Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Romantický

Poslední recenze (10)

plakát

Ranhojič (2013) 

Ranhojič, první z trilogie knih o daru, jež se na samém počátku může jevit jako prokletí. Já vím, jsem trapná - zase kniha. Ale nemůžu si pomoct a tak si nepomáhám :-) Byla jsem zvědavá, jak se povede film. Přece jen je knižní předloha dost obšírná, což Noah Gordon umí. Autor knihy si dal hodně velkou práci se sbíráním historických faktů a předložil tak neotřelé téma a režisér filmu se toho zhostil skvěle. Zklamání? Ne. Skvěle natočené a přesně v mé fantazii vypadal bradýř Stellan Skarsgard, Robert v podání Toma Paynea se mi zamlouval hodně ( ne jen proto, že je pohledný ), ale odpusťte - Ben Kingsley jako Abn Sina? Podstoupila bych tu strastiplnou cestu hned zítra. Velice se mi líbilo právě zobrazení daru poznat smrt a říkala jsem si, jak to asi bude vypadat a to ,,zastavení času" - dokonalé. Pravda o tom, že židé a dálný východ byli vyspělejší v hygienickém minimu, že měli mnohem větší lékařské znalosti než evropský kontinent je fakt. Filmová podoba mě nadchla a jsem ráda, že je. Vrátím se k ní, stejně jako ke knize.

plakát

Zlodějka knih (2013) 

Zlodějka knih. Nevím jak začít a tak začnu, jak to cítím. Někdy je těžké vyjádřit se k tomu, co vás zasáhne. První byla jak jinak - u mě - knížka :-) Do kina jsem na rozdíl od kamarádek věděla ( tušila ) na co že to vlastně jdu. Myslím, že Markus Zusak byl navýsost spokojený. No a, že se pár věcí lišilo. Každý máme nějaký náhled, názor, vnímání .. LIESEL, chce se mi pomazlit s tím jménem. Rudy a jeho vlasy barvy citrónu, Rosa - vichřice, Hans - Vaše výsosti, Max s vlasy jako peříčko. Bylo to tak krásné číst a bylo to tak krásné vidět. U velkých věcí, ke kterým tento film řadím, závidím těm co ještě neviděli. Stále jsem se nevyjádřila k filmu. Nádherně pojaté filmové dílo o druhé světové válce ( zní to zvláštně v tomto větném spojení, omlouvám se ), o pospolitosti, nenávisti k Hitlerovi, ale hlavně o obyčejných lidských vlastnostech a věcech ,,všedního dne. O lásce ve více významech. O dětství, co by mělo být jiné. Hudba, která vše umocňovala. Barvy. Možná že to jediné bych si uměla představit více zdůrazněné, protože to v knižní předloze hrálo důležitou roli, ale .. ale.. Kdo četl nějaký můj příspěvek, ví, že neumím psát ,,filmové komentáře a kritiky", že hodnotím neodborně a čistě citově. Pro mě nezapomenutelný zážitek a všem přítomným v kině Atlas se ze srdce omlouvám za rušení při filmu. Celý jsem ho probrečela a strhla i dost přítomných dam. Doufám, že se někdo ujme i dalšího námětu z pera Marka Zusaka a sice Posla. P.S. přes všechny negativní komentáře je to pro mě jeden z NEJ filmů

plakát

Prolomit vlny (1996) 

Filmový klub na Čt 2 mi umožnil vidět tuhle perlu a po shlédnutí filmu jsem dlouho nemohla usnout. Je to dobrých 15 let? Jako by to bylo včera. Nezapomenu na výkon Emily Watson - vážně to jenom hrála? Bess, ach ta z(a)tracená dívka..nejdříve ztratí víru, pak lásku a nakonec i sebe. Leonard Cohen spolu s obrazy vytváří nezapomenutelný podtón celého filmu. Můj nejoblíbenější film od Larse von Triera.

Poslední hodnocení (236)

Mládí (2015)

07.12.2015

Muži, kteří nenávidí ženy (2009)

06.02.2015

Insomnie (1997)

06.02.2015

Hugo a jeho velký objev (2011)

06.02.2015

Vlk (1994)

04.02.2015

Nebezpečné myšlenky (1995)

04.02.2015

Batman se vrací (1992)

04.02.2015

Jestřábí žena (1985)

04.02.2015

Nebeská stvoření (1994)

04.02.2015

Reklama