Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dokumentární
  • Animovaný

Recenze (1 545)

plakát

Greg Davies: You Magnificent Beast (2018) (TV film) 

Greg Davies potvrzuje svojí výjimečnost a bezprostřednost, kdy dokáže mluvit atraktivně úplně o všem a i z těch nejmenších a nejbanálnějších věci zvládá vykřesat výbuchy smíchu. Ačkoliv se tématicky často opakuje, ve známých tématech stále naléza nové způsoby, jak pobavit a já mu to stále žeru i s navijákem a s každým dalším vystoupením tohoto komika řadím v žebříčku nejlepších stand-up komiků výš a výš.

plakát

Happy Anniversary (2018) 

Upřímná romantická komedie prezentující ústřední pár bez růžových brýli servírující nám příběh ukazující vztahy takové, jaké často opravdu bývají - nevyrovnané, plné nejistoty, ale přesto srdečné. Ačkoliv příběh sám o sobě není příliš originální, forma jeho vyprávění a celkové pojetí filmu udržují diváka spolehlivě v nejistotě, zda dojde k happy endu, či ne, což je v rámci žánru velmi vzácné. Ústřední duo je výborně sehrané a věřite mu každé slovo, což filmu přidává na uvěřitelnosti. Jde o malý, nenápadný film, který se svojí délkou blíží spíše epizodě seriálu, to mu ale neubírá na trefnosti a povedenosti.

plakát

Nejvyšší nabídka (2013) 

Zajímavě vyprávěný a vystavěný snímek s famózním Geoffrey Rushem v hlavní roli uvede diváka do nadějného příběhu, který se vyvýjí napínavým a nepředvídatelným způsobem udržujícím diváky v neutuchající zvědavosti kam to celé směřuje. Nakonec se ale bohužel ukáže, že se film vydal špatnou cestou a tvůrci si vybrali z mnoha možností tu nejhorší příběhovou variantu, která působí velice prvoplánově s touhou za každou cenu překvapit a šokovat. Nefunkční a laciné zakončení ale nedokáže zakrýt předchozí řemeslnou sílu, která mě naprosto pohltila.

plakát

Ferdinand (2017) 

Nepříliš objevný a zásadní animák, který nabízí roztomilou a atraktivní animaci, pomocí které je vyprávěn tuctový a předvídatelný příběh servírující několik povedených vtipů, ale častokrát po cestě ke konci tvůrci šlápnou vedle a ztratí tak bezmeznou diváckou důvěru. Navíc mnohdy film působí nepromyšleným dojmem, kdy je spousta příběhových prvků nastíněná a následně nedokončena, či nepochopitelně postavena na vedlejší kolej vedoucí do nikam. Ferdinand neurazí a děti jistě zaujme na jedno pokoukání, ale pro dospělé diváky to příliš není.

plakát

Avengers: Infinity War (2018) 

První část kulminace desetiletého filmového vyprávění napříč mnoha filmy má sice k dokonalosti a úplnému naplnění očekávání dále, než jsem si přál, přesto se ale jedná o prvotřídně ukočírovaný film spojující dohromady nespočet zajímavých postav, se kterými tvůrci pracují skvostně a každá dostane svůj prostor vyniknout výrazným momentem. Vizuálně je film na špici a s tím jdou ruku v ruce prvotřídní akční scény, kterých není málo a které vás pohltí. Bohužel s příběhem je to už horší a nedočkáme se výraznějšího děje a mnohdy film působí díky mnoha dějovým liniím epizodním dojmem. Ačkoliv mě film několikrát překvapil, nedočkal jsem se přesto tolika zásadních překvapení a odkazů na minulé filmy v takové míře v jaké jsem čekal. Zamrzí také zakončení filmu, které má sice koule a nechá vás beze slov zírat na plátno s otevřenými ústy, na druhou stranu ale zanechá v oněch otevřených ústech pachuť nedokončenosti a působí až příliš jako první část dvoudílného příběhu, díky čemuž filmu chybí uspokojivá kompletnost. I přes všechny výtky je ale Infinity War velmi solidním naplněním snů všech fanoušků, který ve většině aspektů servíruje slibované věci a to sebevědomým způsobem, který dá na výtky částečně zapomenout.

