Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Horor

Oblíbené filmy (10)

Poslední skaut

Poslední skaut (1991)

Dnes už kultovní záležitost. Snímek, který mě donutil přehodnotit priority ohledně výběru partnerů. Od té doby museli všichni potencionální uchazeči splňovat podmínku, mít smysl pro humor jako Joe Hallenbeck. Akce krásná, napětí bylo i happy end.(ten si mohli nechat). Jeden z mých nejoblíbenějších filmů vůbec. jasně že dávám 100%.

Smrtonosná past

Smrtonosná past (1988)

Asi jeden nejlepších filmů, co jsem s Willisem kdy viděla. Není co dodat. Dnes už kultovní záležitost a pro mne asi jeden z nejlepšchí akčních thrillerů.

Co jsme komu udělali?

Co jsme komu udělali? (2014)

Naprosto skvělý film. Už dlouho jsem se tak nebavila. Francouzský humor opět nezklamal. Rozhodně nejde o dílo s rasistickým podtextem. Naopak to, že si umí Francouzi sami ze svého přístupu k menšinám žijícím ve své zemi udělat legraci, je staví do velmi sympatického světla. Celý příběh velmi humornou formou dokládá to, jak soužití s rozdílnou kulturou může být složité. Vždyť i zdánlivé maličkosti můžou mít fatální dopad. Humorně nadsazuje i zlehčuje řešení jednotlivých situací do kterých se aktéři dostávají. Vynikající herecké výkony, dokonalý scénář vše jen umocňují. Pro mne zatím nejlepší film, co jsem letos viděla.

Expendables: Postradatelní

Expendables: Postradatelní (2010)

Snová akční lahůdka, ke které lze říci jen jediné. Naprosto dokonalé. Viděno dvakrát a asi se nikdy neomrzí. Stallone se vytáhl nejen jako herec, ale i jako scénárista. Režie slušná, Hudba výborná, akce a obsazení hvězdné.Prostě nostalgická lahůdka na 100%.

96 hodin

96 hodin (2008)

Naprosto neskutečný filmový zážitek, který viděn po třetí a přesto stále překvapuje něčím novým. Navíc má i výchovný charakter. (co šla dcera do puberty, tak jsem jí to pustila s tím, ať si uvědomí, že ač ji táta miluje stejně, jako ten filmový, tak tohle by nedokázal. Tudíž nejlepší je, se nevystavovat nebezpečí.) Jistá syrovost a až brutalita je v tomto případě namístě, podtrhuje atmosféru odvrácené strany Paříže. Je jisté, že ač mnohokrát natočené téma v Neesoonově podání dostalo velmi výmluvnou tvář. Za mne 120%.

Muž, který věděl příliš málo

Muž, který věděl příliš málo (1997)

Naprosto neskutečná komedie u které jsem se bavila stejně jako u Blondýna s červenou botou. Bill Murray je vynikající herec, stejně tak jako Joanne Whalley. Vůbec byl film velmi dobře obsazen. Jistě zápletka patetická, ale provedení nemělo onu americkou ordinérnost, která u tohoto typu filmů v americké produkci bývá dost často. Skoro bych řekla, že to mělo spíše britský nádech. Skvělé skeče, dobrý střih i hudba. Za mne velmi kladných pět hvězd.

V mysli vraha

V mysli vraha (2015)

Jedinečná podívaná ve které exceluje Anthony Hopkins a Colin Farrell (to, že umí fakt hrát jsem do teď nevěděla). Skvělý scénář, mistrně odvedená filmařská práce. Dialogy vymazlené, napětí gradovalo pozvolna a vsuvka s psychopatem byla jen taková třešnička na pomyslném dortu. Už dlouho jsem nesledovala film s takovým zaujetím. Za mne 150%.

Anděl Páně 2

Anděl Páně 2 (2016)

Přiznám se, že jsem na film šla spolu s rodinkou s trochou mrazení v zádech, zda očekávání, které do nové pohádky vkládám není příliš velké. Naštěstí se mé obavy nepotvrdily. Svatá trojice Strach, Trojan a Dvořák to má vychytané naprosto dokonale. Když k tomu připočteme nádhernou Kláru Issovou, příjemného Bartošku a ostatní skvělé herce, tak prostě lahůdka. Herecká chemie mezi ústřední dvojicí fungovala dokonale, skvělý, vtipný a velmi, ale opravdu velmi dobrý scénář, nádherné scenérie, úžasná hudba, dokonalá režie. Prostě jen samé superlativa. Nedoporučuji pouze menším dětem, protože ty většině vtipných hlášek neporozumí. Příběh se sice nese v tradičním duchu vánoc, nicméně si spíše ze spousty církevních doktrín a zvyků dělá dosti pádnou legraci. Přesto pořád zůstává v rovině dobrého vkusu a pohádkového ducha.Lucie Bílá tam byla spíše do počtu, ale nevadila. Jednu obvzláště zářivou hvězdu pro Jirku Dvořáka, pokud bych měla jít ke všem čertům, tak jedině s ním. Za mne a mou rodinu pět obrovských hvězd.

Strážci Galaxie

Strážci Galaxie (2014)

Naprostá super bomba. Akce, humor, vizuál vše dokonalé. Skvělá zábava, jen pana stromečka je mi na konci líto. Jinak 150%. Shlédnuto po třetí a asi je to můj nejoblíbenější film ve svém žánru a tak pátý nejoblíběnější film vůbec.

Ať žijí duchové!

Ať žijí duchové! (1977)

Jeden z nejhezčích pohádkových, rodinných filmů, co kdy byl z nás kdy natočen. Skvěle obsazeno, dětští herci výborní, Lipský, Brodský, Sovák velmi silná trojka, Bek také super. Písničky mají super text i chytlavou melodii a některé hlášky se staly nasmrtelnými. Dvojice Leontýnka a Dlouhý Honza vpravdě pohádková. Docela se divým, že některé narážky na režim vůbec prošly cenzurou. Za mne alespoň dset hvězdiček.