Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Dobrodružný

Recenze (133)

plakát

Neutečeš (2014) 

Teenageri si predavaji vrazednou kletbu koitem.. ne, to neni metafora pro sireni AIDS v Namibii a prilehlych africkch zemich v 90. letech, ale premisa filmu dostatecne jednoducha a uchylna, aby vas primela se na to podivat i udrzovat zvedavost behem (na easy horor pomerne dlouhyho) snimku. V hlavni roli se tu navic objevuje divka, ktera se vzhledem i sladkym hlasem napadne podoba moji nekdejsi nejvic oblibeny studentce v Brne. Par veci mi nestymovalo - kde jsou celou dobu jejich rodice, kdyz decka dostavaji cocku? Jakakoli motivace vrazednyho prizraku? Kde se to vzalo? Proč? Napad a casto i atmosfera super, melancholicky ladeni, civilne vypadajici decka.. Ale na tu delku se tam toho deje pomerne malo a pri dany delce se vlastne nic nevysvetluje.. To jsou minusy, co tenhle svezi horor srazi asi tak na 65 %.

plakát

Valerie a týden divů (1970) 

Velmi poeticke, dustojne a morbidni. Jen je "trochu" minus, ze jsem v podstate nic nepochopil. Dovedu pochopit nektery dilci metafory (cervene vino rozlite na bilem ubruse.. cerstve narozeny beranek..), ale celkovy zmatek, kdy vsichni neustale umiraji a znovu se rodi, nevytrhne ani krasna hudba ani roztomila lolitka, ktera objevuje svoji sexualitu..

plakát

Noční můra v Elm Street (1984) 

Byl to horor nebo parodie? Nepovedlo se ani jedno, navic jsem nepochopil zaver.. Byla to teda vsechno nocni mura, holka to rozlouskla, a v posledni scene se auto zmeni na freddy-karu a vsechno je zas jinak? Smesnej hlavni hrdina, nesympaticky teenageri, neprijemnej 80kovej elektro sound.. Tohle ma bejt jeden z nejlepsich hororu? Vratte mi 80 minut myho casu..

plakát

Ostravak Ostravski (2016) 

Neni to odpad, ale nejak nevim, co ten film chtel vlastne rict. Pokud vim zaklada se na jakychsi povidkach nebo humornych pribezich (k nam do Brna se nijak moc nedostaly), tady ale humor uplne chybi. Kdyby tam nebyli Ostravaci, ktery mame v Brne radi a Ostrava (srážená mnozstvim product placementu), stalo by to jeste za min. Hraji tam sice ty nejlepsi milfky mezi ceskymi hereckami, ale to je jen maly plus. Oplacanej Chmela v roli losera, co pri kadeni na sachte si zapali a nakonec jeste vydira reditele celyho dolu, je hodne nesympaticka postava. Pulka holek z Ostravy mu jde z neznamyho duvodu na ruku, krome toho, ze si v autobuse pravidelne osahava gymnazistky. Divat se na ten film nejak da, ale tak nejak nevim, jestli Ostrave dela dobrou reklamu. Nebo na rovinu: nedělá. Ani nahodou.

plakát

Mickovy modré oči (1999) 

Celkem prijemny prumerny film, ktery si nejlip date v 11 vecer, kdyz uz se vam nechce moc premyslet. Na druhou stranu dej tu nedrhne nelogicnostmi a dva tri vtipy se fakt povedou, a ani ten zbytek humoru neni pod uroven. V cesky verzi je Hugh Grant velice divne nadabovany, pusobi tim padem jako postarsi nouma, zcela ho tak prebiji James Caan v uveritelny roli mafianskyho fotra. Dost se divim vyberu hlavni zensky hrdinky, nehezka a nesympaticka Gina v podani v obliceji celkem skaredy Jeanne Tripplehorn tu pusobi jako nafoukana princezna, pro kterou je spatne cokoli, co udela jeji snazivej snoubenec a koneckoncu i jeji puvodne drsnej fotrik. Skvadra mafianu je naopak obsazena hodne dobre. Film uplyne celkem svizne a zadnou skodu, ani velky nadseni, nezanecha. 60 %

plakát

Velké nesnáze v Malé Číně (1986) 

Tak tohle byla jedna z nejvetsich demencí, co jsem kdy videl. Mimoradne atraktivni prostredi sanfranciskýho Chinatownu tenhle nas problem moc neresi. Libil se mi dabing hlavni zensky postavy, jejiz predstavitelka Kim Cattrall ma ke stare olezle Samantě z nejmenovanyho obskurniho serialu zatim na sto tisic mil daleko. Trochu me mrzelo, ze Lopanovi nakonec nevysla ani jedna baba; tim spis tenhle nevtipnej shit hodnotim dost zaporne.

plakát

Okresní přebor - Poslední zápas Pepika Hnátka (2012) 

