Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Animovaný

Recenze (72)

plakát

Top Gear (1978) (pořad) 

Tady jsem pochopil, co znamená suchý britský humor. Clarksona sice nesnáším od toho dílu, kde ponižoval Hammonda, ale co se dá dělat. Věci jako reklama ("Z Varšavy do Berlína na jedno natankování.") nebo rasistický kecy mě dostaly o to víc, že BBC se za ně musela omluvit. A speciály jsou taky hodně zajímavý. Každý díl něčím překvapí.

plakát

Aj múdry schybí (1998) (pořad) 

Prvních pár dílů jsem věřil, že je to doopravdy. Ale i tak se vždycky pobavím.

plakát

Scary Movie: Děsnej biják (2000) 

Úplná blbost, ale koukat se na to dá. A pár scén (na schodech a několik hlášek) stojí za to. Jedna z těch lepších parodií.

plakát

Hon na čarodějnice (2011) 

Konec ušel, ale ten zbytek... Postavy nezaujmou, pár napínavých scén je pořádně nedotažených. A ta rovina příběhu, na kterou jsem se těšil, totiž rozpracování psychologie postav a rozhovory s čarodějnicí během převozu, ani to ovšem vůbec nesplnilo očekávání. Škoda, další příběh, ze kterého se dalo vytřískat mnohem víc, ale tvůrci se na to prostě vykašlali.

plakát

X-Men: Budoucí minulost (2014) 

Konečně jsem nějaké X-meny viděl ve 3D a považuji to za jeden z nejlepších filmových zážitků. Úvodní sekvence je v prostoru nesrovnatelná s pouhým plošným dojmem, prostorové tunely jsou prostě epický a ta scéna s Quicksilverem... Wow! Tohle musíte vidět.

plakát

X-Men: První třída (2011) 

Prostě další pokračování úžasné filmové adaptace komiksového příběhu. Měl jsem trochu strach z děje v minulosti a absence H. Jackmana, ale ten se naštěstí nenaplnil. Krásné, až monumentální

plakát

Mr. Bean: Největší filmová katastrofa (1997) 

Když si odmyslím ten příšerný dabing, protože ani pan Lábus nedokáže navodit tu pravou atmosféru - to ostatně nedokáže nikdo, jen přímo Rowan Atkinson, jde o dobrý snímek s krásným zakončením. Pár slabších chvilek se dá překousnout, vrcholná scéna s obrazem vše vynahradí.

plakát

Prázdniny pana Beana (2007) 

Jistě, u takového filmu nelze očekávat stejně vysokou úroveň humoru jako u krátkých grotesek. Ale rozhodně to mohli udělat mnohem horší a i když zde není možné nalézt přílišnou uměleckou úroveň, já ten konec prostě miluju... A vlastnoručně vyrobené vstupenky nebo co to bylo :D

plakát

Mr. Bean (1990) (seriál) 

A pak se Atkinson diví, že se od něj očekávají komické role. Tohle stejně ničím nemůže překonat. Scénu z restaurace s tatarským biftekem považuju za nejlepší grotesku všech dob. Na tohle se dá dívat neustále furt dokola. Krása. Osobám se slabšími svaly ovšem hrozí pomočení :)

plakát

X-Men Origins: Wolverine (2009) 

Zápletka s adamantiem mě moc nebavila, ale celkový dojem je rozhodně dobrý. Tady nenajdete žádnou jednu hlavní událost, film je spíše sledem zápletek, které vyústí ve finální scénu. Ale právě takovýhle přístup se mi velmi líbil, protože je neotřelý a poměrně originální. Odlišná film od ostatních v sérii, ale jen v tom dobrém slova smyslu.