Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (8)

Pan Rosnička

Pan Rosnička (2005)

Gore Verbinski + Nicolas Cage + Hans Zimmer. Co víc si přát?? Alespoň pro mě je to dokonalá kombinace. Film je tak krásně humorný a zároveň dojemný. Dave je smolař - to je pravda - v životě se mu vlastně nedaří nic, kromě jeho kariéry. Cage je pro tuto roli dokonalý, protože ovládá perfektní mimiku, kterou na něm zbožňuju, podívejte se například na první scénu Osvěžil jsem se, ... . On se prostě usměje a bez mrknutí oka je takový smutný. To je prostě perfektní. Další, co tomuto filmu hodně pomáhá jsou Cagovi monology. Ale hlavní, co tento film dělá opravdu dobrým filmem je hudba. Hans Zimmer složil nádherný zimní soundrack, který když posloucháte, tak vám opravdu je zima. Soundtrack k tomuto filmu je podle mě to nejlepší co Hans Zimmer složil.

Vykoupení z věznice Shawshank

Vykoupení z věznice Shawshank (1994)

V momentě, kdy skončily závěrečné titulky a nádhernou hudbou, jsem uháněl na ČSFD zjistit, kolik má tak fantastický film oscarů, a se zklamáním v tváři jsem zjistil, že ani jednoho :(. Je veliká škoda, že byl natočen ve stejný rok jako Forrest Gump. Tenhle film je vážně kouzelný. Pokaždé, když se na něj divám, všimnu si dalších a dalšách věcí a pořád mě to baví víc a víc. Co dodat - možná stačí jen: Good job Frank

Podfu(c)k

Podfu(c)k (2000)

Tak tenhle film jsem sháněl sakra dlouho a nakonec se mi to vyplatilo. Parádní černá komedie. Všichni herci si zaslouží potlesk, ale Brad Pitt byl hvězda. Ale stejně je nejlepší písnička u závěrečných titulek od Huey 'Piano' Smithe :)

Pán prstenů: Návrat krále

Pán prstenů: Návrat krále (2003)

Tak trojka mě dostala asi ze všech dílů nejvíc. Finální bitva na Minas Tirith byla nejlepší. Dvě věže byli taky dobrý, ale něco mi tam chybělo.

Temný rytíř

Temný rytíř (2008)

Let's put the smile on the face. V první řadě chci reagovat na malý počet hvězdiček při hodnocení. Nedávno tady bylo hlasování, jestli je 5 hvězdiček dost nebo je třeba víc. Já jsem hlasoval pro možnost, že je to dost. Po shlednutí Dark Knighta shledávám, že jsem se mýlil a je potřeba víc. Celkem se stydím, že mu můžu dát jen 5 hvězd, které jsem dal mnoha a mnoha filmům předtím a které se s ním zdaleka nemohli rovnat. Christopher Nolan je pro mě nejlepším režisérem roku, Heath Ledger nejlepší herec roku. Film je perfektní tím, že má spád, akci a za celých 152 minut se nenudíte. Byl jsem na hodně filmech, které měli přes 2,5 hodiny. U mnohých jsem se nudil, ale Dark Knight mě prostě nenechal - na nudu prostě nebyl čas. Co mám říct k hudbě?? Jestli je co říct. Hans Zimmer a James Newton Howard si zaslouží můj obdiv. Přesně vystihly temnou stránku hudby. Bohužel nemám rád Christiana Balea, takže nemůžu hodnotit jeho výkon v tomto filmu, zato ho skvěle nahradili Heath a Aaron. Joker v podání Heatha Ledgera je pro mě nejlepší zahranou postavou všech dob. Ta mimika, hlas a pohyby do sebe perfektně zapadali a Heath dal filmu uplně jiný nádech. Proto mě ještě víc mrzí, že za takovou nádhernou hereckou roli zaplatil životem. Bohužel si všichni až teď uvědomujou, jaká to mohla být herecká osobnost a co všechno mohl ješte dokázat. Díky Heathe - nikdy nezapomenu.

Čistá duše

Čistá duše (2001)

Tak si uvědomuju, že mě Russell Crowe za posledni dobu potěšil víckrát a tímhle filmem si mě nakonec taky získal. Řekl bych, že jeho nejlepší výkon. Taky je hezký, že je to podle skutečnosti