Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Akční
  • Telenovela

Oblíbené filmy (10)

Zkrocená hora

Zkrocená hora (2005)

Krásně propracované netradiční drama o lásce. Kdo tomu říká "film o teplých kovbojích, co se jim hnusí", tak to není film pro ně. Nic pro homofobi! Film nám přináší krásnou přírodu doprovázený poddajnou hudbou a skvělých hereckých výkonnů a chemii mezi postavami. Téma dvou mužů, kteří jsou obyčejní chlapy, co potřebují makat, aby se uživili, nijak výjmeční, prostě klasický dříči. Jak nevinně nám to začíná. Nakonec se to vyvine v lásku, kterou si oba vůbec neuvědomovali, ani by je v životě nic takového nenapadlo. Přesto šli dál žít své životy se ženami, mají rodiny a štastný život, ale stejně si při jejich dalších setkáních uvědomili, že jejich city k druhému nezmizeli, naopak jsou ještě daleko silnější. Ang Lee, ač jeho tvorbu moc nesleduji, tak ukázal, že dokáže herce správně vést a všeho tam bylo tak akorát, což se povede málokomu. Heath a Jake se ukázali jako herci, co mají opravdu kuráž a jsou to profesionálové ve svém oboru. Ani vedlejší postavy neklamaly. Celé to hodnotím, jako báječně dílo o lásce, které by překonali dost romantických filmů. Inu láska hory přenáší.:D

Avengers

Avengers (2012)

Čmuchám, čmuchám Whedona. Když jsem Avengers viděla prvně, byla jsem unešená. Obdivovala jsem ten nadhled bez nadsázky. Teď když jsem to viděla poněkolikáté, vidím i určité nedostatky. Slepit 4 superhrdiny jednou tvrdou zápletkou, není zrovna hračka a bohužel se snímek nevyhl navoněným klišáckým částem,ale copak to jde u Marvelu jinak? Obří nebeský letoun byl něco originálního, ale v polovině filmu mi už začal lézt na nervy.  Hulk, America, Stark a Thor měli každý svůj film, proto měli v tomto menší prostor, ale kámen urázu tu je, že je k sobě tlačí násilím, což pak působí jako rozladěné housle. Sice Whedon dokázal ty postavy spojit, ale nedokázal zařídit, aby to bylo věrohodné. Tedy spíše v případě Ct.Americy, i když s Ironmanem to ladilo. Herecké výkony se tu mlátí jeden přes druhý. Scarlett Johanson byla v Iron Manovi absolutně nemožná. Tady se ale vyšvihla, její postava mě bavila snad nejvíc. Robert Downey JR, jeho Tony Stark byl jako vždy stylový, zábavný, geniální. Chris Hemsworth, ten když nemá svůj film, je absolutně nezajímavý. Ale nic proti němu. Chris Evans má sice ksichteček k zulíbání, ale připadá mi, že tam zapadá nejmíň. Mark Ruffalo, byl takový spojovací článek celé čtveřice a překonal má očekávání vůči této roli. Cobie Smulders, jinak dobrá herečka, byla hrozně nevýrazná. Jeremy Renner byl naopak jeden z nejlepších. Jako vždy se tu zníčila polovina velkoměsta. První polovinu filmu byla opravdu chytlavá, nápaditá, plná napětí. Ale abych jen nekritizovala, film má hodně co nabídnout, tedy po příběhové stránce. Šovinistický Loki, se svojí ideou je originální, akční scény fantastické, humor by mi roztrl bránici, nadhled grandiózní, nemluvě o vsuvkách typického Whedona do scénáře. Ač toto dílo není dokonalé, tak to neznamená, že není jedno z nejlepších. Není snadné tohle vše propojit do čistého příběhu, aby všechno dávalo smysl a film diváku udržel ve střehu. Nevím, který režisér by s tím poradil lépe. Za poslední léta to je jistě nejlepší film od Marvelu. Whedon se držel marvelovských kritérií, ale hladce to přiblížil svému stylu, což je poznat hlavně na Coulsovi a Furym. Vyzařuje z toho osobitý styl a kdyby to Whedon rozjel naplno, určitě by to bylo lepší. Doufám, že mě druhý díl překvapí. Jinak nikdy nezapomenu na scénu Hulk vs. Loki...když se totak vezme, Hulka na něj mohli poslat rovnou. A finální scény se záběrem na A, to se mi zvedl tep, stejně jako mě pobavila scéna po titulkách v bistru. I přes ty menší hrubky, mi Whedon opět dokázal, že není žádné zeléne střevo, ale dost inteligentní, kreativní a nadaný režisér i scénarista, kterého právem obdivuji za to, co vkládá do filmu a jaký požitek z jeho tvorby divák má. Určitě se těším na jeho další filmy.

