catt

ICQ: 15564746
Skype: catt0013
Twitter: kocicky

5 bodů

od nejnovějšíchpodle abecedypodle hodnocenípodle roku vzniku filmu
<< předchozí 1 2 3 4 5
    • 3.2.2012  22:35
    Romeo a Julie (1968)

Skvělá ukázka, jak dokáže filmové umění zestránout. Zatímco v době vzniku šlo o velmi impozantní kostýmové dílo, dnes se jedná o crossover Noci na Karlštejně a Shakespeara, která stárne, ale nezískává na kvalitě. Stačí se podívat na současné varianty středověkých kostýmů, hudbu a jiné propriety, které jsou zcela odlišné. Český dabing je bonus, který se opravdu nedá zkousknout, zejména Julie je patetická až hrůza.

• 14.1.2011  22:13
    Jak vycvičit draka (2010)

Kalsický tuctový animák s předvídatelným schématem.

• 4.8.2010  21:56
    Muži, kteří nenávidí ženy (2009)

Profesionálně natočené, ale oproti knize tam není nic navíc.

• 28.1.2010  23:24
    Vyfič! (2009)

Schéma jak z kung-fu filmů odehrané na americkém středozápadě. Za tři fóry dvě hvězdičky, ale jinak je to celkem zbytečný film. Bohužel zatím platí, že filmy o ženských sportech jsou ještě nudnější než filmy o mužských sportech.

• 16.1.2010  22:40
    District 9 (2009)

Přestal jsem chápat současnou filmovou produkci. Dříve musel mít film pořádný scénář, ve kterém nebyly výrazné chyby. Dnes je všem jedno, jaký je scénář nebo jestli je vůbec nějaký, ale hlavně se experimentuje s vizuální stránkou. Ale já se nechci dívat na film jenom pro formu, očekávám celkový zážitek. Pokud nepřichází, vůbec nevím, proč se na film dívat. District 9 je příkald filmu, který se vám ze začátku líbi a pak jenom ubíráte hodnocení. Za díry ve scénáři, za totální béčková schémata...

• 9.1.2010  22:55
    Wrestler (2008)

Pátá hvězdička je za příchod do oddělení lahůdek stylem, jakým chodil do ringu. Film je místy až nechutný, ale zcela upřímný.

• 8.1.2010  09:40
    Pařba ve Vegas (2009)

Kvalitně natočené, ale jako komedie roku mi to přijde dost průměrné, zábava snad jenom pro svobodné.

• 5.1.2010  23:25
    Castle na zabití (TV seriál) (2009)

Pilotní díl je ukázkou průměrného příběhu (ano, hodnocení je postaveno na pilotu), mizerně načasovaných výkonů a postav bez charismatu. Koukáte na postavy a nevěříte jim ani nos mezi očima, holt je pouze málo herců, kteří se umí sžít s postavou. Opravdu nechápu, co na tomto seriálu kdo vidí.

• 5.1.2010  23:19
    Na půdě aneb Kdo má dneska narozeniny? (2009)

Skvělá animace, ale mizerný příběh a špatné hlasy.

• 2.1.2010  08:56
    Hanebný pancharti (2009)

Teoreticky můžu dát pár hvězdiček za řemeslo, herecké výkony a pár drobností. Pominu i to, že je to scénáristicky odbyté a nikdo se tam nezatěžuje vysvětlit, jak by se mohla v okupované francii židovka stát majitelkou kina v paříži nebo proč němci kino tak málo hlídali - zřejmě žánr (přitom ostatní scény jsou dokonale promyšlené, o to víc tyto nelogičnosti zarazí). Já ovšem na tyto hry nepřistupuji, protože snažit se natočit film třetí kategorie s herci první kategorie, je akorát plýtvání materiálem. A vzhledem k tomu, že bych tento film nemusel vidět ani jednou dávám čistou nulu.

• 31.7.2009  22:19
    Kung Fu Panda (2008)

Čekal jsem skutečnou hrůzu, ale byl jsem překvapen, i když ne tolik. Klasický schematický kung-fu film zasazený do schematické animace, ale na rozdíl od mnoha jiných jsem se aspoň občas zasmál.

• 15.7.2009  23:06
    Večeře s April (2003)

Po shlénutí Dan in the real life jsem čekal příjemný film, ale Večeře s April mě dostala. Na rozdíl DINTR je April uvěřitelnější, pravdivější a poctivější. Pokud někomu připadá banální, tak asi moc nezná život.

• 11.7.2009  23:13
    VALL-I (2008)

Když to srovnám s Shaun the Sheep... No, radši nesrovnávat a vyhnout se vyumělkovaným počítačovým animacím bez nápadu.

• 11.7.2009  23:06
    Nouzový východ (2008)

Tento film se se mnou naprosto minul. Nemohl jsem se ztotožnit s hlavními hrdiny, nebylo mi jich ani líto, ani nemůžu říct, že by mi nějak vadili. Tak to nějak kolem mě plynulo a jenom jsem furt nechápal, proč tam pořád hraje temperovaný klavír a střídají se pomalé záběry s ještě pomalejšími. Až po shlédnutí jsem zjistil, jak slavným se film mezitím stal a rozhodně nemůžu souhlasit. Americká krása byla možná napucovaná zdechlina, ale aspoň měla nápad. Dvě hvězdičky dávám z milosti, osobně je to spíš pseudoumělecký crap.

