Na českou tvorbu velmi povedený film. Nela Boudová je skvělá všude, téma Charty 77 nevyužité. Oceňuji také to, že nedošlo k happyendu :) P.S.: Když jsem si přečetla komentář igi B., byla jsem z toho fakt znechucená a připadala si jako na diskuzích zpravodajských serverů. To na ČSFD, myslím, nepatří.
Mám pocit, že takhle to vždycky vypadá, když se Češi snaží o umění. Forma se mi líbí moc, jenomže tady nad obsahem nejen zvítězila, ale žádný obsah se ve filmu vlastně neobjevil. Škoda.
Dokonalá ukázka blbosti tohoto národa. Někdy se za lidi stydím, ale aby to trvalo téměř celý film, to se mi asi ještě nestalo. Doufám, že nikoho nenapadne dělat v budoucnu referendum o čemkoli.
Ač nejsem vůbec fanoušek Havla, tahle hra předčila veškerá má očekávání. Zajímavé myšlenky, skvělé herecké výkony a smutná absurdita, která je možná reálnější než kdejaká realistická hra. A patos? Co jiného víc patří do divadla?
Film, ve kterém ani tolik nezáleží na kvalitě zpracování (která tu ale nepochybně je) jako na obludnosti příběhu a na tom, že se něco tak strašněho mohlo a může stát.
Objektivně a bez emocí se na 40 let zločinu dívat nelze. Tenhle seriál to nedělá a opravdu podařené herecké výkony spolu s příběhem, na který by se měl podívat každý zastánce dřívějších dob, ho řadí mezi nejlepší české počiny posledních let.
Tenhle film na mě v mnoha ohledech zapůsobil, přesto mám těsně po jeho zhlédnutí spíše pocit prvoplánového šokování, o které se režisér snažil, a které často buď muselo zhnusit nebo nudit. Skvělé, zajímavě provokující vizuální zpracování a opravdu slibný začátek, který mě doslova pohltil, bohužel shodila nudná druhá polovina, zbytečně natahovaná. Důkaz toho, jak dlouhý může snímek být, přestože nemá žádný pořádný příběh. Přesto ale stojí za vidění.
I přes skvělé zpracování je Agora filmem bez emocí, který se mě ničím nedotkl a chybělo mu opravdu hodně z toho, co Amenábar dokázal dát třeba do Hlasu moře.
Jeden z nejvíc přeceňovaných filmů určený pro milovníky poameričtělého pseudointelektualismu, který se prvoplánově snaží ukázat něco, co v něm ve skutečnosti není.
Je škoda, že skvělé knižní předlohy se nejde držet, aniž by film trval tak 4 hodiny, takže přicházíme o podstatnou část příběhu. A taky je škoda, že nakonec museli nacpat dojemné láskyplné loučení. Přesto tohle je film a sám o sobě působí dokonale. Člověk to tý Alice prostě přeje :)
Jedna z nejlepších knížek na světě převedena na filmové plátno tak, že se nemusí za nic stydět. Jasně že Kunderu natočit nejde. Ale takhle to jde nejvíc, tak proč ubírat jen proto, že tak knížka je tak skvělá.
Mám pocit, že takhle vysoké hodnocení musí být způsobeno vnuknutím nějakých podivných myšlenek. Ne všechno, co stálo hodně peněz, je vždycky dobrý. Takže i kdyby Nolan obrátil Paříž naruby a pak by se mi zdálo, že se mi zdálo, že se mi tohle zdálo, filmy bez příběhu a plný těch starých amerických klišé (dětičky, láska, vina) a bylo tam třicet postřelených lidí, který i přesto jezdí na lyžích a střílení jim jde skvěle (a vy se smějte Chucku Norrisovi, že ho nikdo nezastřelí), stále to nevytvoří ani zábavu, ani jediný důvod, proč tímhle ztrácet čas. I když možná bylo účelem v tom kině usnout a pak by se něco začalo dít.
Tak první věc. Až budete chytře kritizovat tu jedinou věc, kterou jste "pochopili" (Kunderu), nejdřív si zjistěte, o čem je jeho hra Ptákovina, pak vám možná dojde, že i kunda má občas víc významů. A druhá. Na tomhle serveru lidi kladně hodnotí každou blbost, ač je sebehorší nebo dokonce sprostá. Tohle video bylo prostě proti levici a svůj účel splnilo, tak přestaňte s morálkou a nedělejte, že v dnešní době vás zrovna tohle tak pohoršilo.
Asi největším zklamáním jsou pro mě velmi slabé výkony herců. Nevím a ani nechci hodnotit, kolik je ve filmu pravdy nebo ne, docela mě to bavilo, i hudba překvapila. Takže průměr.
Nemám jediný důvod tuhle sérii zatracovat. Ano, možná měl být Alexandr mladší, možná by herci měli vypadat víc rusky. Přesto si myslím, že sám velký autor by byl spokojen a atmosféru se vystihnout povedlo.
Sama v čase normálnosti (TV film) (2010)
Ježíš Nazaretský (TV film) (1977)
I kdyby vzniklo deset Životů Briana, asi by se tam nevešla každá věc z toho filmu, na kterou bylo možné udělat parodii.
Alois Nebel (2011)
Ano, šéfe! (TV pořad) (2009)
odpad!Ten člověk je nevychovanej buran. Nevím, proč vůbec v televizi má nějakej kuchař prostor, ale tohle, tohle je fakt moc.
Sluha dvou pánů (divadlo) (2000)
odpad!Nemyslím, že ztrapňovat se skoro 3 hodiny v kuse je vtipný.
Český mír (2010)
Odcházení (divadlo) (2010)
Americký zločin (2007)
Zdivočelá země (TV seriál) (1997)
Vejdi do prázdna (2009)
Podivné odpoledne Dr. Zvonka Burkeho (divadlo) (1991)
odpad!Doufám, že jen náhodné zatemnění mozků v Činoherním klubu. Víc než odpad.
Sunset Strip (2000)
Doba, ve který bych chtěla žít.
Agora (2009)
Věčný svit neposkvrněné mysli (2004)
Černá labuť (2010)
Bože, děkuju ti, že jsi mi vrátil Aronofskyho.
Rok ďábla (2002)
Vlastně nesnáším Nohavicu. Ale něco v tom filmu bylo.
Bludičky (TV film) (2010)
Během tří dílů se sice Pavlásková nevymanila z české průměrnosti, ale ani příliš nezklamala.
Místo na výsluní (1951)
Doktor Živago (1965)
Jedna z mála adaptací, která naprosto vystihla atmosféru díla. Přestože Pasternakova předloha je zdánlivě nenatočitelná, Leanovi se to podařilo.
Katka (2009)
Bohužel jsem až příliš ovlivněna nenávistí vůči Katce.
Nesnesitelná lehkost bytí (1988)
Počátek (2010)
Dr. House (TV seriál) (2004)
Jak málo stačí k radosti diváků TV Nova.
Přemluv bábu (video film) (2010)
Most přes řeku Kwai (1957)
Opravdu výborné zpracování ještě lepší knížky.
12 opic (1995)
Opět akorát nuda z podivného žebříčku ČSFD.
Kajínek (2010)
Svět podle Prota (2001)
V jednu chvíli jsem se trochu začala bát,ž e to opravdu bude sci-fi. Naštěstí jsem nebyla zklamána a teď doporučuju přečíst i knížku.
Vojna a mír (TV seriál) (2007)
Záře (1996)
Stejně jako u Hilary a Jackie strašně smutný film o genialitě, která pak často znamená prokletí. Naštěstí někdy ne úplně ve všem.