Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Horor

Oblíbení skladatelé (10)

Paul Hertzog

Nechápu kam se tenhle geniální skladatel vypařil.Pro film tvořil hudbu ani ne 7 let a pak zmizel,což je neskutečná škoda,protože jeho styl skládání je přesně ten,který já obdivuju nejvíc.Tóny plné hrdosti,odvahy,cíle a bojovnosti.Ano je to tak,skladatel který oživil roznožky Jean Clauda ve filmech Krvavý Sport a Kickboxer.Oba filmy miluju a tu hudn´bu snad ještě víc.Např.tréninková melodie,při níž Van Damme meditativně finišuje trénink v Kickboxeroj je naprosto nejúžasnější věc,co jsem kdy slyšel.

John Carpenter

Mistr podmanivých tónu a těch nejděsivějších melodií,které vždy dokázali perfektně vystihnout atmosféru jeho filmů.Znělky jako Halloween nebo Escape from N.Y. poslouchám často v mp3.

Basil Poledouris

Týpek jehož pochodové tóny,mají vykreslit postavu neohroženého hrdiny,smíchané s jemnými tóny jenž zasáhnou nejedno srdce.Nejraději mám jeho hudbu z obou Conanů,Krokodýla Dundeeho,Robocopa a Segalova Přepadení Temné Území.Opravdový mistr!

Hans Zimmer

Určitě největší mistr mezi skladateli filmové hudby.Jeho melodie neskutečným způsobem dokreslují atmosféru filmů a co budem povídat,kolikrát filmu hvězdičku přidají.Pro mě jeho hudba začala Rain Manem,přes Kokosy na Sněhu,Skálu,Batmana až po Piráty z Karibiku a Počátek.I když občas vykrade sám sebe,jeho hudba patří kté naprosto nejlepší.

Bill Conti

Člověk jenž dal světu melodii,melodii která povzbuzuje,dodává sílu,odvahu a chuť bojovat! Rocky forever!

Alan Silvestri

Hojně využívaný skladatel,hlavně díky svojí neuvěřitelné všestranosti,ale co si budem povídat...mě si získal Honbou za Diamantem a hlavně nesmrtelnými tóny Predátora!

Danny Elfman

Po Zimmerovy nejvytíženější skladatel.Těžko jmenovat všechny ty úžasné hudební doprovody,kterých má tenhle týpek na svědomí tucty...u mě jasně vede ten,jenž jsem už miloval jako malé dítě a to jest Batman!

Steve Jablonsky

Jeho styl se asi nejvíc podobá Zimmerovi.Umí velkolepé melodie,které mají úžasnou hloubku a sílu.Dokonale spolupracuje s filmovým příběhem,každá scéna je perfektně a vhodně doplněná o jeho monumentální tóny,i díky němu,nebo dost možná díky němu,jsem u konce Transformers 3 lehce pobrekával.Opravdový talent,za hudbu k Transformers si u mě vyžádal místo v topce a odsunul Randyho Edelmana na jedenácte místo.... bohužel,bohu dík? :-) 

Atticus Ross

Za to,co předvedl v Knize Přežití si zaslouží můj neskonalý obdiv.