Moje sestra vlkodlak 2

Moje sestra vlkodlak 2 (2004)

Můj nejoblíbenější díl trilogie. Tento film jsem si opravdu vychutnala. Oproti prvímu dílu byl tento o dost vyspělejší, krvavý, napínavý a celkem dobrý psycho. Emily Perkins se tímto dostala mezi mé nejoblíbenější herečky. Jsou tu dost povedené lakačky i morbidní zabíječky. Moc se mi líbilo napětí mezi Tylerem a Brigitte. Dle mě by třešínka na dortu bylo, kdyby se z Tylera stal vlkodlak a Brigitte se páření stejně nevyhla. Ale ani původní konec nepovažuji za špatný. Tím se dostávám ke Ghost. Byla to nepochybně dost dobře zahraná i napsaná postava, člověk nevěděl, co si o ní myslet, nicméně byla na můj vkus až moc otravná a přímo až násilým vecpaná do děje. Zato Ginger v Brigittině hlavě, to byl krásný záchvěv nostalgie. Od prvního dílu se to o dost liší, je tam více akce, je tu větší nátlak na psychiku, už samotná odvykací léčebna byla dost mimo, přesto lepší. A doplňky jak masturbační terapie, popálená babička, či sexy Tyler, byli dost noblesní. Tenhle film jednoduše ví, čím si diváka získat. Je to více reálné, hororové, nikoliv podivná fantasy parodie, jako první díl. Prostě lahůdka, která patří mezi mé srdcovky.

Na území žen

Na území žen (2007)

Upřímně film považuji za docela dobrou romantiku, nemá v sobě skoro žádné klišé a předvídatelnost. Kristen Stewart působila ještě docela sympaticky naproti tomu, co předvedla později ve své kariéře. Meg Ryan je jasný příklad herečky, která nikdy nezkazí žádný milostný film. Líbilo se mi, jak si v roli oddychovala a zároven zahrála postavu, která je docela dost komplikovaná, ač se tak na první pohled netváří. A taky samozřejmě, že Adam Brody pálil po ní a né blond Stewartce, které spíše jen dával rady do života. Není tu milostný trojúhelník, ač se to tak na první pohled vypadá. Postavy si pomáhají jeden druhého pochopit a hlavně vypořádat se sebou samotným. Rain kiss Adama Brody a Meg Ryan mi přišel asi jako nejemotivnější část celého filmu. Není bůhvíjaké milostné psychologické dílko. Je to spíše taková odlehčená romantika, co zrovna neurazí. V sympatickém prostředí se sympatickými tvářemi(i když někdo, kdo viděl Twilight nemusí mít stejný názor na ksichtek K-Stew) a docela slušnými hereckými výkony, myslím tak akorát na romantický film. Film má se snaží předávat poselství a moudra, ale bohužel to nepředal natolik, aby to člověk pobral kompletně. Kristen Stewart mě tu neohromila, tak jak tu píšete v komentářích. Její výkon nebyl špatný, ale aby mě dostal do kolen a ještě bych jí za to dala Oscara, to fakt né. Herci měli dostatečnou empatii, aby své postavy dokázali žít, ale nic vrcholového. Je to asi jeden z mých nejoblíbenějších romantických filmů, protože tu nejde o tom, kdo s kým bude, ale o tom, jak se s tím kdo vypořádá. Sofistikovaný příběh, který je krásně reálný, čistá émerická prácička.

Deník Bridget Jonesové

Deník Bridget Jonesové (2001)

Bridget Jonesová je má další posedlost, nevím či je to tím, že jsem zástupce něžného pohlaví, či něco jiného, každopádně je to jeden z nejlepších romantických filmů. Úplně mě odzbrojil Colin Firth! Myslím že na pohled snobského suchara a zárověň nesmělého a místy roztomilého Marka zahrál dokonale. Ale neříkám, že mě nebavil i charismatický sexy šéf, alá Daniel. Deník Bridget Jonesová považuji za nejlepší romantický film, hlavně proto, že hlavní hrdinka je tak dokonalá ve své nedokonalosti"Stará panna, co hulí jako fabrika, pije jako duha a obléka se jako její matka". Chystám se na knižní předlohu. Myslím, že filmu se toho nedá moc vytknout, já osobně nemám co, ale každý si najde něco. Mě tento hit upřímně dostal a ráda se na něj podívám znovu.

Ovládací panel
5 bodů