plakát

Méďa 2 (2015) 

Druhý Méďa již nešlape tak hladce jako jednička a ztrácí moment překvapení, ale stále jde o velmi povedenou přisprostlou komedii, která má své kouzlo. Humor se tu v některých momentech po předchůdci recykluje, ale jde spíše o uctivé odkazování, než líné opisování a ve většině momentů přichází tvůrci s novou dávkou povedeného humoru. Největší chybou tohoto snímku je jeho snaha mít určité poselství a tak se v rámci hlavní dějové linie dostaví několik vážnějších momentů, které k takovémuto snímku prostě nepasují a zbytečně brzdí příval vtipů. Naštěstí takových chvil není přehnaně mnoho a humoru je dostatek a povětšinou funguje spolehlivě, což děla z Médi 2 povedené pokračování.

plakát

Sousedi (2014) 

Sousedi prezentují tvorbu Setha Rogena v nejčistší podobě. Pološílené postavy, drogy, ujeté situace a sprosté vtipy, to vše najdete v této komedii a to vše vás bude spolehlivě po celou dobu rozesmívat. Tvůrci z vybraného tématu těží maximum a dostává se nám díky tomu spousty více či méně předvídatelných situací, které dokáží rozesmát nahlas. Dočkáme se jednorázových vtipů i pár running gagů a drtivá většina humoru zde funguje, za což vedle scénáře musíme poděkovat talentovanému a oddanému obsazení. Sousedi nejsou novou komediální klasikou, kterou si budete pouštět pravidelně dokola, ale dokáží velmi spolehlivě a upřímně pobavit.

plakát

Mortdecai: Grandiózní případ (2015) 

Objektivně je Mortdecai nepříliš dobrým snímkem, ale z nějakého zvráceného důvodu na mě oproti všem předpokladům celkem zafungoval. Jeho ujetost je poměrně nakažlivá a sympatická a ačkoliv humor netěží z této crazy polohy zdaleka tolik, kolik by mohl a měl, samotná atmosféra je příjemná. Herci, zejména Paul Bettany, se do svých rolí ponořili naplno a vyloženě baví. Nicméně veškerou snahu a plusy tahá ke dnu slabší frekvence a kvalita humoru a nepříliš zajímavý příběh. Mortdecai mohl být skvělou komedií, místo toho je ale pouze neurážlivým průměrem, který občas dokáže rozesmát.

plakát

Results (2015) 

Neobjevná romantická komedie, která zaujme především kvalitním obsazením, které nepříliš zajímavému materiálu dělá medvědí službu a svými výkony ho zatraktivňuje více, než by si zasloužil. Tvůrci se evidentně snažili o lehce netradiční příběh jako ze života, ale ve svém záměru nebyli zcela úspěšní a film je často těžce uvěřitelný a jednotlivé situace působí celkem uměle. Snímek rozhodně neurazí, ale ani nepotěší a nepřináší nic, co bychom už neviděli mnohokrát někde jinde a lépe.

plakát

MovieZone Live! (2010) (pořad) 

Nezajímavý a zbytečný pořad, který sází pouze na moderátorské osobnosti populárního tuzemského filmového webu, ale kromě jejích účasti příliš dalších lákadel nenabízí. Obsažené informace jsou zastaralé a každý filmový fanda si je přečte na internetu o mnoho dní dříve a jelikož komentáře zúčastněných příliš obohacující nejsou, nemá MZ Live příliš čím zaujmout. Moderátorské výkony jsou navíc celkem líné a o nějaké profesionalitě nemůže být řeč. To někdy může být k dobru věci, ale struktura, obsah i vzhled pořadu jsou amatérské v tom špatném slova smyslu, kdy působí značně improvizovaně, jako by tvůrci spoléhali, že to prostě nějak utáhnou bez přípravy. A tento přístup je bohužel hodně vidět a ačkoliv mám web MovieZone rád, jejich pořad nemám potřebu sledovat.

Ovládací panel
16 bodů