Sice je smutny, jaka svine byl Jiřina pred serialem, ale jinak jde o vybornej prequel k oblibenymu serialu. Navzdory tomu, ze dej je hezky cesky o nicem - snad jeste vic nez serial, kde se pod jednotici linii snahy o postup do kraje odehravaji minipribehy hracu a dalsich lidi z Houslic. Dobrej byl jeste buranstejsi vlasatej Áda, pak mafianskej bratranek, co mu nepral svou sestrenku i duvod, proc pokladnik Ludva zacal hrat forbes. Trochu me misty stval "sveraznej" Hnatek, totalne nevdecnej za jakoukoli pomoc, misty byl az otravnej. Celkove povedena zalezitost, zdaleka nejen pro fandy fotbalu. 80 %

plakát

Zlo s lidskou tváří (2019) 

Kdybych neznal pripad Teda Bundyho, myslel bych si, ze se tvurci snazi ho obhajit a vylicit v dobrym svetle. A to vlastne chteji, aby zaver zapusobil tim vic šokově. Film o mozna nejznamejsim seriovem vrahovi bez jedine vrazdy? Mozna tim mistni kritici lacnici po krvi prisli o svuj raison d´etre; ale me tohle naopak vyhovovalo. Film musel zapusobit jinak - a to se povedlo. Vyborne bylo dusledne retro, pribeh v podstate z pohledu Bundyho partnerky Liz, taky v poradku. Nevadi mi silne zenske hrdinky, pokud to neni za kazdou cenu v ramci feministickeho silenstvi (coz v soucasnem US filmu zcela vladne). Sheldon odlozil svuj gejsky jecak z Big Bang Theory a spolu s Malkovichem v roli soudce dotvareji silu obsazeni. Smerem k zaveru jsem se rozhodl upravit svuj nazor smerujici nekam k 80 %. Gradace dobrá a po x mesicich konecne povedeny film (a potvrzeni, ze to rozhodne neni ČR, kde se dnes toci kvalitni filmy).

plakát

Kevin ze severu (2001) 

Timto zapomenutym filmem navazuji na svou serii "rozkoukano pred 15 lety", z doby, kdy jsme doma nemeli internet a o jednu tv jsme se museli delit cela rodina (řadu filmu jsem tak nemel moznost dokoukat). Myslim, ze i pred temi x lety to bezelo v lete a presne tak je to potreba brat - jako prijemnou letni komedii, kterou si pustite v 11 vecer, kdy uz neni kam spechat (letní mysleno ve smyslu oddychu, jinak to k zasnezeny Aljasce moc nepasuje). Je to sice kravina, ale plna poctivych US realii, dobrodruzstvi se odehrava na Aljasce, je tam sympaticky loser hlavni hrdina a Leslie Nielsen netypicky v roli bad guye. Ta hodina, shlednuta kdysi, by uplne stacila, po zbytek prilis dlouheho filmu se hlavni hrdina stava misty jeste vetsim dementem, objevi se ponekud trapna zachrana vzdy-tak-hodnymi indiany a zaver samozrejme konci velmi ocekavane happy endem. Chtelo by to trochu kratsi a sviznejsi stopaz a trochu gradaci nad ramec povedeny prvni hodiny filmu. Jinak hodnoceni na CSFD mi prijde celkem kruty, me rozhodne film nicim neurazil. Nejlepsi bylo crazy psi sprezeni a bernardyn Tlamoun. 55 %

plakát

Vejška (2014) 

Vynikající vizuál, mizerny zvuky, studentky VŠE jako děvky u tyče.. Kohak jako ozralej umprum profesor.. Vorel zase jednou zve do sveho snoveho sveta, plneho bizarnosti i znamych kumpánů (Ctvrtnicek, Vavra..). Dialogy obcas hodne stupidni - obcas jsem se nemohl zbavit dojmu, ze hrat umi jen Madl a arogantni Kraus (urcite ne mladej Vorel). Kdyz pominu, ze kluci z filmu nejsou zadny umelci, co by delali ty skvely graffitti z evropskejch velkomest, ale obycejni prazsky hudlaři, co vandalizujou billboardy a metro, a taky zadny sympataci, muzu ocenit atmosferu a syrovost filmu. Taky mnozstvi kratkych sukni a dlouhych nohou.. a snad prilis krutě zobrazenou děvkovitost prazskych studentek. Vim, jaky jsme (ne)byli my a tohle priblizuje realitu jen malyho vyseku vš studentu a studentek. Co ale ten konec sakra? Proc se z toho stal takovej nelogickej maglajz? Jedina vcelku normalni postava (holka hl. hrdiny) otoci na petniku a stane se zlatokopkou.. Trestanej sprejer je temer z krimu poslanej na staz nebo rovnou za dobrou praci do New Yorku.. Plus dalsi nelogicnosti. Ja nevim, chtel jsem tomu dat 4*, ale tak zmatlanej zaver jsem uz dlouho nevidel - a dobrou, az suprovou, atmosferu filmu tim hodne sráží.