• 5.7.2009  22:47
    Faktótum (2005)

Bukowského knihy jsou zábavnější.

• 16.6.2008  00:00
    Letopisy Narnie: Princ Kaspian (2008)

Filmový přepis Narnie po Pánovi prstenů, tedy zglajchšaltované stejnou optikou. Jinak průměrný film.

• 4.4.2008  21:56
    CoMyJenVíme!? (2004)

Občas se člověk musí přihlásit, aby upravil hodnocení. Tento film si to jednoznačně zaslouží. Tak pokroucenou realitu a vytržení věcí z kontextu jsem neviděl dlouho. Bohužel za delší zprávu to nestojí.

• 17.2.2008  19:08
    Pokání (2007)

Velkofilm pro ty, kteří nečtou (potom víceméně za pět hvězdiček). Pokud někdo četl knihu, nebude chápat, proč je to tak doslovné a naopak chybí třetí závěr. Navíc vtípek dodaný navíc speciálně do filmu spíše uškodil.

• 6.1.2008  11:11
    Jmenuju se Earl (TV seriál) (2005)

Takto má vypadat dobrý sitcom. Dobře napsané, vtipné, pestrý děj, který neupadá do šablonovitosti. Divák si často ani neuvědomí, že je to neuvěřitelně moralistický seriál, který nevzdělané Američany poučuje (i když jste Američani, potřebujete na cestu letadlem pas).

• 6.1.2008  11:03
    Ratatouille (2007)

Příjemný animák na rozptýlení, ale dějově nijak nepřekvapí. Nahoře ho drží několik málo vtipných scén (například, když deratizér přijde do zamořené kuchyně).

• 6.1.2008  10:59
    Persepolis (2007)

Minimálně za to odlišení od disneyovských komixů si to jednu hvězdičku navíc zaslouží

• 6.1.2008  10:55
    Iluzionista (2006)

béčkový film s béčkovou produkcí zajímavý pouze tím, že byl natáčen v Praze

• 7.10.2007  12:00
    Renesance (2006)

Vizuální stránka převyšuje příběh. Lepší než celý večer sledovat pixarovky, ale přesto jsem očekával víc

• 18.8.2007  19:43
    Dannyho parťáci 3 (2007)

nuda nuda nuda. žádný posun, stále stejné schéma.

• 18.8.2007  19:37
    Simpsonovi ve filmu (2007)

na rozdíl od southparku simpsonovi celovečerní formát neustáli. je to jenom natažená epizoda - sice pěkná a v širokoúhlém formátu, ale stejně moc dlouhá

• 29.7.2007  22:30
    V pasti (2005)

herecké výkony jako jo, jinak jako ne. bohužel je to natolik vykonstruované, že tomu neuvěří ani dítě. jedna hvězdička za herecké výkony, jinak je to naprosto zbytečný film

• 29.7.2007  22:27
    Grindhouse: Auto zabiják (2007)

špatná parodie, vyhozené vstupné a film, na který se rychle zapomene

• 10.6.2007  23:41
    Kinoautomat Člověk a jeho dům (1967)

Radúz byl machr. Možná to trochu ztratilo ze své krásy, ale stejně je to stále zajímavé.

• 23.5.2007  23:15
    Tajnosti (2007)

Dvě ženy sedí na pohovce a baví se o nevěře jako o něčem naprosto přirozeném. "Neměla ses na něj vázat, milence si přece pořizuješ, aby ti to udělalo dobře. A ne nějakého, který si musí něco léčit." Obě působí jako v amatérském divadle a já už mám nějakou dobu pocit, že jsem si spletl představení. Ještě chvíli to jde podobně a dialogy, které mají působit civilně, drhnou jako neseřízená spojka. Ošívám se a nevím. Střih. Vlastně žádný není, ale film se najednou proměňuje, dialogy působí reálně, herci přesvědčivě. Stejný film, pouze pár scén dál. I kamera se zlepšuje, klišovité záběry (záběr na rozostřenou postavu v zrcadle se postupně zaostřuje a objevuje se strhaná hlavní hrdinka) mizí. Podobně původně banální příběh s klasickými podobenstvími (starý byt = štěstí, nový byt = problémy) konečně dostává nové podněty. Vlastně se mi film nakonec líbil, ale hodnotit pouze podle první půlky, byl by to rozhodně palec dolů.

• 13.5.2007  00:12
    Taxidermia (2006)

Tento film opravdu nemá co nabídnout. Současný člověk vydrží hodně a samoúčelné exhibice hnusu akorát nudí. Když odmyslíme zásobu nechutností, tak příběh je nudný - vítězství formy nad obsahem a to v takové míře, že není jasné, proč film získává takový věhlas.

<< předchozí 1 2 3 4 5