsem se do téhle šílenosti už docela vžil a když jsem zase viděl, že zbraně Rusů jsou dost viditelně z gumy, tak už jsem věděl, že můžu čekat cokoli. Třeba i rockový souboj se smrtí. 55%
Tak tohle byla bída. Nemělo to ani tu padesátkovou zábavnost, navíc film dělali lidi, kteří o kudlankách nic nevěděli, doufali, že o nich nic neví lidi, nebo jim to vlastně bylo úplně jedno, protože byly padesátá léta :D. Efekty tentokrát dost slabé, půlka filmu jsou (nejspíš archivní) záběry na letící letadla, nebo letící kudlanku. Pár slušných scén tam bylo, ale rozhodně screeny vypadají mnohem líp, než pak rozpohybované scény z filmu. Škoda. BTW Tento živočich by si určitě zasloužil jeden pořádný hororový film, protože se jedná o jednoho z největších a nejdokonalejších zabijáků na planetě, kdyby měla velikost pouhého německého ovčáka, tak člověk nemá nejmenší šanci. Snad do budoucna. 40%
Špatně natočený špičkový nápad. Tradiční chyby - roztřepaná kamera, gumoví herci, nesmrtelnost některých postav, zbytečná délka. Slušný průměr, ale The Tournament byl mnohem lepší a zábavnější. 60%
No je pravda, že Mutant 2 působí jako čistokrevné osmdesátkové béčko. Efektama, vzhledem, no a vlastně vším. Když nevemu v úvahu, že film vznikl 10 let potom, na co vypadá, tak musím uznat, že se mi líbil ještě víc než jednička. Je to akčnější, podívali jsme se do vesmíru a je tu pořádný přímý souboj s proměněným ufounem. Paradoxně jediným vážnějším nedostatkem je pár scén Michaela Madsena, u kterých mi připadalo, že vzali hned první pokus a působily trochu divadelně a nereálně. Jinak se ale do role opět perfektně hodil. 71%
Plakát mě dlouho od této klasiky odrazoval, nakonec to nebylo vůbec špatné. Námět je povedený - překrásná zmutovaná mimozemšťanka, která je uvnitř dítě bez jakýchkoli morálních hodnot a pocitu viny a chce se rychle zpářit a odstraňuje všechny, kteří ji stojí v cestě. Obsazení skvělé, možná Forest občas trochu přehrával. Jen furt nevím, jestli se mi líbila ta finální mimozemská podoba nebo to byl trochu kýč. 65%
Oproti jedničce to ztratilo atmosféru, jisté vrahovo charisma a motiv po pomstě (tady už si své vražedné choutky nesmyslně skrývá za ukradené auto, na kterém mu jak se později ukázalo stejně moc nezáleželo). Takže je to trochu samoúčelné, ale naštěstí stále zábavné. 63%
Pár hodně hutných, atmosferických scén, moc povedené efekty. Hlavně násilnický, vysmátý, vyhublý deviant, ale moc se mi nelíbil ten použitý filtr, tak nějak to ubíralo na děsivosti, i když to mělo působit přesně naopak a přidat ponurost. Ale příjemně mě tento malý horor překvapil 65%
O trochu lepší než Eliho braková jednička, ale stále dost nepovedené. Přitom námět viru, který rychle rozkládá své oběti v malém městečku a armáda, která se snaží zabránit rozšíření, je dost slušný námět s velkým potenciálem. Jen to zpracovat trochu důstojněji a šikovněji a ne jen vsadit na hektolitry krvavých zvratků. V konečném součtu byly na celém filmu asi nejlepší kreslené pasáže, ukazující, kam až se nákaza dostala. 50%
Spermstory - 65%, Gay-medvědodlačí muzikál - 40 % , Hitlerův Frankenstein - 60%, Zombie-orgy rámec - 65%. Bez zjišťvání nějakých podrobnějších informací jsem čekal vizuální pecku a stylisticky dokonalou a uhlazenou poctu padesátým letům typu Alien Trespass, místo toho jsem dostal laciný tromácký styl. Takže létající figuríny, gumové gore, levné masky, létající výkaly. Celkově mi v hlavě zůstanou jen detaily jako originalita první historky, parádní herecký výkon Hitlera a hláška "When there´s no more room left in hell, the dead shall fuck the Earth". 55%
Ti West vůbec neřeší nějaký příběh. Kdo, co, koho a proč. To mi malinko vadilo, film skončil a já pořádně nevěděl, co se stalo. Ale chápu, že to byl nejspíš záměr a pokus natočit Haunted House trochu jinak. Mrtvá nevěsta taky neměla zrovna děsivou masku, připadala mi skoro odbytá. Několikrát jsem byl napnutý a jednou možná i husí kůži, ale celkově jen lehký nadprůměr. Sara Paxton se v posledni době naladila na hororovou vlnu. Jen tak dál. 65%
Ze začátku mě "boží messenger" svými kecy dost nebavil, ale čím dál jsem ve stopáži pokročil, tím jsem si ho víc zamiloval. Asi bych ale úplně vypustil úvodní motelový trest a věnoval se výhradně hlavní dvojici (trojici). Tím by se zároveň zkrátila i ta na horor šílená délka. Motiv výborný, herci, jak už jsem říkal hlavně Joe, fakt špica. Někdý bych opravdu rád navštívil takový opuštěné pouštní městečko, samozřejmě za jiných okolností :D. Spokojenost 70%
Povedené akční béčko, škoda formátu 4:3. Dolph je se svou atletickou postavou, dvěma metrama, ostrými hranatými rysy obličeje a blonďatými vlasy neskutečná osobnost (nemluvě o jeho charakterních a inteligenčních vlastnostech, o kterých málo kdo ví) . Měl dobýt akční áčkovou hollywoodskou scénu. Škoda, že je jeho kariéra tam kde je. Rudý škorpion není až tak nekompromisní akčňák ze staré školy jako třeba Delta force nebo Komando, ale zkouší zahrát i na emociální stránku a duševní hodnoty, což chápu, že někomu nesedne, obzvlášť ve filmu s Dolphem Lungrenem, u mě to celkem fungovalo. S IMDB hodnocením 4,3/10 jděte do háje. 65%
Pořádný hudební nářez s cool záporákem, který se vždycky vydává vraždit za rytmu těžkého rocku a heavy metalu. Po dlouhé době v nějakém filmu dobře fungovaly zrychlené záběry. Gore bylo dost, akorát si klaun mohl nechat tu masku po celou dobu. 60%
Look, atmosféra i masky a efekty - to vše bylo vyšperkované k dokonalosti. Stylizováno, aby to připomínalo staré filmy - to mám rád. Řekl bych, že poměrně i děsivé, aspoň mě připadalo strašidelné i to, jak Anthony jedl jablko. Jen trochu dlouhé. Jeden z lepších vlkodlačích filmů. Překvapení a spokojenost. 71%
Páni, written by Adam Sandler, ale chápu, že Adam už má dneska takové jméno, že si v takové hovadině hrát netroufl. Ale co Christina Ricci? Začala brát drogy nebo co, že herečka, která hrála pro Allena kývla na takový scénář? Ale ať jen nekritizuju, určitě to není na IMDB Bottom 100 (#97 k 01/2012) a dokonce jsem se asi dvakrát zasmál. 30%
Miluju atmosféru sci-fíček ze 60.-70. let (Colossus, Loganův útěk, Westworld) a Charly je i výborně natočen a ještě lépe zahrán. Myslím, že se z povídky dostalo maximum. Navíc některé pasáže nutí člověka se zapřemýšlet. 80%
Neuvěřitelná hovadina, hlavnímu hrdinovi sežerou tátu, holku, kámoše a půlku zákazníků, ale jemu to neva, protože show must go on, neboť těch zbylých 20 trsajících lidí na pláži spasí jeho finanční situaci a ekonomiku ostrova na deset let dopředu! S efektama si partička autorů taky hlavu příliš nelámala. Šílené přehrávání tam je snad schválně. A ten konec, kdy žraloka plážového vystřídá žralok skalnatý, to je fakt pecka :D. No ale za ten absurdní nápad musím dát 15%
Jasně, že dokument manipuluje a nutí svůj názor. Ale líbí se mi když si tvůrci dokážou takhle dát dohromady spojitosti, hledat neslučitelné a udělat z toho příběh. Proč ne. Konec světa nebude, ani se nezmění v 13 nebí z noci na noc. Ale je jasné, že je jen otázkou času, než se stane něco, co změní život na Zemi a dokonce i velká pravděpodobnost, že se přímo tohoto roku (2012) stane něco, co bude zhruba odpovídat. Třeba zase obři povodně nebo hurikán. To jo.
Elvis nebo Samuraj? (1998)
Deadly Mantis, The (1957)
Zabij, nebo budeš zabit (2007)
Mutant 2 (1998)
Mutant (1995)
Jízda do pekel 2 (video film) (2008)
Jízda do pekel (2001)
Velmi podobné jako Stopař (Hauer), stejná beznaděj, žádná šance záporákovi utéct. Víc než povedené. 75%
Lidé z předměstí (1989)
Gravedancers, The (2006)
Austin Powers: Špion, který mě vojel (1999)
Téměr kopie jedničky, stejné vtipy, stejné scény, stejná kvalita a zábava. 71%
Zúčtování v Malém Tokiu (1991)
Cabin Fever 2 (2009)
DeadHeads (2011)
Zombie roadtrip, ale tentokrát cestují zombíci. 60%
Drive Thru (2007)
Vlkodlak (2010)
Austin Powers: Špionátor (1997)
Koncept škaredého sex idola je skvělý. Miluju ty ohambí zakrývající scény! 71%
Sexy ptáci (2001)
Humor žádný, nechutností až moc. 35%
Poslední panic (2010)
Jako studie dospívání v současné době dobré. Jako komedie moc ne. 45%
Bucky Larson: Zrozen být hvězdou (2011)
Hole in One (2010)
Charly (1968)
Mardi Gras: Jarní prázdniny (2010)
Klasická studentská komedie - prsa, zadečky, další nahotinky, panic, hovínko, pivo a Carmen Electra. Nepřipomínal vám ten řízek Jacka Blacka? 60%
Sand Sharks (2011)
2012 - Mayská proroctví a kruhy v obilí (TV film) (2008)
Jestli se rozzlobíme, budeme zlí (1974)
I feel like a king in my Buggy, pa pa pa pá. 65%
Pod jednou střechou (2010)